آژانس دیجیتال سها مارکتینگ

کپی رایتینگ چیست؟ چه مزایایی دارد؟

آموزش کپی رایتینگ

«کپی رایتینگ» هنر خلق محتوای جذاب و تأثیرگذار است و شما را به فروش و تبدیل مخاطب به مشتری بیشتر می‌رساند. کپی رایترها با تولید ایمیل‌های گیرا، بلاگ‌های جذاب، تبلیغات قانع‌کننده و کاتالوگ‌های وسوسه‌انگیز به کسب‌وکارها کمک می‌کنند تا فروش و مشتریان بیشتری داشته باشند.

در این مطلب از سهامگ، قصد داریم تا شما را با وظایف کپی رایترها، دلیل اهمیت کپی رایتینگ، کاربردهای کپی رایتینگ و مهارت‌های لازم در این رابطه و هزاران اطلاعات کاربردی بیشتر آشنا کنیم. پس تا انتهای آن همراه ما باشید.

کپی رایتینگ چیست؟

بی‌شک، شما هم این تبلیغ “هیچکس تنها نیست” تلفن همراه اول را بارها دیده‌اید، این متن تبلیغاتی یک کپی ریتینگ است. منظور از (Copywriting) یک استراتژی تولید محتوا با هدف قانع‌کردن خواننده برای انجام یک عمل خاص است.

تاریخچه کپی رایتینگ

شاید تصور کنید که Copywriting یک مفهوم جدید در عصر ارتباطات است. اما این‌گونه نیست و مفهوم کپی‌رایتینگ از دیرباز در کسب‌وکارها استفاده می‌شد. اما؛ به این نام اشاره نمی‌شد. اولین بار،«نوح وبستر» از کلمه “کپی” در سال ۱۸۲۸ استفاده کرد.

این تعریف در ادبیات کمتر رایج است، اما در میان روزنامه‌نگاران و چاپخانه‌ها یک اصطلاح معقول و نام‌آشناست. حدود 50 سال پس از نوح وبستر، در اواسط دهه ۱۸۷۰ میلادی، کپی‌رایتر به عنوان حرفه‌ای که تبلیغات می‌نویسد، تعریف شد تا فعالیت کپی‌رایترها از نویسندۀ اخبار سنتی متمایز باشد.

بنابراین، کپی‌رایترها در قرن بیستم، چیزی بیشتر از نویسندگان کپی نبودند اما؛ کارشان به برندها کمک می‌کرد تا شهرت و میلیون‌ها دلار درآمد کسب کنند. البته، این پایان تعریف از کپی‌رایتینگ نیست، با فراگیر شدن اینترنت و ظهور دیجیتال مارکتینگ، کپی‌رایتینگ دوباره تعریف شد و به مرور زمان از مفهوم صرفاُ تبلیغات فاصله گرفت.

چرا استفاده از کپی رایتینگ اهمیت دارد؟

کپی‌رایتینگ قلبِ تپنده هر کمپین بازاریابی موفق است. با استفاده از کلمات درست و چیدمان جذاب، می‌توان مخاطب را مجذوب و ترغیب به انجام کاری خاص کرد.

در واقع، کپی‌رایتینگ هنر تبدیل یک بازدیدکننده معمولی به مشتری وفادار است. اهمیت کپی‌رایتینگ در دنیای رقابت امروز بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.

ارتباط کپی رایتینگ با دیجیتال مارکتینگ چیست؟

کاربرد کپی رایتینگ
استفاده از کپی‌رایتینگ در کمپین‌های بازاریابی دیجیتال، موجب ترغیب خواننده به انجام سریع اکشن مورد نظر می‌شود.

یکی از بخش‌های اصلی استراژی بازاریابی دیجیتال، به کپی‌رایتینگ ختم می‌شود. این مهارت، در جلب مخاطب هدف، تحریک حس کنجکاوی و ترغیب به انجام عمل، افزایش آگاهی از برند و جذب مشتریان باکیفیت موثر است. از جمله کاربردهای کپی رایتینگ را می‌توان در مورد زیر مشاهده کرد:

  • تبلیغات PPC
  • تبلیغات شبکه‌های اجتماعی
  • ایمیل‌های فروش
  • صفحات محصول
  • صفحات فرود
  • کاتالوگ فروش
  • در مطبوعات، مجلات خبری، خبرنامه‌ها

تفاوت میان کپی رایتینگ با تولید محتوا در چیست؟

اغلب مردم این تصور را دارند که کارِ کپی‌رایتینگ و محتوانویسی یکی است و حتی آن‌ها را در یک دسته قرار می‌دهند. با این حال، مهم است بدانیم که تفاوت‌های مشخصی بین این 2 وجود دارد:

هدف محتوا نویسی اطلاع‌رسانی، آموزش یا سرگرم‌کردن مخاطب هدف است. این رویکرد بسیار کُند انجام می‌شود. در محتوانویسی کسب اعتماد مخاطب هدف بسیار اهمیت دارد. چون جلب اعتماد آن‌ها موجب ترغیب آن‌ها بازگشت به سایت و خریدهای پرتکرار می‌شود.

