آژانس دیجیتال سها مارکتینگ

مهم‌ترین مزایا و معایب سایت فروشگاهی

مزایا و معایب سایت فروشگاهی

این روزها به نظر می‌رسد اغلب کسب‌وکارها، سایت خود را دارند و این موضوع، به حضور اینترنت پرسرعت در جهان بر می‌گردد که موجب رونق دوچندان کسب‌وکارها شده‌است. سایت‌هایی که با دقت طراحی و اجرا می‌شوند، می‌توانند تمام جوانب کسب‌وکار را بهبود بخشیده و به آن‌ها اجازه دهند تا در عرصه رقابتی جدید، باثبات‌تر قدم بردارند. 

با این حال، سایت‌هایی نیز هنوز هستند که به درستی پیاده‌سازی نشده‌اند و می‌توانند تأثیر منفی متناوبی بر شهرت تجارت بگذارند. درک مزایا و معایب سایت فروشگاهی به شما کمک می‌کند تا در طراحی سایت‌ به نکاتی که در ادامه اشاره می‌کنیم، توجه لازم را داشته باشید.

اگر می‌خواهید در رابطه با مزایا و معایب سایت فروشگاهی اطلاعات بیشتری کسب کنید، تا انتهای این مطلب سهامگ همراه‌مان باشید.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

15 مزیت سایت فروشگاهی

سایت فروشگاهی مزایای متعددی برای کسب‌وکار شما دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

۱- دسترسی دائمی

مهم‌ترین مزایای سایت فروشگاهی، در دسترس‌بودن آن‌ در تمام 7 روز هفته و به‌صورت 24 ساعته است. 

۲- حضور در بازار جهانی

سایت فروشگاهی به شما امکان حضور در بازار جهانی، بدون محدودیت جغرافیایی را می‌دهد. شما قادرید، محصولات یا خدمات خود را در بازارهای جهانی معرفی کنید.

۳- کاهش هزینه‌ها

به نظر می‌رسد در مقایسه با فروشگاه‌های فیزیکی، هزینه‌های راه‌اندازی و نگهداری یک فروشگاه آنلاین بسیار کمتر است. حتی برای استخدام نیرو، از آنجا که فرد حضور فیزیکی ندارد، شما می‌توانید به استخدام افرادی از سراسر جهان بپردازید که هزینه زندگی آن‌ها در آن شهر یا کشور کمتر باشد. این امر را نیز می‌توان یکی از مزایای سایت فروشگاهی دانست.

۴- تجزیه و تحلیل آسان

یکی دیگر از مزایای سایت فروشگاهی، دسترسی به رفتار مشتری است. از آنجاکه، سایت‌های فروشگاهی، ابزارهای آنلاین برای تجزیه و تحلیل رفتار مشتری دارند، می‌توان از آن‌ها برای بهبود استراتژی‌های فروش و بازاریابی استفاده کرد.

بیشتر بخوانید  مزایای طراحی سایت برای جذب مشتری چیست؟

۵- شخصی‌سازی

اغلب ما دوست داریم، تجربه خرید متفاوت و درواقع شخصی‌سازی شده داشته‌باشیم. این امر با طراحی سایت فروشگاهی امکان‌پذیر است.

۶- کاهش وابستگی به مکان

یکی دیگر از مزایای سایت فروشگاهی، کاهش وابستگی کسب‌وکار به موقعیت فیزیکی است. همانطور که اشاره شد، شما بدون محدودیت جغرافیایی می‌توانید، محصولات‌تان را عرضه کنید.

۷- راحتی مشتریان

از جمله مزایای سایت فروشگاهی خرید راحت‌تر برای مشتری است. افراد می‌توانند به‌راحتی و بدون نیاز به خروج از منزل، محصولات مختلف را جست‌وجو و باهم مقایسه و درنهایت خریداری کنند.

مزایای سایت فروشگاهی
از جمله مزایای استفاده از سایت فروشگاهی، معرفی محصولات جدید، پرفروش‌ها، مقرون به صرفه‌ها و … به مشتری است.

۸- پاسخ‌گویی به تقاضای مدرن

در عصر دیجیتال، انتظار می‌رود که کسب‌وکارها حضور آنلاین داشته باشند. فروشگاه آنلاین پاسخی به این تقاضا است.

۹- افزایش فروش

طراحی سایت فروشگاهی در کنار، بازاریابی دیجیتال و SEO می‌توانند ترافیک بیشتری را به سایت‌تان هدایت کنند و به افزایش فروش کسب‌وکارتان کمک کنند.

۱۰- سهولت در مدیریت

استفاده از سایت فروشگاهی، موجب مدیریت موجودی و فرایندهای فروش در فروشگاه آنلاین می‌شود. این امر، موجب راحتی مدیریت کسب‌وکار می‌شود.

