آژانس دیجیتال سها مارکتینگ

رازهای ناگفته شناسایی پرسونای کسب‌وکار!

پرسونای مخاطب

در دنیای پیچیده بازاریابی دیجیتال، تدوین پرسونای مخاطب از اساسی‌ترین ابزارها برای فهم عمیق‌تر و ارتباط مؤثرتر با مخاطبین است. «آژانس دیجیتال مارکتینگ سها» با بهره‌گیری از تخصص خود در تحلیل دقیق داده‌ها و درک نیازهای مشتریان، به شرکت‌ها کمک می‌کند تا پرسوناهای خریداری را طراحی کنند که نه تنها بازتاب دهنده شخصیت‌های واقعی هستند، بلکه راهنمایی برای ایجاد استراتژی‌های بازاریابی دقیق‌تر و مؤثرتر نیز می‌باشند.

اینک با همکاری سهامگ، این فرایند نه تنها به شما اجازه می‌دهد تا با مشتریان خود رابطه‌ای عمیق‌تر برقرار کنید، بلکه فرصت‌های جدیدی برای رشد و توسعه در اختیارتان قرار می‌دهد. پیشنهاد می‌کنیم تا در این مسیر هیجان‌انگیز همراه‌مان باشید و اطلاعاتی در زمینه تدوین پرسونای مخاطب کسب کنید. و شاهد تحولی دیجیتال در کسب‌وکار خود باشید.

چرا به طراحی پرسونا نیاز دارید؟

نخستین پرسشی که ممکن است، ذهن شما را درگیر خود کند، این است که چرا شما باید به طراحی پرسونای مخاطب نیاز داشته‌باشید. در ادامه به دلایل نیاز به این مسئله اشاره خواهیم کرد:

1. مخاطب خود را می‌شناسید.

با ترسیم یک تصویر واضح از مشتری ایده‌آل، می‌توانید نیازها، خواسته‌ها، رفتارها و انگیزه‌های پرسونا را درک کنید. این به شما کمک می‌کند تا محصولات و خدمات خود را به طور مؤثرتر به آن‌ها ارائه دهید.

2. استراتژی بازاریابی هدفمند طراحی می‌کنید.

با داشتن درک درستی از مخاطب، می‌توانید پیام‌های بازاریابی خود را به طور خاص برای آن‌ها طراحی کنید. این به شما کمک می‌کند تا با افراد مناسب در زمان درست ارتباط برقرار کنید و بازگشت سرمایه (ROI) را افزایش دهید.

3. توسعه محصول را به سمت و سوی درست هدایت می‌کنید.

با در نظر گرفتن نیازها و خواسته‌های پرسونا، می‌توانید محصولات و خدماتی را توسعه دهید که واقعاً برای آن‌ها مفید هستند. این به شما کمک می‌کند تا از هدر رفتن منابع برای توسعه محصولات یا خدماتی که کسی به آن‌ها نیاز ندارد، جلوگیری کنید.

4. زمان خود را مدیریت می‌کنید.

با درک اولویت‌های پرسونا، می‌توانید زمان خود را روی فعالیت‌هایی که برای آن‌ها ارزش بیشتری دارد، متمرکز ‌کنید. این به شما کمک می‌کند تا بهره‌وری خود را افزایش دهید و به اهداف تجاری خود سریع‌تر دست پیدا کنید.

در دنیای پرمشغله‌ی امروز، داشتن یک پرسونای مخاطب دقیق و به روز شده می‌تواند یک مزیت رقابتی مهم برای شما محسوب شود. پس همین امروز شروع به طراحی پرسونای خود کنید و از مزایای آن بهره‌مند شوید.

مهم‌ترین عناصر طراحی پرسونا چیست؟

در طراحی پرسونای مخاطب باید به 11 فاکتور که در ادامه به آن اشاره کنیم، توجه و دقت لازم را داشته باشید:

· اطلاعات دموگرافیک

  1. سن
  2. جنسیت
  3. موقعیت مکانی
  4. سطح تحصیلات
  5. سطح درآمد

· جایگاه شغلی و اطلاعات مربوط به شغل

  1. آیا مخاطب‌ شما شاغل است؟
  2. کجا کار می‌کند؟ کارمند یکی از ارگان‌های دولتی است یا کارآفرین؟
  3. چند سال سابقه کار دارد؟
  4. رده شغلی‌اش چیست؟
  5. مهارت‌هایی که به واسطه شغلش کسب کرده‌است؛ شامل چه چیزهایی می‌شود؟
  6. احساس او نسبت به مسیر شغلی که طی کرده و یا آینده شغلی‌اش چیست؟
پرسونای کسب و کار B2B
چنانچه مخاطب شما کسب‌وکار B2B دارد، به فاکتور جایگاه شغلی در طراحی پرسونای مخاطب توجه ویژه داشته‌باشید.

