آژانس دیجیتال سها مارکتینگ

صفر تا صد درباره هویت برند

هویت برند

هویت برند، همچون هویت شخصی، که شما را منحصر‌به‌فرد می‌کند، کسب‌و‌کارتان را از دیگران متمایز می‌سازد. هویت سازی برند، موجب تشخص کسب‌وکارتان در مقایسه با رقبا می‌شود. امروز، ما در وبلاگ سهامگ می‌خواهیم درباره هویت برند، تاریخچه هویت برند؛ ابعاد و نحوه ساخت آن را بررسی کنیم. پس تا انتهای مطلب همراه‌مان باشید. 

هویت برند چیست؟ 

هویت برند (Brand Identity) مجموعه‌ای از تمام عناصری است که یک شرکت برای نشان دادن تصویر صحیح  از خود به مشتریانش ایجاد می‌کند. هویت برند متفاوت از “تصویر برند”(Brand Image) و “برندسازی”( branding) است، با اینکه گاهی اوقات این اصطلاحات به جای هم استفاده می‌شوند.

تاریخچه هویت برند

هویت سازی برند یک مفهوم جدید نیست، و ریشه‌ی آن به دوره‌های بسیار دور و حتی باستان باز می‌گردد. در ادامه به تاریخچه آن اشاره می‌کنیم:

دوران باستان

در دوران‌ روم باستان و حتی قبل از آن، صاحبان تجارت، روی کالاهای خود علائم و نشانه‌هایی خاص می‌گذاشتند تا محصولات‌شان از دیگران متمایز باشد.

دوران صنعتی‌

با شروع انقلاب صنعتی و تولید انبوه محصولات در قرن 19، نیاز به تمایز بین محصولات مشابه افزایش بیشتری یافت. این دوره، نقطه یا سرآغاز شروع ساخت نام‌ها و لوگوهای تجاری برای محصولات بود.

میانه قرن بیستم

در نیمه دوم قرن 20، با افزایش رقابت و دسترسی گسترده‌تر مصرف‌کنندگان به انواع محصولات، اهمیت طراحی و هویت سازی برند افزایش یافت و برندینگ به مفهوم وسیع‌تری تبدیل شد و شامل مواردی مانند تبلیغات، بسته‌بندی، پروموشن و تجربه مشتری در هر نقطه تماس با برند گشت. این دوره، شاهد ظهور مشاوران و شرکت‌های تخصصی در زمینه برندینگ و هویت برند بود.

دوران مدرن

با ورود به عصر دیجیتال، برندها با چالش‌های جدیدی مواجه شدند. رسانه‌های اجتماعی، تجربه کاربری آنلاین و ارتباطات دوسویه با مصرف‌کنندگان اهمیت جدیدی به هویت و حضور دیجیتال برند داد. با پیشرفت تکنولوژی و گسترش کانال‌های ارتباطی، شرکت‌ها، شروع به ساخت هویت‌هایی کردند که در تمام نقاط تماس با مشتری حضور داشته باشند.

بیشتر بخوانید  چند نوع محتوای تصویری داریم؟

در این دوران بود که توجه به تجربه و ارتباط عاطفی مشتری با برند اهمیت زیادی پیدا کرد. امروزه، ارزش یک برند نه تنها بر محصولات و خدمات، بلکه بر تجربیاتی که به مشتریان ارائه می‌دهد، نیز متمرکز است.

امروزه، هویت برند، تبدیل به یکی از موارد حیاتی برای موفقیت شرکت‌ها یا سازمان‌ها شده‌است و شرکت‌ها، سرمایه‌های قابل توجهی را برای توسعه و حفظ هویت برندهای خود صرف می‌کنند.

طراحی هویت برند
هویت برند، در واقع، چیزی است که می‌کوشد تصویر مشخص و یکپارچه‌ای از برند در ذهن مخاطبان ایجاد کند.

منشور هویت برند چیست؟

منشور هویت برند(Brand Identity Prism)، یک سند یا مستند راهبردی متفاوت برای تعریف هویت برند است که توسط «ژان نوئل کاپفرر» مطرح شده‌است و شامل، مقادیر، نمادها، عناصر بصری و تمام جنبه‌های مرتبط با برند است. اگر بخواهیم به‌طور خلاصه درباره موارد منشور هویت برند صحبت کنیم، باید بگوییم:

  1. فلسفه و ماموریت برند
  2. ویژگی‌های برند.
  3. عناصر بصری
  4. تون و صدای برند
  5. استراتژی‌های ارتباطی
  6. معیارها و استانداردهای استفاده از عناصر برند، مانند لوگو یا رنگ‌ها

تصویر برند چه تفاوتی با هویت برند دارد؟

تصویر برند” و “هویت برند” دو مفهوم متفاوت هستند که هرکدام به یک بخش از فرایند برندسازی مرتبط است. برای درک بهتر این دو مفهوم، به توضیح‌هایی که در ادامه اشاره می‌کنیم، توجه کنید:

هویت برند، به تمامی عناصری اشاره دارد که یک شرکت یا سازمان برای تعریف و شکل‌دهی خود از آن‌ها استفاده می‌کند. این مفهوم به طراحی‌های ویژه، رنگ‌ها، شعارها، نمادها، صداها و تمامی عناصری اشاره دارد که یک سازمان یا شرکت برای نمایش و تعریف خود به مخاطبان استفاده می‌کند.در واقع، هویت برند به نحوه ارتباط برند با جهان و نحوه انتقال ارزش‌ها، اهداف و فلسفه شرکت به مشتریان و سایر افراد اشاره می‌کند.