۱۱- توانایی انجام آپدیت سریع

یکی دیگر از مزایای استفاده از سایت فروشگاهی، به‌روزرسانی اطلاعات محصولات، قیمت‌ها و جزئیات تبلیغات است.

۱۲- پایداری زیست‌محیطی

استفاده از سایت فروشگاهی، موجب کاهش نیاز به فضای فیزیکی و مصرف کمتر منابع می‌شود و این امر موجب کاهش تخریب محیط‌زیست می‌گردد.

۱۳- امکان فروش بی‌وقفه

اتوماسیون فرآیندهای فروش، مهم‌ترین مزایای استفاده از سایت فروشگاهی است. زیرا بدون آنکه شما حضور داشته باشید، فروشگاه شما فروش دارد. 

۱۴- بهبود خدمات مشتری

از طریق چت زنده، پشتیبانی ایمیلی و سیستم‌های پرسش و پاسخ خودکار می‌توانید به سوالات مشتریان به‌صورت فوری پاسخ دهید.

۱۵- کمک به رشد کسب‌وکار

دسترسی به ابزارهای آنلاین و داده‌ها به شما امکان ارزیابی کسب‌وکارتان به صورت مستمر می‌دهد. این امر موجب رشد کسب‌وکارتان می‌شود.

سایت فروشگاهی سفارشی
با مطرح‌کردن ایده‌های‌تان به برنامه‌نویس، می‌توانید یک سایت فروشگاهی سفارشی داشته‌باشید. این امر را می‌توان، یکی دیگر از مزایای سایت فروشگاهی دانست.

معایب سایت فروشگاهی

در کنار مزایای سایت فروشگاهی که به آن‌ها به طور کامل اشاره کردیم، معایبی نیز استفاده از سایت فروشگاهی دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

  • ضعف در امنیت سایبری

حفظ امنیت سایبری، یکی از مهم‌ترین مسائل و در واقع، دغدغه طراحی سایت فروشگاهی است. از آنجاکه، سایت‌های فروشگاهی باید بتوانند اطلاعات مشتریان و تراکنش‌های مالی آن‌ها را با دقت حفظ کنند، نداشتن تدابیر لازم در این زمینه، موجب مشکل خواهد شد.

  • فضای رقابتی بالا

یکی دیگر از معایب سایت فروشگاهی، فضای رقابتی شدیدی است که اینترنت برای دیده‌شدن به وجود آورده‌است. این مسئله ممکن است؛ موجب شود تا شما در این فضای آنلاین جا بمانید و کمتر دیده شوید.

  • هزینه‌ توسعه و نگهداری فراوان

هزینه بالای طراحی نیز یکی دیگر از معایب سایت فروشگاهی است. طراحی، راه‌اندازی و نگهداری یک سایت فروشگاهی، به دلیل استفاده از آخرین فناوری‌ها و ویژگی‌ها، هزینه بالایی دارد.

بیشتر بخوانید  همه‌چیز درباره طراحی سایت فروشگاهی و روش‌های طراحی آن

امنیت ‌سایت، بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO)، طراحی رابط کاربری حرفه‌ای، عملکرد سایت به دانش و مهارت‌های برنامه‌نویس وابسته است. اگر برنامه‌نویس مهارت لازم را نداشته باشد، ممکن است، ‌سایت شما با چالش‌های متعددی مواجه شود.

  • نیاز به تخصص فنی

مدیریت یک فروشگاه آنلاین ممکن است؛ نیاز به دانش فنی داشته‌باشد یا شاید لازم باشد که شما یک نفر را برای این امر استخدام کنید.

  • وابستگی به تکنولوژی

طراحی سایت به اینترنت، وابسته است، اختلال در آن، موجب مشکل در پردازنده‌ها و … می‌شود و برای حل آن نیاز به افراد متخصص هست. این مسئله یکی دیگر از معایب طراحی سایت فروشگاهی است که باید به آن آگاهی داشته‌باشید.

معایب سایت فروشگاهی
از جمله معایب سایت فروشگاهی این است، که مشتریان اغلب صبر ندارند و می‌خواهند سریع به پرسش آن‌ها پاسخ داده شود. این امر در برخی مواقع امکان‌پذیر نیست و موجب مشکل برای فروشگاه می‌شود.

و اما سخن آخر…

در این مطلب سعی کردیم شما را با مزایا و معایب سایت فروشگاهی آشنا سازیم. چنانچه قصد طراحی سایت فروشگاهی یا شرکتی دارید، می‌توانید از خدمات 360 درجه ما در «سها مارکتینگ» کمک بگیرید، کافی است؛ فقط با ما تماس بگیرید.

سها مارکتینگ، یک شرکت دیجیتال مارکتینگ است که با هدف احترام و یادگیری، همکاری و درنهایت خلق تجربه‌ای متفاوت راه‌اندازی شده‌است. 

منابع: toughnickel/ digitaltreasury

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مشاوره نیاز دارید؟
پیمایش به بالا