آژانس دیجیتال سها مارکتینگ

استراتژی بازاریابی محتوایی، از ایده تا اجرا!

استراتژی بازاریابی محتوایی

برای رشد کسب‌وکارها به خصوص آنلاین، پیشنهاد می‌شود، پیش از انجام هرکاری، یک سند استراتژی بازاریابی محتوایی تدوین یا به‌روزرسانی کنید. برای درک مفهوم (Content marketing strategy)، اجزا و مراحل تدوین آن، پیشنهاد می‌شود؛ تا انتهای این مطلب سهامگ همراه باشید. 

تعریف استراتژی بازاریابی محتوایی 

استراتژی بازاریابی محتوایی، برنامه‌ریزی مدون و دقیق برای تولید و توزیع محتوا با هدف ارسال پیام درست به مخاطب‌های بالقوه، آشنایی بیشتر با برند شخصی یا کسب‌وکار و رسیدن به اهداف مختلف تجاری است. 

چرا تدوین استراتژی بازاریابی محتوایی اهمیت دارد؟ 

%80 درصد از بازاریابان که دربازاریابی محتوایی موفق هستند یک استراتژی مستند دارند مهم‌ترین مزایای تدوین استراتژی بازاریابی محتوایی عبارت‌اند از:

  • هدف‌گذاری و جهت‌دهی

با استفاده از استراتژی محتوایی شما بهتر می‌توانید اهداف خود را مشخص کرده و براساس آن‌ها به تولید محتوا بپردازید. در واقع؛ با کمک Content marketing strategy  شما تلاش‌هایی جهت‌دار و هدف‌مند خواهید داشت. 

  • حفظ و جذب مخاطب بیشتر

محتوای مرتبط و باکیفیت، نه تنها موجب جذب مخاطب «سرنخ» بیشتر می‌شود، بلکه، در حفظ مشتریان وفادار نیز بسیار موثر هست.

  • بهبود موتورهای جستجو

با تدوین استراتژی بازاریابی محتوایی درست و اصولی، بهتر می‌توانید به تولید محتوای اصولی بپردازید و در نتیجه، در موتورهای جستجو، بهتر دیده خواهید شد و رتبه SEO به تدریج بهتر خواهد شد.

  • تقویت اعتبار برند

تدوین استراتژی بازاریابی به شما کمک خواهد کرد که به تولید محتواهایی مناسب با مخاطب هدف خود بپردازید و درنهایت؛ تبدیل به یک منبع معتبر  و قابل اعتماد، برای مخاطب خود شوید.

  • تعامل بیشتر با مشتری

محتوا، فرصتی برای ارتباط دوسویه با مخاطبان فراهم می‌کند، این امر می‌تواند به تقویت روابط و افزایش وفاداری مشتری کمک شایانی ‌کند.

  • اندازه‌گیری و بهبود مستمر

تدوین استراتژی بازاریابی محتوایی به شما کمک می‌کند تا عملکرد محتوا را اندازه‌گیری و براساس بازخوردها و داده‌ها، به بهبود مستمر آن بپردازید.

کاربرد استراتژی بازاریابی
استراتژی بازاریابی محتوایی به شرکت‌ها و برندها کمک می‌کند تا با ایجاد و توزیع محتوای مرتبط و معنادار، به اهداف بازاریابی خود دست یابید.

عناصر اصلی تدوین سند استراتژی بازاریابی محتوایی

هر یک از 5 اجزای اصلی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم، نقش مهمی در تدوین یک استراتژی بازاریابی محتوایی قدرتمند دارند. این 5 اعضا عبارتند از:

1- شخصیت‌های مخاطب

بررسی و شناخت دقیق مخاطبان هدف برای تولید محتوای منظم و هدف‌مند، نخستین گام تدوین سند استراتژی بازاریابی محتوایی است. یادتان باشد وقتی شما ندانید که مخاطب‌تان کیست و چه علائقی دارد؟ چگونه می‌توانید برای آن داستان‌سرایی کنید؟

برای شناخت بهتر پرسونا می‌توانید از راهکارهای زیر کمک بگیرید:

  • از مشتریان فعلی، نظرسنجی کنید.
  • شناسایی افرادی که می‌خواهید مورد هدف قرار دهید.
  • مخاطب‌های هدف برندهای رقیب را شناسایی کنید.
  • در مورد روند کسب‌وکارتان تحقیق کنید تا متوجه شوید، مخاطب‌های هدف احتمالی شما در آینده چه کسانی هستند؟

داستان برند

خلق داستانی جذاب برای برند، با هدف برقراری ارتباط با مخاطب، یکی دیگر از گام‌های اصلی تدوین استراتژی بازاریابی محتوایی است. داستان برند، خلاصه‌ای از تاریخچه، مأموریت، هدف و ارزش‌های شرکت است و باید روی موارد زیر متمرکز باشد:

  • قهرمان داستان شما «مخاطب‌ها» چه کسانی هستند و چه اهداف و چالش‌هایی دارند؟
  • شخصیت برندتان چیست؟
  • هدف برند و ارزش‌های کلیدی‌تان چیست؟
  • چگونه محتوا و محصول شما می‌تواند به تقویت موارد بالا بپردازد؟
بیشتر بخوانید  استراتژی بازاریابی چرخ‌‌فلک (Flywheel) چیست و چه کاربردی دارد؟

3- ماموریت بازاریابی محتوا

یکی دیگر از مواردی که در تعیین استراتژی بازاریابی محتوایی باید به آن توجه کنید، بیانیه ماموریت بازاریابی محتوایی است. درواقع، باید شما به طور خلاصه بگویید که مخاطب‌تان چه کسانی هستند؟ قرار است، محتوای تولید شده چه اطلاعاتی به آن‌ها بدهد؟ آیا محتوای تولید شده، کمک می‌کند تا مخاطب به اهدافش برسد؟

4- برنامه عملی

تدوین یک برنامه مشخص برای اجرای استراتژی، شامل جدول زمانی، کانال‌های توزیع و تعیین مسئولیت‌هاست. تدوین برنامه تجاری در بازاریابی محتوا، در واقع؛ یک سند است که دلایل استراتژیک اجرای یک استراتژی بازاریابی محتوا را توضیح می‌دهد و شامل موارد زیر است:

  • توجیه استراتژی 

سند استراتژی بازاریابی تدوین شده چه توجیه تجاری دارد؟

  • فواید 

سند استراتژی بازاریابی تدوین شده چه فوایدی دارد؟ 

  • هزینه‌ها

آیا برآوردهزینه‌های تولید و توزیع محتوا در سند انجام شده‌است؟

  • ریسک‌ها

سند استراتژی بازاریابی تدوین شده در صورت اجرا، چه ریسک‌ها و خطرات احتمالی دارد؟ آیا برای آن‌ها، راهکاری در نظر گرفته شده‌است؟

  • بازگشت سرمایه (ROI)

آیا در سند استراتژی بازاریابی محتوایی، در مورد بازگشت سرمایه، تجزیه و تحلیل انجام شده‌است؟

مزایای تدوین استراتژی بازاریابی
تدوین سند استراتژی بازاریابی محتوایی، به تصمیم‌گیرندگان کمک می‌کند تا فواید و هزینه‌های بازاریابی محتوا را درک کنند و بر اساس آن تصمیمات مالی بگیرند.

5- دعوت به اقدام یا (Action Plan)

در آخر، کمپین‌ها و پروژه‌های مهم بازاریابی را به تقویم محتوایی خود اضافه کنید. استفاده از برنامه محتوایی رسمی به شما کمک می‌کند تا هر مرحله از استراتژی بازاریابی محتوا را به طور جداگانه بررسی کنید. هنگام برنامه‌ریزی محتوا، به نکات زیر توجه کنید:

  • برای هر کمپین، موضوع جدا و متمایز انتخاب کنید.
  • فرمت‌های محتوایی‌تان را مشخص کنید.
  • کانال‌های توزیع محتوا را انتخاب کنید.
  • در تقویم محتوایی‌تان، موضوعات یا کلمات کلیدی مختلف، تاریخ‌های هدف، عناوین، دسته‌بندی‌ها، فرمت‌های محتوا، شخصیت‌های هدف و معیارهای موفقیت را تعیین کنید.
  • برای انتخاب فرمت‌ها و کانال‌های بهینه محتوایی، عملکرد محتوای گذشته خود را بررسی کرده و مخاطبان خود را به دقت تحلیل کنید.

مراحل تدوین استراتژی بازاریابی محتوایی

برای تدوین استراتژی بازاریابی مراحلی که در ادامه به آن اشاره می‎کنیم را باید طی کنید:

1- تعیین اهداف و ماموریت‌ها

در مرحله اول، مشخص کنید که هدف شما از تدوین استراتژی بازاریابی چیست؟ چرا می‌خواهید محتوا تولید کنید؟ وقتی اهداف خود را نوشتید، آن‌ها را براساس اولویت، سازماندهی و از بیشترین تا کمترین میزان اهمیت، رتبه‌بندی کنید.

