آیا تا به حال مطلبی را خواندهاید که میدانستید تبلیغ است، اما آنقدر جالب بودهاست که نمیتوانستید از خواندنش صرف نظر کنید؟ به احتمال قوی، آن مطلب، یک رپورتاژ اگهی بودهاست. در این نوشته سهامگ، قصد داریم درباره رپورتاژ آگهی، مزایا و اثر آن بر سئو و نحوه نوشتناش با شما صحبت کنیم. پس تا انتهای مطلب، همراه ما باشید.
رپورتاژ آگهی چیست؟
«رپورتاژ آگهی» یا (Advertorial) نوعی تبلیغ است که به شکل یک مقاله تحریری در یک نشریه به چاپ میرسد. اغلب؛ درآن به اسپانسر به صورت نامحسوس اشاره میشود و شما متوجه خواهید شد که این مطلب، حمایتکننده مالی داشتهاست، اما خیلی واضح نیست. البته کتمان هم نمیشود.
این نوع تبلیغ، همانند یک پست وبلاگ یا ویدیوی باکیفیت، محتوای ارزشمندی ارائه دهد، اما؛ در عین حال، محصول یا خدمتی را که تبلیغ میکند، برجسته میسازد. برای مثال، فرض کنید من جزو تیم بازاریابی شرکتی هستم که خدمات شبکههای اجتماعی ارائه میدهد و مسئول نوشتن یک تبلیغات درونمحتوایی هستم. در اینصورت، ممکن است؛ لیستی از برترین ابزارهای شبکههای اجتماعی در حوزهی بازاریابی تهیه کنم و نرمافزار شرکت خود را نیز جایی در این لیست بگنجانم.
این رویکرد، هم به تبلیغ خدمات شرکت من کمک میکند و هم مانند یک مطلب تحلیلی، اطلاعات ارزشمندی را در اختیار خوانندگان دربارهی سایر ابزارها قرار میدهد. تبلیغات درونمحتوایی میتواند به عنوان یک تکنیک بازاریابی ارزشمند با هدف بازدید بیشتر و تبدیل مخاطب به مشتری به کار گرفته شود.
انواع رپورتاژ
رپورتاژهای آگهی انواع مختلفی دارند و هر کدام قالب و محتوای خاص خود را دارند. در اینجا چند نمونه از رایجترین آنها آورده شده است:
· رپورتاژ آگهیهای تمامصفحه
این نوع آگهیها به شکل یک مقاله خبری تمامصفحه طراحی شدهاند و اطلاعات جامع و کاملی درباره یک محصول، خدمات یا برند به مخاطب میدهند. این نوع آگهیها اغلب؛ در نشریات چاپی مانند مجلات و روزنامهها دیده میشوند و میتوانند تاثیر قابل توجهی روی مخاطبان بگذارند.
· رپورتاژ آگهیهای کوتاه
این نوع آگهیها به صورت مقالات کوتاه نوشته میشوند. موضوع آنها بیشتر روی یک جنبه خاص از محصول یا خدمات است. این نوع رپورتاژهای کوتاه، ممکن است، در مورد بررسی مختصر، یک محصول خاص یا معرفی ویژگیهایش، مزایای استفاده از آن و .. باشند. محل انتشار آنها نیز اغلب؛ رسانههای آنلاین و صفحات وب است و به سرعت توجه مخاطب را به خود جلب میکنند.
· محتوای تحت حمایت
رپورتاژهای خبری در انواع مختلف نشریهها از جمله مجلات، روزنامهها و رسانههای آنلاین، قابل مشاهده هستند. این نوع آگهیها میتوانند در نشریههای تخصصی، عمومی و حتی بلاگها و سایتهای خبری منتشر شوند. استفاده از این روش در رسانههای مختلف به تبلیغکنندگان اجازه میدهد تا به دستهبندیهای مختلف مخاطبان دسترسی پیدا کنند.
رپورتاژ با تبلیغات سنتی چه تفاوتی دارد؟
رپورتاژ آگهی و تبلیغات سنتی دو نوع متمایز از تبلیغات پولی هستند که هر کدام ویژگیها و مزایای منحصر به فرد خود را دارند. در حالیکه تبلیغات سنتی، پیامهای تبلیغاتی مستقیم و آشکاری دارند، رپورتاژها به شکل ظریفتری عمل کرده و هدفشان آموزش و اطلاعرسانی به مصرفکنندگان درباره یک محصول یا خدمت است. در ادامه به تفاوت میان رپورتاژ آگهی و تبلیغات سنتی میپردازیم:
1. محتوا
تبلیغات سنتی، مانند آگهیهای تلویزیونی و بیلبوردها، اغلب؛ از تصاویر گرافیکی برجسته و جذاب، موسیقی و شعارهای تبلیغاتی برای جلب توجه بیننده و انتقال پیام استفاده میکنند. قالب این نوع تبلیغات، کمتر بر اطلاعات متمرکز است و بیشتر بر اقناع و سرگرمی تاکید دارد.
