آژانس دیجیتال سها مارکتینگ

10فاکتور مهم سئو سایت

10فاکتور مهم سئو سایت
خانه » سئو و گوگل مارکتینگ » 10فاکتور مهم سئو سایت

این روزها، توجه به سئو سایت، یکی از عوامل موثر موفقیت کسب‌وکارها در ذنیای بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ است. مردم برای پاسخ به اغلب پرسش‌های خود، جست‌وجوی ایده‌های جدید و حتی خرید محصولات، نخستین جایی‌که سراغش می‌روند، گوگل است. بیشتر آن‌ها به ندرت فراتر از لینک‌های اول، سراغ منابع دیگر می‌روند. به‌همین دلیل، توجه به علم سئو وب سایت و یادگیری آن تبدیل به یک شغل پررونق شده که تأثیر بسزایی در رونق کسب‌وکارها دارد.

اما سئو چیست و چگونه می‌توان با رعایت اصول آن در دنیای دیجیتال مارکتینگ به موفقیت دست یافت؟ در این مطلب از سهامگ، ضمن ارائه تعریفی از سئو، به بررسی عوامل تاثیرگذار بر سئوی سایت خواهیم پرداخت. پس تا انتهای آن همراه ما باشید!

با سها مارکتینگ در صفحه اول گوگل دیده شوید!

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

سئو سایت چیست؟

اگر به تازگی کسب‌وکار خود را در دنیای آنلاین راه‌اندازی کرده‌باشید، ممکن است، این سوال ذهن شما را درگیر سازد که سئو چیست؟ (SEO)، مخفف عبارت «بهینه‌سازی موتور جستجو» است و به مجموعه‌ای از فرآیندها و تکنیک‌ها، اشاره می‌کند که با هدف بهبود عملکرد یک سایت در موتورهای جستجو همچون گوگل انجام می‌شود.

هدف اصلی ارائه خدمات سئو، افزایش میزان دیده‌شدن افراد در  نتایج جست‌وجو براساس کلمات کلیدی مرتبط، رشد ترافیک هدفمند، افزایش تعداد مشتریان و درنهایت درآمد بیشتر است. با رعایت عوامل موثر سئو وب سایت، کسب‌وکارها به طور طبیعی در درازمدت رشد می‌کنند و از مزایای سئو سایت و رونق در کسب‌وکارها به‌صورت بهینه استفاده می‌کنند.

10 فاکتور مهم سئو سایت

در این بخش از مطلب، سعی می‌کنیم به 10 فاکتور تأثیرگذار روی خدمات سئو سایت اشاره کنیم:

1. تولید محتوای ارزشمند و باکیفیت

تولید محتوای باکیفیت و ارزشمند، تأثیر بسزایی روی سئو سایت می‌گذارد.
تولید محتوای باکیفیت و ارزشمند، تأثیر بسزایی روی سئو سایت می‌گذارد.

همان‌طور که «بیل گیتس» می‌گوید” محتوا پادشاه است” مهم‌ترین عاملی رتبه‌بندی سایت در موتورهای جستجو، محتوای شماست. تولید محتواهای باکیفیت، انتشار منظم آن‌ها و حفظ تعامل با کاربران، نقش بسیار موثری در بهینه‌سازی سایت دارند. اما منظور از تولید محتوای باکیفیت چیست؟

  • تولید محتوای معتبر با ارائه اطلاعات جامع، مفید، دقیق بدون استفاده از لینک‌ها و نظرات اسپم
  • خوانایی متن، یعنی مطلب به‌طور منطقی، سازماندهی شده باشد، شروع و پایان مناسبی داشته باشد و چگالی کلمه کلیدی در آن متعادل باشد و زیاده‌روی در این راستا نشده‌باشد.
  • به‌روزرسانی محتوا بر اساس جدیدترین اطلاعات؛ صفحات قدیمی باید با کلمات کلیدی جدید بازنویسی شوند تا همواره مطالب تازه و به‌روز ارائه شوند
  • محتوا منطبق با کلمات کلیدی و نیاز مخاطب مورد نظر باشد.

