آژانس دیجیتال سها مارکتینگ

معرفی 10 مدل از انواع گوگل ادز

معرفی 10 مدل از انواع گوگل ادز
خانه » سئو و گوگل مارکتینگ » معرفی 10 مدل از انواع گوگل ادز

شناخت جامع و کامل انواع گوگل ادز، دریچه‌ایی تازه به دنیای تبلیغات برای شما باز می‌کند. از تبلیغات متنی در صفحات نتایج (Google) گرفته تا بنرهای جذاب در شبکه‌هایی نمایش، تنها بخش کوچکی از انواع خدمات گوگل ادز هستند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

برای اینکه بتوانیم از میان گزینه‌های گسترده‌ی فرمت‌های تبلیغاتی، تبلیغ مناسب‌مان را انتخاب کنیم؛ ابتدا باید شناخت کاملی روی انواع گوگل ادز adwords داشته‌باشیم و مزایا و معایب هرکدام را بدانیم. در این مطلب از سهامگ، ضمن معرفی انواع گوگل ادز به کارایی و مزایا و معایب هرکدام از آن‌ها اشاره خواهیم کرد. پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

با سها مارکتینگ در صفحه اول گوگل دیده شوید!

چند نوع تبلیغ گوگل ادز داریم؟

وقتی مردم سوال می‌پرسند: انواع گوگل ادز چست؟ منظورشان اغلب؛ انواع کمپین‌های تبلیغاتی گوگل ادز است. در حال حاضر، 10 نوع کمپین تبلیغاتی (Google Ads) وجود دارد که به آن‌ها و مزایا و معایب‌شان در ادامه اشاره می‌کنیم:

1. کمپین شبکه سرچ یا جست‌وجو (Google Ads Search ads)

کمپین‌های جست‌وجو یا شبکه سرچ، اصلی‌ترین مدل از انواع گوگل ادز هستند. نحوه‌ی عملکرد این نوع کمپین، بدین صورت است که شما کلمات کلیدی مرتبط با کسب‌وکارتان را انتخاب و در ازای آن، مبلغی را به Google پرداخت می‌کنید. وقتی افراد، کلمات کلیدی شما یا مشابه‌شان را در گوگل جست‌وجو می‌کنند، تبلیغ شما در بالای صفحه به نمایش گذاشته می‌شود. اجرای این نوع کمپین برای هر کسب‌وکاری مناسب است، اما اگر می‌خواهید سرنخ یا فروش خود را بالا ببرید، خدمات گوگل ادز جست‌وجو، انتخاب بهتری است.

مزایا و معایب Google Search ads

Google Search ads یکی از انواع گسترده گوگل ادز است که به‌صورت دقیق و در زمان واقعی بر اساس جست‌وجوی کاربران به نمایش گذاشته می‌شود.
Google Search ads یکی از انواع گسترده گوگل ادز است که به‌صورت دقیق و در زمان واقعی بر اساس جست‌وجوی کاربران به نمایش گذاشته می‌شود.

مزایای Google Search ads

  • راه‎اندازی آن آسان است.
  • با کمک Google Search ads شما، مخاطبان هدف خاص خود را پیدا کرده و ترافیک هدفمند خواهید داشت.
  • متوسط بازگشت سرمایه (ROI) برای تبلیغات جست‌وجو ۲۰۰٪ است، که نشان‌دهنده عملکرد بسیار خوب این نوع تبلیغات است.

معایب Google Search ads

  • رقابت در این نوع تبلیغات گوگل ادز بسیار بالاست.
  • تبلیغات متنی فرصتی برای برندینگ و خلاقیت ندارند.
  • با توجه به اینکه شما کلمات کلیدی خاص و محدود انتخاب کرده‌اید، رقابت زیاد منجر به ترافیک کم و گران‌قیمت می‌شود.

