آژانس دیجیتال سها مارکتینگ

آموزش گام‌به‌گام برای تدوین یک استراتژی بازاریابی محتوایی قدرتمند

استراتژی بازاریابی محتوا

شما هم می‌دانید، برنامه‌ریزی در کارها، یکی از ارکان مهم برای انجام آن‌هاست. این قاعده در مورد تولید محتوا نیز صدق می‌کند، شما نمی‌توانید فقط به‌صرف تولید محتوای زیاد، بدون آنکه مخاطب‌تان را بشناسید؛ نیازهایش را بدانید، برنامه‌ریزی‌های قبلی کرده باشید، نرخ کلیک خود را بالا ببرید و به قول معروف، کسب‌وکارتان را رونق ببخشید. البته ما نقش سئو را نادیده نمی‌گیریم، اما؛ موفقیت محتوا برای رونق کسب‌وکار شما و افزایش نرخ کلیک، رابطه‌ای مستقیم با تدوین استراتژی بازاریابی محتوا دارد.

این بار ما در سهامگ، قصد داریم، ضمن تعریف استراتژی بازاریابی محتوا، شما را با اجزای آن، نحوه تدوین سند استراتژی بازاریابی و … آشنا سازیم. پس اگر شما نیز دوست دارید تا در این رابطه، بیشتر بدانید تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

استراتژی بازاریابی محتوا چیست؟

منظور از استراتژی بازاریابی محتوایی (Content strategy)، یک رویکرد ساختارمند به تولید و انتشار محتواست که با هدف جلب و نگه‌داشتن مخاطبان و تبدیل آن‌ها به مشتریان، برنامه‌ریزی می‌شود. این استراتژی، روی ایجاد محتوای ارزشمند و مفید برای مخاطبان تاکید دارد و هدفش برقراری ارتباطات معنادار با مشتری و در نتیجه، افزایش ارزش و رونق کسب‌و‌کار است. 

8 بخش کلیدی در تدوین استراتژی بازاریابی محتوا

در این قسمت، به مهم‌ترین اجزای کلیدی استراتژی بازاریابی محتوایی اشاره می‌کنیم:

۱- هدف‌گذاری 

ابتدا باید هدف‌های بازاریابی خود را مشخص کنید. آیا می‌خواهید مشتریان‌ بیشتری داشته باشید؟ شاید هم قصدتان حفظ مشتریان فعلی است یا دوست دارید، برندتان بیشتر شناخته شود؟ تعیین اهداف، مهم‌ترین بخش از تدوین استراتژی بازاریابی محتواست.

۲- تعیین مخاطب 

مخاطبان و مشتریان هدف خود، به اصطلاح پرسونا را شناسایی کنید، (سن، جنسیت، مکان جغرافیایی، علایق، نیازها و مشکلات و نیازهای آن‌ها) چیست؟ این شناخت به شما کمک می‌کند تا به تولید محتوای موثرتری بپردازید.

۳- تحقیق و بررسی

تحقیقات بازار انجام دهید تا مشتریان‌تان را عمیق‌تر بشناسید، نیازها و مشکلات مخاطبان و رقبای‌تان را ارزیابی کنید. بررسی کنید، رقبای‌تان در چه جاهایی نقطه ضعف دارند، مزیت رقابتی شما چیست؟ اگر محتوایی در وب‌سایت و … قبلا گذاشته ‌اید، چه ایرادهایی داشته‌است؟ آیا ربطی به کار و فعالیت شما داشته‌است؟ پست‌های بی‌ربط را حذف کنید.

۴- پیدا کردن کلمات کلیدی

تولید محتوا به تنهایی همانطور که اشاره شد، فایده‌ای برای افزایش نرخ کلیک و گرفتن سرنخ و … برای شما ندارد. با پیداکردن کلمات کلیدی خوب، می‌توانید در موتورهای جستجو به راحتی دیده شوید. پس پیش از تولید محتوا، کلمات کلیدی را پیدا کنید. برای این کار می‌توانید از ابزارهای سئو و نتایج گوگل کمک بگیرید و افزون بر پیداکردن کلمات کلیدی، ایده‌های متنوع برای تولید محتوا بیابید.

۵- تولید محتوا

بر اساس نیازها و علاقه‌های مخاطبان، محتواهای متنی متنوع، ویدئوها، نمودارها، اسلایدها، اینفوگرافیک، پست‌های وبلاگ و … تولید کنید. در سفر مشتری، بررسی کنید که کجاها نیاز به چه نوع محتوا دارید؟ آ‌ن‌ها را در تقویم محتوایی‌تان بگنجانید. 

بیشتر بخوانید  7 راهکار موثر در لینکدین مارکتینگ!

۶- توزیع محتوا 

انتشار محتوا در کانال‌های مناسبی مانند وب‌سایت، شبکه‌های اجتماعی، ایمیل‌ها و نشریه‌های خبری را برنامه‌ریزی کنید. از ابزارها و تکنیک‌های بهینه‌سازی محتوا مانند سئو (SEO) هم استفاده کنید.