· اصول ارزش‌ها و هویت

درک اهداف کلی مخاطب، احساس او نسبت به خودش و انگیزه‌های پشت تصمیمات خرید مشتریان می‌تواند به شما کمک کند تا پیام‌های بازاریابی خود را بهتر هدف‌گذاری کنید.

· چالش‌ها و مشکلات

شناسایی مشکلات و چالش‌هایی که مشتریان در حال حاضر با آن‌ها روبرو هستند، به شما امکان می‌دهد راه‌حل‌هایی ارائه دهید که به طور مستقیم نیازهای آن‌ها را برآورده سازد.

· کانال‌های ارتباطی

تعیین کانال‌های ارتباطی که پرسوناهای شما بیشترین زمان خود را صرف می‌کنند، از جمله شبکه‌های اجتماعی، ‌سایت‌ها، انجمن‌های آنلاین و غیره.

· اهداف آرزوها و الگوها

پرسونای شما از چه افرادی تأثیرپذیر است؟ کدام اینفلوئنسرها را دنبال می‌کند؟ چه افرادی را غول و بزرگان مسیر می‌داند؟ از زندگی‌اش چه می‌خواهد؟ جایگاه رویایی که از کسب‌وکار خود در ذهنش دارد، چیست؟

· چالش‌ها و مشکلات

پرسونای شما در حال حاضر با چه مشکلات و چالش‌هایی درگیر است؟ درد اصلی که معتقد است، شما می‌توانید آن را برطرف کنید، چیست؟

· سبک زندگی

پرسونای شما چه ترس‌ها و نگرانی‌هایی دارد؟ اولویت‌های زندگی‌اش چیست؟ چه اطلاعاتی از سبک زندگی‌اش دارید؟ آیا برآوردی از سبد هزینه‌هایش دارید؟ آیا در جامعه حضوری فعال دارد؟

· منابع کسب اطلاعات

پرسونای مخاطب شما، اطلاعاتش را از چه روش‌ها و کانال‌هایی کسب می‌کند؟ رسانه‌های محبوبش چه چیزهایی هستند؟ کدام رسانه‌ها را معتبر یا نامعتبر می‌داند؟ چه نوع کتاب و مجلاتی را مطالعه می‌کند؟

بیشتر بخوانید  سئوی کلاه خاکستری ریسک یا پاداش؟

· حضور دیجیتالی

  1. پرسونای مخاطب شما، سطح دسترسی به اینترنتش چقدر است؟
  2. از چه روشی برای دسترسی به اینترنت استفاده می‌کند؟
  3. چقدر سواد دیجیتالی و تکنولوژی دارد؟
  4. آیا سایت یا بلاگ دارد؟
  5. از کدام پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی بیشتر استفاده می‌کند؟ از پلتفرم‌های داخل کشور استفاده می‌کند یا خارجی و میزان دسترسی آن چقدر است؟
  6. آیا در شبکه‌های اجتماعی فعال است؟ از کدام پلتفرم‌ها بیشتر استفاده می‌کند؟
  7. آیا اکانت در شبکه‌های مختلف اجتماعی دارد؟ ایمیل چطور؟ ایمیل خود را هر چندوقت بررسی می کند؟
  8. آیا پرسونای شما اهل خرید اینترنتی هست یا خریدهایش را فیزیکی انجام می‌دهد؟
  9. اگر خرید آنلاین را ترجیح می‌دهد، تا چه رقمی حاضر است، آنلاین خرید کند؟
  10. محتوای شما را از کدام کانال دیجیتالی می‌خواند یا مشاهده می‌کند؟

· ترجیحات محتوایی

در تدوین پرسونای مخاطب، درک ترجیحات محتوایی اهمیت ویژه‌ای دارد. این مسئله شامل علاقه‌مندی‌های آن‌ها به انواع محتوا مانند ویدیوهای کوتاه، مقالات آموزشی، اینفوگرافیک‌ها، پادکست‌ها و پست‌های تعاملی در شبکه‌های اجتماعی است. توجه به این ترجیحات به شما کمک می‌کند تا استراتژی محتوایی موثری طراحی کنید که با نیازها و علایق مشتریان‌تان هم‌خوانی داشته باشد.