2. کمپین‌ تبلیغاتی نمایشی یا دیسپلی  گوگل (Display Campaign)

کمپین‌ تبیلغاتی نمایشی، یکی دیگر از انواع گوگل ادز است که به جای تبلیغ متنی از تصویر استفاده می‌کند. در کمپین‌های نمایشی، مکان‌ها یا موضوع‌های خاص به جای کلمات کلیدی، هدف تبلیغ قرار می‌گیرند. اگر قصد  معرفی یا آگاهی از برند دارید، این شیوه؛ انتخاب مناسبی است.

مزایا و معایب تبلیغات نمایش گوگل

مزایای Display Campaign

  • ارزان‌تر از سایر کمپین‌های جست‌وجو است.
  • تبلیغات بصری جذاب‌تر هستند.
  • هدف تبلیغات، در این نوع، به جای کلمات کلیدی، مخاطب و موضوع‌های رایج هستند.

معایب Display Campaign

  • به دلیل حجم زیاد نمایش تصویری، ممکن است، نرخ کلیک آن کاهش پیدا کند.
  • بررسی میزان تأثیرگذاری این شیوه، کار آسانی نیست.
  • بهترین نتیجه را وقتی به شما می‌دهد که با سایر کمپین‌ها ترکیب شود.

3. کمپین‌های ویدیویی (Google Video ads)

Google Video ads در مقایسه با سایر انواع گوگل ادز، تبلیغات جذاب‌تری به مخاطب ارائه می‌دهد.
Google Video ads در مقایسه با سایر انواع گوگل ادز، تبلیغات جذاب‌تری به مخاطب ارائه می‌دهد.

کمپین‌های ویدیویی هم یک مدل مرسوم از انواع گوگل ادز هستند که برای نمایش تبلیغات به صورت ویدیویی استفاده می‌شوند. این نوع تبلیغات، معمولا در یوتیوب، سایت و … به نمایش گذاشته می‌شوند. فرق اساسی آن‌ها با سایر انواع گوگل ادز در این است که شما در این نوع کمپین، قادرید انواع مختلف فرمت‌های تبلیغاتی را اجرا کنید.

این نوع گوگل ادز، مناسب کسب‌وکارهایی است که معرفی محصول یا خدمات‌شان به صورت متنی سخت است، و با تصویر بهتر و موثرتر می‌توانند پیشنهاد خود را به مخاطب انتقال دهند. اگر می‌خواهید کسب‌وکارتان را در بازار خاص معرفی کنید، این نوع تبلیغ گزینه‌ی بسیار مناسبی است.

مزایا و معایب تبلیغات ویدیویی گوگل

مزایای Google Video ad

  • این نوع تبلیغات در مقایسه با بقیه جذاب‌تر است و مخاطب را بیشتر ترغیب به اقدام می‌کند.
  • کمپین‌های ویدیویی قابل تنظیم در فرمت‌های مختلف با قیمت‌های متفاوت هستند.
  • می‌توانند ارزش پیشنهادی شما را به‌طور واضح‌تر به مخاطب انتقال دهند.

معایب Google Video ad

  • ساخت تبلیغات ویدیویی زمان‌بر و هزینه‌بر است.
  • رقابت در فضاهایی مثل یوتیوب بسیار بالا بوده و دیدن شدن در آن کار سختی است.

4. کمپین‌های خرید یا شاپینگ گوگل (Google Shopping ads)

کمپین‌های خرید گوگل، یک مدل از انواع گوگل ادز است که برای فروش محصولات استفاده می‌شوند. ساختار این نوع کمپین‌ها، با بقیه فرق می‌کند و گوگل براساس فید اطلاعاتی که شما از محصول‌تان ارائه می‌دهید، تبلیغ را ایجاد و زمان نمایش را انتخاب می‌کند. کسب‌وکارهایی که می‌خواهند فروش آنلاین داشته باشند یا فروشگاه‌های محلی که به دنبال جذب مشتری فروشگاهی هستند (برای مثال، تبلیغات موجودی محلی).