2. قراردادن کلمات کلیدی

بعد از اینکه مشخص کردید چه کلمات کلیدی برای موضوع شما مناسب است، آن‌ها را در ساختار مطلب به درستی به کار ببرید. بخش‌هایی که حتما باید کلمات کلیدی در آن‌ها به کار گرفته شوند، عبارت‌اند از:

  • تگ عنوان که به آن متا تایتل هم می‌گویند؛ عنوانی که در صفحه نتایج جست‌وجو (SERP) نمایش داده می‌شود.
  • عنوان H1: عنوانی که در صفحه وب نمایش داده می‌شود.
  • استفاده از کلمه کلیدی حداقل در 2 عنوان H2
  • به‌کاربردن کلمه کلیدی در حداقل 2 زیرعنوان H2
  • آدرس URL به‌صورت کوتاه، ساده و حاوی کلمه کلیدی
  • استفاده از کلمه کلیدی به‌صورت طبیعی در ساختار محتوا به‌ویژه در 100 کلمه‌ی ابتدایی مقدمه.
  • نوشتن توضیحات متا (Meta Description) حاوی کلمه کلیدی، هرچند گوگل همواره به توضیحات متا توجه نمی‌کند، اما نوشتن آن همچنان مهم و ضروری است.
بیشتر بخوانید  منظور از اسپم اسکور سایت چیست؟ + 27 دلیل اسپم‌شدن!

۳. بهینه‌سازی تصاویر (Image Optimization)

یکی دیگر از عوامل موثر روی سئو سایت، بهینه‌سازی تصاویر است. البته تنها دلیل بهینه‌سازی تصاویر فقط به جست‌وجوی تصویری گوگل برنمی‌گردد. جست‌وجوهای موبایلی این روزها بیشتر تصویری هستند و Image Optimization تأثیر بیشتری در این امر دارد. مجموعه اقدام‌هایی که برای بهینه‌سازی تصویر باید انجام دهید، عبارت‌اند از:

  • تعیین متن جایگزین (Alt Text)

متنalt ، همان توضیحی است که زیر تصویر و به‌عنوان جایگزین آن نوشته می‌شود. متن آلت باید کوتاه و توصیفی و شامل کلمه کلیدی باشد.از سوی دیگر متن آلت، برای افرادی که اختلال بینایی دارند و از صفحه‌خوان استفاده می‌کنند، بسیار کاربردی است.

  • فشرده‌سازی و تغییر اندازه تصویر

یکی دیگر از عوامل موثر روی سئوی سایت، کاهش حجم فایل‌های تصویری است. حجم تصاویر نباید بیشتر از 70 تا 100 کیلوبایت باشند و ذخیره‌ی عکس‌ها در فرمت jpg به جای PNG هم حجم کمتری ایجاد می‌کند. عرض تصاویر نیز نباید بیشتر از 1000 پیکسل باشند.

  • ارزش افزوده ایجاد کنید

به‌جای استفاده از تصاویر بی‌جان و استوک، از اسکرین‌شات‌ها، نمودارها، جداول و تصاویر شخصی‌سازی شده و کاربردی کسب‌وکار خود استفاده کنید و برای محتوای خود ارزش افزوده ایجاد کنید. این کار موجب افزایش کیفیت محتوا شده و باعث می‌شود، کاربران بیشتر در صفحه‌ی شما بمانند. گوگل هم از به کار گرفتن خلاقیت به جای عملکرد ماشین‌وار بسیار خوشش می‌آید و رتبه‌ی بهتری به صفحه یا سایت شما می‌دهد.

  • استفاده از کلمه کلیدی در فایل نام تصویر

یکی دیگر از نکات موثر در بهینه‌سازی تصاویر، استفاده از کلمه کلیدی در نام تصویر است یعنی نه تنها (Alt Text)، بلکه نام فایل تصویر نیز بخشی از کلمه کلیدی باشد.

