آژانس دیجیتال سها مارکتینگ

چطور با گوگل ادز کسب‌وکارمان را رشد دهیم+ راهنمایی کامل قدم‌به‌قدم

چطور با گوگل ادز کسب‌وکارمان را رشد دهیم+ راهنمایی کامل قدم‌به‌قدم

هر کسب‌وکاری که کارش را تازه شروع می‌کند، اغلب؛ به دنبال راهی است که در فضای مجازی و به خصوص گوگل سریع‌تر شناخته شود. در این راستا، نخستین سوالی که از دیجیتال مارکترها می‌پرسند، این است که «گوگل ادز» چیست و چگونه می‌توانند از آن برای رشد و توسعه کسب‌وکارشان استفاده کنند؟ اصلا آیا استفاده از تبلیغات گوگل ادز برایشان به‌صرفه است؟ هزینه تبلغات در گوگل ادز چقدر است؟

ما در سهامگ تصمیم گرفته‌ایم، به طور جامع و کامل دربارۀ گوگل ادز، تبلیغات در آن، خدمات گوگل ادز، نحوه استفاده و آموزش آن و … مطلبی بنویسیم و در آن شما را به صورت جامع و کامل با این مقوله آشنا سازیم. پس تا انتهای آن همراه ما باشید.

با سها مارکتینگ در صفحه اول گوگل دیده شوید!

گوگل ادز چیست؟

گوگل ادز (Google Ads)، نام یک پلتفرم تبلیغات کلیکی (PPC) است که به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا در بخش‌های مختلف گوگل به راحتی دیده شوند.

مزایای استفاده از گوگل ادز چیست؟

رایج‌ترین نوع تبلیغات در گوگل ادز و بهترین آن در ایران، «تبلیغات موتور جستجو» یا (Search Ads)  است که در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) نمایش داده می‌شود.
رایج‌ترین نوع تبلیغات در گوگل ادز و بهترین آن در ایران، «تبلیغات موتور جستجو» یا (Search Ads)  است که در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) نمایش داده می‌شود.
  • با گوگل ادز می‌توانید تبلیغاتتان را فقط به مخاطب‌هایی نمایش دهید که به محصولات یا خدمات شما واقعا علاقه‌مند هستند.
  • استفاده از این پلتفرم تبلیغاتی، موجب افزایش فروش محصولات یا خدمات شما می‌شود و آگاهی از برندتان را بهبود می‌بخشد.
  • شما به راحتی هروقت که بخواهید می‌توانید تبلیغات خودتان را تغییر دهید. به طور مثال می‌توانید محتوا یا تنظیماتش را تغییر دهید و یا بودجه‌تان را بیشتر یا کمتر کنید. در واقع Google Ads در مدیریت تبلیغات، انعطاف‌پذیری بالایی دارد.
  • با تبلیغات در گوگل ادز، شما دیگر متحمل هزینه‌های گزاف نمی‌شوید و می‌توانید بودجه‌ای مناسب تعیین کنید و هزینه‌ها را به طور کامل کنترل نمایید.
  • گوگل ادز امکان ارزیابی تأثیرگذاری تبلیغات را فراهم می‌کند تا بتوانید استراتژی‌های خود را بهبود بخشید و بهترین نتیجه را بگیرید.

انواع گوگل ادوردز

گوگل ادوردز انواع مختلفی دارد که در ادامه به طور خلاصه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

1. تبلیغات جستجوی گوگل (Google Search Ads)

وقتی کاربر، کلمه‌ای را در گوگل جست‌وجو می‌کند، این آگهی با برچسب تبلیغ (Ad) کنارش، به نمایش گذاشته می‌شود.

2. تبلیغات نمایشی گوگل (Google Display Ads)

تبلیغات شبکه نمایشی گوگل (GDN) تبلیغات بصری هستند که در ‌سایت‌ها، برنامه‌ها و سایر پلتفرم‌های دیجیتالی که با گوگل همکاری می‌کنند، به نمایش گذاشته می‌شود.