مزایا و معایب Google Shopping ads

مزایای گوگل شاپینگ

  • تبلیغات فروشگاهی قابل نمایش در تب جست‌وجو و خرید هستند.
  • تبلیغ تصویری از نوع متنی جذاب‌تر است
  • با کمک گوگل ادز شاپینگ شما قادرید ویژگی‌های خاص از محصول را به نمایش بگذارید.
بیشتر بخوانید  همه چیز درباره سایت مپ به زبان ساده!

معایب گوگل شاپینگ

  • عدم هدف‌گیری کلمات کلیدی

در تبلیغات جست‌وجو، همان‌طور که اشاره شد، شما کلمات کلیدی مشخص انتخاب می‌کنید و تبلیغ شما فقط برای کسانی به نمایش گذاشته می‌شود که این کلمات را جست‌وجو کنند. اما در گوگل شاپینگ، شما باید اطلاعات محصول را کامل و باکیفیت وارد کنید. چون گوگل، از همین اطلاعات برای نمایش تبلیغات استفاده می‌کند.

حال اگر شما فید را به خوبی تنظیم نکنید، این تبلیغات ممکن است به افرادی نمایش داده شود که علاقه‌ای به محصولات شما ندارند. برای مقابله با این مشکل، پیشنهاد می‌کنیم از کلمات منفی کسب‌وکارتان استفاده کنید. به عنوان مثال اگر فروشگاه آنلاین کفش‌های برند دارید، کلمه‌ی کلیدی منفی شما می‌شود، “رایگان” . تبلیغ شما برای افرادی که ” کفش‌های برند رایگان” را جست‌وجو می‌کنند، نمایش داده نمی‌شود.

  • نیاز به حساب Merchant Center

برای اینکه بتوانید از گوگل ادز شاپینگ استفاده کنید باید حساب Merchant Center داشته باشید و آن را به سایت فروشگاهی خود متصل کنید. این فرآیند اغلب، پیچیده است و کار با آن راحت نیست.

5. کمپین هوشمند (Google Smart campaigns)

مدیریت کمپین‌های هوشمند تبلیغاتی را خود گوگل انجام می‌دهد.
مدیریت کمپین‌های هوشمند تبلیغاتی را خود گوگل انجام می‌دهد.

کمپین‌های هوشمند تبلیغاتی، یک نوع دیگر از انواع گوگل ادز است که توسط خود Googleبه‌صورت خودکار ساخته و مدیریت می‌شوند. تنها کاری که شما می‌کنید، وارد کردن اطلاعات اولیه همچون: آدرس سایت، کلمات کلیدی مورد نظر، و آدرس یا پروفایل گوگل کسب‌وکارتان است. این کمپین‌ها کسب‌وکار شما را در جست‌وجوی گوگل، نقشه‌ها، یوتیوب و سایت‌های شریک تبلیغ می‌کنند. کسب‌وکارها یا افرادی که وقت کمی برای مدیریت تبلیغات خود دارند، از این شیوه استفاده می‌کنند.

با سها مارکتینگ در صفحه اول گوگل دیده شوید!

مزایا و معایب Google Smart campaigns

همان‌طور که اشاره شد، مزیت بارز آن این است که نیاز به مدیریت شما ندارد و گوگل خودش آن را کنترل و مدیریت می‌کند و این گونه در وقت شما صرفه‌جویی می‌شود. اما همین عدم کنترل ممکن است شما را با یک سری خطا نیز مواجه سازد.

6. کمپین‌های حداکثر عملکرد گوگل (Google Performance Max campaigns)

کمپین‌های حداکثر عملکرد گوگل، نوعی از تبلیغات گوگل ادز هستند که به صورت خودکار، تمام دارایی شما را در یک جا جمع می‌کند و تبلیغات هدف‌محور در تمامی شبکه‌های گوگل یعنی : یوتیوب، نتایج جست‌وجو (SERP )، گوگل مپ، شبکه نمایش گوگل، جیمیل و شبکه‌های (Discovery) به نمایش می‌گذارد.

