آژانس دیجیتال سها مارکتینگ

چرا توجه به اینفلوئنسر مارکتینگ برای کسب‌وکارها ضروری است؟

چرا توجه به اینفلوئنسر مارکتینگ برای کسب‌وکارها ضروری است؟

«اینفلوئنسر مارکتینگ‌» این روزها تبدیل به بخش جدایی‌ناپذیر دنیای بازاریابی شده‌است. طبق یک نظرسنجی در سه‌ماهه سوم سال 2023 از (Sprout Pulse )، بیش از %80 از بازاریاب‌ها معتقدند که استفاده از اینفلوئنسرها برای استراتژی کلی رسانه‌های اجتماعی‌شان در شرایط امروزی انکارناپذیر است. در این مطلب از سهامگ قصد داریم به تعریف « بازاریابی تأثیرگذار»، انواع، مزایا و تأثیر آن بر دنیای مارکتینگ بپردازیم. پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

با سها مارکتینگ در صفحه اول گوگل دیده شوید!

منظور از بازاریابی تأثیرگذار (Influencer Marketing) چیست؟

بازاریابی تأثیرگذار یا اینفلوئنسر مارکتینگ، یک روش بازاریابی فردی در شبکه‌های اجتماعی است که از تایید و معرفی محصولات، توسط یک سری افراد معتبر که به اینفلوئنسر در شبکه‌های مجازی شهرت دارند، برای آگاهی از برند، فروش محصولات و … استفاده می‌شود. اینفلوئنسرها افرادی هستند که در یک حوزه خاص، دنبال‌کنندگان زیادی دارند و به عنوان متخصصان آن حوزه شناخته می‌شوند.

10 سال پیش، اینفلوئنسر‌ها فقط یک سری هنرپیشه‌های مطرح سینما، سلبریتی‌ها و تعداد کمی وبلاگ‌نویس مشهور بودند. اما این روزها شرایط تغییر کرده‌است و اینفلئونسر مارکتینگها فقط محدود به این افراد نیستند، تعامل بازاریابی فردی با برندها افزایش پیدا کرده و تعامل این افراد با مخاطب‌های خود بیشتر شده‌است و همین امر موجب افزایش فروش محصولات از طریق اینفلوئنسر مارکتینگ شده‌است.

انواع اینفلوئنسر مارکتینگ براساس تعداد مخاطب

اینفلوئنسرها در دنیای بازاریابی براساس تعداد دنبال‌کنندگان به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند:

اینفلوئنسرهای مگا یا سلبریتی‌ها (Mega influencers)

اینفلوئنسر فردی است که با بهره‌گیری از نفوذ خود در رسانه‌های اجتماعی، از طریق تولید محتوای ارزشمند و ارتباط مؤثر با مخاطبان، بر تصمیم‌گیری و رفتار آنان تأثیر می‌گذارد.
اینفلوئنسر فردی است که با بهره‌گیری از نفوذ خود در رسانه‌های اجتماعی، از طریق تولید محتوای ارزشمند و ارتباط مؤثر با مخاطبان، بر تصمیم‌گیری و رفتار آنان تأثیر می‌گذارد.

این افراد بالای یک میلیون دنبال کنننده دارند و معمولا سلبریتی‌ها، هنرپیشه‌ها، موسیقی‌دان‌ها، ورزشکاران و سایر چهره‌های مشهور در این دسته قرار می‌گیرند. همانطور که از تعداد دنبال‌کنندگان آن‌ها مشخص است، این افراد با سیل عظیمی از مخاطب‌های متنوع در ارتباط هستند. این ویژگی، آن‌ها را به گزینه‌های مناسبی برای کمپین‌های بزرگ تبدیل می‌کند تا آگاهی از برند به طرز چشمگیری افزایش یابد.

نمونۀ بارز این افراد « کریستیانو رونالدو» است که تبدیل به بزرگترین اینفلوئنسر مارکتینگ اینستاگرام جهان شده‌است با 644M در این شبکۀ اجتماعی و بیش از یک میلیارد نفر در تمامی شبکه‌های اجتماعی‌اش، مرد شماره یک اینفلئونسرهای مگا به حساب می‌آید.

اینفلوئنسرهای مگا می‌توانند برند شما را به طرز بی‌نظیری به مخاطبان معرفی کنند، اما همکاری با آن‌ها به طبع بسیار گران‌تر بوده و دستمزد زیادی باید پرداخت کنید علاوه بر این، از آنجایی که مخاطبانشان اغلب گسترده هستند، نرخ تعامل آن‌ها ممکن است به اندازه اینفلوئنسرهای کوچک‌تر بالا نباشد.

