آژانس دیجیتال سها مارکتینگ

کمپین بازاریابی، راز موفقیت برندها در دنیای رقابتی این روزها

کمپین بازاریابی در عصر دیجیتال امروزی، به عنوان ابزاری قدرتمند برای برقراری ارتباط معنادار با مخاطبان ظهور کرده‌اند. «آژانس دیجیتال سها مارکتینگ»، با درک عمیق از این پتانسیل، در جهت خلق کمپین‌هایی پیشرو و خلاقانه قدم برمی‌دارد و وعده دیده‌شدن در دنیای شلوغ امروزی را می‌دهد.

این آژانس، با استفاده از آخرین استراتژی‌ها و ابزارهای بازاریابی، به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا نه تنها صدای خود را به گوش جهانیان برسانند بلکه با پیام‌هایی قدرتمند و جذاب، قلب مخاطبان را نیز تسخیر کنند.

در این مسیرسخت، به منظور آشنایی بیشتر شما، ما در در سهامگ مطلبی سعی کردیم مطلبی جامع اما کامل، پیرامون مفاهیم کلیدی همچون کمپین بازایابی، انواع آن، اجزای متنوعش، نحوه برگزاری کمپین تبلیغاتی و … در اختیارتان بگذاریم.

کمپین بازاریابی (Marketing campaign) چیست؟

کمپین‌های بازاریابی تلاش‌های سازماندهی‌شده و استراتژیک برای پیشبرد یک هدف خاص شرکت هستند. این اهداف می‌توانند شامل افزایش آگاهی از یک محصول جدید یا جمع‌آوری بازخورد مشتری باشند. کمپین‌های بازاریابی اغلب، ترکیبی از رسانه‌های مختلف از جمله ایمیل، تبلیغات چاپی، تبلیغات تلویزیونی یا رادیویی، تبلیغات کلیکی و رسانه‌های اجتماعی هستند.

چطور یک کمپین بازاریابی موفق طراحی کنید؟

برای اجرای یک کمپین بازاریابی موفق، کسب‌وکارها باید زمان زیادی را به برنامه‌ریزی اختصاص دهید. یادتان باشد، وقتی می‌خواهید در کسب‌وکار خود پیشرو و فعال به نظر برسید، باید برنامه‌های کمپین خود را با تحقیق دقیق ایجاد و اجرا کنید. در راستای اجرای این کمپین تأثیرگذار، گام‌های موثری که باید به آن‌ها توجه کنید، عبارت‌اند از:

1. شناسایی هدف

پیش از همه، باید هدف اصلی کمپین خود را تعیین کنید. آیا در پی جذب سرنخ‌های بیشتر هستید؟ یا هدف شما افزایش میزان تعامل در شبکه‌های اجتماعی و یا معرفی محصول جدید است؟ گاهی نیز ممکن است، بخواهید از کمپین‌های بازاریابی برای کاهش تأثیرات منفی اخبار نامطلوب استفاده کنید.

2. کانال‌های توزیع

محتوای شما کجا منتشر خواهد شد؟ فرض کنید، دارید روی یک کمپین بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی کار می‌کنید. بهتر است، روی کانال‌هایی تمرکز کنید که بیشتر با مخاطبان‌تان ارتباط برقرار می‌کنند و کانال‌هایی که کمتر محبوب هستند را کنار بگذارید.

3. شناخت دقیق بازار و مخاطب

پیش از شروع یک کمپین بازاریابی، باید اطلاعات کاملی درباره بازار، محصولات، مشتریان و رقبا داشته باشید. انتخاب پیام‌های درست و فراخوان‌های به عمل مناسب برای کمپین، بخش مهمی از راه‌اندازی یک کمپین بازاریابی موفقیت‌آمیز است.

4. برنامه‌ریزی زمان و بودجه

همه کمپین‌های بازاریابی نیازمند بودجه اضافی نیستند، اما بسیاری از آن‌ها، هنوز هستند. هزینه‌های آژانس، تبلیغات، و هزینه‌های فریلنس را در نظر بگیرید. سپس، این اعداد را در هر تجزیه و تحلیل بازگشت سرمایه برای کمپین خود در نظر بگیرید.

5. فرمت‌های محتوا

تصمیم بگیرید که چه نوع محتوایی برای کمپین‌تان می‌خواهید بسازید. اغلب؛ بازاریاب‌ها از چندین نوع محتوا در یک کمپین استفاده می‌کنند. مثلاً، یک کمپین برای برندسازی می‌تواند شامل ویدئوهای تبلیغاتی، خبرنامه‌ها و بلاگ‌های مهمان باشد.

