ایمیل مارکتینگ، براساس آخرین دادههای 2025، هنوز هم یکی از بهترین و موثرترین روشهای بازایابی به حساب میآید. براساس گزارش، (Omnisend)، %41 مارکترها هنوز هم ایمیل مارکتینگ را موثرترین روش بازاریابی میدانند. این رقم در مقایسه با آمار شبکههای اجتماعی و گوگل ادز که حدود %16 برآورد شدهاند، بسیار بیشتر و بهصرفهتر است.
در این مطلب از سهامگ،با ارائه چند مثال واقعی از برندهای خارجی، شما را با تأثیر افزایش فروش با ایمیل مارکتینگ بیشتر آشنا میکنیم. پس تا انتهای آن همراه ما باشید.
1. آمازون (Amazon)
«آمازون» با بیش از ۳۱۰ میلیون کاربر فعال جهانی و سهم ۳۷.۸٪ از بازار تجارت الکترونیک ایالات متحده، یکی از بزرگترین و تأثیرگذارترین پلتفرمهای خرید آنلاین در جهان محسوب میشود. این پلتفروم معتبر، 15 هزار فروشندهی فعال دارد که برای کسب درآمد بیشتر در این فضای به شدت رقابتی، باید از استراتژیهای مختلف همچون ایمیل مارکتینگ، استفاده کنند. این روش کسب درآمد توانست میانگین نرخ بازگشت سرمایهی 45 دلاری در ازای هر یک دلار هزینه را برای فروشندگان آمازون به ارمغان بیاورد.
2. AutoTrader
(AutoTrader) یک پلتفرم معتبر خرید و فروش خودروهای نو و دست دوم در آمریکاست که در سال 1997 میلادی تأسیس شدهاست. این شرکت معتبر، یک کمپین با عنوان (Stay subscribed) طراحی کرد تا در آن مشتریانش بتوانند مشخص کنند چه نوع ایمیلهایی با چه نوع محتوایی را دوست دارند از شرکت دریافت کنند. این کمپین که دکمهی فراخوان به اقدام آن در عین سادگی نقطهی تمایزش محسوب میشد، با عنوان «مشترک بمانید»، قصد داشت به انتخاب مشتریانش احترام بگذارد. درنهایت این کمپین با هدف افزایش رضایت مشتریان و کاهش لغو اشتراک آنها بسیار موفق اجرا شد.
3. نتفلیکس (Netflix)

نتفلیکس (Netflix) با استفاده از دادههای رفتاری هر کاربر، ایمیلهایی شخصیسازیشده و متناسب با علایق هر فرد ارسال کرد. از سوی دیگر طراحی ایمیلها را نیز جالبتر کرد و به جای یک متن ساده بیشتر از عناصر بصری استفاده نمود. بهگونهای که محتوای ایمیلها تداعیکننده فضای پلتفرم نتفلیکس بود. از سی دیگر زمانبندی ارسال ایمیلها تیز مهم بود. بنابراین پیامها را در ساعاتی از شبانه روز ارسال کرد که بیشتر احتمال داشت کاربر آن را باز کند.
ترکیب این سه استراتژی—شخصیسازی محتوا، طراحی بصری هدفمند و زمانبندی هوشمندانه—باعث شد اثربخشی کمپینهای ایمیلی نتفلیکس افزایش یابد و نرخ ریزش (churn rate) مشترکان به حدود ۲.۴٪ کاهش پیدا کند؛ عددی که بهطور محسوسی پایینتر از میانگین رقبا بود
4. استارباکس (Starbucks)
استارباکس شیوهی جذاب و متفاوتی را برای ایمیلهای خود انتخاب کرد. این استراتژی نرخ بازشدن ایمیلها را از %45 به %75 رساند. اما استراتژی جدید استارباکس چه بود و چگونه مشترکین را ترغیب به باز کردن آنها میکرد؟
(Starbucks) در این کمپین خود از انیمیشنهای جذاب در محتواهای ایمیلهایش استفاده کرد. این روش موجب تمایز ایمیلهای آنها در مقایسه با بقیه و ترغیب کاربر به بازکردن آنها میشد. از سوی دیگر CTA ایمیلها با محتوای ” این پیشنهاد منحصراً برای شما و حساب Starbucks Rewards تان است و قابل انتقال یا استفاده توسط دیگران نیست” به مخاطب احساس خاص و منحصربودن داد.
