آژانس دیجیتال سها مارکتینگ

راهنمای جامع همکاری با میکرو اینفلوئنسر ها در 2024

میکرو اینفلوئنسر

بازاریابی با «میکرو اینفلوئنسر ها» یکی از انواع استراتژی‌های است که کسب‌وکارهای کوچک تا متوسط با بودجۀ محدود، می‌توانند برای رونق تجارتشان از آن کمک بگیرند. از آنجاکه، میکرو اینفلوئنسرها ۹۱٪ از سهم بازار اینفلوئنسرها را به خود اختصاص داده‌اند، با کمبود تعداد آن‌ها در فضای بازاریابی مواجه نخواهیم شد.

اما چرا برندها باید با میکرو اینفلوئنسرها همکاری کنند و میکرو اینفلوئنسر چه کسانی هستند؟ این بار در سهامگ قصد داریم، یک راهنمای کامل بازاریابی با میکرو اینفلوئنسرها را در اختیار شما بگذاریم تا برندتان بتواند به راحتی این مسیر را شروع کند.

میکرو اینفلوئنسر کیست؟

(Micro-influencer marketing) شخصی است که تعداد دنبال‌کنندگانش بین ۱۰،۰۰۰ تا ۱۰۰،۰۰۰ نفر باشد. اینفلوئنسر مارکتینگ‌ها معمولاً براساس تعداد دنبال‌کنندگان به 4 دستۀ زیر تقسیم می‌شوند:

  • نانو اینفلوئنسرها: ۱ هزار تا ۱۰ هزار دنبال‌کننده
  • میکرو اینفلوئنسرها: ۱۰ هزار تا ۱۰۰ هزار دنبال‌کننده
  • ماکرو اینفلوئنسرها: ۱۰۰ هزار تا ۱ میلیون دنبال‌کننده
  • مگا یا اینفلوئنسرهای مشهور: بالای ۱ میلیون دنبال‌کننده.
ویژگی‌های میکرو اینفلوئنسرها
مهم‌ترین ویژگی‌های میکرو اینفلوئنسرها، تخصص آن‌ها در یک حوزه خاص مثل ورزش، سلامت، آموزش و … اعتبار، صداقت آن‌ها و درآخر، تعامل بالای آن‌ها با دنبال‌کنندگانشان است.

چرا باید با میکرو اینفلوئنسرها همکاری کرد؟

در این بخش به دلایل همکاری با میکرو اینفلوئنسرها اشاره خواهیم کرد:

1. دستمزد میکرو اینفلوئنسرها هزینه کمتری دریافت می‌کنند.

اگر بخواهید با یک ماکرو یا مگااینفلوئنسر که به صدها هزار یا میلیون‌ها نفر دسترسی دارند، همکاری کنید، باید برای کمپین، مبلغ قابل توجهی پرداخت کنید. اما میکرو اینفلوئنسرها در عین‌حال که می‌توانند به کسب‌وکار شما کمک کنند، هزینه دریافتی‌شان مناسب‌تر بوده و شما را با مخاطبان بیشتری مواجه می‌کنند.

2. نرخ تعامل مخاطب‌های میکرو اینفلوئنسرها بیشتر است.

از آنجایی که این دسته از اینفلوئنسرهای جامعه، رابطه صمیمی‌تری در مقایسه با مگااینفلوئنسرها با مخاطبان خود دارند، معمولاً نرخ تعامل بالاتری نیز خواهند داشت.

دلیل این مسئله هم این است که به دلیل کمتربودن تعداد مخاطب‌ها، پست‌ها به درصد بیشتری از دنبال‌کنندگان آن‌ها می‌رسد و تعداد بیشتری محتوا دیده شده و با آن تعامل برقرار می‌کنند. منظور از تعامل میزان، لایک، نظردادن و به اشتراک‌گذاشتن است.

یک مطالعه نشان داده است که میکرواینفلوئنسرها در اینستاگرام نرخ تعامل %۶ را دارند، در حالی که نرخ تعامل مگااینفلوئنسرها حدود %۱.۹۷ است.” 

