شما هم این تجربه را بیشک داشتهاید که گاهی اوقات وقتی وارد سایتی می شویم، دوست نداریم در آن زمان بگذرانیم یا برعکسش، اصلا دلمان نمیخواهد از سایت خارج شویم. فکر میکنید، دلیل آن چیست؟
یکی از دلایل اصلی این مسئله، توجه به اصول رنگبندی سایت است. در این مطلب از سهامگ، قصد داریم شما را با مفاهیمی همچون طرح و رنگ سایت، اصول انتخاب رنگ سایت، بهترین ترکیب رنگ ها در طراحی سایت و … آشنا سازیم. پس اگر قصد طراحی سایت برای کسبوکار خود دارید، تا انتهای این مطلب، همراه ما باشید.
طرح و رنگ سایت چیست؟
پیش از آنکه دربارۀ اصول رنگبندی سایت با شما سخن بگوییم. ابتدا باید بدانیم که منظور از طرح و رنگ سایت چیست؟
طرح رنگ سایت، به مجموعهای از پالت رنگها گفته میشود که طراح سایت از آنها استفاده میکند تا ظاهری جذاب، تأثیرگذار و هماهنگ با برند در سایت ایجاد کند. این پالتها میتوانند کم یا زیاد باشند و برای اجزای مختلف در سایت استفاده شود. پالتهای رنگی در کل، به 2 دسته تقسیم میشوند:
1. رنگهای اصلی
رنگهای اصلی و غالب سایت هستند که در پس زمینه، لوگو و منو از آن استفاده میشوند.
2. رنگهای ثانویه
رنگهای ثانویه برای سایر جزئیات به کار گرفته میشوند.
ثبات در استفاده از رنگها بسیار مهم است، زیرا به تقویت هویت برند کمک میکند و ارتباط بین برند و مخاطب را ایجاد میکند.
چرا ترکیب رنگها برای سایت مهم هستند؟
ترکیب رنگها برای سایت اهمیت زیادی دارند. زیرا:
· هویت بصری برند شما را میسازند.
رنگها هویت بصری و پیام برند شما را میسازند و تأثیر زیادی بر ذهن بازدیدکنندگان میگذارند. رنگهای سایت در واقع؛ پلی ارتباطی بین شما و مخاطبهایتان هستند و در شناسایی برند کمکتان میکنند.
· رنگ سایت، نخستین تأثیر را روی بازدیدکننده میگذارد.
طراحان وب، اغلب؛ وقتی سایتی را طراحی یا حتی بازطراحی میکنند، همیشه این سوال را در ذهن دارند، که سایت چه تأثیر اولیهای بر ذهن بازدیدکننده میگذارد؟ این دقیقاً یکی از اهداف اصلی ترکیب رنگها برای سایت است. به طوری که در یک نظرسنجی در سال 2018، %94 از پاسخدهندگان اعلام کردند: اولین برداشتشان از یک سایت، به طراحی آن ربط داشتهاست.
· رنگ سایت در ایجاد ارتباطات احساسی با مخاطب، موثر است.
پالتهای رنگی مختلف احساسهای متفاوتی را در بیننده ایجاد میکنند. بنابراین یکی از نکات بسیار مهم در اصول رنگبندی سایت، توجه به این مسئله است که چگونه میخواهید با مخاطبان و بازدیدکنندگانتان ارتباط برقرار کنید؟
رنگها معمولاً به 2 دستۀ اصلی تقسیم میشوند. دستۀ اول رنگهای گرم هستند که، در دامنۀ قرمز، زرد و نارنجی قرار میگیرند. دستۀ دوم، رنگهای سردند که شامل آبی، سبز و بنفش و … میشوند. این دسته از رنگها، میتوانند در بازدیدکننده احساساتی همچون آرامش و صلح تا غم و اندوه را تداعی میکنند. از جمله احساساتی که رنگها در بازدیدکننده ایجاد میکنند، عبارتاند از:
- قرمز: جلب توجه، قدرت
- آبی: ثبات، قابل اعتمادبودن
- زرد: شادی
- نقرهای: مدرن، آیندهنگر، لوکس
- سفید: خلوص، خوبی
- سیاه: شیک، قدرتمند
با این حال، توجه داشته باشید که رنگهای مختلف ممکن است در فرهنگها و زمینههای مختلف معانی متفاوتی داشته باشند. بنابراین، از آزمایشهای A/B برای بخشهایی از طرح رنگی خود، مانند رنگ دکمه “تماس با ما”، دریغ نکنید.
7 قانون در انتخاب رنگ سایت
در این قسمت سعی داریم به شما بگوییم در انتخاب بهترین ترکیب رنگ ها در طراحی سایت به چه نکاتی باید توجه کنید:
1. با چرخه رنگ آشنایی داشتهباشید.
برای اینکه رنگ مناسبی برای سایت خود انتخاب کنید، باید با چرخه رنگ آشنایی داشتهباشید. چرخه رنگ 3 دسته رنگ اصلی دارد که عبارتاند:
- رنگهای اصلی قرمز، آبی و زرد
- رنگهای ثانویه نارنجی، سبز و بنفش
- رنگهای ترکیبی که از ترکیب رنگهای اصلی و ثانویه به وجود میآیند.
2. ترکیب رنگها با هم را در نظر بگیرید.
نکتۀ مهم دیگری که باید در این قسمت به آن اشاره کنیم، این است که هرکدام از رنگها، شخصیت خاص خود را دارند و روابط بین رنگها نیز این ویژگیها را به نمایش میگذارد. انتخاب ترکیب رنگ میتواند پیامی خاص را به بازدیدکننده سایت منتقل کند.
