آژانس دیجیتال سها مارکتینگ

صفر تا صد بازاریابی برونگرا + مهم‌ترین ویژگی‌ها و مشکلاتش

بازاریابی برونگرا

در دنیای پر سرعت امروزی، جایی که هر لحظه با نوآوری‌های جدید در عرصه دیجیتال مواجه هستیم، «بازاریابی برونگرا» همچنان به عنوان یک ستون مستحکم در ارتباط با مشتریان، ایستادگی می‌کند.

این رویکرد کلاسیک، با وجود گذشت زمان، هنر خود را در جلب توجه و ایجاد پیوند میان برندها و مخاطبان‌شان به اثبات رسانده‌است. از تبلیغات تلویزیونی گرفته تا کمپین‌های پست مستقیم، بازاریابی برون‌گرا، راه‌های نو را برای دستیابی به قلب‌های مشتریان می‌گشاید. با این حال این روش ایرادهایی نیز دارد و حتی ادعا می‌شود رو به منسوخ‌شدن گام برمی‌دارد. با ما در سهامگ همراه باشید تا در این باره بیشتر با شما صحبت کنیم.

بازاریابی برونگرا (Outbound Marketing) چیست؟

بازاریابی برون‌گرا، روشی سنتی در عرصه بازاریابی است که در آن، پیام‌های تبلیغاتی به صورت مستقیم و بدون توجه به علاقه‌مندی‌های افراد، به تعداد زیادی از مردم ارسال می‌شود. این نوع بازاریابی شامل فعالیت‌هایی نظیر برگزاری نمایشگاه‌ها، سمینارها، و تماس‌های تلفنی سرد است. با وجود اینکه اجرای چنین استراتژی‌هایی ممکن است؛ هزینه‌بر باشد، بازدهی آن‌ها اغلب؛ نسبت به «بازاریابی درون‌گرا» کمتر است.

استراتژی بازاریابی برونگرا چیست؟

استراتژی بازاریابی برون‌گرا از راه‌های مختلفی سعی می‌کند به مخاطبان خود دست یابد، از جمله از طریق تبلیغات در رسانه‌های عمومی و ارتباطات حضوری یا روش‌های غیرشخصی مانند تماس‌های سرد یا ایمیل‌های عمومی.

از طریق این استراتژی‌ها، سرنخ‌های فروشی تولید می‌شوند که سپس توسط تیم‌های فروش داخلی پیگیری می‌گردند. استراتژی بازاریابی برون‌گرا شانس برقراری «اولین تماس» را به طور قابل‌توجهی افزایش می‌دهد، که می‌تواند زمینه‌ساز توسعه یک رابطه کسب‌وکاری مستحکم باشد.

انواع بازاریابی برونگرا چیست؟

بازاریابی برون گرا به طور کلی شامل اشکال سنتی‌تری از بازاریابی است. برخی از نمونه‌های بازاریابی برون‌گرا عبارت‌اند از:

  1. تبلیغات تلویزیونی
  2. تبلیغات رادیویی
  3. تماس سرد
  4. ایمیل سرد
  5. تبلیغات مطبوعاتی
  6. نمایشگاه‌های تجاری
  7. سمینارها
  8. ایمیل‌های اسپم
  9. تبلیغات محیطی
  10. تبلیغات چاپی
  11. رسانه‌ها
بیشتر بخوانید  SEM چیست و چه تفاوتی با SEO دارد؟
استراتزی تبلیغاتی بازاریابی برون گرا
بازاریابی برون‌گرا یک استراتژی تبلیغاتی است که در آن، شرکت‌ها از طریق ارتباط مستقیم با مشتریان، در تلاشند تا آن‌ها را نسبت به خرید محصولات یا استفاده از خدمات خود مجاب کنند.

تفاوت بازاریابی برونگرا با بازاریابی درونگرا در چیست؟

بازاریابی درون‌گرا (Inbound marketing)، استراتژی نوآورانه‌ای است که با خلق محتوای جذاب و فعالیت‌های متنوع در شبکه‌های اجتماعی، توجه مخاطب‌ها را به سمت برند شما هدایت می‌کند. این رویکرد باعث می‌شود، افراد با برند شما آشنا شوند، به ‌سایت‌تان مراجعه کنند، علاقه‌مند محصولات یا خدمات‌تان شوند و در نهایت؛ تصمیم به خرید بگیرند.

در مقابل، برخی از روش‌های بازاریابی برون‌گرا، علی‌رغم نیاز به زمان و تلاش فراوان، گاهی اوقات به نتیجه دلخواه نمی‌رسند. اما استراتژی‌های بازاریابی درون‌گرا، فرصت‌هایی را برای شما فراهم می‌آورند تا با مخاطبینی ارتباط برقرار کنید که احتمال تبدیل‌شدن‌شان به مشتریان بالقوه بیشتر است. این رویکرد، نه تنها موثرتر است؛ بلکه تجربه‌ای دلپذیر و معنادار را برای مخاطبان شما به ارمغان می‌آورد، و می‌تواند رابطه‌ای مستحکم و پایدار بین شما و مشتریان‌تان بنا کند.