3. تبلیغات خرید گوگل (Google Shopping Ads)

تبلیغات خرید گوگل، محصولات را به طور مستقیم در نتایج جست‌وجو با تصویر، قیمت و نام فروشگاه نمایش می‌دهد. این تبلیغات، زمانی به نمایش گذاشته می‌شود که کاربران محصولات خاصی را در گوگل جست‌وجو می‌کنند. این نوع تبلیغات برای فروشگاه‌های آنلاین بسیار مناسب هستند و به کاربر کمک می‌کنند قبل از ورود به سایت فروشنده، اطلاعات کلی محصول را بررسی کند.

4. تبلیغات ویدیویی گوگل (Google Video Ads)

از تبلیغات ویدیویی گوگل برای برندسازی و معرفی محصولات و خدمات به شکل جذاب استفاده می‌شود.
از تبلیغات ویدیویی گوگل برای برندسازی و معرفی محصولات و خدمات به شکل جذاب استفاده می‌شود.

تبلیغات ویدیویی گوگل، نوعی تبلیغات هستند که در یوتیوب به نمایش در می‌آیند. این تبلیغات می‌توانند قبل از ویدیوی انتخابی کاربر (پیش از پخش)، در طول آن (میان پخش) یا پس از اتمام ویدیو (پس از پخش) به نمایش در می‌آیند.

5. تبلیغات اپلیکیشن گوگل (Google App Ads)

تبلیغات اپلیکیشن گوگل به شما کمک می‌کند تا اپلیکیشن موبایل خود را در مقابل مخاطب مناسب قرار دهید.

اصطلاحات رایج در گوگل آدز

برای آموزش گوگل ادز، دانستن برخی اصطلاحات رایج آن ضروری است. این اصطلاحات عبارت‌اند از:

1. افزونه‌های تبلیغاتی (Ad Extensions)

یکی از اصطلاحات رایج آن، افزونه‌های تبلیغاتی است که کمکتان می‌کنند، بدون هزینه اضافی برای تبلیغات، اصلاعات ارزشمندی از کسب‌وکارتان را در اختیار مخاطب بگذارید. این افزونه‌ها در 5 دسته، قرار می‌گیرند که عبارت‌اند از: پیوندهای سایت (Sitelink)، تماس (Call)، موقعیت مکانی (Location)، پیشنهاد ویژه (Offer)، و اپلیکیشن (App).

2. رتبه تبلیغ (AdRank)

اصطلاح بعدی، AdRank است که جایگاه تبلیغ شما را مشخص می‌کند. هرچه مقدارش بالاتر باشد، تبلیغ شما در جایگاه بهتری قرار می‌گیرد و افراد بیشتری آن را می‌بینند و احتمال کلیک کاربران روی آن افزایش می‌یابد.

3. مزایده (Bidding)

تبلیغ کننده برای شرکت در مزایده حداکثر مبلغی که می‌تواند در گوگل ادز برای تبلیغات پرداخت کند را مشخص می‎نماید.
تبلیغ کننده برای شرکت در مزایده حداکثر مبلغی که می‌تواند در گوگل ادز برای تبلیغات پرداخت کند را مشخص می‎نماید.

ساختاری که در گوگل ادز رفتار می‌شود، مثل یک سیستم مزایده‌ای است، شما به عنوان تبلیغ‌کننده حداکثر مبلغ پیشنهادی‌تان را به ازای هر کلیک مشخص می‌کنید، هرچه پیشنهادتان بهتر باشد، جایگاه بالاتری در تبلیغات به شما اختصاص داده می‌شود. 3 گزینه برای مزایده دارید :

  • CPC یا هزینه به ازای هر کلیک: مبلغی است که برای هر کلیک روی تبلیغ خود پرداخت می‌کنید.
  • CPM یا هزینه به ازای هر 1000 بازدید: مبلغی است که برای نمایش تبلیغ به هر 1000 نفر پرداخت می‌کنید.
  • CPE یا هزینه به ازای تعامل: مبلغی است که وقتی فردی اقدام مشخصی را با تبلیغ شما انجام داده باشد، پرداخت می‌کنید.
بیشتر بخوانید  محتوا به تنهایی کافی نیست؛ چاشنیِ کلمات کلیدی را اضافه کنید!