در طراحی پرسونای مخاطب، مهم‌ترین فاکتورها، کسب درآمد، ترجیحات محتوایی و حضور دیجیتالی است که در هر 2 نوع کسب‌وکار، یعنی B2B و B2C باید به آن توجه لازم را کرد.

مهم‌ترین مزایای طراحی پرسونا

· درک بهتر کاربران

پرسوناهای خریدار به شما کمک می‌کنند تا درک عمیق‌تری از مخاطب هدف خود داشته باشید. با ایجاد پروفایلی دقیق از یک کاربر نمونه، طراحان پرسونای مخاطب، می‌توانند بهتر به نیازها، اهداف، نقاط درد و رفتارهای آن‌ها پی ببرند. این درک می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا طرح‌های مؤثرتر و کاربرپسندتری برای مخاطب ایجاد کنند.

· همکاری بهبود یافته

گاهی اوقات به نظر می‌رسد که به عنوان طراحان پرسونای مخاطب، شما می‌توانید از این موضوع غافل شوید. کار شما یک تلاش گروهی است و نیازمند کمک بسیاری از ذینفعان است. پرسوناهای کاربر می‌توانند همکاری بین طراحان، توسعه‌دهندگان، بازاریابان و سایر ذینفعان را تسهیل بخشد. با ارائه درک مشترکی از کاربران، پرسوناهای کاربر می‌توانند اطمینان حاصل کنند که همه افراد درگیر پروژه در یک سطح قرار دارند و به سمت هدف‌های مشترک پیش می‌روند.

· طراحی متمرکزتر

پرسوناهای کاربر می‌توانند شما را در مسیر درست نگه دارند! آن‌ها به طراحان کمک می‌کنند تا طی فرآیند طراحی، روی نیازهای مخاطب هدف خود متمرکز بمانند. با ارجاع مداوم به پرسوناهای کاربر، اطمینان حاصل می‌شود که نیازهای کاربران در هر مرحله از فرآیند طراحی به طور مداوم حفظ می‌شوند.

· تصمیم‌گیری بهتر

از آنجایی که پرسوناهای کاربر بر اساس تحقیق و داده‌ها شکل گرفته‌اند، می‌توانند به شما کمک کنند تا هنگام طراحی، تصمیمات بهتری بگیرید. چون به شما اجازه می‌دهند تا درک‌شان کنید، برای چه افرادی طراحی می‌شوند، پرسوناهای کاربر می‌توانند به طراحان کمک کنند تا در مورد عناصر طراحی مانند چیدمان، ویژگی‌ها و عملکرد تصمیمات آگاهانه‌ای بگیرند.

· تجربه کاربری راحت‌تر

استفاده از پرسوناهای کاربر به‌طور قاطع به بهبود تجربه کاربری کمک می‌کند. با تمرکز بر نیازهای مخاطبان هدف در طول فرآیند طراحی، طراحان قادر خواهند بود، محصولات دیجیتالی را طراحی کنند که نه تنها شهودی و کاربرپسند باشند، بلکه جذابیت بیشتری نیز داشته باشند. این رویکرد، به نوبه خود، منجر به افزایش رضایت کاربر، ارتقاء سطح تعامل و بهبود نرخ حفظ کاربران خواهد شد.

پرسوناهای خریدار
پرسوناهای خریدار، طراحی محصولات دیجیتالی را با تمرکز بر نیازهای کاربر بهبود می‌بخشند، درک کاربر را افزایش داده و تجربه کاربری را بهبود می‌سازند.

مراحل تدوین پرسونای مخاطب چیست؟

ساخت پرسونای کاربر مثل ساختن یه پازل هیجان‌انگیزه است که تیکه‌های مختلف آن را جمع می‌کنید و درنهایت، تصویری واضح از مشتری ایده‌آلتان به دست می‌آورید. برای آنکه بیشتر با مراحل تدوین پرسونای مخاطب آشنا شوید، همچنان همراه ما باشید:

1. تحقیق کردن

تحقیق، پایه و اساس پرسونای شماست. داده‌های مشتریان فعلی خود را تجزیه و تحلیل کنید و تحقیقات بازار انجام دهید تا مشخص کنید مشتری ایده‌آل شما کیست؟ ترکیب داده‌های جمعیت‌شناختی، رفتاری و روان‌شناختی و… بهترین نتیجه را می‌دهد.