3. میکرواینفلوئنسرها، فالوئرهای متخصص‌تری دارند.

میکرواینفلوئنسرها اغلب؛ روی جوامع خاص هدف‌گذاری می‌کنند، این امر دسترسی به مخاطبان ویژه‌تر که متناسب با محصول شما هستند را آسان‌تر می‌سازد.

مزایای استفاده از میکرو اینفلوئنسرها

اینفلوئنسر مارکتینگ‌
همکاری با این دسته از اینفلوئنسر مارکتینگ‌ها، به‌دلیل هزینهٔ همکاری کمتر، بازگشت سرمایه (ROI) بالاتری  دارد

1. دارای رابطۀ قوی‌تر با دنبال‌کنندگان

Micro-influencers، چون تعداد دنبال‌کنندگانشان کمتر است، تعامل و ارتباط عمیق‌تری با مخاطبان خود برقرار می‌کنند. این امر موجب افزایش اعتماد مخاطب به آن‌ها و تبلغاتشان می‌شود.

2. تعامل بیشتر

همانطور که اشاره شد، مخاطبان میکرو اینفلوئنسرها فعال‌تر هستند و این امر موجب افزایش تعاملات معنادارتر در پست‌ها و نظرات می‌شود.

بیشتر بخوانید  هر چیزی که لازم است درباره سئو تصاویر بدانید!

3. مقرون‌به‌صرفه‌تر بودن

دستمزد این دسته از اینفلوئنسرها در مقایسه با ماکرو و مگا، به‌صرفه‌تر است.

4. دسترس‌پذیری بیشتر

این اینفلوئنسرها، دسترس‌پذیرتر هستند و سریع‌تر به درخواست‌های همکاری پاسخ می‌دهند و کمتر با محدودیت‌های زمانی مواجه‌ هستند.

5. مخاطبان خاص

دنبال‌کنندگان میکرو اینفلوئنسرها، در یک حوزه خاص تخصص دارند و برندها می‌توانند از این جوامع ویژه بهره ببرند.

6. اصالت بیشتر

اغلب میکرو اینفلوئنسرها افراد حقیقی، صادق و معتبری هستند که دنبال‌کنندگانشان به آن‌ها اعتماد دارند و این ویژگی‌ها موجب افزایش تأثیرگذاری تبلیغات آن‌ها می‌شود.

چالش‌های کار با میکرو اینفلوئنسرها چیست؟

در کنار مزایای کار با Micro-influencers، چالش‌هایی نیز وجود دارد که عبارت‌اند از:

  1. با توجه به تعداد زیاد میکرو اینفلوئنسرها پیداکردن اینفلوئنسر مناسب کسب‌وکارتان کار آسانی نیست.
  2. با توجه به تعداد کم مخاطب‌های هرکدام از اینفلوئنسرهای مارکتینگ، ممکن است برای دستیابی به اهداف مورد نظرتان، نیاز به همکاری با چندین نفر از آن‌ها را داشته باشید. این کار وقت‌گیر بوده و نیاز به مدیریت و انعطاف‌پذیری فراوان و تعیین استراتژی برای هرکدام از آن‌ها دارد.

چطور یک میکرو اینفلوئنسر مناسب کسب‌وکارتان را پیدا کنید؟

روش‌های مختلفی برای پیداکردن Micro-influencers مناسب کسب‌وکارهای شما وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

1. اولین روش، جست‌وجوی دستی در پلتفرم‌های اجتماعی است که قصد اجرای کمپین را در آن دارید. با جست‌وجوی کلمات کلیدی مرتبط و فیلتر کردن نتایج بر اساس حساب‌ها، می‌توانید اینفلوئنسرهای موردنظرتان را پیدا کنید. به‌عنوان مثال، اگر می‌خواهید با یک اینفلوئنسر در حوزۀ سلامت و تندرستی در اینستاگرام همکاری کنید، کلمۀ کلیدی «سلامت» را جست‌وجو کرده و به بخش «حساب‌ها» بروید. پروفایل‌ها را بررسی کنید و ببینید کدام یک با اهداف و محصولات برند شما تطابق دارند.

