آژانس دیجیتال سها مارکتینگ

ناوبری سایت و همه چیز درباره آن، انواع، اهمیت و بهترین روش‌ها

همه چیز درباره ناوبری سایت، انواع، اهمیت و بهترین روش‌ها

توجه به «ناوبری خوب سایت» یکی ضرورت لازم و اساسی در طراحی سایت است. براساس تحقیقات انجام شده، %38 از کاربران در لحظۀ ورود به یک سایت، به لینک‌ها و چیدمان ناوبری سایت توجه می‌کنند. در این مطلب از سهامگ، قصد داریم دربارۀ چیستی ناوبری سایت، انواع آن و دلایل توجه به ناوبری در طراحی سایت با شما صحبت کنیم. پس تا انتهای نوشته، همراه ما باشید.

ناوبری سایت چیست؟

برای درک بهتر مفهوم ناوبری سایت (Website Navigation)، تصور کنید که سایت، یک شهر بزرگ مثل تهران است، ناوبری سایت همان، علائم راهنمایی رانندگی هستند که در این کلان شهر، کمکتان می‌کند تا به مقصدتان برسید.

درواقع ناوبری سایت، به مجموعه‌ای از عناصر همچون، منوها، دکمه‌های کلیک، لینک‌ها و بخش جست‌وجوی سایت گفته می‌شود که به شما کمک می‌کند تا در سایت به گشت‌وگذار بپردازید و از یک صفحه به صفحۀ بعدی بروید و اطلاعاتی که به دنبالش می‌گردید را به آسانی پیدا کنید.

با این تعریفی که دربارۀ Website Navigation، به شما ارائه دادیم، ممکن است؛ تصور کنید که یک ناوبری خوب سایت، فقط به شما در پیداکردن صفحات کمک می‌کند. در حالی‌که این‌گونه نیست، بلکه یک ناوبری خوب، ساختار کلی سایت را روشن می‌کند و کمکتان می‌کند، ارتباط بین صفحات را به خوبی درک کنید. گویی یک نقشه از شهر است که در اختیار شما قرار می‌گیرد تا وب‌گردی لذت‌بخشی را در سایت تجربه کنید و به سرعت به چیزی که مد نظرتان است، برسید.

طراحی سایت کسب و کار خود را به سها مارکتینگ بسپارید!

منوی ناوبری سایت چیست؟

«منوی ناوبری ‌سایت» یا (website navigation menu)، دروازه‌ای است که شما را به دنیای اطلاعات داخلی سایت متصل می‌کند. در واقع، مجموعه‌ای از لیست لینک‌هاست که به صفحات مختلف داخل سایت مثل صفحه اصلی، محصولات و درباره ما متصل می‌شود. این منو به صورت لینک‌های متنی یا نوار جست‌وجو در بالای صفحۀ هدر یا کنار سایدبار قرار می‌گیرد و به کاربر کمک می‌کند تا به راحتی داخل سایت به صفحات مورد نظرش برسد.

منظور از ناوبری فرعی سایت چیست؟

«ناوبری فرعی سایت» یا (sub-navigation) به بخشی از رابط کاربری اشاره دارد که به بازدیدکنندگان سایت کمک می‌کند تا به اطلاعات بخش‌های دسته‌بندی شدۀ سایت دسترسی پیدا کند. در واقع وقتی حجم اطلاعات شما زیاد است، با طراحی ناوبری فرعی می‌توان اطلاعات را دسته‌بندی کرد و آن‌ها را سریع‌تر و راحت‌تر در اختیار کاربران گذاشت و مانع سردرگمی‌شان شد.

انواع ناوبری سایت چیست؟

در این قسمت شما را با انواع ناوبری سایت برای هدایت کاربر آشنا می‌کنیم.

1. نوار ناوبری افقی (Horizontal Navigation Bar)

پیش از طراحی نوار افقی مسیریابی، به این دو سوال اساسی پاسخ دهید: هدف شما از ایجاد این وب‌سایت چیست و مخاطبان به دنبال چه چیزی هستند؟
پیش از طراحی نوار افقی مسیریابی، به این دو سوال اساسی پاسخ دهید: هدف شما از ایجاد این وب‌سایت چیست و مخاطبان به دنبال چه چیزی هستند؟

«نوار ناوبری افقی»، رایج‌ترین نوع ناوبری سایت است که در بالای صفحه (هدر) قرار می‌گیرد و با ردیف کردن لینک‌های صفحات اصلی (مانند «درباره ما»، «محصولات»، «تعرفه‌ها» و «تماس با ما») به کاربر امکان دسترسی راحت و سریع رای می‌دهد.

یکی از روش‌هایی که می‌توانید خلاقیت خودتان را به کاربر نشان دهید، طراحی متمایز نوار ناوبری افقی است. برای ایجاد تمایز، باید به هدف از طراحی سایت و مخاطب‌های‌تان فکر کنید و با توجه به آن‌ها، نوار ناوبری افقی شخصی‌سازی شده را طراحی کنید.

