در دنیای امروز، محتوای تصویری به زبانی گویا و جهانی تبدیل شدهاست. تصاویری که در قالبهای مختلف، اطلاعات را به شکلی جذاب و قابل فهم به مخاطب ارائه میدهند و دریچهای به سوی دنیای خلاقیت و ایدههای نو میگشایند.
از عکسهای مستند و گویا تا اینفوگرافیکهای پر از اطلاعات، از ویدیوهای پویا تا گیفهای خندهدار و میمهای طنزآمیز، دنیای محتوای تصویری، تنوعی بینظیر را در اختیار شما میگذارند. برای آشنایی بیشتر با انواع محتوای تصویری، پیشنهاد میکنیم، با سهامگ تا انتهای مطلب، همراه باشید.
محتوای تصویری چیست؟
محتوای تصویری به هر نوع محتوای آنلاین گفته میشود که بیشتر بر تصاویر تکیه دارد. انواع رایج محتوای تصویری شامل عکس، نمودار، جدول، اینفوگرافیک، ویدئوهای آنلاین، اسکرینشات، میم و اسلایدها و … است.
چرا استفاده از محتوای ویدئویی در بازاریابی محتوایی اهمیت زیادی دارد؟
این روزها، اهمیت تولید محتوای تصویری رو به افزایش است، دلیل این امر نیز:
1. رشد سریع شبکههای اجتماعی تصویری
پلتفرمهایی مانند یوتیوب و اینستاگرام که ماهیت تصویری دارند، به سرعت در حال رشد و توسعه خود هستند.
2. اهمیت بیشتر تصاویر در نتایج جستجوی گوگل
نتایج جستجوی گوگل (SERPs) بیش از هر زمان دیگری جنبه بصری پیدا کردهاست که این موضوع اهمیت بهینهسازی تصاویر برای موتورهای جستجو (SEO) را دوچندان میکند.
3. علاقه بازاریابان به محتواهای تصویری
%37 از بازاریابان، محتوای تصویری را “مهمترین” نوع محتوای خود میدانند.
مزایای استفاده از محتوای تصویری در مارکتینگ
· افزایش تعامل
تصاویر، سریعتر توجه مخاطب را به خود جلب میکند، درک و هضم محتوا را آسانتر و تعامل بین مخاطب و محصول یا خدمت را به طرز چشمگیری گسترش میدهد.
· کمک به درک بهتر
تصاویر میتوانند مفاهیم پیچیده را به شکلی واضح و مختصر ارائه دهند و درک و به خاطر سپردن نکات کلیدی را برای مخاطب آسانتر سازند.
· منحصربهفرد بودن
تصاویر با کیفیت بالا میتوانند محتوای شما را از رقبا متمایز کرده و از نظر بصری جذابتر کنند.
معرفی انواع محتواهای تصویری
در این قسمت به معرفی انواع محتوای تصویری می پردازیم.
1. اینفوگرافیک
اولین ابزار تولید محتوای تصویری ، اینفوگرافیکها هستند. از آنجاکه اغلب افراد، وقت خواندن گزارشها و تحقیقات طولانی را ندارند، اینفوگرافیکها میتوانند به شما کمک کنند تا اطلاعات مهم را به شیوهای قابل هضم با بقیه به اشتراک بگذارید.
از اینفوگرافیک، میتوان در مقالههای بلاگ، کتابهای الکترونیکی و مطالعات موردی استفاده کرد و کمتر مطالب طولانی را خواند. از سوی دیگر اینفوگرافیکها، یک ابزار کارآمد برای به اشتراک گذاشتن نوشتهها در صفحات شبکههای اجتماعی و بازخورد گرفتن از آنهاست.
بهترین کاربردهای اینفوگرافیک
- نمایش نتایج نظرسنجی و رایگیری
نمایش دادههای پیچیده به صورت تصاویر بصری جذاب.
- برجستهکردن آمارهای مهم
ارائه آمارهای کلیدی به شکل جذاب و به یادماندنی.
- بازنشر لیستهای طولانی
تبدیل لیستهای طولانی به اینفوگرافیکهای منحصربهفرد.
- به اشتراکگذاشتن تاریخچه شرکت
نمایش روند رشد و موفقیت شرکت به صورت بصری.
