گوگل سالانه بیش از 1.2 تریلیون جستوجو را مدیریت میکند و بهینهسازی سایت برای کسب رتبه بهتر در این نتایج ضروری است. در این راهنما، سهامگ اطلاعاتی درباره اصول اولیه بهینه سازی وب و تکنیکهای کلیدی آن ارائه میدهد تا بتوانید رتبه سایت خود را در صفحه نتایج موتورهای جستجو (SERP) بهبود دهید. تا پایان این مطلب از سهامگ، همراه ما باشید
بهینهسازی سایت چیست؟
پیش از اینکه درباره خدمات بهینه سازی سایت، صحبت کنیم، ابتدا بهتر است، بدانیم، منظور ما از بهینهسازی سایت چیست؟ (Website Optimization)، مجموعهای از کارها است که کمکتان میکند تجربه کاربری، ترافیک و نرخ تبدیل سایت خود را بهبود بخشید.
چرا بهینهسازی سایت اهمیت دارد؟
امروزه دیگر نمیتوان مانند گذشته، با استفاده از تبلیغات بنری یا محتوای زرد، سایت خود را پر کرد و همچنان مشتریان و فروش زیادی داشت. با ظهور شبکههای اجتماعی مدرن و افزایش اهمیت شخصیسازی محتوا، کاربران در بازدید از سایتها بسیار دقیقتر و حساستر شدهاند. آنها به دنبال تجربهای ساده، سریع و کارآمد هستند. همچنین، بخش زیادی از ترافیک سایتها از طریق تلفنهای هوشمند و کلیک روی دکمههای فراخوان در شبکههای اجتماعی تأمین میشود؛ بهطوریکه بیش از %55 از ترافیک وبسایتها از موبایل است.
طبق اطلاعات سایت webfx، %48از افراد، برای ارزیابی اعتبار یک کسبوکار به وبسایت آن مراجعه میکنند. از طرف دیگر، %88از مشتریان آنلاین پس از یک تجربه نامطلوب دیگر به سایت مربوطه باز نمیگردند.درواقع، طراحی حرفهای سایت یکی از عوامل کلیدی در تصمیمگیری مشتریان درباره اعتماد به یک کسبوکار است.
هر کسبوکاری که وبسایت خود را راهاندازی میکند، در ابتدا ممکن است از عملکرد و طراحی آن رضایت داشته باشد، اما با گذر زمان ممکن است ترافیک و نرخ تبدیل آن کاهش یابد. این کاهش، اغلب با نظرات منفی کاربران و شکایات آنها از تجربه کاربری ناخوشایند همراه است.
به یاد داشته باشید که وبسایت شما ابزاری بسیار قدرتمند برای جذب ترافیک، تبدیل بازدیدکنندگان به مشتریان و تقویت برندتان است. با شخصیسازی تجربه کاربران، میتوانید آنها را در رسیدن سریعتر به اهدافشان یاری دهید.
یک سایت حرفهای و کارآمد میتواند:
- بازگشت سرمایه (ROI) بیشتری برای تبلیغات شما به ارمغان بیاورد.
- آگاهی از برندتان را افزایش دهد.
- اعتماد مشتریان هدف را جلب کند.
مهمترین مزایای بهینهسازی سایت
به نظر شما مهمترین خدمات بهینه سازی سایت چیست؟ در این قسمت به مزایای این اقدام هوشمندانه اشاره میکنیم:
1. افزایش دیدهشدن
گوگل اعلام کرده است که برای رتبهبندی صفحات در نتایج جستجو از معیارهایی مانند سرعت بارگذاری صفحات، پاسخگو بودن سایت به نیاز مشتری، پایداری بصری (Visual Stability) و محتوای وبسایت استفاده میکند. بهینهسازی سایت بر اساس این معیارها میتواند به افزایش رتبه و دیدهشدن آن کمک کند.
