آژانس دیجیتال سها مارکتینگ

همه چیز درباره صفحات فرود به زبان ساده!

صفحه لندینگ

به دنبال، افزایش فروش یا مشتریان بیشتر هستید؟ می‌‌خواهید برند خود را شناخته‌تر کنید؟

یکی از بهترین راه‌حل‌ها برای رسیدن به این اهداف؛ «طراحی صفحه فرود» جذاب به عنوان، اولین نقطه تماس با مخاطبان است. این صفحه می‌تواند فرصتی طلایی برای جذب و تبدیل مخاطبان به مشتری باشد.

برای درک بیشتر و آشنایی با مزایا و اهداف طراحی صفحه لندینگ جذاب، تا انتهای این مطلب سهامگ همراه ما باشید.

صفحه لندینگ چیست؟

صفحه فرود (Landing Page) یک صفحه وب مستقل است که مشتریان بالقوه بعد از کلیک روی یک ایمیل، تبلیغ یا هر فضای دیجیتال دیگری، روی آن ” فرود ” می‌آیند. هدف از طراحی صفحه لندینگ، گرفتن اطلاعات تماس در ازای ارائه چیزی با ارزش، مانند کد تخفیف برای خرید یا اطلاعات ارزشمند کسب‌و‌کار به کسب‌وکار (B2B) به شکل یک محتواست.

صفحات فرود با دیگر صفحات وب متفاوت هستند، زیرا آن‌ها در فهرست‌بندی دائمی یک سایت قرار نمی‌گیرند. بلکه برای رسیدن به هدف خاصی در یک محدوده زمانی ویژه از یک کمپین تبلیغاتی برای یک مخاطب هدف، طراحی شده‌اند.

صفحه اصلی یک سایت، می‌تواند صفحه فرود باشد، اما الزاما این‌گونه نیست. فرض کنید، شما یک کمپین راه‌اندازی کرده‌اید. اگر لینک صفحه اصلی را به عنوان صفحه فرود انتخاب کنید و در همان راستا، تبلیغات هم انجام دهید، بازدیدکنندگانی که از طریق آن، وارد سایت شما می‌شوند، نمی‌دانند کجا باید بروند و سردرگم شده و درنهایت از پیج خارج می‌شوند.

صفحه فرود
صفحه لندینگ، نخستین صفحه‌ای است که بازدیدکنندگان از طریق آن وارد سایت شما می‌شوند.

انواع صفحه لندینگ

صفحه فرود، تنها یک صفحه مشخص نیست. همانطور که گفته شد، هر صفحه‌ای که شما از طریق موتورهای جستجو وارد آن شوید، را Landing Page می‌گویند. انواع آن عبارت‌اند از:

1. صفحه فرود برای ایجاد سرنخ (Lead Generation)

برای جمع‌آوری اطلاعات تماس از مشتریان بالقوه استفاده می‌شوند و اغلب، یک فرم کوتاه دارند که در ازای چیزی با ارزش مانند کتاب الکترونیکی یا وبینار، اطلاعاتی مانند نام، آدرس ایمیل و شماره تلفن را از بازدیدکنندگان دریافت می‌کنند.

2. صفحه فرود (click-through)

برای تشویق بازدیدکنندگان به انجام یک اقدام خاص، مانند خرید محصول یا ثبت‌نام در یک سرویس ویژه استفاده می‌شود و یک دکمه فراخوان و یا اقدام به عمل (Call To Action) دارند که از طریق آن، بازدیدکنندگان را به صفحه ثبت‌نام در وبینار و … هدایت کرده و در آنجا ثبت‌نام می‌کنند.

3. صفحه فرود ویروسی (Viral landing pages)

برای به اشتراک‌گذاری سریع و گسترده در رسانه‌های اجتماعی طراحی شده‌اند و اغلب؛ شامل محتوای جذاب و بصری، مانند یک ویدیو یا اینفوگرافیک هستند و از کاربران می‌خواهند که برای دریافت محتوای کامل، صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارند.

4. صفحه فروش (sales page)

طراحی صفحه فرود فروش، چالشی بزرگ‌تر از دیگر صفحات لندینگ است. در اینجا، هدف جمع‌آوری اطلاعات نیست، بلکه متقاعد‌کردن مخاطب به خرید است. برای این منظور، باید پیشنهادی منحصر‌به‌فرد و جذاب به مشتریان احتمالی ارائه دهید. پیشنهادی که هم برای آن‌ها سودمند باشد و هم به شما در رسیدن به هدف‌تان کمک کند. می‌توانید از این نوع صفحه در انتهای قیف فروش (sales funnel) استفاده کنید.

