سئو تصاویر یکی از بخشهای مهم در استراتزی سئو است که باید همواره آن را بهینه نگه داشت. با توجه به اینکه، تصاویر اغلب؛ بزرگترین بخش صفحههای وب را تشکیل میدهند، پس چرا آنها بهینه نکنیم؟
همانطور که محتوای تولید شما باید کیفیت لازم را داشتهباشد، کیفیت و وضوح تصاویر نیز مهم هستند. در این مطلب از سهامگ، سعی داریم با شما، در رابطه با سئو عکس و نکات مهم در انتخاب تصاویر سایت و نقش آنها در سئو صحبت کنیم. پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
چگونه موتورهای جستوجو تصاویر را ایندکس و درک میکنند؟
پیش از آنکه درباره مفهوم سئو تصاویر وبسایت با هم صحبت کنیم. ابتدا لازم است، بدانیم ، تصاویر در موتورهای جستوجو، چگونه ایندکس و درک میشوند؟
در پاسخ باید گفت: موتورهای جستوجو برای پیداکردن و ایندکسکردن تصاویر، صفحات وب را مرور میکنند و اطلاعاتی مانند متادیتا (اطلاعات توضیحی درباره تصویر) و نام فایلها را از آنها استخراج میکنند.
گوگل برای درک بهتر محتوای تصاویر، عوامل مختلفی را در نظر میگیرد. این عوامل، شامل متنهای اطراف تصویر، نام فایل تصویر، متن جایگزین (alt text)، کپشنها (توضیحات کوتاه) و محتوای کلی صفحه هستند. علاوهبراین، گوگل از فناوریهای تشخیص تصویر نیز استفاده میکند تا بتواند محتوای تصاویر را بهتر بفهمد.
به طور خلاصه، گوگل به صورت ترکیبی از اطلاعات متنی مرتبط با تصویر و فناوریهای پیشرفته تشخیص تصویر، کمک میگیرد تا محتوای تصاویر را به درستی درک کرده و آنها را در نتایج جستوجو به کاربران نشان دهد.
سئو تصاویر (Images SEO) چیست؟
سئو تصاویر به مجموعهای از تکنیکها اشاره دار که برای افزایش بازدید در موتورهای جستوجو (SERPs) استفاده انجام میشود.
مراحل سئو تصاویر سایت
برای اینکه تصاویر سایت رتبه خوبی در موتورهای جستوجو به دست بیاورند، کارهای زیر را انجام دهید:
- فشردهسازی تصاویر برای کاهش زمان بارگذاری
- استفاده از تصاویر واکنشگرا برای اندازههای مختلف صفحهنمایش
- بارگذاری Lazy Load
- افزودن متن جایگزین مرتبط برای تجربه بهتر کاربری
- استفاده از نامهای توصیفی برای فایلها
- پیادهسازی دادههای ساختاریافته برای تصاویر .
چطور رتبه سئو تصویر سایت خود را افزایش دهیم؟
مهمترین کارهایی که برای سئو عکس باید در وبسایتمان انجام دهیم، عبارتاند از:
1. انتخاب فرمت مناسب تصویر
فرمتهای زیادی برای تصاویر وجود دارند، اما موتور جستوجوی گوگل فقط از فرمتهای زیر پشتیبانی میکنند:
· JPEG
فرمت JPEG، از در هنگام فشردهسازی کیفیت تصویر را کاهش میدهد، اما؛ میتوانید سطح کیفیت را تنظیم کنید تا به تعادل مناسبی برسید.
· PNG
فرمت PNG، تصاویر را فشرده میکند، اما؛ کیفیت و شفافیت آن تغییر نخواهد کرد، حجم فایلهای PNG زیاد است و برای چاپ تصویر استفاده میشود.