4. استفاده از الگوی هاب و اسپوک در استراتژی محتوا

فقط کیفیت محتوای شما نیست که نشان از تخصص‌تان دارد و روی سئو سایت شما تأثیر می‌گذارد، بلکه توجه به «الگوی هاب و اسپوک» در استراتژی محتوا نیز نقش مهمی در این رابطه دارد. منظور از الگوی هاب و اسپوک، تولید محتوای کلی، درباره‌ی یک موضوع پرمخاطب و مرتبط در حوزه‌ی کسب‌وکارتان (Hub) و سپس توضیح با جزئیات بیشتر به‌صورت خوشه‌ای (Cluster Pages) از آن محتوای کلی در مطالب متعدد است.

این مدل تولید محتوا، باعث می‌شود، گوگل شما را به‌عنوان یک مرجع معتبر درباره‌ی آن موضوع بشناسد. از طرفی چون این مطالب از طریق لینک بهم متصل می‌شوند، ساختار سایت منظم‌تر و حرفه‌ای‌تر می‌گردد و این امر، روی سئوی داخلی سایت هم تأثیر بسزایی می‌گذارد.

5. سرعت بارگذاری صفحه

همه‌ی ما در وب‌گردی دوست داریم، صفحات با سرعت بارگذاری شوند و در صورتی‌که سرعت بارگذاری سایتی کند باشد، سریع از آن خارج می‌شویم (bounce rate). این امر بی‌شک روی رتبه‌ی سایت و سئوی آن هم تأثیر می‌گذارد.

با سها مارکتینگ در صفحه اول گوگل دیده شوید!

6. سازگاری با موبایل (Mobile-friendliness)

ریسپانسیوبودن قالب‌های سایت روی مدت زمان ماندگاری کاربر و در نتیجه بهینه‌سازی سایت تأثیر بسزایی می‌گذارد.
ریسپانسیوبودن قالب‌های سایت روی مدت زمان ماندگاری کاربر و در نتیجه بهینه‌سازی سایت تأثیر بسزایی می‌گذارد.

گوگل از ابتدای سال 2019 که اعلام کرد، برای سایت‌های جدید، ابتدا نسخه‌ی موبایل آن‌ها را بررسی می‌کند و براساس میزان friendly بودن آن، به سایت رتبه می‌دهد. اما؛ از سال 2020 این قانون را برای همه‌ی سایت‌های قدیمی و جدید پیاده کرد.

به زبان ساده می‌توان گفت: اگر نسخه‌ی دسکتاپ سایت‌تان خیلی هم عالی باشد، اما؛ در موبایل خوب طراحی نشده‌باشد، ممکن است، رتبه‌ی سئو سایت شما در گوگل پایین بیاید. امروز بیشتر سیستم‌های مدیریت محتوا مثل «وردپرس»، این امکان را به سایت‌ها می‌دهند که نسخه‌ی موبایل خود را ببینند و آن را تنظیم کنند. همچنین می‌توان از ابزار (Google’s Mobile-Friendly Test) هم در این رابطه استفاده کرد.

بیشتر بخوانید  مهم‌ترین تکنیک‌های جادویی سئو خارجی که هر سایتی به آن نیاز دارد!

7. شاخص‌های اصلی تجربه کاربر (Core Web Vitals)

(Core Web Vitals) شاخص‌های جدیدی هستند که گوگل از سال 2021 برای بررسی سئو سایت از آن‌ها استفاده می‌کند. این شاخص‌ها، تجربه‌ی کاربری را بررسی می‌کنند. یعنی، کاربر چقدر باسایت شما توانسته ارتباط برقرار کند و آیا کار با سایت شما برایش راحت بوده‌است یا خیر!

شاخص‌های تجربه کاربری به بررسی 3 بخش می‌پردازند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • LCP: مدت زمانی‌که طول می‌کشد تا بزرگ‌ترین بخش قابل مشاهده‌ی صفحه‌تان، برای کاربر بارگذاری شود.
  • FID: مدت زمانی که صفحه به نخستین کلیک کاربر واکنش نشان می‌دهد.
  • CLS: میزان جابه‌جایی ناگهانی اجزای صفحه یا ظاهر شدن پاپ‌آپ‌های مزاحم هنگام بارگذاری.