چه کسب‌وکارهایی از همکاری با اینفلوئنسرهای مگا سود می‌برند؟

  • شرکت‌های بزرگ و معتبر که بودجه و منابع کافی دارند.
  • برندهایی که مخاطبان گسترده و متنوع را هدف قرار داده‌اند.
  • برندهای لوکس و گران‌قیمت که می‌خواهند حس انحصار و خاص بودن در مخاطب ایجاد کنند.

ماکرو اینفلوئنسرها (Macro-influencers)

«ماکرو اینفلوئنسرها»، به افرادی گفته می‌شود که تعداد فالورهای آن‌ها بین ۱۰,۰۰۰ تا ۱۰۰,۰۰۰ نفر باشد.  این اینفلوئنسر مارکتینگ‌ها، معمولاً در پلتفرم‌های خاص مانند اینستاگرام، یوتیوب و تیک‌تاک فعالیت می‌کنند و به  دلیل تولید محتواهای خلاقانه، توصیه‌های قابل اعتماد و تعاملات صمیمانه‌‌شان با مخاطب‌هایشان، در بین فالورهایشان بسیار محبوب هستند.

بازاریابان، معمولا از همکاری با ماکرو اینفلوئنسرها استقبال می‌کنند، چون این دسته توانایی جذب مخاطب خاص و پرشور را دارند، از سوی دیگر هزینۀ تبلیغات آن‌ها، از ماکرو اینفلوئنسرها کمتر است

چه کسب‌وکارهایی تمایل به همکاری با ماکرو اینفلوئنسرها، را دارند؟

  • استارتاپ‌ها یا کسب‌وکارهای نوپا که به دنبال افزایش سریع شهرت، رشد و اعتبار هستند .
  • سازمان‌های غیرانتفاعی که به دنبال جمع‌آوری کمک‌های مالی و افزایش آگاهی هستند.
  • هتل‌ها و خطوط هوایی که به دنبال جذب یک مخاطب خاص اما بزرگ هستند.
بیشتر بخوانید  معرفی 10 ابزارحرفه‌ای ساخت ویدئو برای اینستاگرام

میکرو اینفلوئنسرها (Micro-influencers)

میکرو اینفلوئنسرها به افراد بازاریابی گفته می‌شود که بین 10,000 تا 100,000 دنبال‌کنندۀ فعال و متعهد دارند. این دسته از افراد در حال تبدیل‌شدن به ستاره‌های جدید تأثیرگذار در دنیای بازاریابی هستند. میکرواینفلوئنسرها معمولاً در پلتفرم‌های خاص، همچون اینستاگرام، یوتیوب و تیک‌تاک فعالیت می‌کنند و حضوری قوی و تأثیرگذار دارند.

بازاریاب‌ها عاشق همکاری با این افراد هستند. چون محتواهای خلاقانه و تأثیرگذار تولید می‌کنند و تعاملشان با مخاطب‌هایشان بالاست. از طرفی دیگر دستمزد این دسته، مقرون‌به‌صرفه‌تر است.

نانو اینفلوئنسرها (Nano-influencers)

«نانو اینفلوئنسرها« آخرین نوع از اینفلوئنسرها هستند که تعداد دنبال‌کنندگانشان بین ۱,۰۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ نفر است. این افراد، اغلب ارتباط نزدیک و خوبی با فالورهایشان دارند. موضوع محتواهای تولید شده توسط این دسته، معمولا اجتماعی با لحنی صمیمی و همدلانه است. فالورهای این دسته، اگرچه در مقایسه با سایر اینفلوئنسرها، کمتر است اما؛ جامعه‌ای کوچک و وفادار دارد. همکاری با نانو اینفلوئنسرها برای کسب‌وکارهایی که یک گروه خاص را هدف قرار داده‌اند و نمی‌خواهند هزینه‌های زیادی صرف کنند، گزینه‌ای عالی به شمار می‌روند.

طبق آخرین داده‌های (Influencer Marketing Hub)، در سال ۲۰۲۴ حدود ۴۴٪ برندها ترجیح می‌دهند با نانو اینفلوئنسرها همکاری کنند، در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۳ حدود ۳۹٪ بود.

چه کسب‌وکارهایی تمایل به همکاری با نانو اینفلوئنسرها، را دارند؟

انواع اینفلوئنسر مارکتینگ
انواع اینفلوئنسر مارکتینگ
  • کسب‌وکارهای محلی که یک منطقۀ محدود یا شهری را جامعۀ هدف خود قرار داده‌اند.
  • کسب‌وکارهای کوچک، که بودجۀ محدودی دارند و بیشتر دنبال اجرای کمپین‌ها با بودجۀ محدود و کم‌هزینه هستند.
  • کسب‌وکارهای هنری، خانگی یا تولیدکنندگان مواد غذایی خاص که به دنبال ارتباط با مخاطب خاص هستند.