. WebP
توسط گوگل توسعه داده شده و از فشردهسازی بدون افت یا با افت کم استفاده میکند، WebP کارایی بیشتری نسبت به JPG دارد (بین 25% تا 80% کارایی بیشتر)، بنابراین حجم فایلهای کوچکتری در مقایسه با کیفیت مشابه ارائه میدهد. این فرمت توسط تمامی مرورگرهای اصلی، پشتیبانی میشود.
. BMP
فایلهای تصاویر بزرگ، بسیار باکیفیت و بدون فشردهسازی هستند. حجم این فرمت، بسیار بالاست و اغلب؛ برای وبسایتها استفاده نمیشود، زیرا میتواند زمان بارگذاری صفحات را به طور قابل توجهی افزایش دهد.
. GIF
از فشردهسازی بدون افت کیفیت استفاده میکند، اما؛ به 256 رنگ محدود است، که آن را کمتر مناسب تصاویر با کیفیت بالا و بیشتر مناسب برای گرافیکهای ساده و انیمیشنها میکند. یکی از ترندهای این روزها، استفاده از گیف در سایت است. استفاده از GIF در مقاله، موجب افزایش جذابیتش میشود. اما؛ باید متعادل استفاده کنید. تعداد زیاد GIF باعث کاهش تمرکز مخاطب و کندی سرعت لود صفحه میشود.
. SVG
این فرمت مبتنی بر وکتور است و برای لوگوها، آیکونها و سایر طراحیها استفاده میشود. این فرمت، میتواند به هر اندازهای بدون افزایش حجم فایل، بزرگ شود. این ویژگی آن را برای طراحی وب واکنشگرا ایدهآل میکند.
2. انتخاب تصاویر منحصربهفرد
هرچه از تصاویر اصلی باکیفیت و منحصربهفرد استفاده کنید، تجربه کاربری سایت شما بهتر خواهد بود و و رتبه سئو تصاویر شما بالاتر خواهد بود.
استفاده از تصاویر منحصربهفرد، یکی دیگر از عوامل موثر در سئو تصاویر است. از آنجاکه، بسیاری از سایتها از عکسهای استوک عمومی استفاده میکنند، اگر وبسایتتان را با تصاویر استوک زیادی پر کنید، گوگل محتوای تصویری شما را چون در سایتهای دیگر نیز استفاده شده، به عنوان محتوای تکراری فرض میکند. حتی اگر، تصاویر استوک، کاملاً بهینهسازی شده باشند.
تصاویر عکسهای استوک، از سایتهای (Unsplash) و (Pexel) بسیار باکیفیت هستند. اگر شما به تازگی شرکت خود را تأسیس کردهاید و امکان تهیه عکس اورجینال و اصل ندارید، میتوانید تصاویر موردنظرتان را از این سایتها به صورت رایگان و باکیفیت دانلود کنید.
به یاد داشته باشید، تصاویر بزرگتر احتمال بیشتری دارند که در گوگل دیسکاور نمایش داده شوند. گوگل توصیه میکند که تصاویر حداقل 1200 پیکسل عرض داشته باشند و با تنظیم (max-image-preview) در تگ متای (robots) فعال شوند تا به عنوان تصاویر بزرگ در گوگل دیسکاور نمایش داده شوند.
3. بهینهسازی نام فایلهای تصویری
زمانیکه صحبت از بهینهسازی موتور جستجو (SEO) به میان میآید، ایجاد تایتلهای توصیفی و غنی از کلمات کلیدی (بدون پر کردن بیش از حد)، اهمیت زیادی پیدا میکند. بهینهسازی نام فایلهای تصویری،
به موتورهای جستوجوی گوگل و سایر خزندههای جستوجو اعلام میکند که محتوای تصویر شما درباره چیست؟
به طور معمول، نامهای فایلهایی که به شکل “IMG_722019” یا چیزی مشابه آن هستند، کمکی به درک بهتر گوگل از تصویر نمیکنند. با وجود اینکه گوگل اکنون میتواند محتوای تصویر را بهتر درک کند، استفاده از (titles) معنادار برای درک بهتر تصاویر، همچنان سودمند هستند.