هر چه انواع بیشتری از داده‌ها را تجزیه و تحلیل کنید، پرسونای مخاطب شما جامع‌تر خواهد بود. می‌توانید از طریق CRM، داده‌های مشتریان فعلی را جمع‌آوری کنید و از طریق نظرسنجی‌ها، مصاحبه‌ها و … تحقیقات بازار انجام دهید.

2. پرسیدن سوالات درست

برای هدایت خود در فرآیند طراحی پرسونای مخاطب، به لیست سوالات خود مراجعه کنید. یک لیست اولیه از سوال‌ها می‌تواند شامل موارد زیر شود:

  • شغل‌شان چیست؟
  • یک روز معمولی در زندگی آن‌ها چگونه می‌گذرد؟
  • برای کسب اطلاعات به کجا مراجعه می‌کنند؟
  • ترجیح می‌دهند چگونه کالا و خدمات خود را دریافت کنند؟
  • هنگام انتخاب یک فروشنده چه چیزی برای آن‌ها اهمیت دارد؟
  • چه چیزی برای آن‌ها ارزش بیشتری دارد؟
  • اهداف‌شان چیست؟
بیشتر بخوانید  اشتباه‌های بازاریابی محتوایی

3. توجه به به علایق، اهداف و چالش‌های مشتری

کلید ایجاد یک پرسونای کاربردی و مفید، درک موقعیت مشتری و ساختن یک داستان برای آن است. پرسونای مخاطب شما فقط، مجموعه‌ای از داده نیست. بلکه، با گردآوری یک داستان بر اساس تحقیق، به پرسونای مخاطب خود جنبه انسانی می‌بخشید.

علایق مشتری شما می‌تواند هر چیزی از پادکست‌ها تا تیک‌تاک باشد. پس از داشتن اطلاعات پایه، می‌توانید به اهداف و چالش‌های آن‌ها بپردازید. آن‌ها می‌خواهند برای کسب‌و‌کار خود به چه چیزی برسند؟ چه چالش‌هایی بر سر راه‌شان وجود دارد؟

4. تطبیق پرسونا با محصول

مطابقت‌دادن پرسونای مخاطب با محصول شما یک مرحله کلیدی است. با انجام این کار، خواهید فهمید که چگونه برای مشتری خود راه‌حل ارائه می‌دهید.

چگونه از پرسونا در بازاریابی محتوا استفاده می‌کنید؟

پرسوناهای خریدار، قطعه‌ای کلیدی در پازل بازاریابی محتوایی شما هستند. آن‌ها می‌توانند استراتژی محتوا، تعامل مشتری و تاثیرگذاری پیام‌های‌تان را به طرز چشمگیری بهبود بخشند. اما؛ این تمام ماجرا نیست! در ادامه به دلایل استفاده از پرسونا در کمپین‌های تبلیغاتی و محتوا اشاره می‌کنیم:

· شناخت عمیق مخاطب

پرسوناها به شما اطلاعات ارزشمندی در مورد مخاطبان‌تان می‌دهند. با تحقیق و تحلیل دقیق مشتریان، می‌توانید رفتار، اهداف، چالش‌ها، علایق و عادت‌های مصرف محتوای آن‌ها را به خوبی درک کنید. این نه تنها به تیم بازاریابی شما کمک می‌کند تا محتوای باارزشی تولید کند، بلکه باعث می‌شود به‌عنوان یک مرجع در صنعت خود شناخته شوید.

· تقسیم‌بندی بهتر مشتریان

تقسیم‌بندی مشتریان یعنی این که آن‌ها را براساس شباهت‌های‌شان به گروه‌های مختلفی تقسیم کنید. این تقسیم‌بندی می‌تواند بر اساس موقعیت جغرافیایی، جمعیت‌شناسی، ویژگی‌های شخصیتی و… صورت گیرد.

پرسوناها می‌توانند فرآیند تقسیم‌بندی مشتریان را بهبود بخشند، زیرا آن‌ها بر اساس داده‌های واقعی مشتری ساخته شده‌اند. می‌توانید از Google Analytics به همراه پرسوناها برای تجزیه و تحلیل محتوای خود استفاده کنید. این کار به شما ایده می‌دهد که چه نوع محتوایی برای بخش‌های مختلف، کاربردی‌تر است.