مشکل بازاریابی برونگرا در چیست؟

بازاریابی درونگرا به عنوان رویکردی «نوین و جذاب» شناخته می‌شود که بر «جلب توجه مشتریان» تمرکز دارد. در مقابل، بازاریابی برونگرا اغلب اوقات، «سنتی و کم‌اثر» تلقی می‌شود و بر «ارائه مستقیم محصولات یا خدمات» متمرکز است.

به نظر می‌رسد که عرضه پیشنهادات به مشتریان بدون درخواست آن‌ها، نوعی تحمیل خواسته تلقی می‌شود. ظاهراً بحث فقط بر سر کارآمدی نیست، بلکه به دامنه‌ی اخلاقیات نیز کشیده شده‌است.

اما مهم است که این نکته را روشن کنیم: استفاده از بازاریابی برونگرا برای تبلیغ محصول، هیچ ایرادی ندارد، به شرط آنکه محصول به وعده‌هایش عمل کند.

علاوه بر این، نباید فراموش کرد که معیار اصلی برای ارزیابی استراتژی‌های بازاریابی، نتایجی است که آن‌ها به ارمغان می‌آورند و استراتژی‌های بازاریابی برون‌گرا می‌توانند در این زمینه بسیار کارآمد باشند.

پس، نباید فقط به این دلیل که یک روش به نظر مرسوم نیست، آن را کنار گذاشت. یادتان باشد، انتخابی که برای کسب‌وکار شما بهترین نتایج را به همراه داشته باشد، آن را پیش بگیرید.

بیشتر بخوانید  کمپین بازاریابی، راز موفقیت برندها در دنیای رقابتی این روزها

چگونه از بارایابی برونگرا به سمت بازاریابی درونگرا حرکت کنید؟

بهتر نیست، به جای تعقیب مشتریان، آن‌ها در جست‌وجوی شما و برندتان باشند؟ با پذیرش استراتژی بازاریابی درون‌گرا، شما این فرصت را خلق می‌کنید که مشتریان خود به سمت شما سوق پیدا کنند.

تغییر مسیر از بازاریابی برونگرا به درون‌گرا با داشتن یک ‌سایت، تمرکز بر بهینه‌سازی در موتورهای جستجو، فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و تولید محتوای کیفی که محصولات‌تان را در فضای آنلاین به نمایش بگذارد، به راحتی امکان‌پذیر است.

این رویکرد نه تنها به شما اجازه می‌دهد تا با مشتریان بالقوه‌تان در تعامل باشید، بلکه فضایی را فراهم می‌کند که آن‌ها به طور خودکار، خود در جست‌وجوی برند شما و آنچه ارائه می‌دهید، باشند.

ویژگی بازاریابی برون گرا
پیاده‌سازی بازاریابی برونگرا در مقایسه با بازاریابی درونگرا راحت‌تر است.

جایگاه بازاریابی برونگرا در دنیای امروز چگونه است؟

این طور که معلوم است، در عصر دیجیتال، استفاده از بازاریابی برونگرا به تدریج کاهش می‌یابد، زیرا افراد بیشتر به جست‌وجوی آنلاین روی می‌آورند. با این حال، برخی کسب‌وکارها همچنان بودجه قابل توجهی را به این شیوه اختصاص می‌دهند. هنوز استراتژی‌های برونگرا برای ایجاد شهرت و جذب مشتری بالقوه کاربرد دارند،

هر کسب‌وکار باید بر اساس شرایط خاص خود، رویکرد مناسبی را انتخاب کند. مشکلاتی مانند افزایش روش‌های مقابله با تبلیغات و هزینه‌های بالای بازاریابی برونگرا باعث شده تا کسب‌وکارها به سمت ترکیبی از بازاریابی درونگرا و برونگرا برای جذب مشتری جدید و حفظ مشتریان فعلی حرکت کنند.

و اما سخن آخر

بازاریابی برونگرا، رویکرد سنتی تبلیغات است که به طور مستقیم به مخاطبان هدف می‌پردازد، این روش، اگرچه برای برخی کسب‌وکارها هنوز مفید است، ولی به دلیل هزینه‌های بالا و کاهش کارایی در مقابل روش‌های نوین، رو به افول گذاشته‌است.

با این حال، ترکیب بازاریابی برونگرا با استراتژی‌های درونگرا می‌تواند به کسب‌وکارها کمک کند تا تعادلی بین جذب مشتری جدید و حفظ مشتریان وفادار فعلی ایجاد کنند.

در این میان، « آژانس دیجیتال سها مارکتینگ» با تدوین استراتژی بازاریابی محتوا، تولید انواع محتوا، خدمات 360 درجه قادر است، نقش مهمی در افزایش دیده‌شدن و اعتبار برند شما در فضای آنلاین ایفا ‌کند.

منابع: hubspot/ wordstream/ mailchimp

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مشاوره نیاز دارید؟
پیمایش به بالا