انجام هردوی استراتژیها در کنار استفاده ویژه از تصاویر که باز هم نرخ باز شدن ایمیلها را %10 بیشتر کرد، نه تنها موجب افزایش تعامل مشترکین با این برند جذاب و خوشمزه شد، بلکه نرخ وفاداری مشتریان را نیز بالا برد.
5. اوبر (Uber)
کمپینهای ایمیل مارکتینگ «اوبر» با طراحی مینیمال، محتواهای کوتاه و فراخوان به اقدامهای هماهنگ با هویت بصری برند توانسته است، نرخ تبدیل خود را به %14.3 رشد برساند. این راندمان حکایت از این دارد که از هر 7 مشترک، یک نفر به مشتری تبدیل شدهاست. این رشد ایدهآل در شرایطی اتفاق افتاده که میانگین نرخ تبدیل ایمیلها در صنعت حدود %2.35 برآورد شدهاست. استفاده از این رویکرد در استراتژی، نه تنها نرخ تعامل مشترکین را بالا میبرد، بلکه وفاداری به برند را نیز تقویت میسازد.
6. اسپاتیفای (Spotify)

«اسپاتیفای» در سال 2021 میلادی یک کمپین ایمیلی برای طرفدارهای « اولیویا رودریگو» با عنوان (Olivia Rodrigo made you something special) راهاندازی کرد. محتوای ایمیل شامل پیشنهاد خرید یک نسخهی محدود از نوار کاست آلبوم (SOUR) به رنگ بنفش بود که بهصورت انحصاری برای این گروه از طرفداران در بازهی زمانی محدود تعریف شده بود.
استراتژی شخصیسازی محتوا و ایجاد حس خاصبودن در مشترکین، توانست نرخ بازشدن و کلیک روی ایمیل را به طرز قابلتوجهی بالا ببرد. از سوی دیگر طراحی بصری ایمیل با استفاده از رنگهای آلبوم و متفاوت از برندینگ معمول اسپاتیفای، در مخاطب این حس را ایحاد میکرد که یک ایمیل شخصی از سوی تیم اولیویا رودریگو دریافت کردهاست و فرد را بیشتر ترغیب به افزایش تعامل و در نتیجه بالا بردن میزان فروش میکرد.
برندهای مطرح ایرانی و استفاده از ایمیل مارکتینگ
در کنار برندهای بینالمللی، که در این مطلب به آنها اشاره کردیم، برندهای مشهور ایرانی همچون دیجیکالا، اسنپفود، تپسی، مدیسه و فلایتودی هم با انجام استراتژِیهای موثر همچون طراحی کمپینهای ایمیلی هدفمند، ارسال خبرنامههای هفتگی، ارسال ایمیل انبوه، معرفی تخفیفهای انحصاری و پیشنهادهای شخصیسازی شده توانستهاند نرخ کلیک ایمیل و بازگشت سرمایه خود را بالا ببرند.
با توجه به نرخ بالای بازگشت سرمایه و اقتصادیبودن این شیوهی بازاریابی، اگر قصد دارید، کمپینهای حرفهای، بهروز و هدفمند اجرا کنید، یا به دنبال راهی برای بالا بردن نرخ کلیک ایمیل مارکتینگ خود هستید، پیشنهاد میکنیم از خدمات تیم تخصصی ما در سها مارکتینگ کمک بگیرید.
منبع: hubspot