در کپی رایتینگ، به طور دقیق این مسئله برعکس است. یعنی هدف اصلی ما جلب و اقناع مخاطب است . در این مسیر یک فراخوان به عمل سریع نیر در نظر می‌گیریم که منجر به پاسخ فوری مخاطب می‌شود.

بیشتر بخوانید  محتوای سبز چیست؟

در کپی‌رایتینگ، لحن صدا متفاوت و حساب‌شده است. کپی رایتر به صورت انگیزشی صحبت می‌کند و خوانندگان را ترغیب به کلیک‌ روی یک لینک، پذیرفتن تست رایگان محصول، کمک مالی به هدف برند، خرید محصول یا برنامه‌ریزی تماس تلفنی یا مشاوره می‌کند.

کپی رایتینگ چه تفاوتی با بازاریابی محتوایی دارد؟

اهمیت کپی رایتینگ
با استفاده از تکنیک‌های کپی رایتینگ در تولید محتوا می‌توان ارتباط عمیق‌تری با مخاطب برقرار کرد و و او را به خود وفادارتر نمود.

کپی رایتینگ، یکی از ابزارهای فروش بازاریابی محتوایی است که به ترغیب مشتری به خرید می‌پردازد. درواقع، کپی‌رایتینگ، بر فروش و تبدیل تمرکز دارد. اما؛ بازاریابی محتوایی به ایجاد رابطه و اعتماد می‌پردازد. برای درک بهتر تفاوت این 2 با هم جدول زیر را مشاهده کنید:

ویژگی کپی رایتینگ بازاریابی محتوایی
هدف اصلی ترغیب به اقدام فوری ایجاد رابطه با مخاطب و جذب مشتری
طول محتوا کوتاه و مختصر دارای محتوای بلند یا کوتاه
نوع محتوا تبلیغاتی و قانع کننده آموزشی، سرگرم‌کننده و ارزشمند
کانال‌های توزیع تبلیغات آنلاین و آفلاین، ایمیل مارکتینگ وبلاگ، شبکه‌های اجتماعی، رسانه‌های تخصصی
سنجش عملکرد نرخ کلیک، نرخ تبدیل، فروش ترافیک ‌سایت، تعامل مخاطب، اشتراک‌گذاری محتوا

 

کار کپی رایتر چیست؟

کپی‌رایتر نوعی نویسنده محتوا است که سابقۀ طولانی دارد. کپی‌رایتر اغلب، پیش از نوشتن کپی، برنامه دارد. او پس از دریافت نمای کلی از پروژه، به سبک زیر درباره منابع پروژه تحقیق کلی می‌کند:

  • بررسی ادعاهایی که محصول یا خدمات انجام می‌دهند.
  • پیداکردن جزئیات جالب و منحصربه‌فرد برای گنجاندن در مطلب اصلی
  • بررسی داستان گذشته یا تجارب مشتریان در مورد کسب‌وکار یا سازمان مربوطه
  • جست‌جو و کنکاش مجدد برای پیداکردن یک زاویۀ دید متفاوت برای شگفت‌زده‌کردن مشتریان.

برخی از پرسش‌هایی که کپی‌رایتر در مرحله اولیه به دنبال پاسخ آن‌ها خواهد بود عبارت‌اند از:

  1. مصرف‌کننده‌ها در شرایط کنونی در مورد چه چیزی بیشتر در جلسه‌های سرکار، خانوادگی و … صحبت می‌کنند؟
  2. کلمه کلیدی نزدیک موضوع صحبت چیست؟
  3. آیا افراد مرتبط با این کلمات کلیدی در کشور وجود دارند؟

کپی‌رایتینگ به تولید محتوایی می‌پردازد که هدفش تشویق خوانندگان به خرید محصول یا خدمات یا انجام یک اقدام خاص است که آن‌ها را در مسیر فروش به سمت جلو هدایت می‌کند.

