ترکیب رنگ برای لوگو نقش مهمی در دنیای برندینگ دارد. آیا میدانستید مغز ما تصاویر را بیش از ۶۰,۰۰۰ برابر بهتر از متن پردازش میکند؟ وقتی افراد به برند شما فکر میکنند، نخستین چیزی که به یادشان میآید، لوگوی آن است. به همین دلیل مهم است که چه رنگهایی در لوگو انتخاب میکنید.
در این مطلب از سهامگ؛ قصد داریم به نقش رنگها در هویت برند و انتخاب بهترین ترکیب رنگها برای لوگو اشاره کنیم. پس تا انتهای آن همراه ما باشید.
انتخاب رنگ مناسب برای لوگو به چه عواملی بستگی دارد؟
انتخاب رنگ لوگو، یکی از مهمترین تصمیمهایی است که هویت برند شما را میسازد. رنگها قدرت فراوانی در انتقال احساسات، مفاهیم و ارزشهای برند دارند. در دنیای برندینگ، ترکیب رنگ لوگوها اهمیت زیادی دارند و برای انتخاب آنها ساعتها فکر و تحلیل به کار گرفته شدهاست. در ادامه ما به عوامل موثر در ترکیب رنگ لوگو اشاره میکنیم:
1. شخصیت برند
در ترکیب رنگ برای لوگو، شخصیت برند، اهمیت زیادی دارد. آیا برند شما جدی است یا خلاق و جوان؟ برندهایی که شخصیت جدی و کلاسیک دارند، از رنگهای لوکس و رسمی استفاده میکنند. اما برندهایی که جوان هستند و خلاق، از ترکیب رنگهای شاد و انرژیبخش استفاده میکنند.
2. ارزش برند
اولویتها و ارزشهای برند شما چیست و قرار است که چه چیزی را به مخاطب منتقل سازید؟ به طور مثال رنگ سبز، اغلب طراوت، سرسبزی و سلامت را به مخاطب منتقل میسازد
3. مخاطب هدف
نکتۀ بعدی که باید در انتخاب ترکیب رنگ برای لوگو به آن توجه کنید، سن و جنسیت افرادی است که مخاطب هدف شما هستند.
4. در چه حوزهای فعالیت میکنید؟
نوع حوزهای که کسبوکار شما در آن فعالیت میکند نیز در انتخاب ترکیب رنگ برای لوگو اهمیت دارد. به طور مثال اگر شما در حوزۀ صنعت فعالیت میکنید، باید به دنبال رنگهایی باشید که تخصص شما را نشان دهد و در مخاطب ایجاد اطمینان و اعتماد کند.
5. روانشناسی رنگها
هر رنگ یکسری از احساسات را به مخاطب منتقل میسازد. به طور مثال رنگ قرمز، نشان دهندۀ شور و انرژی و آبی حکایت از آرامش دارد. ترکیب رنگها با هم نیز معانی متفاوتی دارند. به طور مثال ترکیب قرمز و سبز کنتراست بالایی با هم دارند، و توجه مخاطب را به خود جلب میسازند.
6. سادگی و ماندگاری لوگو
هرچه لوگو سادهتر و با رنگهای محدودتر باشد، ماندگارتر است.
“ در طراحی لوگو، توصیه میشود که یک رنگ را به عنوان رنگ غالب در نظر بگیرید و رنگهای دیگر را به عنوان رنگ مکمل در نظر بگیرید”
لوگو تک رنگ یا چند رنگ؟
یک قاعدۀ کلی برای انتخاب رنگ لوگو وجود دارد که میگوید، شما 1 تا 3 رنگ میتوانید برای لوگوی خود استفاده کنید. ترکیب رنگ بیش از 3 تا برای لوگو، موجب ایجاد حس سردرگمی و شلوغی در مخاطب شده و تمرکزش روی هویت برند، کاهش مییابد.
انواع ترکیب رنگها در لوگو
همانطور که گفتیم، رنگها؛ تأثیر زیادی بر درک و احساسات ما دارند و برندهای مشهور در انتخاب رنگهایشان، هویت و پیام خودشان را منتقل میکنند. چرخ رنگ، یک ابزار بسیار مناسب برای انتخاب ترکیب رنگ برای لوگو است. چرخ رنگ شامل رنگهای گرم مثل قرمز، زرد و نارنجی در سمت چپ و رنگهای سرد همچون آبی، سبز و بنفش در سمت راست است. درک رابطۀ بین رنگها و نحوۀ تعامل آنها در چرخه رنگ، کلید موفقیت طراحی است.
ترکیب رنگهای مکمل
رنگهای مکمل در دو طرف مقابل چرخ رنگ قرار دارند. این دو رنگها کنتراست بالایی ایجاد میکنند و برای طراحی برندهای قدرتمند و خوانا انتخاب مناسبی هستند
ترکیب رنگهای مشابه
ترکیب رنگهای مشابه شامل دو تا پنج رنگ است که در کنار هم روی چرخه رنگ قرار دارند. این رنگها معمولاً در مخاطب حس هماهنگی و تعادل ایجاد میکنند. ترکیبهای مشابه، اغلب از رنگهای طبیعت الهام گرفتهاند.