- مقایسه محصولات
مقایسه و برجستهکردن مزیتهای رقابتی محصولات شرکت با رقبا.
2. ویدئوها
بهترین نوع محتوای تصویری، ویدئو است که این روزها تبدیل به انتخاب اول، افراد پرمشغله و مصرفکنندگان شدهاست. ویدیوها قادرند، اطلاعات مفیدی را در عرض چند دقیقه منتقل کنند. این قالب تولید محتوا، برای افرادی که وقت خواندن مقالات طولانی ندارند، گزینه بینظیری است. حوزههای کاربردی بازاریابی ویدیویی عباتاند از:
- نمایش محصولات و خدمات
- ویدیوهای “درباره ما”
- ضبط رویدادها
- نظرات مشتریان
- ویدئوهای زنده
- آموزشهای “چطور انجام دهید”
- بازنشر کتابهای الکترونیکی و مقالات
پستهای حاوی محتوای ویدئویی، 3 برابر بیشتر از سایر انواع محتوای تصویری بازنشر شده و به اشتراک گذاشته میشوند.
3. عکس
عکسها با کیفیت بسیار بالا، یکی دیگر از قالبهای محتوای تصویری هستند که میتوانید از آن برای رشد مارکتینگ خود استفاده کنید. در موارد زیر از عکسها میتوان استفاده کرد:
- نمایش چهره برند
- نمایش محصولات و خدمات
- به اشتراک گذاشتن پیامهای برند در رسانههای اجتماعی
- افزودن جذابیت بصری به محتوای نوشتاری
- نمایش محصولات در فروشگاههای آنلاین.
4. ارائه (Presentation)
یکی از سادهترین و در عین حال اثرگذارترین نوع تولید محتوای تصویری، ارائه یا (presentation) است. یکی از دستهبندیهای محتوای تصویری مهم و قابل اجرا، Presentations است. وقتی که قصد همکاری با شرکت و … دارید، پرزنتکردن شما میتواند در تصمیمگیری نهایی بسیار تأثیر بگذارد.
این کار اگرچه شباهت زیادی به اینفوگرافیک دارد، اما زمانی استفاده میشود که مطالب شما زیاد هستند و رنگ و تصویری که در آن استفاده میشود، بسیار بیشتر از اینفوگرافیک است.
محتواهای تصویری خود را میتوانید از طریق سایت slideshare.net با سایر شرکتها به اشتراک بگذارید تا آنها نیز اطلاعاتی از شرکت شما کسب کنند و آگاهی از برند خود را به طرز چشمگیری افزایش دهید.
5. میمها (Memes)
میم، ایدهای تکثیرشونده با معانی مختلف، اصطلاحی بود که ریچارد داوکینز در سال ۱۹۷۶ معرفی کرد. امروزه، میمها بیشتر به تصاویر طنزآمیز شناخته میشوند و یکی از خلاقانهترین انواع محتوای تصویری هستند که این روزها بسیار ترند شدهاند.
پیش از آنکه از میم، به عنوان یکی از ترندترین انواع محتوای تصویری استفاده کنید، ابتدا بررسی کنید که این سبک محتوا با مخاطب شما همخوانی دارد یا خیر! مخاطب خود را بشناسید و در صورت همخوانی داشتن، زیادهروی نکنید. استفاده از میم مزایای زیادی دارد که بارزترین آنها:
- جلب توجه
- ایجاد تعامل
- ایجاد احساس خوشایندبودن
- ایجاد حس تعلق
6. اسکرینشاتها (Screenshots)
با یک اسکرینشات، میتوانید به مخاطبانتان نشان دهید که محصول یا سرویس شما چطور کار میکند. با این کار، به طور مستقیم خدمات و قابلیتهایی که ارائه میدهید را به بقیه نشان میدهید و حتی میتوانید برای افزایش اعتماد، اسکرینشات را با متن تبلیغاتی یا یک نظر مثبت ترکیب کنید.