در این راستا حتی ممکن است، محصول یا خدمات را بخرد و از آن استفاده کند تا راهی برای ارائه‌اش به شیوه‌ای جدید پیدا کند. پس از جمع‌آوری تحقیقات، شروع به نوشتن و ویرایش آن می‌کند تا زمانیکه محتوا به اندازۀ کافی مختصر و قانع‌کننده باشد و مخاطب را ترغیب به خرید کند.

مهارت‌های لازم برای کپی رایتر شدن

  • مهارت در نوشتن
  • دایره واژگان غنی
  • شناختِ رسانه
  • آشنایی با مفاهیم سئو
  • مهارت بازاریابی درونگرا
  • شناخت دغدغه‌های ذهنی مخاطب
  • مهارت ارتباط قوی
  • دارای تفکر تحلیلی
  • انعطاف‌پذیر بودن
  • دارای روحیه جست‌وجوگر

انواع کپی رایتینگ

کپی‌رایتینگ انواع مختلفی دارد که هر کدام برای اهداف خاصی استفاده می‌شود. در اینجا برخی از مهم‌ترین آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

· کپی‌رایتینگ پاسخ مستقیم (Direct Response Copywriting)

این نوع کپی‌رایتینگ، مخاطب را ترغیب به اقدام فوری می‌کند. ایمیل‌های فروش، صفحات فرود و تبلیغات تلویزیون‌ها از جمله، Direct Response Copywriting هستند.

· کپی‌رایتینگ محتوا (Content Copywriting)

این نوع کپی‌رایتینگ، همانطور که از اسمش نیز پیداست، به تولید محتوای ارزشمند و جذاب می‌پردازد که مخاطب را جذب کرده و اطلاعات مفیدی در اختیارش بگذارد.

· کپی‌رایتینگ برند (Brand Copywriting)

این نوع کپی‌رایتینگ، تمرکزش بر ایجاد هویت و شخصیت برند است. از جمله انواع کپی رایتینگ برند می‌توان به شعارها، بیانیه‌های ماموریت و توضیحات برند اشاره کرد.

· کپی‌رایتینگ رسانه‌های اجتماعی (Social Media Copywriting)

این نوع کپی‌رایتینگ، تمرکزش روی تولید محتوای جذاب و تعاملی با پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی است. پست‌ها، استوری‌ها و تبلیغات شبکه‌های اجتماعی نمونه‌هایی از این نوع کپی‌رایتینگ هستند.

· کپی‌رایتینگ SEO (SEO Copywriting)

این نوع کپی‌رایتینگ روی بهینه‌سازی محتوا برای موتورهای جستجو تمرکز دارد. استفاده از کلمات کلیدی کارآمد و درست و درنهایت؛ ساختار مناسب محتوا از جمله تکنیک‌های این نوع کپی‌رایتینگ هستند.

بیشتر بخوانید  سئوی آسان؛ ترفندهای لینک‌سازی داخلی برای مبتدیان!

· کپی‌رایتینگ ایمیل (Email Copywriting)

تولید ایمیل‌های جذاب، نوشتن مطالب یا طرح‌های جذاب بصری برای ایمیل یا فراخوان‌ به اقدام‌های منحصر به فرد و خلاقانه، از جمله عناصر این نوع کپی‌رایتینگ هستند.

· کپی‌رایتینگ تبلیغاتی (Advertising Copywriting)

نوشتن متون تبلیغاتی تلوزیونی یا رادیویی، چاپی به صورت جذاب، در زُمره وظایف این نوع کپی‌رایتینگ است.

· کپی‌رایتینگ فروش (Sales Copywriting)

متونی که این نوع کپی‌رایتینگ می‌نویسد، مخاطب را ترغیب به خرید محصول یا استفاده از خدماتی می‌کند . صفحات فروش، کاتالوگ‌ها و بروشورها نمونه‌هایی از این نوع کپی‌رایتینگ هستند.

· کپی‌رایتینگ فنی (Technical Copywriting)

این نوع کپی‌رایتینگ روی تولید محتوای فنی و تخصصی تمرکز دارد. نوشتن راهنماهای کاربری، مشخصات فنی محصولات و مقالات تخصصی از جمله وظایف این نوع کپی‌رایتینگ است.

· کپی‌رایتینگ روابط عمومی (PR Copywriting)

این نوع کپی‌رایتینگ به تولید محتوا برای رسانه‌ها و عموم مردم تمرکز دارد. نوشتن بیانیه‌های مطبوعاتی، مقالات خبری و سخنرانی‌ها از جمله وظایف این نوع کپی‌رایتینگ است.