5. صفحه فرود فشار (squeeze page)

بسیار شبیه صفحه لندینگ Generation هست و برای جمع‌آوری اطلاعات طراحی شده‌است. اما هدف از طراحی آن، به دست‌آوردن اطلاعات یا لیدهای کوتاه همچون گرفتن ایمیل کاربران است. صفحات فرود فشار، عناوین برجسته و محتوای کمی دارند و با لینکی کوتاه خواننده را در صورت تمایل به صفحه بعدی هدایت می‌کنند و در صورتی‌که، خواننده تمایل نداشته باشد، دکمه‌ خروج دارند که با زدن آن از صفحه به کل خارج می‌شوید.

بیشتر بخوانید  همه‌چیز درباره طراحی سایت فروشگاهی و روش‌های طراحی آن

6. صفحه فرود Splash

صفحه فرود اسپلش (Splash Landing Page) یک صفحه موقت است که قبل از ورود به ‌سایت اصلی به کاربر نمایش داده می‌شود. این صفحه اغلب؛ شامل یک تصویر یا ویدیو، لوگوی شرکت، و یک دکمه برای ورود به ‌سایت است و با هدف، جلب توجه کاربر، ایجاد حس انتظار، معرفی برند یا محصول و جمع‌آوری اطلاعات تماس و در نهایت هدایت ترافیک به صفحات خاص، طراحی شده‌است.

تفاوت صفحه سایت اصلی با صفحه فرود

برای درک بهتر تفاوت صفحه سایت اصلی با صفحه فرود به جدول زیر مراجعه کنید:

  صفحه اصلی صفحه فرود
هدف معرفی کلی ‌سایت، برند و محصولات یا خدمات تبدیل بازدیدکننده به مشتری (ثبت نام، خرید، دانلود،…)
مخاطب عموم مردم محدود و هدفمند
محتوا متنوع متمرکز به یک پیشنهاد خاص
CTA متعدد خاص و متناسب با هدف پیج
طراحی جذاب و آموزنده متقاعدکننده و متمرکز

 

مزایای طراحی صفحه فرود

برخلاف صفحات دیگر سایت، صفحات فرود روی اهداف خاص و کوتاه‌مدت تمرکز می‌کنند تا به نتایج دلخواه برسید. از جمله مهم‌ترین مزایای آن عبارت‌اند از:

· افزایش نرخ تبدیل

صفحات لندینگ، با تمرکز بر یک هدف مشخص، می‌توانند شانس تبدیل بازدیدکنندگان به مشتری را به طور قابل توجهی افزایش دهند.

· بهبود کمپین‌های تبلیغاتی پولی

صفحات فرود به شما کمک می‌کنند تا از ترافیک پولی خود بیشترین استفاده را ببرید و نرخ بازگشت سرمایه (ROI) را افزایش دهید تا کمپین تبلیغاتی شما به بهترین شکل ممکن انجام شود.

· بینش جدید در مورد مخاطبان

با تجزیه و تحلیل رفتار کاربران در صفحات فرود، می‌توانید اطلاعات ارزشمندی در مورد نیازها و خواسته‌های آن‌ها به دست آورید.

· تقویت اعتبار

صفحات فرود با ارائه محتوای مفید و مرتبط، به شما کمک می‌کنند تا اعتماد و اطمینان مشتریان را جلب کنید.

· تقویت برند

صفحات فرود با حفظ ثبات در ظاهر، لحن و محتوای برند شما، به افزایش آگاهی از برند و ایجاد هویت قوی کمک می‌کنند.

· ایجاد سرنخ (لید)

لندینگ پیج‌ها می‌توانند برای جمع‌آوری اطلاعات تماس مشتریان بالقوه و ایجاد سرنخ برای کسب‌وکار شما استفاده شوند.

· افزایش ترافیک

صفحات فرود می‌توانند به جذب ترافیک بیشتر به سایت و جذب مشتریان جدید کمک کنند.

اصول طراحی صفحه فرود

برای آنکه یک لندینگ پیج جذاب و هدفمند طراحی کرده‌باشید، باید به اصولی که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم، آگاهی کامل داشته‌باشید:

1. شناسایی درست و اصولی مخاطب هدف و نیازهایش

هنگام برنامه‌ریزی برای طراحی صفحه فرود، به این فکر کنید که مخاطب هدف شما هنگام باز کردن سایت، انتظار دیدن چه چیزی را دارد و نیاز به چه اطلاعاتی دارد؟ از خود سوالات زیر را بپرسید:

  • صفحه فرود باید چه سوالات و نیازهای مخاطب شما را برطرف سازد؟
  • چگونه می‌توانید صفحه فرود خود را برندسازی کنید تا مخاطبان متوجه شوند که در جای درستی قرار دارند؟
  • چه عناوین جذاب، محتواهای مرتبط و فراخوان‌های اقدام (CTA) می‌توانید در صفحه فرود خود بگنجانید تا به طور موثر و کارآمد نیازهای مخاطبان خود را برآورده کنید؟
  • چگونه می‌توانید اطمینان حاصل کنید که صفحه فرود شما در مقایسه با رقبایتان منحصر‌به‌فرد است؟
  • چگونه می‌توانید ارزش شرکت، محصولات و خدماتی را که ارائه می‌دهید به مخاطبان خود ثابت کنید؟
بیشتر بخوانید  چطور یک کمپین تبلیغاتی، طراحی و اجرا کنیم؟