ترکیب رنگهای سهگانه
ترکیب رنگهای سهگانه، ترکیبی غنی و پر جنبوجوش است. اگر به دنبال پالت رنگی پویا با سهرنگ هستید، از نظریه رنگ سهگانه استفاده کنید. کافی است یک مثلث روی چرخ رنگ رسم کنید و سه رنگی که به طور مساوی فاصله دارند را انتخاب کنید.
بهترین ترکیب رنگها برای لوگو
ترکیب دورنگ برای لوگو
انتخاب 2 رنگ در کسبوکارهای صنعتی، استانداردترین حالت است. در ادامه ما به ترکیب دو رنگهای مختلف اشاره کرده و مفهومی که به مخاطب منتقل میکند را نیز با شما درمیان خواهیم گذاشت:
- زرد و آبی : بازیگوش و مقتدر
رنگ زرد به راحتی توجه را به خود جلب میکند و از سوی دیگر، پسزمینهای جوانانه برای رنگ آبی است. این ترکیب رنگی در لوگو نشان از بازیگوشی و از سوی دیگر اعتماد به نفس دارد و این احساس را در مخاطب ایجاد میکند که شرکت صاحب این لوگو، قابل اعتماد است.
- سبز تیلهای و سورمهای: آرامشبخش و جذاب
ترکیب رنگی بین سرمهای و سبز تیلهای بسته به نحوۀ استفاده از آن، تأثیرهای متفاوتی را در مخاطب ایجاد میکند، اگر رنگ سبز تیلهای، پسزمینۀ سرمهای باشد، لوگوی شما بیشتر به چشم میآید؛ اما اگر رنگ سرمهای به عنوان پس زمینه انتخاب شود، احساس آرامش و راحتی را القا میکند.
- مشکی و نارنجی: سرزنده و قدرتمند
این ترکیب رنگی در مخاطب حس مرموزبودن و هیجان را القاء میکند و از آن میتوان برای برندهایی که وعدۀ آدرنالین بالا و هیجان به مخاطب میدهند، مثل برندهای ورزشی، یا اتاقهای فرار و … استفاده کرد.
- زرشکی و هلویی: آرامشبخش و شیک
این ترکیب رنگی بهندرت دیده میشود، اما به لوگو جذابیت خاصی میبخشد! اگر برند شما در صنعت مد یا دکوراسیون داخلی فعالیت میکند، ممکن است بخواهید از این ترکیب رنگی برای لوگوی خود استفاده کنید.
- بنفش تیره و آبی: آرام و قابل اعتماد
ترکیب رنگی آبی روشن و بنفش، حس اعتماد را به مخاطب منتقل میکند. این ترکیب رنگ برای لوگو مناسب برندهای آرایشی یا خردهفروشیهای لوکس است.
- سورمهای و نارنجی: سرگرمکننده اما معتبر
رنگ سورمهای در کنار نارنجی هیجانانگیز در مخاطب، احساس امنیت، هیجان و اعتماد را ایجاد میکند.
- آبی کمرنگ با آبی خاکستری: مرفه و شیک
این دو رنگ آبی، در مخاطب حس آرامش و اطمینان را ایجاد میکنند. در ترکیب رنگ برای لوگویتان اگر هدفتان ایجاد برندی جدی و در عین حال دوستانه است، ترکیب این 2 رنگ را پیشنهاد میکنیم.
- آبی روشن و آبی ملایم: باز و دلپذیر
ترکیب این دو رنگ از آبی در مخاطب، احساس باز و دلپذیری ایجاد میکند. از این ترکیب رنگ برای لوگو، برای خدماتی همچون اسپایها، بوتیکها و مشاوره استفاده میشود.
- آبی و زرد طلایی: اعتماد و خوشبینی
رنگ زرد در مخاطب حس جسوری و سبکی را ایجاد میکند، ترکیب آن با آبی موجب افزایش حس خوشبینی همراه با اعتماد در فرد میشود.
و اما سخن آخر
همانطور که در این مطلب به آن اشاره کردیم، نقسش رنگها در طراحی لوگو، بیش از یک عنصر بصری است و آ«ها زبان برند شما هستند. با توجه به روانشناسی رنگها و شخصیت برندتان و مخاطب هدف و نوع صنعتی که در آن فعالیت میکنید، میتوانید ترکیب رنگی مناسبی برای لوگوی خود انتخاب کنید.
اگر به دنبال طراحی لوگویی حرفهای و متناسب با کسبوکار خود هستید، تیم متخصص ما در «آژانس دیجیتال مارکتینگ سها» آمادهایم تا با استفاده از دانش و تجربهمان ، لوگویی ماندگار را برای شما خلق کنیم. همین حالا با ما تماس بگیرید.
منابع: looka/ tailorbrands