در حالیکه، رپورتاژ آگهیها، در قالب محتوای تحریریهای هستند، اطلاعات ارزشمند و آموزشی، درباره یک محصول، خدمات یا برند در اختیار خواننده قرار میدهند.
محتوای رپورتاژ خبری، معمولاً با لحن بیطرف و اطلاعرسانی نوشته میشوند و هدفشان جلب اعتماد و اعتبار نزد مخاطب هدف است.
2. قالب
قالب رپورتاژهای خبری ممکن است، عکس، تصویر و … باشد. اما تبلیغات سنتی مانند آگهیهای تلویزیونی و بیلبوردها، کمتر بر اطلاعات متمرکز است و بیشتر بر اقناع و سرگرمی تاکید دارد.
3. افزایش اعتبار
با ارائهی اطلاعات در قالبی شبیه به محتوای تحریری، رپورتاژهای خبری میتوانند به ایجاد اعتماد و اعتبار در بین مخاطبان هدف کمک کنند. این امر به خصوص برای برندهای جدید یا ناشناخته بسیار مهم است، زیرا آنها میتوانند از تأییدی که با حضور در یک نشریه به دست میآورند، بهرهمند شوند.
4. افزایش تعامل
رپورتاژهای خبری، فرصتی برای برقراری ارتباط با مخاطبان هدف به روشی شخصیتر و معنادارتر از شیوههای تبلیغاتی سنتی است. با ارائهی اطلاعات ارزشمند و آموزش خواننده، رپرتاژهای تحریری، میتوانند به برقراری ارتباط با مخاطبان هدف و ترغیب آنها به انجام کاری (مانند خرید) کمک کنند.
5. تأثیر بلندمدت
رپورتاژهای آگهی به گونهای طراحی شدهاند که تأثیر بلندمدتتری نسبت به روشهای تبلیغاتی سنتی دارند. با ایجاد آگاهی از برند و برقراری ارتباط با مخاطب هدف، رپورتاژها میتوانند در طول زمان به افزایش فروش و جذب مشتریان جدید کمک کنند.
مزایای بازاریابی با رپورتاژ آگهی
رپورتاژ آگهی تکنیک بازاریابی مفیدی است که برای افزایش آگاهی از برند، تبدیل مخاطب به مشتری بالقوه و جذب مشتریان جدید به کار میرود. در ادامه به بررسی چگونگی تاثیرگذاری رپورتاژ آگهی میپردازیم:
· تبدیل مخاطب به مشتری بالقوه
اگر ایدههایی برای تولید محتوای مرتبط با حوزهی کاری خود دارید، میتوانید با نشریاتی که در حوزهی فعالیت شما رپورتاژ آگهی منتشر میکنند، همکاری کنید. برای مثال، اگر کسبوکار شما در زمینهی فناوری تجارت الکترونیک فعالیت میکند، میتوانید با نشریاتی مانند « دیجیاتو» که در حوزهی فناوری و تجارت الکترونیک تخصص دارند، همکاری نمایید.
رپورتاژ آگهی شما، به مخاطبانی نمایش داده میشود که به طور خاص به حوزهی فعالیتتان علاقه دارند. بنابراین، با این روش میتوانید میزان دیدهشدن خود را در میان افراد مناسب، کمک کنید. این روش میتواند تعداد قابل توجهی از مخاطبان را به مشتریان بالقوه تبدیل کند.
· تقویت آگاهی از برند
اگر به دنبال افزایش آگاهی از برند خود از طریق تبلیغات هستید اما، میخواهید فراتر از تبلیغات تلویزیونی یا شبکههای اجتماعی عمل کنید، رپورتاژ آگهی میتواند یک سرمایهگذاری عالی باشد. برخلاف تبلیغات معمولی، برای رپورتاژ آگهی تنها یکبار هزینه پرداخت میکنید، اما این محتوا میتواند تا مدتها پس از انتشار توسط مخاطبان دیده شود.
