به نظر شما در دنیای دیجیتالی قرن حاضر که چیزی حدود، 1.09 میلیارد وبسایت در جهان وجود دارد، میتوان کسبوکار را به شیوهی سنتی و بدون حضور در بازاریابی آنلاین اداره کرد و توسعه داد؟
اگرچه بسیاری از کسبوکارها هستند که هنوز با فضای مارکتینگ آشنایی چندانی ندارند، اما اگر میخواهید مزیت رقابتی در مقایسه با رقبایتان داشتهباشید، دیجیتال مارکتینگ و طراحی سایت حرفهای را جدی بگیرید.
اما؛ ویژگیهای سایت حرفهای چیست و به چه نکاتی در طراحی سایت باید توجه کرد؟ در این مطلب از سهامگ، قصد داریم به این پرسش پاسخ دهیم. پس تا انتهای آن همراه ما باشید.
10 ویژگی برتر سایتهای حرفهای
در این قسمت، سعی داریم به تمامی ویژگیهایی که در طراحی سایت حرفهای باید توجه کرد، اشاره کنیم:
1. طراحی زیبا و کاربردی
یکی از ویژگیهای سایت حرفهای، طراحی زیبا و کاربردی آن است. در واقع، وقتی کاربری وارد سایت شما میشود، نخستین چیزی که توجهی او را به خود جلب میکند، ظاهر بصری جذاب و حرفهای آن است. استفاده از فضای سفید به اندازه، چیدمان مناسب عکسها بدون ازدحام و استفاده از گرافیک مناسب در دیزاین سایت، کمک میکند تا پیام شما به درستی به مخاطب منتقل گردد.
2. استفاده آسان

بازدیدکنندگان سایت، اغلب افرادی هستند که وقت کافی برای گشتن در بازار و … ندارند و ترجیح میدهند به جای اتلاف زمان، ازفضای آنلاین برای خرید و … استفاده کنند. اغلب این افراد همیشه عجله دارند و زمان و سرعت، برایشان اهمیت مضاعف دارد.
برای این دسته از کاربران، تجربه کاربری (UX) نقش کلیدی دارد. طراحی مسیرهای ناوبری مشخص و واضح با سلسله مراتب معین، استفاده از چیدمانهای یکدست و نشانههای بصری روشن در طراحی سایت، نقش مهمی دارد. امکان جستوجو در سایت و ارائه پیشنهادهای مرتبط و مشابه با نیاز کاربر، نیز از ویژگیهای بارز یک سایت حرفهای است که کاربر را برای مدت زمان بیشتر در سایت نگه میدارد و حتی او را به مشتری بالقوه تبدیل میکند.
در کل باید گفت: یک سایت حرفهای باید نیاز 2 دسته از افراد را پاسخگو باشد:
- کسانی که با هدف خاصی وارد سایت شما میشوند (جستوجوگران).
- افرادی که برای گشتوگذار وارد سایت میگردند و هدف خاصی ندارند (مرورکنندگان).
3. بهینهسازی برای موبایل
با رشد روز افزون استفاده از موبایل و تبلت، دیگر نمیتوان موبایل فرندلی (Mobile Friendly) بودن سایت را از ویژگیهای سایت حرفهای دانست، بلکه باید آن را یک امر ضروری در طراحی سایت دانست. از سوی دیگر با رشد روزافزون دستگاههای دیجیتالی، دیگر نمیتوان حدس زد که بازدیدکننده بعدی از چه دستگاهی برای بازدید استفاده میکند. بنابراین بهینهسازی سایت برای موبایل، یک ویژگی ضروری است که سایتها باید داشته باشند تا هم تجربه کاربری بازدیدکنندگان را بهبود ببخشند و هم موجب ارتقای رتبه سایت در نتایج جستوجو و «سئوی سایت» شوند.
4. محتوای جذاب و باکیفیت
ویژگیهای سایت حرفهای، فقط محدود به UX و (UI) آن نمیشود، محتوای سایت نیز اهمیت بسیاری دارد. به قول «بیل گیتس»: “محتوا پادشاه است” استفاده از انواع محتوا با اطلاعات به روز و ارزشمند، بدون غلط املایی و منطبق با آیین نگارش، نه تنها نشاندهنده یک سایت حرفهای است، بلکه به برند شما نیز اعتبار میبخشد و در سئوی سایت نیز تأثیر چشمگیری میگذارد و گوگل هم به آن اعتبار میبخشد.
5. فراخوان به اقدامهای واضح
یک سایت حرفهای، حتما از بازدیدکننده خواستهای روشن خواهد داشت. وقتی شما از کاربر هیچ خواستهای نداشتهباشید، او هم به احتمال زیاد کاری انجام نمیدهد.