2. تجربه کاربری بهبودیافته
صادقانه بگوییم: هیچکس دوست ندارد از سایتی بازدید کند که بخشهایی از آن خراب است یا کار با آن آزاردهنده است. برای مثال، هیچکس تمایل ندارد، از یک فروشگاه آنلاین خرید کند که سرعت بارگذاری پایینی دارد و سیستم پرداختش خراب است. سایت شما باید روی ارائه یک تجربه بدون نقص تمرکز کند تا کاربران را درگیر خود نگه دارد.
3. نرخ تبدیل بالا
سایتی که برای کاربر بهینه شدهباشد، با نیازهای کاربر، هماهنگی بیشتری دارد و در نتیجه فراخوان به اقدامهای آن، نیز تأثیزگذارتر خواهد بود.
خدمات بهنیهسازی سایت شامل چه مواردی میشود؟
مهمترین اقداماتی که برای بهینه سازی سایتتان میتوانید انجام دهید، عبارتاند از:
تجربه کاربری (User Experience)
یکی از نکات کلیدی که در بهبود تجربه کاربری باید در نظر بگیرید، یکپارچگی زبان طراحی و نشانههای بصری سایت در تمامی صفحات آن است. این کار موجب میشود تا برند شما حرفهایتر و منظمتر دیده شود. از سوی دیگر، کاربرپسند بودن سایت نیز اهمیت زیادی دارد. بهگونهای که کاربران بتوانند به راحتی به تمامی اهداف خود در سایت شما برسد.
نکتۀ بعدی که در تجربه کاربری تأثیر میگذارد، سرعت سایت است. وقتی که سرعت آن پایین باشد، کاربر از بودن در صفحه شما خسته و کلافه شده و سراغ سایتهای رقیب میرود.
بهینهسازی موتور جستجو (SEO)
توجه به بهینه سازی سئو نیز یکی از اقدامات بسیار مهم و ضروری در این راستاست. بهبود عملکرد سئوی سایت، موجب افزایش درآمد شما میشود، سایتهایی که در صفحه اول گوگل قرار میگیرند، ۹۵٪ از ترافیک جستوجو را به خود اختصاص میدهند. فاکتورهای سئو و بهینه سازی سایت، عبارتاند از:
- استفاده از نقشه سایت و اطمینان از ایندکسشدن آن در موتورهای جستجو
- بهبود کیفیت محتوا و مرتبطتر کردن آن با نیازهای کاربران برای افزایش رتبه در نتایج جستوجو
- استفاده از کدهای HTML استاندارد و طراحی سایت به شکلی قابل استفاده برای تمامی افراد
- افزودن کلمات کلیدی مرتبط و اطلاعات متا به محتوای سایت.
تبدیلها (Conversions)
نوشتن توضیحات شفاف برای محصولات بهگونهای که کاربران را در فرآیند خرید راهنمایی کند، بهبود محتوای سایت برای رفع نیازهای کاربران، افزودن بخش نظرات به منظور توجه به دیدگاهها و نیازهای مخاطبان، نصب گوگل آنالیتیکس برای تحلیل رفتار کاربران، و طراحی دعوت به اقدامهای (CTA) مناسب، از جمله اقداماتی هستند که به افزایش نرخ تبدیل سایت کمک میکند و در نهایت به بهینهسازی کلی سایت منجر میشود.
استراتژیهای کاربردی بهینهسازی سایت
همانطور که تا این جا متوجه شدهاید، بهینه سازی سایت، یک فرآیندی چندبعدی و مهم است که هدف آن بهبود تجربه کاربری، دسترسیپذیری و دیدهشدن سایت در موتورهای جستجو است. برای اینکه این فرآیند به درستی انجام شود، لازم است، ابتدا یک ارزیابی جامع از وضعیت فعلی سایت داشته باشید. مشکلات و نقاط ضعف سایت را شناسایی کیند. سپس، با استفاده از ابزارهای مناسب و تکنیکهای هدفمند، سایت را بهینهسازی کنید.
توجه به دسترسیپذیری
نخستین مسئلهای که در استراتژی بهینه سازی سایت باید به آن توجه کنید، طراحی سایتی است که برای همه افراد حتی معلولین قابل استفاده باشد.