· هدفگذاری مجدد روی مشتریان فعلی
هنگامی که یک رپورتاژ آگهی منتشر میشود، چگونه میتوانید آن را در برنامهی محتوائی خود جای دهید تا برای مشتریان فعلیتان نیز ارزشآفرین باشد؟
فرض کنید رپورتاژ آگهی شما یک مصاحبهی ویدیویی با یک رهبر فکری در حوزهی کاری شماست و میدانید که مشتریانتان به محتوای ویدیویی علاقه دارند. میتوانید این رپورتاژ آگهی را در شبکههای اجتماعی خود منتشر کنید و بر این موضوع که با یک نشریه برای ارائهی ویدیویی جدید به مخاطبان خود همکاری کردهاید، تأکید کنید.
به همین ترتیب، میتوانید رپورتاژ آگهی را در لیست ایمیل خود جاسازی کنید. مشترکین لیست ایمیل شما به احتمال قوی، مشتریان وفادارتان هستند، بنابراین به اشتراکگذاشتن این محتوا با آنها، به احتمال زیاد باعث افزایش بازدیدشان میشود.
تشویق مشتریانتان به اشتراکگذاری رپورتاژ آگهی در شبکههای اجتماعی و تگکردن شرکت شما، روشی عالی برای افزایش آگاهی از برند به صورت آنلاین، تبلیغ رپورتاژ آگهی و دریافت محتوای تولید شده توسط کاربر (UGC) از مخاطبان شماست. محتوای تولید شده توسط کاربر، ایدهی فوقالعادهای برای تولید محتوا است که به مشتریان راضی شما این امکان را میدهد تا محصولات شما را از دیدگاه خودشان به بازار معرفی کنند.
10 نکته کاربردی درباره نوشتن یک رپورتاژ آگهی حرفهای
1. مخاطب خود را بشناسید.
درک این که میخواهید با تبلیغ خود به چه کسانی برسید؟ نخستین گام در ایجاد یک محتوای مؤثر است. به دموگرافیکها، علایق و عادات خرید مخاطبان هدف خود فکر کنید تا بهترین راه برای رسیدن به آنها با پیام خود پیدا کنید.
2. اهداف خود را مشخص کنید.
پیش از شروع به نوشتن یا طراحی رپورتاژ، مهم است که تعیین کنید هدفتان از این تبلیغ چیست؟ افزایش آگاهی از برند، فروش بیشتر یا آموزش مخاطب هدف؟ داشتن یک هدف واضح به شما کمک میکند تا فرآیند تولید محتوا را هدایت کنید.
3. انتخاب پلتفرم
رپورتاژ آگهی را قرار است در چه پلتفرمی بگذارید؟ رسانههای چاپی، وبسایتها یا شبکههای اجتماعی؟ پلتفرمی را انتخاب کنید که پرسونای شما بیشر در آن حضور دارد.
4. محتوای ارزشمند و مفید تولید کنید.
به جای نوشتن یک متن تبلیغاتی واضح و آشکار، همانند محتواهای بلاگ، اطلاعات ارزشمند در اختیار مخاطب بگذارید. به این فکر کنید که چگونه میتوانید با تولیدمحتوای ارزشمند به مخاطب خود خدمت کنید.
5. در محتوای خود به آنچه وعده میدهید، پایبند باشید.
پس از اینکه سفارش رپورتاژ آگهی شما توسط یک نشریه پذیرفته شد، یا بعد از اینکه پیشنویس آن را نوشتید، محتوا را از نظر یکپارچگی بررسی کنید: آیا رپورتاژ شما به هدفی که در عنوان گفتهاید، دست پیدا میکند؟
مهم است که اطلاعات موجود در مقاله شما با عنوان آن مطابقت داشته باشد تا خوانندگان بدانند که با چه چیزی روبرو هستند. به علاوه، با این کار اعتبار خود را به خاطر تبلیغات غلط از دست نمیدهید و میتوانید مطمئن باشید که به مخاطبان خود خدمت میکنید.
6. محتوای شما در راستای حل مشکلات مخاطب هدف باشد.
در تبلیغات متنی، اولویت اصلی شما باید خدمت به مخاطب باشد. بله، تبلیغات متنی به کسبوکار شما کمک میکند، اما درنهایت، حل مشکلات مشتری، منجر به جذب مشتریان جدید میشود.
تولید محتواهای متنی جذاب همچون رپورتاژ آگهی، فرصتی برای صحبت در مورد چگونگی حل تمام مشکلات مشتری توسط شرکت شما نیست. در عوض، فرصتی است که با تولید محتوای باکیفیت، به مخاطبان جدید دسترسی پیدا کنید. اگر میخواهید تبلیغی برای شرکت خود همراه با رپورتاژ آگهی قرار دهید، امکانپذیری آن را با مدیر شرکت مطرح کنید و حواستان باشد، چیزی را بنویسید که شرکت شما قادر به انجام آن باشد.