۷- برندسازی 

استراتژی بازاریابی محتوا می‌تواند به روش‌های مختلف آگاهی از برند، ایجاد اعتماد، تقویت تصویر برند در برندسازی کسب‌وکار موثر باشد.

۸- معیار‌گذاری و اندازه‌گیری 

استفاده از ابزارهای تجزیه و تحلیل مانند گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) برای اندازه‌گیری عملکرد محتوا و پیگیری پیشرفت‌ها و نتایج استراتژی بازاریابی محتوا ضروری است. حواس‌تان باشد، بر اساس داده‌ها باید استراتژی را تغییر دهید.

۹- بهبود مستمر 

یکی از مفاهیم مهم در مدیریت و بازاریابی محتوا، بهبود مستمر است . منظور از (Continuous Improvement) پیگیری مداوم و بهبود فرآیندها، روش‌ها، و عملکرد در زمینه بازاریابی محتواست. این مفهوم به این معناست که استراتژی بازاریابی محتوا همیشه در حال تغییر و بهبود است تا بهترین نتایج را به دست آورد.

تدوین استراتژی بازاریابی محتوا
تقویت استراتژی محتوایی به معنای بهبود و توسعه‌ی استراتژی بازاریابی محتوا با هدف بهبود نتایج و تأثیر محتوا در بازار و مخاطبان است.

استراتژی بازاریابی محتوا چه تفاوتی با بازاریابی محتوایی دارد؟

بازاریابی محتوایی و استراتژی بازاریابی محتوایی دو مفهوم مرتبط، اما؛ متفاوت هستند. بازاریابی محتوایی به فرآیند ایجاد، توزیع و مدیریت محتوای ارزشمند، مرتبط و جذاب برای یک مخاطب هدف مشخص اشاره دارد. استراتژی بازاریابی محتوایی، فرآیند برنامه‌ریزی، توسعه و اجرای بازاریابی محتوایی است.

در واقع، استراتژی بازاریابی محتوایی یک چارچوب برای بازاریابی محتوایی است. این چارچوب به شما کمک می‌کند تا اهداف بازاریابی‌تان را مشخص کنید، مخاطبان هدف خود را بشناسید، محتوای ارزشمند و مرتبط تولید کنید، کانال‌های توزیع مناسبی را انتخاب کنید و فعالیت‌های بازاریابی محتوایی خود را پیگیری و ارزیابی کنید.

بنابراین، بازاریابی محتوایی یک فرآیند است، در حالیکه استراتژی بازاریابی محتوایی یک چارچوب برای این فرآیند است. برای درک بیشتر این دو مفهوم، جدولی که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم، را بررسی کنید.

ویژگی استراتژی بازاریابی محتوایی بازاریابی محتوایی
ماهیت چارچوب فرآیند
هدف برنامه‌ریزی، توسعه و اجرای بازاریابی محتوایی ایجاد و توزیع محتوای ارزشمند،

مرتبط و جذاب

عناصر کلیدی اهداف بازاریابی، مخاطبان هدف، محتوا، کانال‌ها، پیگیری و ارزیابی تولید، توزیع و مدیریت محتوا

 

در تدوین سند استراتژی بازاریابی محتوا به چه نکاتی توجه کنیم؟

در تدوین استراتژی محتوا لازم است به نکاتی که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم، توجه لازم را داشته باشید:

  • شناسایی پیام برند برای مخاطب

شناسایی پیام برند، یک قدم مهم در تدوین استراتژی بازاریابی محتوا است. پیام برند (Brand Message) نقطه مرکزی است که بیان‌کننده ارزش‌ها، ماموریت، و ارتباط برند با مخاطبان است. این پیام باید هویت و تصویر برند را به وضوح تعریف کرده و در تمام محتواهای بازاریابی محتوا به‌کار گرفته شود. 

  • توجه به نیاز مخاطب

مخاطب هدف خود را به دقت شناسایی کنید. فهم دقیق از ویژگی‌ها، نیازها، مشکلات و ترجیح‌های مخاطب به شما کمک می‌کند تا استراتژی بازاریابی محتوایی مناسب با آن بسازید.

  • طراحی تقویم تولید محتوا

تقویم بازاریابی محتوا (Content Marketing Calendar) یک ابزار مهم در تدوین و اجرای استراتژی بازاریابی محتوا است. این تقویم به شما کمک می‌کند تا برنامه‌ریزی دقیق برای ایجاد، انتشار و توزیع محتواها داشته باشید. 

  • دقت دوچندان در تولید اولین محتوا

بخش بسیار مهم که درواقع نمایش بیرونی، تدوین استراتژی بازاریابی محتوای شما را در برمی‌گیرد، اولین محتوای تولیدشده شماست. این محتوا باید پاسخ‌گوی نیاز مخاطب‎تان و در عین‌حال، الهام‌بخش و کاربردی نیز باشد.