بیشتر بخوانید  صفر تا صد گوگل آنالیتیکس برای مبتدیان

2. منوی ناوبری کشویی (Dropdown Navigation Menu)

<yoastmark class=

«منوی ناوبری کشویی» زمانی استفاده می‌شود که مطالب سایت زیاد باشد و بخواهید به آن‌ها نظم ببخشید. به عنوان مثال، سایت (Sephora) را در نظر بگیرید. این سایت، محصولات و خدمات متنوعی دارد. «سفورا« برای اینکه بتواند به این حجم اطلاعات وسیعش، نظم ببخشد، مهم‌ترین سرفصل‌ها را در نوار افقی سایت قرار داده و کاربر برای دسترسی به اطلاعات هرکدام از سرفصل‌ها باید روی آن‌ها کلیک کند، تا به اطلاعات بیشتر دست یابد.

3. منوی ناوبری همبرگری (Hamburger Navigation Menu)

یکی دیگر از انواع منوی ناوبری سایت، «ناوبری همبرگی» است. این گزینه بیشتر در طراحی سایت‌های موبایل دیده می‌شود و به صورت 3 خطی در گوشۀ سایت قرار می‌گیرد. وقتی کاربر روی آن کلیک می‌کند، منو باز می‌شود و لیستی از پیوندها و دکمه‌های قابل کلیک را در آن مشاهده خواهد کرد. اگر فضای سایت شما نیز محدود است، این منوی ناوبری، بسیار به دردتان می‌خورد.

4. منوی ناوبری نوار کناری عمودی (Vertical Sidebar Navigation Menu)

منوی عمودی، در کنار صفحه قرار می‌گیرد.
منوی عمودی، در کنار صفحه قرار می‌گیرد.

نوع دیگری از نوار ناوبری سایت، مدل «نوار کناری عمودی» است. این نوع منو، تجربۀ کاربری روان‌تر و ساده‌تری در اختیار بازدیدکنندۀ سایت قرار می‌دهد. همانطور که از اسمش پیداست، این نوع نوار ناوبری، به صورت عمودی در کنار صفحۀ سایت قرار می‌گیرد.

اگرچه این نوع منو به اندازه منوی افقی محبوب نیست، اما مزایای خاص خودش را دارد. این منو بخش‌های متعددی می‌تواند داشته باشد و در نتیجه اطلاعات بیشتری در اختیار کاربر می‌گذارد. «شبکه ایکس»، نیز با استفاده از منوی ناوبری کنار عمودی، توانسته تجربۀ کاربری خود را بهبود ببخشد.

5. منوی ناوبری پاورقی (Footer Navigation Menu)

منوی ناوبری دیگری که در طراحی سایت از آن استفاده می‌شود، «نوار ناوبری افقی» است. این نوع منو معمولا با نوار افقی بالای سایت ترکیب می‌شود و گزینه‌های بیشتری را در اختیار کاربر می‌گذارد.

به عنوان مثال، روزنامۀ «نیویورک تایمز» چون در منوی افقی بالای سایت، لینک مطالب زیادی دارد، از منوی پاورقی نیز استفاده می‌کند، به گونه‌ای که در ناوبری پاورقی، 50 لینک دارد که هرکدام متعلق به نوار ناوبری افقی اصلی بالای سایت هستند. این کار با اینکه به کاربر اجازه می‌دهد، سریع‌تر به مطالب دسترسی پیدا کند، اما از سوی دیگر موجب گیجی او نیز می‌گردد.

طراحی سایت کسب و کار خود را به سها مارکتینگ بسپارید!

چرا توجه به ناوبری در طراحی سایت اهمیت دارد؟

به نظر شما چرا توجه به Website Navigation اینقدر اهمیت دارد؟ در این قسمت به مهم‌ترین دلایل توجه به نویگیشن سایت اشاره خواهیم کرد:

1. بهبود تجربه کاربری

کاربران به آنچه نیاز دارند، در کمترین زمان ممکن، دسترسی پیدا می‌کنند و از وقت خود به بهترین نحو استفاده می‌کنند.

2. افزایش اعتماد

دسترسی به اطلاعات مورد نظر کاربران راحت‌تر می‌شود و این مسئله موجب افزایش، اعتماد آن‌ها به سایت و برند شما می‌گردد.

3. بهبود سئو

موتورهای جست‌وجو از ربات‌ها برای خزیدن و جمع‌آوری اطلاعات از سایت‌ها استفاده می‌کنند. یک ناوبری واضح و منظم به این ربات‌ها کمک می‌کند تا به راحتی محتوا را شناسایی و ایندکس کنند. این امر درنهایت، موجب ارتقاء رتبه سئوی محتوا و سایت می‌شود.