رنگهای مشابه شامل 3 رنگ هستند که در کنار چرخ رنگ قرار میگیرند و برای طراحی سایت؛ اغلب از آنها استفاده میشود. از رنگهای مکمل مثل قرمز، سبز برای کال تو اکشن دکمهها استفاده میشود تا بیشتر نمایان باشند.
رنگهای سهگانه به هر 3 رنگی گفته میشود که ۱۲۰ درجه از هم فاصله دارند. این نوع طرح رنگی به طراحان اجازه میدهد تا از خلاقیت بیشتری استفاده کنند و ترکیبهای جالبی ایجاد نمایند.
3. حواستان به روانشناسی رنگها باشد.
انتخاب رنگهای سایت شما باید بر اساس احساسی که میخواهید در کاربر ایجاد کنید، باشد. این انتخاب همانطور که اشاره شد، نه تنها بر شخصیت برند تأثیر میگذارد، بلکه واکنش بازدیدکنندگان را نیز تحت تأثیر خود قرار میدهد.
4. در طراحی سایت سلسله مراتب بصری را رعایت کنید.
رعایت سلسله مراتب بصری در طراحی سایت بسیار اهمیت دارد. رنگها باید بگونهای انتخاب شوند که به خوانایی سایت لطمه نزنند. به عنوان مثال، اگر عنوان و زیرعنوان شما رنگهای متفاوتی دارند، خوانایی و تمایز آنها افزایش مییابد. این اصل در مورد همه عناصر بصری سایت، از جمله رنگ دکمهها نیز صدق میکند.
5. تمرکزتان را بر عملگرایی، بهویژه کلیکپذیری بگذارید.
وقتی می خواهید کاربر، عکسالعمل مورد نظرتان را انجام دهد، سراغ رنگهایی بروید که نقش کلیدی دارند.
6. حواستان به نمایش سایت در گوشیهای هوشمند نیز باشد.
همانطور که میدانید، توجه به واکنشگرا بودن سایت، بسیار ضروری و مهم است. این مسئله فقط به اندازه و چیدمان اجزای سایت مربوط نمیشود. بلکه، انتخاب پالت رنگی نیز بر نحوۀ نمایش سایت در موبایل تأثیر میگذارد. وقتی که رنگ سایت را انتخاب میکنید، مطمئن شوید که متن و دکمهها در هر اندازه صفحهنمایش قابل خواندن و مشاهدهشدن باشند.
7. از رنگهای خنثی در طراحی سایت استفاده کنید.
استفاده از رنگهای خنثی در طراحی سایت موجب حفظ تعادل آن شده و مانع شلوغی بصری سایت میشود و میتواند به جذابیت کل طراحی اضافه کند. با ترکیب رنگهای خنثی و روشن، میتوانید یک طراحی متعادل و جذاب ایجاد کنید.
6 نکته مهم در انتخاب رنگ سایت
در این قسمت با هم به بررسی اصول رنگبندی سایت میپردازیم و نکات مهم در ترکیب رنگها را با هم مرور خواهیم کرد:
1. انتخاب پیام رنگ
ابتدا مشخص کنید که میخواهید چه پیامی را به مخاطب منتقل کنید و قصد دارید چه تداعیهایی با برند شما منتقل شود.
2. انتخاب رنگ اصلی سایت
پس از آنکه مشخص کردید، هدفتان در سایت چیست، براساس آن رنگی را به عنوان اصلی انتخاب کنید که قویترین ارتباطات برند شما را نمایان میسازد. پس از تعیین آن، سراغ ترکیبهای جانبیاش برای کاملکردن طرح رنگ بروید.
3. کنتراست در پالت
سراغ پالت رنگی بروید که شامل تضادها و در عین حال هماهنگ باشد.
4. زیباییشناسی برند
در عین توجه به نکات مهمی که در ترکیب رنگها برای سایت، اشاره کردیم، زیباییشناسی برند را نیز در نظر بگیرید و از شلوغی سایت پرهیز کنید تا اطلاعات اساسی بهخوبی قابل مشاهده باشند.
5. توجه فضای خالی یا سفید سایت
در طراحی سایت و انتخاب رنگ آن، حواستان به فضای سفید یا خالی آن نیز باشد. این مسئله اهمیت زیادی بر میزان جذابیت سایت، نمایش اطلاعات و … دارد.
6. تست در دستگاههای مختلف
طرح رنگ را در دستگاههای مختلف امتحان کنید و واکنش مخاطب هدف را به آن بررسی کنید تا تأثیر آن بر تعامل و تبدیلها را درک کنید.
و اما سخن آخر
انتخاب رنگ مناسب برای سایت نقش حیاتی در ایجاد هویت بصری برند و جذب مخاطب دارد. با در نظر گرفتن اصولی مانند پیامرسانی رنگها، انتخاب رنگ اصلی و پالتهای متضاد، میتوان تأثیر مثبتی روی بازدیدکنندگان گذاشت.
توجه به زیباییشناسی برند، حفظ تعادل با رنگهای خنثی و تست رنگها در دستگاههای مختلف، از جمله نکات کلیدی است. طراحی رنگی درست نه تنها به جذابیت بصری سایت کمک میکند، بلکه به ایجاد ارتباط احساسی با کاربران نیز منجر میشود. برای طراحی سایت خود و ایجاد تجربهای ماندگار، با ما در «آژانس دیجیتال مارکتینگ سها» تماس بگیرید!
منابع: upwork