اسکرینشاتها برای پشتیبانی از ادعاهای شما در محتوای فروش بسیار مفید هستند. به عنوان مثال، اگر یک اپلیکیشن را بازاریابی میکنید که میتواند کارهای خاصی را انجام دهد، یک اسکرینشات با یک توضیح میتواند تأیید بصری باشد که مخاطب برای اعتماد به ادعاهای شما نیاز دارد.
همچنین میتوانید روی اسکرینشاتها جایی را هاشور زده و مشخص کرده و توجه مخاطب را به آن جلب کنید یا توضیح بیشتری از آنچه در پشت صحنه میگذرد، آنجا بنویسید و در اختیار مخاطب بگذارید. با اینکه اسکرینشاتها به نظر کماهمیتترین نوع محتوای بصری در این مطلب هستند، اما میتوانند به عنوان ابزاری کاربردی برای ایجاد اعتماد به کار بگیرید.
7. گیف
گیف، مخفف Graphics Interchange Format، به معنای تصاویر متحرک کوتاه یا انیمیشن است و برخلاف عکسهای معمولی، GIFها میتوانند احساسات و هیجانات شما را بهتر نشان دهند. مثلا میتوانید با یک GIF خوشحالی، تعجب یا حتی ناراحتی خود را بیان کنید.
تفاوت گیف با اینفوگرافیک این است که یک GIF میتواند تصویر متحرکی از یک شخص باشد، درحالیکه اینفوگرافیک فقط از اشکال متحرک تشکیل شدهاست.
شرکتها و افراد زیادی از GIF به عنوان یکی از انواع محتوای بصری برای تعامل و ترغیب بیشتر با مخاطب، شخصیسازی محتوا و جلب توجه و … استفاده میکنند.
8. کارت نقل قول
شاید با خواندن عبارت “کارت نقل قول” به عنوان یکی از انواع محتواهای تصویری، تعجب کنید! اما باید گفت که کارتهای نقل قول هم یکی از انواع ابزار محتوای بصری هستند که در کنار محتوای متنی قرار میگیرند و در افزایش جلب توجه و درک مطلب بسیار موثرند.
9. نمودارها و جداول
یکی از سادهترین انواع محتوای تصویری، نمودارها و جداول هستند که به افراد کمک میکنند تا اطلاعات را به راحتی درک و به خاطر بسپارند و حتی آن را با دیگران به اشتراک بگذارند. نمودارها بهترین راه برای نمایش و ارائه دادههای مقایسهای یا آماری به صورت ساده و قابل فهم هستند. اگر محتوای شما شامل آمار و ارقام دارد، استفاده از نمودار برای جلب توجه و افزایش تعامل با کاربر ضروری است.
10. تصاویر کمدی و طنز
تصاویر کمدی، یکی دیگر از انواع محتواهای تصویری است که برای توضیح ایدهها یا مفاهیم، از اشکال کمیک استریپ استفاده میشود. این تصاویر خندهدار و متفاوت، موجب تمایز برند و دیدهشدن بیشتر آنها به خصوص در حوزه کسبوکارهای B2B میشود.
از این نوع محتوای تصویری میتوان برای مسائل پیچیده آموزشی استفاده کرد. تا ضمن سرگرمکردن مخاطب، مفاهیم آموزشی را بهصورت ساده و اثرگذار منتقل کرد.
و اما سخن آخر
محتوای تصویری، دریچهای به سوی دنیای خلاقیت و تعامل است. از تصاویر و ویدئوهای جذاب گرفته تا اینفوگرافیکهای آموزنده و گیفهای سرگرمکننده، هر نوع محتوای تصویری میتواند پیام شما را به طور موثرتر به مخاطبان منتقل کند.
از انواع محتوای تصویری میتوان برای جذب سریع مخاطب، افزایش درک، ایجاد تعامل و تقویت برندینگ کمک گرفت و برند خود را در فضای مارکتینگ شناختهتر کرد.
ما در «آژانس دیجیتال مارکتینگ سها»، با تیمی خلاق و متخصص، به شما در تولید انواع محتوای تصویری و متنی جذاب و اثربخش کمک میکنیم و از ایدهپردازی و طراحی، تا تولید و انتشار آن، در کنار شما خواهیم بود تا پیامتان را به بهترین شکل به مخاطبان خود برسانید. کافی است؛ همین امروز با ما تماس بگیرید.