بیشتر بخوانید  چگونه با بهینه‌‌سازی سایت، ترافیک و فروش خود را چند برابر کنیم؟

4. افزایش نرخ تبدیل

یک ناوبری خوب، کاربران را به سمت اهداف مورد نظر شما همچون خرید محصولات یا ثبت‌نام در خبرنامه و یا تماس با شما هدایت می‌کند.

نکات مهم برای طراحی ناوبری سایت

ناوبری وبسایت، به کاربر کمک می‌کند تا تعامل مطلوبی با سایت داشته‌باشد.
ناوبری وبسایت، به کاربر کمک می‌کند تا تعامل مطلوبی با سایت داشته‌باشد.

بهترین شیوه‌ها برای طراحی سایت ناوبری عبارت‌اند از:

· ساده ‌نگداشتن صفحه اصلی

صفحۀ اصلی سایت را با تعداد زیادی لینک، گرافیک و دکمه‌ شلوغ نکنید، زیرا این کار موجب گیجی و سردرگمی بازدیدکننده شده و او را از ادامۀ مرور سایت منصرف می‌سازد.

· ریسپانسیو بودن سایت برای تلفن همراه و سایر دستگاه‌ها

مطمئن شوید سایت در تمامی تلفن‌های همراه هوشمند و سایر دستگاه‌ها، به خوبی نمایش داده می‌شود و طراحی آن را ساده و پاسخگو و پرسرعت است.

· ثبات در طراحی سایت

نکتۀ مهم دیگری که در ناوبری طراحی سایت باید به آن توجه کنید، ثبات در طراحی سایت است. منظور از ثبات یعنی منوها، زیرمنوها، عناوین، پاراگراف‌ها و تصاویر به‌گونه‌ای طراحی شوند که بازدیدکننده را سردر گم نکنند. استفاده از یک منوی ناوبری سلسله‌مراتبی کمکتان می‌کند تا محتوای سایت به‌طور مؤثرتری سازماندهی شود و کاربران راحت‌تر بتوانند اطلاعات مورد نظر خود را پیدا کند.

· استفاده از فضای سفید

حواستان به فضاهای خالی سفید باشد و آن‌ها را نادیده نگیرید. فضاهای سفید یا فاصله‌های خالی در طراحی سایت، کمکتان می‌کند تا زیبایی و سازماندهی مناسبی در متن‌ها و تصاویر ایجاد کنید. دقت کنید تا محتواهای بلند و طولانی ننویسید، جملات‌تان را کوتاه و قابل فهم بنویسید تا کاربر بتواند، راحت‌تر آن‌ها را درک کند.

· افزودن مسیر ناوبری (Breadcrumb)

مسیر ناوبری یا  (Breadcrumb) به شما نشان می‌دهد، که در کجا قرار دارید و چگونه به صفحه‌های قبلی می‌توانید بازگردید.

· نمایش واضح لینک‌ها

دقت کنید که لینک‌های بارگذاری شده، به‌طور واضح قابل شناسایی باشند. مطمئن شوید که لینک‌ها به شکل برجسته (مثل زیرخط دار) نمایش داده شوند و یا در بالای صفحه قرار گیرند تا بازدیدکنندگان به راحتی آن‌ها را پیدا کنند.

· سادگی در طراحی نوار ناوبری

برای ساده کردن نوار ناوبری، می‌توانید آن را بر اساس دسته‌بندی‌هایی مانند سبک زندگی، سلامت و رفاه، یا مالی و سرمایه‌گذاری دسته‌بندی کنید. این کار به بازدیدکنندگان کمک می‌کند تا به‌سرعت و به‌طور مؤثر به اطلاعات مورد نظر خود دست یابند.

طراحی سایت کسب و کار خود را به سها مارکتینگ بسپارید!

و اما سخن آخر

همانطور که در این مطلب به آن اشاره کردیم، ناوبری سایت، نقش بسیار موثری در تجربۀ کاربری دارد و به کاربران کمک می‌کند تا بیشتر در سایت وقت بگذرانند، به اطلاعاتی که نیاز دارند، دسترسی پیدا کنند و درنهایت؛ نرخ تبدیل را به طرز چشمگیری بهبود می‌بخشد. با طراحی یک ناوبری ساده، منظم و کاربرپسند، می‌توانید مطمئن شوید که کاربران شما از زمانی که در سات شما سپری کرده‌اند، لذت می‌برند.

آیا می‌خواهید یک ناوبری حرفه‌ای و کاربرپسند برای وبسایت خود طراحی کنید؟ تیم متخصص «آژانس دیجیتال مارکتینگ سها» با سال‌ها تجربه در زمینه طراحی وب، آماده است تا به شما در این زمینه کمک کند. با ما تماس بگیرید تا یک وبسایت با طراحی منحصر به فرد با ناوبری آسان برای شما خلق کنیم.

منبع: mailchimp

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مشاوره نیاز دارید؟
پیمایش به بالا