4. نوع کمپین

پیش از شروع یک کمپین تبلیغاتی پولی در Google Ads، باید یکی از 7 نوع کمپین زیر را انتخاب کنید:

  • تبلیغات جستجو (Search Ads) تبلیغات متنی هستند که در نتایج جست‌وجو گوگل به نمایش درمی‌آید.
  • تبلیغات نمایشی (Display Ads) معمولاً به‌صورت تصویری هستند و در صفحات وب موجود در شبکه نمایش گوگل (Google Display Network) ارائه می‌شوند.
  • تبلیغات ویدئویی (Video Ads) ویدئوهای۶ تا ۱۵ ثانیه‌ای که در یوتیوب به نمایش در می‌آیند.
  • کمپین‌های خرید (Shopping Campaigns) که در نتایج جست‌وجو و تب خرید گوگل (Google Shopping Tab) نمایش داده می‌شوند.
  • کمپین‌های اپلیکیشن (App Campaigns) از اطلاعات اپلیکیشن شما برای بهینه‌سازی تبلیغات در سراسر سایت‌ها استفاده می‌کنند.
  • کمپین‌های هوشمند (Smart Campaigns) گوگل بهترین هدف‌گذاری را برای دستیابی به حداکثر کارایی از بودجه شما پیدا می‌کند.
  • عملکرد حداکثری (Performance Max): نوع جدیدی از کمپین است که به تبلیغ‌دهندگان امکان دسترسی به تمام موجودی تبلیغاتی Google Ads از طریق یک کمپین واحد می‌دهد.

5. نرخ کلیک (CTR)

نرخ کلیک (CTR) نسبت تعداد کلیک‌های دریافتی روی تبلیغ شما به تعداد نمایش‌های تبلیغ است. هرچه نرخ کلیک بالاتر باشد، یعنی تبلیغات شما باکیفیت‌تر است و با هدف جست‌وجو و کلمات کلیدی مرتبط، انطباق بهتری دارد.

6. نرخ تبدیل (CVR)

نرخ تبدیل، نسبت تعداد فرم‌های تکمیل‌شده به کل بازدیدهای صفحه فرودتان است. به زبان ساده، نرخ تبدیل بالا نشان می‌دهد که صفحه فرود شما تجربه کاربری روان و هماهنگی با تبلیغاتتان دارد و با هم هم‌راستا هستند.

7. شبکه نمایش (Display Network)

تبلیغات گوگل می‌توانند در صفحات نتایج جست‌وجو یا در یک وب‌سایت از شبکه نمایش گوگل (Google Display Network یا GDN) به نمایش گذاشته شوند.

8. نمایش‌ها (Impressions)

هر بار که تبلیغ شما در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) نمایش گذاشته می‌شود، شما یک (Impression) می‌گیرید. Impressionها نیمی از معادله نرخ کلیک هستند که قبلاً به آن اشاره کرده‌ایم. با استفاده از داده‌های Impression ‌ها، می‌توانید بفهمید چه تعداد از افرادی که تبلیغ شما را می‌بینند، روی آن کلیک می‌کنند و با بهینه‌سازی تبلیغ خود، نرخ کلیک بالاتری به دست می‌آورید. به یاد داشته باشید که تبدیل همه نمایش‌ها به کلیک و دستیابی به نرخ کلیک 100% عملاً نشدنی است. کاربران ممکن است صفحه نتایج جست‌وجو را بدون کلیک ترک کنند، روی تبلیغ رقیب کلیک کنند، یا حتی به‌جای کلیک روی تبلیغ شما، روی نتیجه جست‌وجوی ارگانیک کلیک کنند.