2. تعیین هدف مشخص برای صفحه فرود

برای اینکه طراحی صفحه لندینگ شما موفق باشد، به یک هدف مشخص نیاز دارد. زمانی که بازدیدکنندگان به صفحه فرود شما می‌رسند، باید فوراً متوجه شوند که چرا این صفحه وجود دارد؟

به عنوان مثال، می‌توانید از طراحی صفحه فرود برای تعریف واضح هدف صفحه خود به روش‌های زیر استفاده کنید:

·  افزایش نرخ تبدیل با به اشتراک گذاشتن فراخوان‌های واضح به اقدام (CTA)

به بازدیدکنندگان بگویید که چه کاری می‌خواهید انجام دهند، مانند خرید، ثبت‌نام برای نسخه آزمایشی رایگان یا دانلود یک منبع و … .

· بالا بردن آگاهی از برند با گنجاندن فرم ثبت‌نام برای خبرنامه ایمیل

نام و ایمیل بازدیدکنندگان را در ازای دریافت محتوای ارزشمند مانند مقالات و وبینارها جمع‌آوری کنید.

· افزایش فروش با نمایش پرفروش‌ترین محصول خود

محصول را به صورت برجسته نشان دهید و روی مزایای آن برای بازدیدکنندگان تاکید کنید.

· ایجاد علاقه بیشتر به محصول یا خدمات خود با گنجاندن اطلاعاتی در مورد نحوه حل مشکلات بازدیدکنندگان

توضیح دهید که چگونه محصول یا خدمات شما می‌تواند مشکلات یا چالش‌های بازدیدکنندگان را برطرف سازد.

3. استفاده از نرم‌افزارهای مناسب برای طراحی صفحه لندینگ

ده‌ها نرم‌افزار مختلف برای کمک به ساخت و طراحی صفحات فرود وجود دارد. نکته کلیدی پیدا کردن نرم‌افزاری است که برای کسب‌وکار شما مناسب باشد.

4. نوشتن عناوین منحصربه‌فرد برای صفحه لندینگ

هدف از عنوان، جلب توجه بازدیدکنندگان و یا ترغیب آن‌ها به انجام یک کار است، به این معنی که تیترها باید جذاب، تاثیرگذار و ترغیب‌کننده باشند.

به احتمال قوی، عنوان، اولین چیزی است که بازدیدکنندگان در مورد هر کسب‌وکاری می‌خوانند. به همین دلیل، عناوین صفحات فرود باید با لحن و متن کل سایت و توضیحات متا هماهنگ باشد.

هنگامی‌که از کلمات جذاب و ارزشمند در عنوان صفحات فرود خود استفاده می‌‌کنید، بازدیدکنندگان متوجه می‌شوند که با انتخاب شما و صرف زمان در سایت‌تان، چیز ارزشمندی به دست می‌آورند.

5. طراحی ظاهری جذاب برای صفحه فرود

تا اینجا در مورد این صحبت کردیم که صفحه فرود، اولین چیزی است که بازدیدکنندگان سایت شما هنگام باز‌کردن آن را می‌بینند. بنابراین، علاوه‌بر عناوین و متن‌های جذاب، ظاهر صفحه شما نیز باید زیبا و مفید باشد.

6. انتشار و تست طراحی صفحه فرود

بعد از اینکه طراحی صفحه لندینگ نهایی شد، زمان انتشار و تست آن در میان مخاطبان شما فرا رسیده‌است. پس از انتشار صفحه فرود خود، می‌توانید از طریق تست A/B، عناصر مختلف طراحی همچون مانند رنگ‌ها، دکمه‌های فراخوان به اقدام، عبارات، فونت و … را آزمایش کنید تا ببینید کدام گزینه‌ها منجر به بالاترین تعداد تبدیل می‌شوند.

طراحی صفحه فرود
از جمله نکات مهم در طراحی صفحه فرود، بهینه‌سازی آن‌ها در تلفن‌های هوشمند است.

و اما سخن آخر

صفحات فرود، ابزار قدرتمندی برای جذب مخاطب و افزایش فروش هستند. با طراحی متقاعدکننده و هدفمند لندینگ پیج، می‌توانید ترافیک سایت خود را به مشتریان تبدیل کنید.

«آژانس دیجیتال مارکیتینگ سها» با سابقه درخشان در زمینه طراحی سایت برگزاری کمپین‌های تبلیغاتی و تولید محتوای متنوع جذاب، به شما کمک می‌کند تا به اهداف خود در دنیای دیجیتال دست یابید. کافی است؛ با ما تماس بگیرید.

منابع: unbounce/ mailchimp/ hubspot

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مشاوره نیاز دارید؟
پیمایش به بالا