تغییر نام فایل از حالت پیشفرض به موتورهای جستوجو کمک میکند تا تصاویر شما را بهتر درک کنند و ارزش سئو تصاویرتان را بهتر کنند.
4. استفاده از تگ Alt
تگهای Alt (متن جایگزین) به عنوان جایگزین تصویری عمل میکنند. زمانی که مرورگر نمیتواند تصاویر را نمایش دهد. این تگها، محتوای تصاویر را توصیف میکنند و در صورت عدم بارگذاری آنها، در گوشه بالا سمت چپ نمایش داده میشوند.
تگهای alt مناسب، میتوانند به بهبود سئو تصاویر وبسایت در موتورهای جستوجو کمک کنند، زیرا به گوگل اطلاعات مفیدی درباره موضوع تصویر میدهند. همچنین، طبق قانون (ADA)، برای افرادی که نمیتوانند تصاویر را مشاهده کنند، این تگها الزامی هستند. تگ Alt میتواند به کاربران بگوید که در عکس چیست و میتواند به عنوان متن لنگر یک لینک داخلی نیز عمل کند.
5. بهینهسازی عنوان و کپشن صفحه
گوگل از عنوان و کپشن صفحه شما به عنوان بخشی از الگوریتم جستوجوی تصاویر استفاده میکند. تمام عوامل اصلی سئو درون صفحه شما مانند متادیتا، تگهای عنوان، محتوای صفحه، دادههای ساختاریافته و … بر رتبهبندی سئو تصاویر سایت، توسط گوگل تأثیر میگذارند.
6. تعیین ابعاد تصاویر تعریفشده
در هنگام بارگذاری یک صفحه وب، اگر تصاویر بدون تعیین ابعاد مشخص بارگذاری شوند، ممکن است؛ موجب جابهجایی بخشهای مختلف صفحه شوند. این پدیده به عنوان «تغییر مکان تجمعی» یا (CLS) شناخته میشود.
CLS ، یکی از شاخصهای حیاتی وب (Core Web Vitals) است که توسط گوگل برای ارزیابی کیفیت تجربه کاربری صفحات وب معرفی شدهاست. وقتی CLS مشکل داشتهباشد، تجربه کاربری به شدت تحت تأثیر آن قرار میگیرد و محتوا به صورت ناگهانی جابهجا میشود.
این مشکلات میتواند تجربه کاربری را به شدت تحت تأثیر خود قرار دهد، زیرا کاربران ممکن است؛ دکمهها یا لینکها را به طور اشباهی فشار دهند. برای جلوگیری از این مشکل، باید ابعاد تصاویر را از پیش تعیین کنید. این کار باعث میشود، مرورگر فضای لازم برای تصاویر را از قبل در نظر بگیرد و از جابهجایی ناگهانی محتوا جلوگیری کند. در نتیجه، صفحه به طور یکنواخت و بدون پرش بارگذاری میشود و تجربه کاربری بهتری ارائه میدهد.
7. ایجاد تصاویر مناسب موبایل
استفاده از ویژگیهای srcset و sizes به تصاویر واکنشگرا این امکان را میدهد که بر اساس اندازه دستگاه یا رزولوشن کاربر، بهینهسازی شوند و پهنای باند را ذخیره کنند. این امر در سئو تصاویر، اهمیت زیادی دارد.
8. بارگذاری (Lazy Load)
یکی از شیوههای موثر بارگذاری تصاویر در وب، (Lazy Load) است. منظور از این شیوه بارگذاری، افزایش سرعت سایت است و تصاویر زمانی به نمایش در میآیند که در محدوده دید کاربر قرار بگیرند.
این روش، علاوه بر افزایش سئو تصاویر، زمان بارگذاری اولیه را کاهش میدهد، عملکرد صفحه را بهبود میبخشد و میتواند تأثیر چشمگیری بر بهبود LCP (زمان بارگذاری بزرگترین محتوا) بگذارد، بهویژه در صفحاتی که تصاویر زیادی دارند.