برای استفاده از این کمپین، ابتدا هدف‌تان را از راه‌اندازی آن به گوگل می‌گویید، سپس اطلاعات لازم درباره محصولات یا خدمات‌تان را هم در اختیار گوگل می‌گذارید، گوگل ادز به‌صورت خودکار از آن‌ها استفاده کرده و تبلیغ شما را در بهترین مکان‌ها به نمایش می‌گذارد.

Google Performance Max campaigns مناسب کسب‌وکارهایی است که اهداف خاصی مثل افزایش فروش یا سرنخ دارند. اگر قصد شما از اجرای این کمپین، افزایش سرنخ مثل پرکردن فرم و … است، این کمپین مناسب شما نیست. چون همانطور که اشاره شد، این نوع کمپین‌ بیشتر برای اهداف فروش طراحی شده‌است.

مزایا و معایب کمپین‌های Performance Max

مزایا:

  • از جمله مزایای این نوع تبلیغ گوگل ادز، هدف‌گیری چند مکان با اجرای یک کمپین است.
  • از سوی دیگر شما در واقع یک کمپین متمرکز اجرا می‌کنید و می‌توانید سریع‌تر به نتایج درست برسید.

معایب:

  • بودجه‌ی بالا، بارزترین ایرادی است که می‌توان به کمپین‌ حداکثر عملکرد گوگل گرفت.
  • این کمپین نیاز به اطلاعات زیاد برای اجرا دارد و مناسب افراد مبتدی نیست.
  • مناسب کسب‌وکارهایی نیست که می‌خواهند سرنخ بیشتر داشته‌باشند و بیشتر برای کسب‌وکارهایی مفید است که به دنبال فروش بیشتر هستند.

7. کمپین‌های اپلیکیشن گوگل ادز (Google Ads App campaigns)

کمپین‌های اپلیکیشن همان‌طور که از اسم‌شان نیز پیداست، با هدف افزایش دانلود یا تعامل با اپلیکیشن، طراحی شده‌اند. گوگل پلی، یوتیوب، بخش Discover  و … از جمله فضاهای مناسب استفاده از این تبلیغات هستند. برای استفاده از (Google Ads App campaigns)، کافی است، ابتدا تبلیغ را به صورت باکیفیت طراحی و بسازید، سپس تنظیمات کمپین مثل بودجه‌ای که برای این تبلیغ در نظر گرفته‌اید و یا این‌که در کجاها به نمایش گذاشته شود (موقعیت جغرافیایی) را مشخص کنید. پس از اینکه تنظیمات کمپین را تعیین کردید، باقی کار به عهده‌ی خود Google است و خودش تصمیم می‌گیرد در چه زمان‌ها و مکان‌هایی آن را به نمایش بگذارد تا بیشترین تأثیر را داشته‌باشد.

8. کمپین‌های Discovery گوگل ادز (Google Ads Discovery campaigns)

کمپین‌های Discoveryیکی از انواع گوگل ادز است که کسب‌وکارها برای رسیدن به مخاطب‌های جدید و معرفی برند، محصولات یا خذماتشان از آن استفاده می‌کنند. اگر بخواهیم در مورد نحوه‌ی عملکرد آن به‌صورت کلی صحبت کنیم، باید بگوییم، پس از طراحی متن و تصویر توسط شما، گوگل خودش به‌صورت خودکار انتخاب می‌کند که در کجاها تبلیغ شما را به نمایش بگذارد. اما در فیدهایی مثل جیمیل و یوتیوب حتما به نمایش می‌گذارد. اگر به کنترل دستی بیشتر نیاز دارید، با توجه به خودکار بودن این کمپین؛ ممکن است مناسب شما نباشد.

مزایا و معایب Google Ads Discovery campaigns

این کمپین‌ها برای کسب‌وکارهایی که تازه کارشان را شروع کرده‌اند و می‌خواهند سریع‌تر رشد کنند، مناسب است، ولی کنترل کمی بر مکان‌های نمایش تبلیغات خواهند داشت.