9. کلمات کلیدی (Keywords)

وقتی کاربر در گوگل عبارتی را جست‌وجو می‌کند، گوگل، مجموعه‌ای از نتایج را که با هدف کاربر هماهنگ هستند، برایش نمایش می‌دهد. در واقع، کلمات کلیدی، کلمات یا عباراتی هستند که با آنچه کاربر به دنبال آن است مطابقت دارند و می‌توانند نیاز جست‌وجوی او را برطرف سازند.

10. پرداخت به ازای کلیک (PPC)

پیش از راه‌اندازی اولین کمپین تبلیغاتی در گوگل ادز، درک کامل اصول و جزئیات تبلیغات کلیکی الزامی است.
پیش از راه‌اندازی اولین کمپین تبلیغاتی در گوگل ادز، درک کامل اصول و جزئیات تبلیغات کلیکی الزامی است.

تبلیغات کلیکی یا PPC نوعی از تبلیغات است که در آن تبلیغ‌کننده به ازای هر کلیک روی تبلیغ، هزینه پرداخت می‌کند. این نوع تبلیغات محدود به گوگل ادز نیست، اما Google Ads رایج‌ترین نوع کمپین‌های تبلیغاتی پولی محسوب می‌شود.

11. امتیاز کیفیت(Quality Score)

Quality Score، کیفیت تبلیغ شما را بر اساس نرخ کلیک (CTR)، ارتباط کلمات کلیدی، کیفیت صفحه فرود (Landing Page)، و عملکرد گذشته شما در نتایج موتور جستجو (SERP) ارزیابی می‌کند. امتیاز کیفیت یکی از عوامل تعیین‌کننده در رتبه تبلیغ (AdRank) شما است.

با سها مارکتینگ در صفحه اول گوگل دیده شوید!

چطور گوگل ادز به کسب‌وکارها کمک می‌کند؟

برای آموزش کار با گوگل ادز لازم است با نقش‌های اصلی این فرآیند آشنا شوید. نقش‌های اصلی آن، کاربر، تبلیغ‌کنندگان (کسب‌وکارها) و پلتفرم گوگل ادز هستند. تبلیغ‌دهندگان کلمات کلیدی مورد نظرشان را انتخاب و برای آن‌ها قیمتی پیشنهاد می‌کنند. کاربر، کسی است که یک کلمه کلیدی را جست‌وجو می‌کند، پلتفرم گوگل ادز، تبلیغات را با توجه به امتیاز کیفیت و میزان هزینه‌ای که تبلیغ‌کننده در نظر گرفته‌است، ارزیابی کرده و در نتایج جست‌وجو به نمایش می‌گذارد.

عوامل موثر روی تبلیغات گوگل ادز

عوامل متعددی روی تبلیغ گوگل ادوردز تأثیر می‌گذارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

1. رتبه تبلیغ (AdRank)

منظور از رتبه تبلیغ (AdRank) موقعیت قرارگیری تبلیغات شما در گوگل ادز است. این موقعیت به کیفیت تبلیغ شما و مقدار هزینه‌ای که برای کلمه کلیدی مورد نظرتان در نظر گرفته‌اید، بستگی دارد.

2. موقعیت جغرافیایی

وقتی می‌خواهید تبلیغ در گوگل ادز انجام دهید، باید یک منطقه جغرافیایی انتخاب کنید که تبلیغ در آن محدوده به نمایش دربیاید. به طور مثال اگر فردی در تهران، عبارت «کلاس یوگا» را سرچ می‌کند، نتایج اصفهان به او نمایش داده نشود. در واقع گوگل به دنبال نمایش پرتناسب‌ترین نتایج برای جست‌وجوگران است.

