میدانستید، حدود %70 از مشتریان معتقدند که «بازاریابی پیامکی» بهترین راه حل برای جلب توجۀ آنهاست؟ «اس ام اس مارکتینگ» یکی از روشهای سبیار ساده برای جلب توجه مشتریان است. در این مطلب از سهامگ، قصد داریم شما را با این مفهوم، اصول نوشتنش، روشهای اجرای آن و … آشنا سازیم. پس تا انتهای آن، همراه ما باشید.
بازاریابی پیامکی چیست؟
یکی از روشهای بازاریابی تأثیرگذار، بازاریابی پیامکی یا (SMS Marketing) است. در این شیوه، کسبوکارها با نوشتن یک پیام متنی کوتاه به مشتریان خود، فعالیتشان را تبلیغ میکنند. در واقع اس ام اس مارکتینگ شباهت زیادی به ایمیل مارکتینگ دارد، اما به شیوۀ بسیار کوتاهتر، این کار انجام میشود.
آیا بازاریابی پیامکی در پیشرفت کسبوکارها موثر است؟
اس ام اس مارکتینگ، زمانی موثر است که پیامهای شما با دقت طراحی شده و به مشتریان هدف ارسال شوند. در یک نظرسنجی از مردم آمریکا مشخص شدهاست که %97 آنها در طی شبانهروز 24 ساعته درگیر موبایل خود هستند. بنابراین با توجه به این حجم بالا از وابستگی، چه روش بازاریابی موفقتر از SMS Marketing خواهد بود؟
از سوی دیگر براساس نتایج یک نظرسنجی دربارۀ یک کسبوکار آنلاین، مشخص شدهاست که مشتریانش 4.5 برابر بیشتر احتمال دارد به پیامک پاسخ دهند تا ایمیل.
البته باید دانست که این مسئله به معنای این نیست که باید ایمیل مارکتینگ را حذف کرد! اما؛ پیامکها یک مکمل بسیار خوب برای استراتژهای بازاریابی بزرگتر هستند. به خصوص اگر مشتریان خود را با دقت و براساس رفتار خرید یا محل زندگی انتخاب کردهباشید.
مزایای بازاریابی پیامکی
مهمترین فواید بازاریابی پیامکی عبارتاند:
· سرعت بالا
اس ام اس مارکتینگ از چند جهت سریع است. نخستین مزیت آن این است که برخلاف شیوههای دیگر، نیازی به طراحی تصویر ندارد و همین مسئله بر سرعت آن میافزاید. از سوی دیگر، متنهای پیامکهای تبلیغاتی کوتاه هستند و همین مسئله موجب ارسال سریع آنها میشود.
افزون براین، اس ام اس مارکتینگ سریعتر به دست گیرنده میرسد. وقتی پیامکی به گوشی مشتری ارسال میشود، مخاطب میتواند بلافاصله از طریق گوشی، دربارۀ محصول، اطلاعات به دست آورد. در حالیکه احتمال باز کردن ایمیل بسیار کم است.
· نرخ باز شدن تقریباً کامل
اس ام اس مارکتینگ، از جمله روشهایی است که %98 احتمال دارد، پیامک را فرد باز کند. براساس مطالعهای که (Mailchimp) انجام دادهاست، میانگین نرخ باز شدن ایمیلهای بازاریابی در بخش خردهفروشی تنها ۱۸.۳۹٪ است.
· نرخ پاسخگویی بالا
با توجه به اینکه، نرخ باز شدن پیامک تبلیغاتی بالاست، نرخ پاسخگویی آن، نیز رقم مطلوبی است و چیزی حدود%45 برآورد شدهاست. درحالیکه نرخ کلیک در ایمیلها معمولاً حدود ۷٪ است مشتریان بیشتر تمایل دارند روی لینکی که از طریق sms برای آنها ارسال میشود؛ کلیک کنند تا ایمیلهای مارکتینگ.
چگونه پیامک تبلیغاتی موثر بنویسیم؟
برای اینکه یک SMS Marktingموفق بنویسید. باید به اصولی که در ادامه به آن اشاره میکنیم، توجۀ لازم را داشته باشید.
مخاطبان خود را تقسیمبندی کنید.
پیامهای تبلیغاتی را بر اساس رفتار مخاطب، اولویتها یا جمعیتشناسی به مشتریان ارسال کنید.
کوتاه و مختصر بنوسید.
متن بازاریابی پیامکی خود را کوتاه و حداکثر 160 کاراکتر بنویسید. مستقیم سراغ اصل موضوع بروید تا توجۀ مخاطب را به خود جلب کنید. یادتان باشد، از توضیحات غیرضروری اجتناب کنید و مختصرتر بنویسید.
پیامکها را شخصیسازی کنید.
پیامکهایتان را شخصیسازی کنید و دریافتکنندگان آن را با نام کوچکشان، در متن مورد خطاب قرار دهید تا میزان تعامل آنها با شما افزایش یابد. از سوی دیگر به تعاملات گذشتۀ آنها با کسبوکارتان اشاره کنید، تا تجربهای شخصیتر برای مخاطب بسازید.
حس اضطرار در مخاطب ایجاد کنید.