بیشتر بخوانید  تبلیغات گوگل ادز و 12 استراتژی موثر برای کاهش هزینه هر کلیک (CPC)

9. کمپین‌های محلی گوگل ادز (Google Ads Local campaigns)

کمپین‌های محلی, هم از انواع تبلیغات گوگل ادز هستند. اما قرار است Performance Max به تدریج از سال 2023 جایگزین آن شود. این کمپین تبلیغاتی موقعیت محلی شما را به حساب گوگل ادزتان متصل می‌کند و می‌توانید با کمک آن، فروشگاه یا مکان‌های خدماتی خود را در نقشه‌های گوگل، شبکه جست‌وجو، یوتیوب، جیمیل و شبکه نمایش گوگل تبلیغ کنید. البته شما نمی‌توانید زیاد روی ظاهر یا نحوه‌ی نمایش تبلیغات خود کنترل داشته باشید.

10. تبلیغات خدمات محلی گوگل (Google Local Services Ads)

ایراد بارز Google Local Services Ads این است که در صورت عدم تمدید تبلیغ، بازخورد مشتریان را حذف می‌کند.
ایراد بارز Google Local Services Ads این است که در صورت عدم تمدید تبلیغ، بازخورد مشتریان را حذف می‌کند.

(LSA) تنها مدل از انواع تبلیغات گوگل ادز است که مستقیما توسط Google Ads مدیریت نمی‌شود، اما در نتایج جست‌وجوی گوگل به نمایش گذاشته می‌شود. وقتی کسی این تبلیغ را می‌بیند، قادر است، به راحتی با شما تماس بگیرد یا پیام دهد.

نحوه‌ی عملکرد این نوع تبلیغات بدین صورت است که شما باید پروفایل کسب‌وکارتان را ابتدا کامل کنید تا تاییدیه از طرف گوگل بگیرید و کنار تبلیغ شما یک نشان سبز یا تیک نمایش قرار بگیرد. مزیت بالای این کمپین این است که شما تنها زمانی هزینه پرداخت می‌کنید که مشتری از طریق تبلیغ با شما تماس بگیرد.

مزایا و معایب تبلیغات خدمات محلی گوگل

مزایا:

  1. پرداخت تنها به ازای دریافت سرنخ جدید.
  2. تبلیغات شما در بالای نتایج جست‌وجو قرار می‌گیرد.
  3. اظهار نظر کاربران در پروفایل LSA شما به نمایش گذاشته می‌شود و بر رتبه‌بندی شما تاثیر می‌گذارد.

معایب:

  • نیاز به رتبه‌بندی حداقل 0.3 دارد.
  • وقتی تبلیغات را متوقف کنید، نظرات کاربران در پروفایل شما حذف می‌گردد.

جدول انواع گوگل ادز

اگر بخواهیم محتوای نوشته شده را در قالب یک جدول با بررسی معایب و مزایای استفاده از هر نوع گوگل ادز، در اختیار شما بگذاریم باید بگوییم:

نوع کمپین مزایا معایب
1. کمپین‌های جستجو (Google Search ads) راه‌اندازی آسان.

جذب ترافیک هدفمند.

ROI متوسط ۲۰۰٪

– رقابت بالا.

– محدود بودن در برندسازی.

– ترافیک کم و گران‌قیمت به دلیل انتخاب کلمات کلیدی محدود.

2. کمپین‌های نمایشی (Display Campaign)  ارزان‌تر از سایر کمپین‌ها.

جذابیت بصری بالا.

هدف‌گیری بر اساس مخاطب و موضوع.

-نرخ کلیک پایین به دلیل حجم زیاد نمایش.

– اندازه‌گیری تأثیر تبلیغات دشوار است.

– نیاز به ترکیب با دیگر کمپین‌ها برای نتیجه بهتر.