7. فراخوان به عمل داشتهباشید.
مطلبی که در رپورتاژ مینویسید؛ همچون سایر محتواهای متنی باید کال تو اکشن داشتهباشد. با این تفاوت که در آن به صورت نامحسوس این کار را انجام میدهید و دیگر محتوا یا دکمهای مشخص در این رابطه وجود ندارد.
8. از صحبتکردن فقط در مورد شرکت خود اجتناب کنید.
از صحبتکردن فقط در مورد شرکت خود اجتناب کنید. برای اینکه رپورتاژ شما به یک آگهی طولانی و کسلآور تبدیل نشود، از صحبتکردن فقط در مورد شرکت خود رهیز کنید. حتی اگر محتوای شما یک آزمون دارد، میتوانید چند سوال در مورد رقبا و چگونگی تطابق محصولات و خدمات آنها با نیازهای مشتریان خود در آن قرار دهید.
به همین ترتیب، اگر در حال نوشتن یک راهنمای «چگونه» هستید، زمانیکه شرکت خود را به عنوان یک منبع مطمئن معرفی میکنید، حتماً به یک یا دو گزینه دیگر نیز در کنار آن اشاره کنید.
9. ساده و مختصر بنویسید.
از اصطلاحات فنی یا پیچیده در رپورتاژ خود دوری کنید. به جای آن، نوشتار متنتان را ساده و مختصر نگه دارید و از زبانی شفاف و مستقیم استفاده کنید که به راحتی قابل درک باشد.
10. با تولید محتوای استثنایی مخاطب خود را خوشنود کنید.
رپورتاژ آگهی، فرصتی برای نوآوری و جلب رضایت مخاطب از طریق محتوایی جذاب است. استفاده از انیمیشن به جای تصاویر، ایموجی به جای متن و لحنی متفاوت، تجربهای جدید برای مخاطب رقم میزند و تعامل او را با محتوا افزایش میدهد.
آیا نوشتن رپورتاژ آگهی روی سئوی سایت تأثیر دارد؟
در دنیای شلوغ و پرهیاهوی مارکتینگ و رقبا، دیدهشدن حرف اول را میزند و سئوی قدرتمند (بهینهسازی موتور جستوجو) کلید این ماجراست. اما آیا رپورتاژ آگهیها میتوانند به سئوی سایت شما کمک کنند؟ پاسخ، هم بله و هم خیر است!
از یک طرف، محتوای باکیفیت و مرتبط با مخاطب، در رپورتاژ آگهیها میتواند به جذب ترافیک ارگانیک به سایت شما کمک کند. موتورهای جستوجو به محتوای تازه و مفید اهمیت میدهند و با انتشار مرتب آگهیهای مرتبط با حوزه کاری خود، میتوانید رتبه بهتری در نتایج جستوجو کسب کنید.
با این حال، گوگل به اصالت محتوا نیز اهمیت میدهد. یادتان باشد، اگر رپورتاژ شما بیش از حد تبلیغاتی باشد و تنها به دنبال فروش محصول باشید، ممکن است؛ توسط گوگل جریمه شوید. کلید موفقیت، ایجاد تعادل است. محتوای ارزشمند و قابل خواندن ارائه دهید که به سوالات مخاطبان پاسخ دهد و در عین حال، برند شما را به شکلی طبیعی تبلیغ کند.
فراموش نکنید که درج لینک به سایت خود در رپورتاژ آگهیها میتواند به هدایت کاربران به سمت شما کمک کند. اما؛ مراقب باشید که تعداد لینکها زیاد نباشد تا گوگل آن را به عنوان یک اقدام فریبکارانه تلقی نکند.
بنابراین، رپورتاژ آگهیها میتوانند ابزاری مفید برای تقویت سئوی سایت شما باشند، به شرطی که به شکلی اصولی و با تمرکز بر محتوای باکیفیت به کار گرفته شوند.
و اما سخن آخر
رپورتاژ آگهیها میتوانند با ارائه محتوای ارزشمند و افزایش مشارکت کاربران، تأثیر مثبتی بر سئو سایت بگذارند. اگر به دنبال بهبود سئو سایت خود با استفاده از رپورتاژ آگهیها هستید، تیم حرفهای ما در «آژانس دیجیتال مارکتینگ سها» آماده همکاری با شماست. با مشاوره و خدمات ما، بهترین نتایج را در بهینهسازی موتورهای جستوجو تجربه کنید. همین امروز با ما تماس بگیرید و سایت خود را به سطح بالاتری ببرید!