یکی دیگر از شیوههای موفق و تأثیرگزار در متن بازاریابی پیامکی، ایجاد حس اضطرار در مخاطب است. با گنجاندن پیشنهادهایی محدود به زمان یا تخفیفهای ویژه، در مخاطب حس اضطرار ایجاد کنید تا سریعا اقدام کند و این فرصت را از دست ندهد.
یک کال تو اکشن روشن در پیامک خود بگنجانید.
مخاطبان خود را به یک فراخوان یا اقدام واضح ارجاع بدهید. فراخوان میتواند بازدید از سایت باشد یا دریافت کوپن و … . آنچیزی که مهم است، پیام خود را واضح و ساده بنویسید تا احتمال تبدیل و تعامل افزایش یابد.
4 استراتژی بازاریابی پیامکی برای موفقیت بیشتر در مارکتینگ
استفاده از استراتژیهای زیر موجب موفقیت بیشتر SMS Markting میشود:
- محتوای مناسب موبایل بنویسید به گونهای که در گوشیهای همراه مختلف قابل خواندن و کلیک باشد و قالببندی واضحی داشتهباشد.
- تعامل دوطرفه با مخاطبهای هدف خود برقرار کنید و آنها ترغیب کنید که پیامک شما را پاسخ دهند.
- به طور منظم نرخ بازشدن و نرخ کلیک را ردیابی کنید تا اثربخشی کمپینهای خود را بررسی کنید.
- پیامک را با ایمیل، پیامهایی که به طور مستقیم به گوشی شما ارسال میشود، پیامهای درون برنامه و شبکههای اجتماعی کسبوکارتان ادغام و همگون سازید تا تجربهای یکسان و یکپارچه در اختیار مخاطب بگذارید. در واقع از تمامی کانالهای ارتباطی خود برای ارسال پیام تبلیغاتی استفاده کنید.
چطور بازاریابی پیامکی را اجرا کنیم؟
در این قسمت، دربارۀ مراحل اجرایی بازاریابی پیامکی صحبت خواهیم کرد:
· تعیین مخاطب هدف
قبل از هرچیز باید بدانید که مخاطب شما چه افرادی هستند و پیام تبلغاتی شما به درد چه کسانی میخورد؟ توجه به مخاطب هدف، به شما کمک میکند تا SMS Marketing را به افراد اشتباه ارسال نکنید.
· اجازه بگیرید
همچون ارسال ایمیل که ابتدا باید از مخاطب هدف اجازه بگیرید. در ارسال پیامکهای تبلیغاتی نیز باید از مخاطب بپرسید که تمایل دارد، اس ام اس دریافت کند یا خیر!
· نوشتن متن جذاب برای پیامک
خودتان را به جای مشتری بگذارید و متنی مختصر و مفید بنویسید که در مخاطب ایجاد حس اضطرار کند و در انتها نیز کال تو اکشن بگذارید.
· انتخاب زمان مناسب برای پیامک تبلیغاتی
از ارسال پیامکهای وقت و بیوقت خودداری کنید. چون در صورت ایجاد مزاحمت برای مخاطب، ارسال پیامک را مسدود خواهد کرد. بهترین زمان ارسال اس ام اس مارکتینگ، در ساعات شروع روز از 9 صبح تا 13 ظهر و عصرها از ساعت 4 تا 8 شب است. البته این زمان برای هر نوع کسبوکاری ممکن است، متفاوت باشد.
· انتخاب سامانۀ پیامکی مناسب
سامانۀ پیامک یک پلتفرم آنلاین است که برای ارسال پیامک انبوه استفاده میشود. این سامانه به سیستمهای مخابراتی وصل میشود و به شما اجازه میدهد تا پیامک کوتاه ارسال کرده و آنها را مدیریت کنید. با ثبتنام در سامانه، به شما یک پنل پیامک میدهند که از طریق آن میتوانید، پیام تبلیغاتی ارسال کرده و حتی از مشتریان پیامک ریپلای دریافت کنید.
· بررسی و تحلیل نتایج پیامک تبلیغاتی
نتایج بازاریابی پیامکی خود را بررسی کنید و ببینید چند درصد آنها باز شده و خوانده شدهاند؟ چند درصد تعامل داشتهاند و نرخ تبدیل چقدر بودهاست؟ اگر استقبال نشده، دلایل آن چه بودهاست و بالعکس.
بازاریابی پیامکی برای چه کسبوکارهایی مناسب است؟
- برای کسبوکارهای کوچک و متوسط؛
- کسبوکارهای خدماتی مثل سالنهای زیبایی؛
- کسبوکارهای فروشگاهی؛
- کسبوکارهای آنلاین؛
- کسبوکارهای آموزشی.
و اما سخن آخر
یکی از راههای موثر برای جلب مشتری، بازاریابی پیامکی است. این روش اغلب؛ سرعت بالا و نرخ تبدیل مناسبی دارد. در این مطلب، راههای نوشتن پیامک تبلیغاتی موفق را با هم مرور کردیم و دربارۀ روشهای اجرای SMS Markting با هم صحبت کردیم.
چنانچه قصد اجرای یک کمپین پیامکی بازاریابی و یا سایر روشهای بازاریابی دارید، ما در «آژانس دیجیتال مارکتینگ سها» آمادهایم تا در مسیر رشد و ترقی، همراه شما و کسبوکارتان باشیم. کافی است؛ با ما تماس بگیرید.
منابع: onesignal/ lightspeedhq