3. کمپین‌های ویدیویی (Google Video ads) جذاب‌تر برای مخاطب.

قابل تنظیم در فرمت‌های مختلف.

انتقال بهتر ارزش پیشنهادی.

– زمان‌بر و هزینه‌بر برای تولید.

– رقابت زیاد در پلتفرم‌هایی مثل یوتیوب.

4. کمپین‌های خرید (Google Shopping ads) تبلیغات در تب جستجو و خرید.

استفاده از تصویر برای جذابیت بیشتر.

نمایش ویژگی‌های خاص محصول.

– عدم هدف‌گیری کلمات کلیدی.

– نیاز به تنظیم دقیق فید محصولات.

– نیاز به حساب Merchant Center.

5. کمپین‌های هوشمند (Google Smart campaigns) نیاز به مدیریت کم.

صرفه‌جویی در وقت.

مناسب برای کسب‌وکارهایی که وقت کمی برای مدیریت دارند.

– عدم کنترل کامل بر کمپین.

– احتمال بروز خطا به دلیل عدم نظارت مستقیم.

6. کمپین‌های Performance Max هدف‌گیری چند مکان با یک کمپین.

نتایج سریع‌تر.

کمپین متمرکز.

– نیاز به بودجه بالا.

– مناسب برای مبتدیان نیست.

– برای کسب‌وکارهایی که هدف‌شان فروش است مناسب است، نه جذب سرنخ.

7. کمپین‌های اپلیکیشن (Google Ads App campaigns) تبلیغات در مکان‌های مختلف مانند گوگل‌پلی و یوتیوب.

مدیریت ساده توسط گوگل.

– نیاز به طراحی تبلیغ با کیفیت.

– محدود بودن در انتخاب مکان‌های نمایش.

8. کمپین‌های Discovery (Google Ads Discovery campaigns) مناسب برای کسب‌وکارهای جدید.

رشد سریع برند.

نمایش تبلیغات در فیدهای مختلف.

– کنترل کم بر مکان‌های نمایش تبلیغات.

– مناسب برای کسب‌وکارهایی که به کنترل دستی بیشتری نیاز دارند نیست.

9. کمپین‌های محلی (Google Ads Local campaigns) تبلیغات در مکان‌های مختلف گوگل.

مناسب برای کسب‌وکارهای محلی.

قرار است با Performance Max جایگزین شود.

کنترل محدود بر نحوه نمایش تبلیغات.

10. تبلیغات خدمات محلی گوگل (Google Local Services Ads) پرداخت فقط به ازای دریافت سرنخ.

نمایش در بالای نتایج جست‌وجو.

تاثیر نظرات کاربران بر رتبه‌بندی.

– نیاز به رتبه‌بندی حداقل ۳.۰ برای فعال بودن.

– نظرات حذف می‌شود اگر تبلیغات متوقف شود.

 

با سها مارکتینگ در صفحه اول گوگل دیده شوید!

و اما سخن آخر

در دنیای تبلیغات آنلاین، گوگل ادز، یک ابزار پرقدرت است که می‎تواند انواع کمپین‌ها را مطابق با نیاز کاربر اجرا کند. در این مطلب ما به‌طور کامل به انواع گوگل ادز و مزایا و معایب آن‌ها و مخاطب‌های هدف و رشد کسب و کار با گوگل ادز نیز اشاره کردیم و درنهایت، جدولی نیز برای توضیح بهتر و مختصرتر در اختیار شما گذاشتیم. اگر شما نیز به دنبال تبلیغات هدفمند، افزایش فروش یا آگاهی از برند هستید، پیشنهاد می‌کنیم، برای شروع یا مشاوره در زمینه تبلیغات گوگل ادز و بهره‌برداری بهینه از این کمپین‌ها، می‌توانید به ما در سها مارکتینگ تماس بگیرید و از خدمات ما در این رابطه بهره‌مند شوید.

منبع: wordstream

به مشاوره نیاز دارید؟
به بالا بروید