  • پیوستگی در اجرا

تولید و انتشار محتواهای بازاریابی را به‌طور پیوسته، طبق زمان‌بندی اجرا کنید تا مخاطبان شما به شکل منظم و بدون توقف محتواهای مفید و جذاب از شما دریافت کنند.

  • تقویت استراتژی محتوایی

استراتژی بازاریابی محتوایی خود را به‌طور مدام بررسی کنید و در جهت تقویت آن پیش روید. در روند اجرا، اگر متوجه ایراد یا نقطه ضعفی شدید، می‌توانید آن را بررسی، اصلاح و تقویت کنید.

تدوین سند استراتژی محتوا چه مزایایی دارد؟

همانطور که اشاره شد، برای انجام بازاریابی محتوایی شما نیاز دارید که سند استراتژی برای آن بنویسید و برنامه‌ریزی کنید. با تدوین سند استراتژی شما هدف‌گذاری بهتری خواهید داشت، هماهنگی اعضای تیم با هم بیشتر می‌شود. کیفیت محتواها بهتر می‌گردد. بهره‌وری شما و تیم‌تان افزایش می‌یابد. در تدوین سند استراتژی شما به منابع مالی و انسانی توجه کرده‌اید و این امر موجب کاهش هزینه‌ها شده و از هدررفت منابع جلوگیری می‌کند.

سند استراتژی به کسب‌وکارتان، اعتبار می‌بخشد. در کل، سند استراتژی محتوا، یک ابزار قدرتمند است که به بهبود مدیریت و اجرای استراتژی محتوایی کسب‌وکارتان کمک می‌کند و می‌تواند در موفقیت آن موثر باشد.

آیا سئو در استراتژی بازریابی محتوا تأثیر دارد؟

بازاریابی محتوا یکی از عوامل کلیدی در موفقیت هر سازمان و تجارت آن است. در این استراتژی، نقش سئو (بهینه‌سازی موتورهای جستجو) بسیار اهمیت دارد. با بهینه‌سازی محتوای وب‌سایت و مطالب منتشر شده، سازمان‌ها قادرند تا در رده بالاتر در نتایج جست‌وجو قرار گیرند و به‌راحتی دیده شوند.

افزون‌براین، سئو کمک می‌کند تا پروسه بازاریابی و فروش بهبود چشمگیری داشته‌باشد. با استفاده از کلمات کلیدی و عبارات مناسب در محتوای خود، شانس دیده‌شدن تولیدات و خدمات شما بالاتر خواهد رفت. همچنین، بهینه‌سازی صفحات وب، لینک ساختار مناسب و بهبود سرعت بارگذاری سایت، نقش کلیدی در جذب ترافیک و کاربران جدید دارد.

به‌طور خلاصه، استراتژی بازاریابی محتوا بدون نقش سئو کامل نخواهد بود. سئو به شما این امکان را می‌دهد تا در رقابت با سایر رقبای خود، در جست‌وجوهای اینترنتی بهبود چشم‌گیری داشته‌باشید و به‌عنوان یک منبع قابل اعتماد شناخته شوید.

استراتژی‌های بازاریابی محتوا
در تدوین سند استراتژی محتوایی، طوفان فکری برای ارائه ایده‌های متنوع محتوایی یک ابزار کارآمد است که با استفاده از آن می‌توایند به تولید محتواهای گوناگون بپردازید.

و اما سخن آخر استراتژی بازاریابی محتوایی

استراتژی بازاریابی محتوایی، یک برنامه‌ریزی چارچوب‌دار و مدون است که شما براساس اهداف کسب‌وکار، شناخت مخاطب‌های هدف‌تان، برسی رقبا و آنالیز آن‌ها، پیداکردن مزیت رقابتی خود نسبت به رقبا، به تولید محتواهای متنوع می‌پردازید و در این راه، همواره مسیر سفر را بررسی کرده و ایرادها و نقاط ضعف استراتژی خود را برطرف می کنید.

استفاده از استراتژی بازاریابی محتوایی مناسب، به شما کمک می‌کند تا گام‌به‌گام در جهت رسیدن به اهداف بازارپسند خود حرکت کنید و رقابت قابل توجه در عصر دیجیتال را تجربه کنید.

در این مسیر ما در «سها مارکتینگ» می‌توانیم همراهی مطمئن برای شما باشیم. ما یک شرکت دیجیتال مارکتینگ هستیم که با هدف احترام و یادگیری، همکاری و درنهایت خلق تجربه‌ای متفاوت کارمان را شروع کرده‌ایم و سعی داریم با ارائه خدمات گسترده 360 درجه در زمنیه‌های مختلف به شما کمک کنیم تا در سفر راه‌اندازی و رونق کسب‌وکارتان راحت‌تر و بی‌دردسرتر مسیرتان را ادامه دهید. پس با ما تماس بگیرید.

منبع: hubspot

بیشتر بخوانید  صفر تا صد بازاریابی برونگرا + مهم‌ترین ویژگی‌ها و مشکلاتش

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مشاوره نیاز دارید؟
پیمایش به بالا