بیشتر بخوانید  مفهوم Lazy Loadig و کاربرد آن در سئو چیست؟

3. کلمات کلیدی

تحقیق درباره کلمات کلیدی برای تبلیغات پرداختی مثل گوگل ادوردز، به اندازه جست‌وجوی ارگانیک اهمیت دارد. کلمات کلیدی شما باید تا جای ممکن با آنچه جست‌وجوگر به دنبال آن است، همخوانی داشته باشد. گوگل بر اساس کلمات کلیدی که انتخاب می‌کنید، تبلیغات شما را با جستجوها تطبیق می‌دهد. شما باید در هر گروه تبلیغی که ایجاد می‌کنید، بین 1 تا 5 کلمه کلیدی را هدف قرار دهید تا گوگل بر اساس آن‌ها تبلیغ شما را نمایش دهد.

4. انواع تطبیق  کلمات کلیدی در گوگل ادز

اتکا به گوگل به عنوان ابرقدرت جهانی از سال 1990، به تنهایی برای اتکای تبلیغات کافی است.
اتکا به گوگل به عنوان ابرقدرت جهانی از سال 1990، به تنهایی برای اتکای تبلیغات کافی است.

با شناخت انواع تطبیق‌‌پذیری کلمات کلیدی در گوگل ادز، می‌توانید نحوه نمایش تبلیغاتتان را در برابر جست‌وجوهای کاربران بهینه سازید. 4 نوع تطبیق‌پذیری کلمات کلیدی وجود دارد که عبارت‌اند از:

  • تطبیق گسترده (Broad Match)

تبلیغ شما برای جست‌وجوهایی که شامل هر یک از کلمات کلیدی‌تان باشد (بدون توجه به ترتیب)، نمایش می‌دهد. بیشترین نمایش، اما کمترین کنترل را دارد. مثال: “خرید کفش ورزشی” -> “کفش اسپرت”، “کفش برای ورزش”

  • تطبیق گسترده تعدیل‌شده (Broad Match Modifier)

با افزودن “+” قبل از کلمه، مشخص می‌کنید که آن کلمه حتماً باید در جست‌وجو باشد. کنترل در این شیوه بیشتر از تطبیق گسترده است. مثل: “+خرید +کفش ورزشی” -> “خرید آنلاین کفش ورزشی”

  • تطبیق عبارتی (Phrase Match)

تبلیغ شما برای جست‌وجوهایی که عبارت کلیدی شما دقیقاً به همان ترتیب در آن باشد، نمایش داده می‌شود. مثل: “خرید کفش ورزشی” -> “خرید اینترنتی کفش ورزشی”

  • تطبیق دقیق (Exact Match)

تبلیغ شما فقط برای جست‌وجوهایی که دقیقاً با عبارت کلیدی شما مطابقت داشته باشد، نمایش داده می‌شود. (با براکت [] مشخص می‌شود) مثال: [خرید کفش ورزشی] -> “خرید کفش ورزشی”

5. عنوان و توضیحات تبلیغ

متن تبلیغاتی‌تان می‌تواند موجب تمایز شما با رقیبتان شود. در نوشتن عنوان و متن تبلیغاتی، شما باید منطبق با نیت کاربر و هماهنگ با کلمات کلیدی هدفتان رفتار کنید و نقطه درد مخاطب را با یک راه حل واضح مورد خطاب قرار دهید.