8. ساختار سایت (Website Architecture)

توجه به «ساختار سایت» نیز روی سئو سایت تأثیر بسزایی می‌گذارد. منظور از (Website Architecture)، یعنی نحوه‌ی سازمان‌دهی صفحات و لینک‌دهی داخلی بین آن‌ها. هر چه این ساختار منظم‌تر، دقیق‌تر و کاربردی‌تر باشد، موتورهای جستجو و کاربران، راحت‌تر صفحات را برای شما پیدا می‌کنند.

نکته‌ای که لازم است، اینجا به آن اشاره کنیم، این است که: حداکثر تعداد لینک‌های داخلی در هر صفحه، نباید بیشتر از 3 عدد باشد. لینک‌سازی داخلی درست و استفاده از ساختار خوشه‌ای که در بخش‌های بالاتر به آن اشاره کردیم، نه تنها روی سئو وب سایت شما تأثیر می‌گذارد، بلکه تجربه‌ی کاربری بهتری را در اختیار مخاطب می‌گذارد. همچنین، برای حفظ سلامت سایت و سئو، بهتر است هر چند ماه یک‌بار سایت را از نظر خطاهایی مثل لینک‌های خراب یا صفحات 404 بررسی کنید.

9. امنیت سایت (Site security)

نکته‌ی دیگری که نه تنها روی بهینه سازی سایت تأثیر می‌گذارد بلکه موجب افزایش امنیت کاربران می‌شود، بررسی امنیت سایت است. اگر به آدرس سایت‌ها تا به حال توجه کرده‌باشید، متوجه خواهید شد که حرف (s) در ابتدای یوآرال‌های https نوشته می‌شود. این s مخفف کلمه‌ی (Secure) به معنای ایمن‌بودن است که به ارتباط بین مرورگر کاربر و سایت رمزنگاری شده اشاره می‌کند و به کاربر این اطمینان را می‌دهد که اطلاعات شما، به‌صورت رمزنگاری شده به سایت منتقل می‌گردد و در برابرنفوذ هکرها از آن‌ها محافظت خواهد شد. دریافت SSL از روش‌های مختلف امکان‌پذیر است و هزینه‌ی آن، نسبت به سطح امنیت مورد نیاز و هاستینگ متفاوت خواهد بود.

با سها مارکتینگ در صفحه اول گوگل دیده شوید!

10. بک‌لینک‌ها (Backlinks)

در لینک‌دهی دقت کنید و به سایت‌های معتبر لینک دهید.
در لینک‌دهی دقت کنید و به سایت‌های معتبر لینک دهید.

بک‌لینک‌ها، مهم‌ترین نقطه‌ی قوت سئو سایت شما هستند. منظور از (Backlinks)، سایت‌هایی است که به سایت شما لینک می‌دهند. درواقع هرچه سایت‌های دیگر بیشتر از محتوای شما استفاده کنند و از آن به عنوان منبع اشاره کنند، صفحه‌ی شما ارزش بیشتر پیدا می‌کند و گوگل آن را منبع اطلاعات ارزشمندی می‌داند.

و اما سخن آخر

در دنیای پررقابت دیجیتال امروز، توجه به سئو سایت، مهم‌ترین اقدامی است که می‌توانید در حوزه‌ی مارکتینگ و موفقیت کسب‌وکارتان در فضای آنلاین انجام دهید. در این مطلب ما به 10 نکته‌ی کلیدی همچون تولید محتوای باکیفیت بهینه‌سازی تصاویر  تا ساختار سایت و تجربه‌ی کاربری و … اشاره کردیم.

برای ارتقای رتبه‌ی سایت و ارائه خدمات حرفه‌ای به دنبال یک شرکت مارکتینگ قابل اعتماد می‌گردید، می‌توانید با ما در سها مارکتینگ تماس بگیرید و از یک جلسه مشاوره‌ی رایگان اختصاصی ما بهره‌مند شوید.

منبع: wordstream

به مشاوره نیاز دارید؟
به بالا بروید