· ترسیم سفر مشتری

از ابزارهایی مختلف می‌توانید برای طراحی سفر مشتری استفاده کنید. این نقشه به شما اطلاعاتی درباره چگونگی کشف ‌سایت‌تان توسط کاربران، مرحله‌ای که در قیف بازاریابی قرار دارند و مکان‌هایی که از ‌سایت خارج می‌شوند، می‌دهد. با استفاده از این دانش می‌توانید تجربه مشتری را بهبود بخشید و محتوای ‌سایت خود را اصلاح کنید.

· انعکاس صدای مشتری

پرسوناها به شما کمک می‌کنند تا محتوای خود را مطابق با صدای مشتری تنظیم کنید. دیگر لازم نیست؛ تلاش کنید تا بفهمید مخاطبان به چه چیزی علاقه دارند.

وقتی بدانید مخاطبان شما به دنبال چه چیزی هستند، می‌توانید به راحتی محتوایی تولید کنید که به سؤالات‌شان پاسخ دهد. محتواهای این چنینی، تمرکز را از محصولات/خدمات به سمت کاربران تغییر می‌دهد و منجر به بهبود تجربه مشتری و افزایش نرخ تبدیل می‌شود.

· حفظ ثبات برند

لحظه‌ای که لوگوی کوکاکولا را می‌بینید یا حتی بطری شیشه‌ای آن را لمس می‌کنید، می‌دانید که کوکاکولا است. این قدرت برندی است که بر مشتریان خود دارد.

پرسوناهای مشتری به شما امکان می‌دهند تا یک هویت برند، لحن صدا و سبک پیام‌رسانی ثابت را در همه کانال‌های بازاریابی حفظ کنید. از آنجایی که می‌دانید کاربران شما در هر مرحله از سفر مشتری چه انتظاری دارند، می‌توانید به راحتی محتوایی تولید کنید که با برند شما مطابقت داشته باشد.

· بهبود کیفیت کار گروهی

هماهنگی بین تیم‌های مختلف، به‌ویژه تیم‌های فروش و بازاریابی، همیشه چالش‌برانگیز است.بااین‌حال، پرسوناها می‌توانند این مشکل را حل کنند. می‌توانید آن‌ها را با تیم‌های روابط‌عمومی، پشتیبانی مشتری و فروش به اشتراک بگذارید و مطمئن شوید که همه در مورد مشتریان شما در یک صفحه هستند.

از آنجایی که %65 از افراد تمایل دارند، محتوای شخص ثالث را مصرف کنند، ایجاد محتوایی که کاربران شما واقعاً می‌خواهند مهم است. و برای محتوای باکیفیت، پرسوناهای بازاریابی محتوا بهترین راه هستند.

تجزیه و تحلیل سایت
شما می‌توانید از گوگل آنالیتیکس به همراه پرسوناها برای تجزیه و تحلیل محتوای خود در سایت استفاده کنید.

و اما سخن آخر

تدوین پرسونای مخاطب یک گام حیاتی در بازاریابی دیجیتال است که به شما امکان می‌دهد با دقت بیشتری به نیازها، اهداف و چالش‌های مخاطب هدف خود پاسخ دهید. این رویکرد امکان ساخت محتوا و استراتژی‌های بازاریابی را فراهم می‌کند که نه تنها پیام‌های شما را تأثیرگذارتر می‌سازد، بلکه به بهبود تعامل و افزایش تبدیل نیز کمک می‌کند.

با تمرکز بر تحقیق دقیق و تجزیه و تحلیل عمیق، شما قادر خواهید بود، پرسوناهایی را شکل دهید که واقعاً نمایانگر مشتریان ایده‌آل شما هستند.

آیا آماده‌اید تا استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال خود را به سطح بالاتری ارتقا بخشید ؟ «آژانس دیجیتال مارکیتینگ سها» با تخصص گسترده در تدوین پرسونای مخاطب، آماده است تا به شما در دستیابی به این هدف کمک کند. با ما تماس بگیرید تا ببینید چگونه می‌توانیم با استفاده از تدوین پرسوناهای دقیق و بازاریابی محتوایی حرفه‌ای، تجربه‌ای متمایز و موفقیت‌آمیز را برای مشتریان شما رقم بزنیم.

منابع: hubspot/ linkedin/ delve.ai

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مشاوره نیاز دارید؟
پیمایش به بالا