6. افزونه‌های تبلیغاتی

اگر از تبلیغات گوگل استفاده می‌کنید، باید از افزونه‌های تبلیغاتی رایگان که قبلا به آن‌ها اشاره کردیم با هدف حفظ تعامل با مشتری، استفاده کنید. این افزونه‌ها در یکی از 5 دسته زیر قرار می‌گیرند:

  • افزونه‌های پیوند سایت: این افزونه‌ها تبلیغ شما را گسترده‌تر کرده، و کمکتان می‌کنند تا بیشتر به چشم بیایید و برای کاربران جذاب‌تر باشید.
  • افزونه‌های تماس: کمکتان می‌کند تا شماره تلفن خود را در تبلیغ وارد کنید، و به کاربران راهی سریع برای تماس با شما قرار دهید.
  • افزونه‌های موقعیت: شامل موقعیت و شماره تلفن شما در تبلیغ است، این گزینه برای کسب‌وکارهایی که یک مغازه فیزیکی دارند، انتخاب مناسبی است.
  • افزونه‌های پیشنهاد: ارائه تخفیف، می‌تواند کاربران را ترغیب کند تا روی تبلیغ شما کلیک کنند، به ویژه اگر شما نسبت به رقبا تخفیف بهتری ارائه دهید.
  • افزونه‌های برنامه: یک لینک دانلود برنامه برای کاربران موبایل در اختیار شما می‌گذارد. این امر مانع از جست‌وجوی مجدد یافتن و دانلود برنامه در فروشگاه برنامه‌ها مثل «اپل استور»، «گوگل‌پلی» یا «بازار» می‌شود.

هزینه تبلیغات در گوگل ادز چقدر است؟

تبلیغات کلیکی راه حل دائمی برای حضور در نتایج جستجو نیست. بهترین رویکرد استفاده از سئو در کنار تبلیغات در گوگل ادز است.
تبلیغات کلیکی راه حل دائمی برای حضور در نتایج جستجو نیست. بهترین رویکرد استفاده از سئو در کنار تبلیغات در گوگل ادز است.

حال که با مفهوم گوگل ادز به طور کامل آشنا شدید، ممکن است بخواهید بدانید، هزینه تبلیغات در گوگل چقدر است؟ در پاسخ باید بگوییم، این هزینه، به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

1. نوع کسب‌وکار

هزینه‌ها در صنایع مختلف متفاوت است. برای مثال، صنایع با ارزش معامله بالا مانند بیمه یا وام ممکن است؛ هزینه‌های بیشتری برای کلیک داشته باشند.

2. کلمات کلیدی

هزینه هر کلیک، برای کلمات کلیدی مختلف متفاوت است. کلمات کلیدی با رقابت بالا معمولاً گران‌تر هستند.

3. موقعیت جغرافیایی

هزینه‌ها در مکان‌های مختلف می‌تواند متفاوت باشد و بر اساس بازار و تقاضای محلی قیمتش متفاوت خواهد بود.

4. زمان نمایش تبلیغ

تبلیغات در ساعات پرترافیک، گران‌تر است.

5. کیفیت تبلیغ

امتیاز کیفیت یا Quality Score یک تبلیغ، شامل نرخ کلیک (CTR)، ارتباط تبلیغ با کلمات کلیدی، و تجربه صفحه فرود است، که بر هزینه تأثیر می‌گذارد.

با سها مارکتینگ در صفحه اول گوگل دیده شوید!

و اما سخن آخر

همانطور که متوجه شدید، گوگل ادز یکی از مؤثرترین روش‌های تبلیغاتی آنلاین است که به کسب‌وکارها کمک می‌کند، سریع‌تر دیده شوند و رشد کنند. این پلتفرم تبلیغاتی با ارائه انعطاف‌پذیری در مدیریت هزینه‌ها، نمایش تبلیغات به مخاطبان هدف و امکان بهینه‌سازی مداوم، بازدهی بالایی دارد. با استفاده از انواع تبلیغات گوگل ادز مناسب با کسب‌وکارتان می‌توانید، فروش و آگاهی از برندتان را بهره‌مند ببخشید، تیم حرفه‌ای آژانس دیجیتال مارکتینگ سها آماده است تا با ارائه خدمات تخصصی گوگل ادز شما را به اهداف تجاری‌تان نزدیک‌تر کند. همین حالا با ما تماس بگیرید!

منبع:

hubspot/ semrush

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مشاوره نیاز دارید؟
پیمایش به بالا