چرا باید از بازاریابی تأثیرگذار در مارکتینگ استفاده کنیم؟

براساس گزارش ( 2024 Influencer Marketing Report,)، صنعت بازاریابی تأثیرگذار در پایان سال 2024 به ارزش 24 میلیارد دلار خواهد رسید. دلیل این امر هم آمار و گزارش‌هایی است که می‌گوید نزدیک به (%49) از مصرف‌کنندگان حداقل یک بار در ماه  و یا (%86) یک بار در سال، به دلیل تبلیغات اینفلوئنسرها از برندها خرید می‌کنند. اما این آمار پایان دلایل استفاده از اینفلوئنسرها در مارکتینگ نیست. با ما باشید تا بیشتر در این رابطه اطلاعات کسب کنید.

با سها مارکتینگ در صفحه اول گوگل دیده شوید!

افزایش آگاهی از برند

یکی از فواید عمده استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ، افزایش آگاهی از برند و کسب مخاطب‌های گستره‌تر است. اینفلوئنسرها با معرفی محصولات یا خدمات شما به دنبال‌کنندگان‌شان، برندتان را به افرادی که ممکن است قبلاً از آن اطلاعی نداشتند، معرفی می‌کنند. همچنین، اعتماد مخاطبان به اینفلوئنسرها باعث می‌شود اعتبار و شهرت برند شما نیز افزایش یابد و شناخت بازار نسبت به آن بیشتر شود.

هدف‌گیری دقیق مخاطب

با انتخاب درست و کمک اینفلوئنسرها شما می‌توانید به طور دقیق و آگاهانه مخاطب هدف خود را انتخاب و آن‌ها را به دست آورید. با انتخاب Influencer Marketing درست، پیام برند شما به مخاطب‌های هدف مناسب کسب‌وکارتان انتقال داده می‌شود و این امر می‌تواند مشتریان بالقوه و در نهایت وفادار شما را برایتان به ارمغان بیاورد.

افزایش نرخ تبدیل

از سوی دیگر اعتبار اینفلوئنسر، نقش بسیار مهمی در تصمیم‌گیری افراد برای خرید از کمپین دارد، چرا که آن فرد در واقع نقطۀ اطمینان و تأیید برند نزد فالورهایش است و تردید خریداران به طرز بسیار زیادی با حضور اینفلوئنسر کمرنگ می‌شود.

از سوی دیگر، اینفلوئنسرها معمولاً محتوای تعاملی مانند مسابقات، چالش‌ها، کدهای تخفیف یا پیشنهادات ویژه‌ای و لایو برگزار می‌کنند که باعث درگیر کردن مخاطب و تحریک آن‌ها به اقداماتی مانند خرید یا ثبت‌نام می‌شود.

افزایش اعتماد

از سوی دیگر اینفلوئنسر مارکتینگ‌ها با اشتراک تجارب‌شان از مصرف محصول و یا خدمات، اعتماد فالورهای خود را بیشتر جلب می‌کنند. این کار باعث می‌شود تا مخاطب احساس کند که اینفلوئنسر نیز فردی واقعی و در دسترس است. هرچه اینفلوئنسر شفاف‌تر با مخاطبانش، برخورد کند، میزان اعتماد و تعامل آن‌ها با او افزایش یافته و در نتیجه برندهایی نیز که با اینفلوئنسر همکاری می‌کنند، اعتبار بیشتری کسب می‌کنند و درنهایت نرخ تبدیل بیشتری برای برند به دست می‌آید.

بیشتر بخوانید  سیستم‌ مدیریت محتوا چیست و چه کاربردی دارد؟

7 اشتباه رایج در انتخاب اینفلوئنسر مارکتینگ‌ها

اینفلوئنسرها بیشترین تأثیر را در پلتفرم اینستاگرام دارند.
اینفلوئنسرها بیشترین تأثیر را در پلتفرم اینستاگرام دارند.

همانطور که متوجه شدید، بازاریابی تأثیرگذار می‌تواند بسیار مفید باشد. البته به شرطی که این اشتباه‌ها را انجام ندهید:

1. نداشتن اهداف و شاخص‌های عملکرد (KPI) مشخص

باید بدانید که هدف شما از تبلیغ چیست؟ چرا این اینفلوئنسر را برای رسیدن به هدفتان انتخاب کرده‌اید؟ وقتی هدفتان مشخص باشد در انتخاب اینفلوئنسر مناسب، کمتر اشتباه می‌کنید. به طور مثال، اگر هدفتان افزایش آگاهی از برند است، باید به دنبال اینفلوئنسرهایی باشید که مخاطب گسترده‌ای در حوزه کاری شما دارند. مسئله بعدی این است که انتظارتتان را به صورت روشن و واضح به اینفلوئنسر بگویید و مشخص کنید که از او چه می‌خواهید. وقتی انتظارات واضح و مشخص باشد، تعامل و تلاش اینفلوئنسر با برند شما نیز بهتر خواهد بود.