هدف شما از طراحی و راهاندازی سایت میشود، فراخوان به اقدام یا کال تو اکشن که باید یک سایت حرفهای داشتهباشد؟ حال، آیا این هدف را برای بازدیدکنندگان به وضوع بیان کردهاید و آنها متوجهی آن شدهاند؟
حتی سایتهایی که صرفا با هدف اطلاعرسانی راهاندازی میشوند هم از بازدیدکنندگانشان میخواهند به طور مثال آنها را در شبکههای اجتماعی دنبال کنند یا محتواهایشان را به اشتراک بگذارند، ابزارهای ارائه شده را دانلود کنند، در لیست ایمیلشان عضو شوند یا درباره سازمان بیشتر بدانند و … . تمامی موارد گفته شده، (CTA)های مشخصی هستند که بازدیدکننده را ترغیب به انجام عملی مناسب میکنند.
6. سرعت مناسب سایت
سرعت سایت باید خوب باشد. کاربر سایتی که بارگذاری مطالب آن کند باشد را دوست ندارد و سریع خارج میشود. از سوی دیگر گوگل هم به آن رتبهی خوبی نمیدهد. بنابراین یکی از ویژگیهای بارز سایت حرفهای که برای گوگل و کاربر اهمیت دوچندان دارد، سرعت آن است.
7. انتخاب دامنه و هاست مناسب
نام دامنه و پسوند نیز از جمله نکات مهم طراحی سایت است که موجب افزایش نرخ بازدید و کلیک از سایت شما میشود و در نتیجه در سئوی سایت نیز تأثمر میگذارد. یکی از معمولترین دامنهها که اغلب سایتها از آن استفاده میکنند، .com است.
8. ریسپانسیوبودن سایت
واکنشگرا بودن (responsive) از جمله ویژگیهای سایت حرفهای است که گوگل هم به آن رتبهی خوبی میدهد. منظور از رسپانسیو بودن، یعنی بهصورت خودکار ابعاد و ساختار سایت با ابعاد رزولوشن دستگاه کاربر یکپارچه و هماهنگ شود. ممکن است، این مطلب را با موبایل فرندلی بودن یکی فرض کنید. در حالیکه متفاوت هستند و منظور از موبایل فرندلی بودن، بیشتر به سازگار بودن سایت با موبایل اشاره دارد تا بقیه وسایل دیجیتالی همچون تبلیت و دسکتاب!
9. دسترسی آسان به اطلاعات تماس و موقعیت مکانی

یادتان باشد کاربران دنبال شما نمیگردند، آنها نیازی دارند که براساس آن در دنیای مجازی در حال جستوجو هستند. شما هستید که نیاز دارید با آنها ارتباط برقرار کنید. پس راههای دسترسی را با قرار دادن شماره تلفن، ایمیل، شبکههای اجتماعی، طراحی یک فرم ساده و حتی گوگل مپ آسان سازید.
10. بهینهشده برای موتورهای جستجو و شبکههای اجتماعی
طراحی سایت و تولید محتوای باکیفت، بدون بازدیدکننده هیچ فایدهای برای شما ندارد و تمام زحماتی که برای سایت میکشید، بینتیجه میماند. قوانین زیادی برای بهینهسازی سایت در موتورهای جستجو (SEO) وجود دارد، اما این چند نکته بهطور مشخص از ویژگیهای بارز یک سایت خوب است:
- هر صفحه یک عنوان و برچسب متای متمایز دارد.
- همهی تصاویر سایت برچسب alt دارند.
- محتوای سایت با کلمات کلیدی مورد نیاز کاربر همخوانی دارد.
- از کلمات کلیدی بهجا و درست در متن و لینکسازی استفاده شدهاست.
- از CSS برای طراحی استفاده شده و کد HTML را مرتب و ساده حفظ میکند.
- اشتراک محتواهای آن در شبکههای اجتماعی آسان است.
- دکمههای انتشار محتوا را در پلتفرمهای مختلف شبکه اجتماعی در دسترس گذاشتهاست.
و اما سخن آخر
در جهانی که سرعت اینترنت حرف اول را در آن میزند، نداشتن یک سایت حرفهای برای کسبوکارها نشان دهندهی عدم درک نیاز مخاطب امروزی است و درواقع؛ مهمترین نیاز اجتنابناپذیر دنیای پررقابت آنلاین به حساب میآید. طراحی زیبا، ناوبری ساده، محتوای باکیفیت، و نمایش بهینه در موبایل، 4 ستون اصلی یک تجربه کاربری موفقاند. سایتهایی که به بهینهسازی برای موتورهای جستوجو، دسترسی آسان به اطلاعات و کال تو اکشنهای روشن توجه دارند، نهتنها مخاطب را جذب میکنند بلکه او را به مشتری وفادار تبدیل مینمایند.
اگر شما هم به دنبال سایتی هستید که واقعا برای کسبوکارتان کار کند، طراحی آن را با خیال راحت به ما در سها مارکتینگ بسپارید.
منابع: linkedin/ideasonpurpose