چگونه میتوان وبسایت دسترسیپذیر طراحی کرد؟
- بهینهسازی عناوین صفحه
- استفاده از تگهای عناوین
- اضافه کردن متن جایگزین (alt text) برای تصاویر
- اضافه کردن متن لنگر توصیفی
- ایجاد نقشه سایت
- بهبود خوانایی محتوا
- استفاده از Breadcrumbs با هدف هدایت بهتر کاربر
- استفاده از یک ناوبری شفاف در سایت برای کمک به کاربر
تمرکز بر نیاز کاربر در طول مسیر خرید
گام بعدی در استراتژی بهینه سازی سایت، تمرکز بر نیازهای کاربران در طول مسیر خرید است. به طور مثال بهینهسازی توضیحات محصولات با هدف رفع نیاز کاربر، امکان مقایسه چند محصول با هم در سایت، امکان جستوجو در سایت و …
تست A/B یک روش بسیار موثر برای بهبود تجربه کاربری است. این تست، زمانی استفاده میشود که شما یک آپشن جدید به سایتتان اضافه میکنید و میخواهید آن را بررسی کنید. با کمک تست A/B، میتوانید 2 عنصر مختلف را در وبسایتتان مقایسه کنید و بررسی کنید، کدام یک عملکرد بهتری دارد؟
ایجاد تجربهای یکپارچه برای موبایل
نکتۀ دیگری که در تدوین استراتژی بهینه سازی سایت باید به آن توجه کنید، «ریسپانسیوبودن سایت» است. با توجه به اینکه بیش از ۵۰٪ ترافیک وب جهانی از طریق دستگاههای موبایل انجام میشود، بهینهسازی وبسایت نباید فقط محدود به دسکتاپ باشد. برای بهینهسازی تجربه کاربران موبایل، میتوان اقدامات زیر را انجام داد:
- سادهسازی منوها
- حذف پاپآپها و اینترستیشیالهای مزاحم
- برجسته کردن جعبه یا آیکون جستجو برای دسترسی آسانتر
- ارائه امکاناتی مانند فیلتر و مرتبسازی برای راحتی کاربران
- قرار دادن دکمههای دعوت به اقدام (CTA) در بخش بالای صفحه برای جلب توجه بیشتر.
بهینهسازی سئوی سایت
- پیدا کردن کلمات کلیدی هدف کسبوکار
- ساختن بکلینکهای بهتر
- بهینهسازی محتوای صفحات سایت
- بهبود سرعت وبسایت
- بهروزرسانی محتواهای قدیمی.
بهینه سازی تصاویر سایت
- فشردهسازی صفحات با هدف کاهش سرعت بارگذاری
- استفاده از CDN یا شبکه تحویل محتوا
- استفاده از متن جایگزین توصیفی برای (Alt Text) تصاویر
- استفاده از تصاویر باکیفیت و مرتبط با موضوع، در جای درست.
و اما سخن آخر
بهینهسازی سایت فرآیندی چندبُعدی است که به بهبود تجربه کاربری، افزایش دیدهشدن در موتورهای جستجو، و ارتقای نرخ تبدیل کمک میکند. از طراحی حرفهای و سرعت بالا گرفته تا سئو و استفاده از کلمات کلیدی، همه این عوامل تأثیر مستقیمی بر موفقیت وبسایت دارند. بیش از %55 از ترافیک وبسایتها از طریق دستگاههای موبایل تأمین میشود، بنابراین طراحی واکنشگرا نقش مهمی در جذب کاربران دارد. علاوه بر این، استفاده از ابزارهای تحلیلی و تکنیکهای پیشرفته مانند تست A/B، نقشه سایت، و بهینهسازی تصاویر از جمله استراتژیهای مؤثر برای ارتقای سایت است. با خدمات حرفهای سها مارکتینگ، میتوانید وبسایتی کارآمد و بهینه داشته باشید!