هویت برند کنترل‌پذیر است و توسط سازمان یا شرکت شکل می‌گیرد. اما؛ تصویر برند یا Brand Image به ذهنیتی مثبت یا منفی اشاره می‌کند که مردم از یک برند در ذهن‌شان دارند. به تصور و احساسات مردم در مورد یک برند اشاره دارد و به‌طور مستقیم کنترل‌پذیر نیست و براساس تجربه‌ها و تعامل مخاطب با برند شکل می‌گیرد.

بیشتر بخوانید  از سیر تا پیاز درباره روش‌های دیجیتال مارکتینگ

به طور خلاصه، هویت برند به آنچه برند “می‌خواهد باشد” و تصویر برند به آنچه برند “در ذهن مردم هست” اشاره دارد.

چرا هویت برند برای شرکت‌ها اهمیت دارد؟

هویت برند یکی از عوامل مهم در رشد و موفقیت هر کسب‌و‌کار یا شرکت است. این هویت به شرکت کمک می‌کند تا در بازار و در میان رقبا جایگاهی ویژه داشته‌باشد. در زیر به برخی از دلایل مهم در این رابطه؛ اشاره می‌کنیم:

  • تمایز در بازار

هویت برند، موجب کسب جایگاه ویژه برای شرکت در میان رقبا و ذهن مشتریان می‌شود. 

  • اعتمادسازی

هویت برند قوی و مثبت موجب افزایش اعتماد مشتریان شده و تمایل به خرید را در آن‌ها بیشتر می‎کند.

  • کاهش احساس ریسک

مشتریان در مواجه با شرکت‌هایی که هویت برند قوی دارند، اعتماد بیشتری دارند و کمتر احساس ریسک دارند. 

  • ایجاد وفاداری 

هویت برند قوی می‌تواند باعث ایجاد یک ارتباط عمیق با مشتریان و وفاداری آن‌ها می‌شود.

  • پایداری در ارتباطات

هویت برند یکپارچه و یکدست باعث می‌شود تا پیام‌ها و ارتباطات شرکت به‌طور یکنواخت با مشتریان برقرار شود که این امر موجب ایجاد یک پیام مداوم و ثابت در تمام نقاط تماس با مشتری می‌شود.

  •  ارزش افزوده برای محصولات و خدمات

محصولات و یا خدماتی که هویت برند قوی دارند، اغلب؛ با قیمت بالاتر به فروش می‌رسند.

  • جذب و حفظ کارکنان

هویت برند قوی شرکت در جذب و حفظ کارکنان نیز تأثیر بسزایی دارد.

  • جلب توجه برای سرمایه‌گذاری

هویت برندی قوی، موجب جلب سرمایه، توسط سرمایه‌گذاران می‌شود. 

هویت سازی برند
هویت برند به عنوان یک ویژگی حیاتی در کلیه جنبه‌های یک کسب‌و‌کار محسوب می‌شود و می‌تواند در رقابت با دیگر شرکت‌ها، ارتباط با مشتریان و ایجاد تجربیات مثبت برای مشتریان نقش مهمی ایفا کند.

و اما سخن آخر…

هویت برند یکی از ستون‌های اصلی استراتژی تجاری است که به شرکت‌ها کمک می‌کند تا در یک بازار رقابتی، جایگاه معتبر و استواری داشته باشند. اگر قصد دارید، برای شرکت یا سازمان خود یک Brand Identity، قوی و پایدار ایجاد کنید و نیاز به کمک و مشاوره دارید، می‌توانید از خدمات ما در «سهامارکتینگ» استفاده کنید.

سهامارکتینگ یک شرکت دیجیتال مارکتینگ است که با هدف احترام و یادگیری، همکاری و درنهایت خلق تجربه‌ای متفاوت راه‌اندازی شده‌است. ما در این شرکت با ارائه خدمات گسترده 360 درجه در زمنیه‌های مختلف به شما کمک خواهیم کرد تا در سفر راه‌اندازی و رونق کسب‌وکارتان راحت‌تر و بی‌دردسرتر مسیرتان را ادامه دهید. کافی است؛ با ما تماس بگیرید.

منابع: 99designs

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مشاوره نیاز دارید؟
پیمایش به بالا