9. اضافهکردن تصاویر به نقشه سایت
چه تصاویر را به نقشه سایت خود اضافه کنید یا یک نقشه سایت جدید برای تصاویر ایجاد کنید، باید تصاویر در نقشههای سایت شما وجود داشته باشند.
داشتن تصاویر در نقشه سایت بهطور قابلتوجهی احتمال کراول و ایندکسشدن تصاویر توسط موتورهای جستوجو را افزایش میدهد. در نتیجه، باعث افزایش ترافیک سایت میشود.
اگر از وردپرس استفاده میکنید، افزونههای (Yoast ) و (RankMath) یک راهحل برای نقشه سایت ارائه میدهند. اگر از وردپرس استفاده نمیکنید، میتوانید از نرمافزاری مانند (Screaming Frog) برای تولید نقشه سایت استفاده کنید.
10. اضافهکردن دادههای ساختاریافته
اضافه کردن دادههای ساختاریافته به تصاویر و محتوای وبسایت شما میتواند تأثیر قابلتوجهی در بهبود سئو سایت بگذارد. اضافه کردن دادههای ساختاریافته به تصاویر و محتوای سایت موجب افزایش بازدید از سایت، تجربه کاربری بهتر، افزایش نرخ کلیک و بهبود رتبه سئو سایت در نتایج جستوجو خواهد شد.
11. استفاده از CDN برای تحویل سریعتر تصاویر
شبکه تحویل محتوا یا (CDN)، مجموعهای از سرورها است که در سراسر جهان پراکنده شدهاند. این سرورها محتوای شما را میزبانی میکنند و از نزدیکترین سرور جغرافیایی به کاربر، آن را تحویل میدهند. این کار باعث میشود تا محتوا سریعتر به دست کاربران برسد.
اما تنها مزیت استفاده از CDNها، سرعت تحویل محتوا نیست. این شبکهها با قابلیتهای تبدیل و بهینهسازی محتوا، نقش بسیار موثری در سئو تصاویر دارند.
12. توجه به قانون کپی رایت
صرف نظر از فایلهای تصویری که انتخاب میکنید، مطمئن شوید که هیچ تضادی با حقوق کپی رایت وجود نداشتهباشد. اگر شما بدون توجه به قانون کپیرایت، سراغ تصاویری بروید که مالکیت آن متعلق به فرد، سازمان یا نهاد خاصی باشد، ممکن است؛ در معرض یک دعوی حقوقی گرانقیمت قرار بگیرید و محتوای شما نیز در همه موتورهای جستوجو حذف شود. این امر میتواند موجب کاهش رتبه سایت در موتورهای جستوجو شود.
بهترین روشهای سئو تصاویر به صورت خلاصه
- از تصاویری با اندازههای واقعی مورد نیاز استفاده کنید.
- فرمت مناسب را انتخاب کنید.
- تصاویر را پیش از آپلود، فشردهسازی کنید.
- از نامها و تگهای alt جامع استفاده کنید.
- محتوای بصری را با محتوای متنی ترکیب کنید.
- تصاویر را از طریق CSS اضافه نکنید.
و اما سخن آخر
سئو و طراحی دو عنصر کلیدی هستند که باید در کنار هم کار کنند تا موفقیت سایت شما تضمین شود. با دنبال کردن مراحل سادهای که در این مقاله بیان شد، میتوانید مطمئن شوید که تصاویر شما بهینهسازی شدهاند و به سئو سایت شما آسیبی نمیرسانند.
اگر به دنبال بهبود رتبه سایت خود هستید و میخواهید طراحی وبسایت خود را به سطح بالاتری برسانید، با «آژانس دیجیتال مارکتینگ سها» تماس بگیرید. تیم متخصص ما آماده است تا در مسیر رسیدن به اهدافتان، همراه شما باشد. همین حالا با ما تماس بگیرید و اولین قدم را به سوی موفقیت بردارید.
منابع: searchenginejournal/ marketingsyrup