  1. روش دیگر، بررسی لیست دنبال‌کنندگان برند شماست. ممکن است، میکرو اینفلوئنسرهایی در میان دنبال‌کنندگان شما باشند که پیش از این با برندتان آشنا شده‌اند و ارتباط با آن‌ها آسان‌تر است.
  2. روش سوم، همکاری با یک آژانس بازاریابی اینفلوئنسر است. این آژانس‌ها تخصص‌شان، شناسایی و هماهنگی با اینفلوئنسرهای مناسب برندهای مختلف است.

اگر بودجه کافی دارید یا می‌خواهید برای اولین کمپین خود از مشاورۀ حرفه‌ای بهره ببرید، همکاری با آژانس‌ها بازاریابی اینفلوئنسر، می‌تواند گزینۀ خوبی باشد. بسیاری از این آژانس‌ها به‌صورت تخصصی در صنایع مختلف فعالیت می‌کنند که می‌تواند به تطابق بهتر کمک کند.

چگونه با میکرو اینفلوئنسر مناسبتان ارتباط برقرار کنید؟

میکرو اینفلوئنسرها
به میکرو اینفلوئنسرها اعتماد کنید و به آن‌ها اجازۀ خلاقیت و آزادی عمل بدهید تا محتوایی مناسب مخاطبان‌شان تولید کنند که در عین‌حال، با ارزش‌های کسب‌وکار شما نیز همسو باشد.

· تحقیق و بررسی

در مورد میزان تأثیرگذاری میکرو اینفلوئنسر تحقیقات متعدد انجام دهید. سراغ اینفلئونسری بروید که با اهداف و کسب‌وکار شما متناسب باشد.

· بررسی پروفایل و محتوا

به تعداد دنبال‌کنندگان، میزان تعامل، نوع محتوا، ارزش‌ها و سبک ارتباطی اینفلوئنسر مارکتینگ توجه کنید.

· همسو ‌بودن با برند

مطمئن شوید که ارزش‌ها و سبک اینفلوئنسر با برند شما همخوانی دارد.

· برقراری ارتباط اولیه

به جای ارسال پیام‌های خشک و تکراری، برای اینفلوئنسر، پیامی شخصی و مختصر به او بنویسید که در آن به او بگویید چرا انتخابش کرده‌اید. در مورد مزایای همکاری با شما به او بگویید و درنهایت، قرارداد را برای بستن به او بفرستید.

بیشتر بخوانید  مهم‌ترین مزایا و معایب سایت فروشگاهی

· مذاکره و توافق

پس از مذاکره‌های متعدد دربارۀ جزئیات همکاری مانند نوع محتوا، مدت زمان کمپین، هزینه یا محصولات ارائه شده برای آنباکسینگ، تعداد پست‌ها و … به توافق برسید. دربارۀ انتظاراتتان با هم حرف بزنید و درآخر برای جلوگیری از هرگونه مشکلات احتمالی در آینده، قرارداد بین خودتان و اینفلوئنسر ببندید.

چگونه با میکرو اینفلوئنسرها همکاری کنیم؟

· اهداف خود را مشخص کنید.

پیش از شروع همکاری، ابتدا اهداف کلی خود، یعنی افزایش آگاهی از برند، تعداد دنبال‌کنندگان، ترافیک سایت یا فروش را تعیین کنید. اهداف ممکن است، با گذشت زمان تغییر کنند، بنابراین محتوای اینفلوئنسرها باید با این اهداف همخوانی داشته باشد.

· یافتن میکرو اینفلوئنسرهای مناسب

پس از تعیین اهداف‌تان، می‌توانید به صورت دستی، در شبکه‌های اجتماعی به دنبال اینفلوئنسر موردنظرتان بگردید یا از آژانس‌های تخصصی بازاریابی اینفلوئنسر کمک بگیرید.