· کپی رایتینگ B2B(B2B copywriting)

نوشتن متون تبلیغاتی جذاب و گیرا با لحن رسمی و منطقی، با ارائه اطلاعات دقیق برای رسیدن به اهداف بلندمدت را کپی‌رایتینگ B2B انجام می‌دهد.

· کپی رایتینگ B2C (B2C Copywriting)

وظیفه تدوین متون تبلیغاتی گفت‌وگو محور، سرگرم‌کننده، خنده‌دار و حتی احساسی در کوتاه‌مدت؛ مطابق با نیازهای عادی مردم را کپی رایتینگ B2C انجام می‌دهد.

استراتژی‌های کپی رایتینگ

استراتژی‌هایی که کار کپی رایترهای امروزی بر مبنای آن‌ها استوار شده عبارت‌اند از:

1. تاکید بر مزایا نه ویژگی‌ها

اگر می‌خواهید یک کپی رایتینگ موفق باشید، بر مزایای استفاده از محصول تأکید کنید تا جزییات فنی و ویژگی‌هایش! به گونه‌ای که مخاطب قانع شود، استفاده از محصول به نفع اوست.

2. هدف قراردادن احساسات

یکی دیگر از استراتژی‌های کپی‌رایتینگ، برانگیختن احساسات مخاطب است. در این شیوه، کپی رایتر با ذهنیت مخاطبانش صحبت کرده و آن‌ها را به اقدام تشویق می‌کند.

3. استفاده از رضایت مشتریان

کپی‌رایترهای حرفه‌ای از رضایت مشتریان برای کسب اعتبار بیشتر استفاده می‌کنند. این افراد خلاق، به جای تعریف از قابلیت‌های شرکت، رضایت مشتریانشان را به اشتراک می‌گذارند و بدین گونه، اعتبار کار خود را بالا می‌برند.

4. مشتری محور بودن

یکی دیگر از اصول مهم کپی رایتینگ، استفاده از استراتژی مشتری محور به جای تعریف از خود یا تجارت‌محور بودن است. این یک قاعده کلی است، که کپی‌رایتر حرفه‌ای از آن استفاده کرده و نشان می‌دهد، مشکلات و دغدغه‌های مخاطب چقدر برایش اهمیت دارد.

5. لغزش یک جمله به جمله بعدی

یکی دیگر از استراتژی‌های کپی رایتر استفاده از جملات ترغیب‌کننده و جذاب است. به‌گونه‌ای که هر جمله خواننده را متقاعد ‌کند تا به سمتِ خواندن جمله بعدی «سُر» بخورد. « شوگرمن» اصطلاح «سُرسُره» را رواج داد. او معتقد است که یک کپی باید به قدری متقاعدکننده باشد که خوانندگان، آن را تا انتها بخوانند.

6. سرعت نوشتن سریع

سریع نوشتن نیز یکی دیگر از اصول کپی رایتینگ است. وقتی شما سریع می‌نویسید، بیشتر از بخش عاطفی مغزتان کمک می‌گیرید . اجازه دهید که کپی‌های شما از بخش احساسی مغزتان تراوش کند تا بخش منطقی. همانطور که در پاراگراف‌های قبلی نیز اشاره کردیم، استفاده از احساسات در جلب مشتری بسیار موثر است.

7. نوشتن ساده

قاعدۀ بعدی برای نگارش کپی حرفه‌ای، ساده‌نویسی است. هرچه متن شما ساده‌تر و راحت‌تر باشد، با مخاطب بهتر ارتباط برقرار می‌کند.

و اما سخن آخر

کپی رایتینگ هنر خلق محتوای قانع‌کننده است که با استفاده از کلمات تاثیرگذار، مخاطب را به انجام عملی خاص تشویق می‌کند. در دنیای دیجیتال مارکتینگ، این مهارتT از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، چرا که موجب افزایش فروش و جذب مشتریان بیشتر می‌شود.

کپی رایتینگ با استفاده از تکنیک‌های مختلفی مانند تاکید بر مزایا، برانگیختن احساسات و استفاده از رضایت مشتریان، نقش اساسی در موفقیت کمپین‌های بازاریابی دارد. اگر می‌خواهید محتوای حرفه‌ای و تأثیرگذار داشته باشید، با ما در «آژانس دیجیتال مارکتینگ سها» همراه شوید.

 

منبع: awai/ rockcontent/ awai

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مشاوره نیاز دارید؟
پیمایش به بالا