2. اولویت دادن به تعداد دنبال‌کنندگان به جای میزان تعامل

یکی دیگر از اشتباهات رایج در انتخاب اینفلوئنسر، توجه به تعداد فالورهاست، به جای بررسی میزان تعامل فرد با مخاطب‌هایش. ممکن است یک اینفلوئنسر میلیون‌ها دنبال‌کننده داشته باشد، اما میزان تعامل (لایک و کامنت) پایین باشد. سراغ اینفلوئنسری بروید که مخاطبانشان فعال و وفادار باشند و به او اعتماد داشته‌باشند.تعداد دنبال کنندگان بالا که توجه‌ای به برند شما ندارند، هیچ تأثیری در نرخ تبدیل و درنهایت فروش شما ندارد.

3. تحقیق نکردن درباره اینفلوئنسر

مراقب باشید که یک اینفلوئنسر جعلی را برای تبلیغ کسب‌وکار خود انتخاب نکنید. برای این کار سری به فالورهایش بزنید و اطلاعات دموگرافی آن‌ها را بررسی کنید. نوع محتواهای قبلی آن و میزان تعامل با او را در نظر بگیرید. تجربۀ کاری او را با سایر برندها بررسی کرده و درنهایت، اینفلوئنسری اصیل و مورد اعتماد را برای تبلیغ کسب‌وکار خود انتخاب کنید.

4. نوشتن خلاصه دستورالعمل ضعیف

برای موفقیت کمپین‌های اینفلوئنسری باید دستورالعمل دقیقی تدوین کنید. در این دستورالعمل موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • هدف اصلی کمپین چیست؟
  • برند و محصولاتتان را معرفی کنید.
  • مزایا و ویژگی‌های محصولتان را مشخص کنید.
  • مخاطب‌های هدف شما چه کسانی هستند را در دستورالعمل بنویسید.
  • جدول زمانی کمپین را نیز مشخص کنید.

5. محدود کردن خلاقیت اینفلوئنسر

اگرچه اشاره کردیم که دستورالعمل‌ها مهم هستند و باید پرقدرت، اما خلاصه برای اینفلوئنسر ارسال کنید،  اما به گونه‌ای نیز رفتار نکنید که influencer بیش از حد محدود شود و قدرت خلاقیتی نداشته‌باشد.

6. تعیین نکردن انتظارات از ابتدا

برای همکاری بهتر با influencer پیشنهاد می‌کنیم از همان ابتدا انتظاراتتان را مشخص کنید. مواردی که باید تعیین کنید، عبارت‌اند از:

  • تاریخ‌های شروع و پایان کمپین و تعداد پست‌ها یا استوری‌های لازم.
  • نحوه پرداخت (یکباره، بر اساس عملکرد و …) و هرگونه شرایط اضافی مثل پاداش برای عملکرد خوب را نیز مشخص نمایید.

7. تمرکز بر معیارهای نادرست

همانطور که اشاره کردیم، در بازاریابی اینفلوئنسری نباید فقط به افزایش فروش توجه کرد. بلکه معیارهای دیگری را نیز باید توجه کنید:

  • بررسی تعداد لایک، کامنت و اشتراک‌های محتوای فریلنسر
  • بررسی تعداد بازدیدها، کلیک و ترافیک سایت‌ها پس از تبلیغ
  • بررسی تعداد افزایش فالورها
  • بررسی تعداد سرنخ‌های ورودی.
با سها مارکتینگ در صفحه اول گوگل دیده شوید!

و اما سخن آخر

بازاریابی تأثیرگذار روشی قدرتمند برای افزایش آگاهی از برند، هدف‌گیری دقیق مخاطبان و افزایش فروش است. انتخاب نوع اینفلوئنسر (مگا، ماکرو، میکرو، نانو) به اهداف، بودجه و مخاطب هدف شما بستگی دارد. برای موفقیت در این حوزه، داشتن اهداف مشخص، انتخاب اینفلوئنسر مناسب، ایجاد دستورالعمل‌های واضح و اندازه‌گیری دقیق نتایج بسیار مهم است.

آیا شما هم به دنبال افزایش فروش و برندینگ محصولات خود هستید؟ «آژانس دیجیتال مارکتینگ سها» با ارائه راهکارهای نوین بازاریابی و تجربه‌ی طولانی در این حوزه، می‌تواند شما را در دستیابی به اهداف‌تان یاری کند. همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان بهره‌مند شوید.

منبع: sproutsocial

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مشاوره نیاز دارید؟
پیمایش به بالا