· انتخاب نوع محتوا

قدم بعدی انتخاب محتوا، با توجه به پلتفرم مورد نظرتان (مثل اینستاگرام، تیک‌تاک یا یوتیوب)، است. منظورمان انتخاب نوع محتوا، مثل ویدئوهای آنباکسینگ، هشتگ‌های اختصاصی، کدهای تخفیف یا آموزش محصول هستند.

· روایت داستان برند خود

داستان برند و هدف کسب‌وکارتان را به اینفلوئنسرها بدهید تا آن‌ها بتوانند با استفاده از آن، محتوای تاثیرگذارتری برای مخاطبانشان تولید کنند.

روش‌های بررسی میزان موفقیت استفاده از میکرو اینفلوئنسر

میکرو اینفلوئنسرها
با میکرو اینفلوئنسرها، روابط طولانی‌مدت برقرار کنید تا بتوانید وفاداری دنبال‌کنندگان آن‌ها را تا مدت‌ها داشته‌باشید.

از جمله روش‌های بررسی میزان موفقیت استفاده از Micro-influencers عبارت‌اند از:

1. نرخ تعامل

منظور از میزان تعاملات شامل لایک‌ها، دنبال‌کردن‌ها، کامنت‌ها، اشتراک‌گذاری‌ها، ویدیوهای دوئت و … هستند. بهترین نوع تعامل، کامنت‌گذاشتن و اشتراک‌گذاری‌ها از طرف دنبال‌کنندگان اینفلوئنسر است.

محتوای تولید شده توسط کاربر (UGC) قدرت کمپین‌های شما را افزایش داده و نشانگر عملکرد خوب آن است. شما می‌توانید نرخ تعامل را با تقسیم تعداد تعاملات بر تعداد دنبال‌کنندگان آن اینفلوئنسر محاسبه کنید.

2. بالا رفتن ترافیک ‌سایت

اگر در کمپین‌های خود از لینک‌های افیلیت، UTM، سوایپ‌آپ‌ها و … برای افزایش ترافیک ‌سایت استفاده می‌کنید، می‌توانید با مشاهده Google Analytics تغییرات در تعداد بازدیدکنندگان جدید ‌سایت را ردیابی کنید.

3. افزایش دنبال‌کنندگان

بسیاری از برندها در طول کمپین‌های اینفلوئنسر، تعداد دنبال‌کنندگان‌شان افزایش می‌یابد. افزایش فالور، نیز یکی از معیارهای مناسب برای ردیابی افزایش آگاهی از برند است.

4. نرخ تبدیل‌ها

اگر هدف شما افزایش اشتراک‌ها یا فروش است، می‌توانید از کدهای تخفیف و لینک‌های افیلیت استفاده کنید تا ببینید کدام اینفلوئنسرها نرخ تبدیل بهتری دارند.

و اما سخن آخر

بازاریابی با میکرو اینفلوئنسرها، یک استراتژی بسیار موثر و مقرون‌به‌صرفه برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط است که به دنبال افزایش آگاهی از برند، تعامل بیشتر و افزایش فروش هستند. میکرواینفلوئنسرها به دلیل داشتن دنبال‌کنندگان خاص و ارتباط صمیمی‌تر با مخاطبان خود، نرخ تعامل بالاتری نسبت به اینفلوئنسرهای بزرگ‌تر دارند. شما می‌توانید از روش‌هایی مانند نرخ تعامل، افزایش ترافیک سایت، افزایش دنبال‌کنندگان و نرخ تبدیل برای سنجش موفقیت کمپین‌های اینفلوئنسر مارکتینگ خود استفاده کنید.

در «آژانس دیجیتال مارکتینگ سها» ما آماده‌ایم تا با بهترین میکرو اینفلوئنسرها برای توسعه برند شما همکاری کنیم. با ما همراه شوید تا تاثیرگذاری و تعامل با مخاطبان خود را به سطح بالاتری برسانید و نتایج ملموس را مشاهده کنید. همین حالا برای مشاوره و شروع کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ خود با ما تماس بگیرید!

منابع: grin/ sproutsocial

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مشاوره نیاز دارید؟
پیمایش به بالا