2- تعیین پرسونا

گام دومی که در تدوین سند استراتژی باید به آن توجه کنید، مخاطبان شما هستند. شما قرار است برای چه کسانی تولید محتوا کنید؟ جنسیت‌شان چیست؟ زن هستند یا مرد؟ چند سال‌ دارند؟ تحصیل‌کرده هستند یا خیر؟ چه ویژگی‌هایی دارند؟ به چه چیزهایی علاقه دارند و … با شناخت دقیق و اصولی پرسونا، می‌توانید محتواهای گوناگون و سازگار با علائق آن‌ها تولید کنید.

بیشتر بخوانید  سفری به دنیای پادکست؛ از آغاز تا پایان!

3- ارزیابی محتواهای موجود

بی‌شک، تاکنون شما نیز به تولید محتوهای مختلف در اینستاگرام و … پرداخته‌اید. در این مرحله، باید آن‌ها را بررسی کنید و محتواهایی که عملکرد بهتر دارند را بررسی کنید. از سوی دیگر، به بررسی محتواهایی که کمترین میزان بازخورد داشته‌اند، بپردازید. 

اگر مدتی است که کسب‌وکار خود را راه‌اندازی کرده‌اید، باید تلاش‌های بازاریابی محتوای خود و نتایج سال گذشته را مورد بررسی قرار دهید.

4- بررسی فعالیت رقبا

بررسی سایت‌ها، شبکه‌های اجتماعی و کلیه کانال‌هایی که رقبا برای انتشار محتوا و جلب مخاطب از آن استفاده می‌کنند، به ما این امکان را می‌دهد که دریابیم کدام رویکردها بهتر عمل می‌کنند. این اطلاعات ارزشمند می‌توانند به ما در طراحی یک استراتژی موثرتر کمک کنند.

5- تعیین لحن و شخصیت برند

دوست دارید که در کسب‌وکار چگونه دیده شود؟ شخصیت برندتان جدی است یا دوستانه؟ لحن برند شما چیست؟ در سند استراتژی بازاریابی محتوایی، لحن و شخصیت برند خود را مشخص کنید.

6- انتخاب سیستم مدیریت محتوای خوب

یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) کارآمد به شما این امکان را می‌دهد که محتوای خود را به صورت کارآمد و قابل اعتماد تولید، مدیریت و پیگیری کنید.

به عنوان مثال، وردپرس یکی از سیستم‌های مدیریت محتوای محبوب است که با استفاده از آن، می‌توانید محتوای خود را به راحتی منتشر و کنترل کنید.

7- تعیین نوع محتوای تولید شده

با توجه به سلیقه و نیاز مخاطب هدف، کسب‌وکار شما و کانالی که قرار است، محتواهای تولید شده به نمایش در بیایند، در سند استراتژی محتوایی مشخص می‌شوند.

8- تدوین تقویم محتوایی

برای تدوین تقویم محتوایی در سند استراتزی، ابتدا باید کارهای خود را اولویت‌بندی کرده و براساس آن‌ها به تولید محتوا بپردازید. 

9- تنظیم شاخص‌های KPI

شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI)، معیارهایی هستند که به شما کمک می‌کنند تا میزان پیشرفت خود در راستای دستیابی به اهداف‌تان ارزیابی کنید. این شاخص‌ها در واقع؛ نشان‌دهنده میزان بازتاب مخاطب نسبت به محتوای تولیدی شماست. به عنوان نمونه، نسبت تعداد لایک‌ها و کامنت‌ها به تعداد بازدیدهای پست‌های اینستاگرام می‌تواند معیاری برای سنجش میزان تعامل مخاطبان با محتوای ارائه شده در این پلتفرم باشد.

ایده یابی در استراتژی محتوا
پیشنهاد می‌کنیم، در تدوین استراتژی بازاریابی محتوایی و تولید محتوا طوفان فکری راه بیندازید تا ایده‌های جدید برای محتوا پیدا کنید.

و اما سخن آخر…

در این مطلب سعی کردیم شما را با مفهوم استراتژی بازاریابی محتوایی آشنا سازیم. برای تدوین سند استراتژی، باید از استراتژیست کمک گرفت تا یک سند جامع و کامل برای شما نوشته شود. در صورتی‌که می‌خواهید از این خدمات در کسب‌وکار خود استفاده کنید، کافی است با ما تماس بگیرید.

«سها مارکتینگ» یک شرکت دیجیتال مارکتینگ است که با هدف احترام و یادگیری، همکاری و درنهایت خلق تجربه‌ای متفاوت راه‌اندازی شده‌است. ما در این شرکت با ارائه خدمات گسترده 360 درجه در زمنیه‌های مختلف به شما کمک خواهیم کرد تا در سفر راه‌اندازی و رونق کسب‌وکارتان راحت‌تر و بی‌دردسرتر مسیرتان را ادامه دهید.

منابع: hubspot/ semrush

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مشاوره نیاز دارید؟
پیمایش به بالا