بیشتر بخوانید  بازطراحی سایت، چه زمانی سایتمان را ریدیزاین می‌کنیم؟

6. تعیین اعضای تیم

چه کسانی در تیم شما هستند؟ پیش از شروع کمپین، مشخص کنید هر کس در تیم چه وظیفه‌ای دارد؟ باید بدانید که چه کسی نوشتن متن، طراحی، خرید تبلیغات و ارائه گزارشات را بر عهده خواهد داشت؟

7. ارزیابی میزان موفقیت و اصلاح

در نهایت با تعریف معیارهای مناسب، موفقیت کمپین را ارزیابی کنید و به دنبال استراتژی‌های بازاریابی دیگر برای بهبود آن باشید.

اجزای کمپین بازاریابی
کمپین‌های بازاریابی موفق، همیشه یک هدف مشخص و کلیدی دارند.

یک کمپین بازاریابی موفق از چه اجزایی تشکیل شده‌است؟

حال که با اصول اولیه طراحی یک کمپین بازاریابی آشنا شدید، نوبت آن رسیده که بدانید یک Marketing campaign موفق از چه اجزایی تشکیل شده‌است؟

  1. بازاریابی ایمیلی، یکی از قدرتمندترین ابزارها در عصر دیجیتال است که به شما امکان می‌دهد به طور مستقیم با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید.
  2. شبکه‌های اجتماعی نیز فرصت‌های بی‌شماری را برای ایجاد ارتباط و تعامل با کاربران فراهم می‌کنند.
  3. بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO) از دیگر رکن‌های اساسی در جذب بازدیدکننده به سایت شما و افزایش نرخ بازدید از سایت است.
  4. بازاریابی محتوا و تولید محتوای باکیفیت، به شما کمک می‌کند تا مخاطبین خود را آموزش دهید، اعتمادسازی کنید و مشتریان بالقوه را به سمت محصولات یا خدمات خود هدایت کنید. وب‌سایت‌ها و صفحات تجارت الکترونیک، ویترین آنلاین شما هستند که امکان خرید آسان و راحت را برای مشتریان فراهم می‌آورند.
  5. مناسبت‌های مهم و تقویم تبلیغاتی می‌توانند فرصت‌هایی برای برجسته‌سازی برند و افزایش فروش ایجاد کنند.
  6. استفاده از مطبوعات و رسانه‌های مختلف، راهی برای رسیدن به مخاطبان گسترده‌تر و ایجاد آگاهی برند است.
  7. مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) به شما کمک می‌کند تا با مشتریان خود ارتباط معناداری برقرار کنید و نیازهای آن‌ها را بهتر درک کنید.
  8. در نهایت، بازاریابی مستقیم از طریق رسانه‌های سنتی مانند روزنامه‌ها و مجلات، همچنان یک روش موثر برای رسیدن به بخشی از مخاطبین است که ممکن است از طریق کانال‌های دیجیتالی به دست نیایند.

کمپین بازاریابی چه انواعی دارد؟

در این قسمت به انواع کمپین بازاریابی اشاره می‌کنیم:

  1. کمپین بازاریابی محصول
  2. کمپین توسعه برند
  3. کمپین بازاریابی ایمیلی
  4. کمپین بازاریابی محتوا
  5. کمپین محتوای تولیدشده توسط کاربران (UGC)
  6. کمپین روابط عمومی / آگاهی‌بخشی
  7. کمپین پست مستقیم
  8. کمپین بازاریابی وابسته
  9. کمپین شبکه‌های اجتماعی
  10. کمپین بازاریابی جذب مشتری
  11. کمپین تبلیغات / تبلیغات پولی
  12. کمپین آگاهی از برند
  13. کمپین ریبرندینگ
  14. کمپین سئو

چطور مناسب‌ترین کمپین بازاریابی را انتخاب کنیم؟

بازاریابان برای انتخاب نوع کمپین بازاریابی، گزینه‌های متعددی در اختیار دارند، اما چطور بهترین انتخاب را داشته‌باشند؟ براساس گزارش راهبرد و ترندهای بازاریابی ۲۰۲۳، استراتژی‌های مبتنی بر داده، محبوب‌ترین نوع کمپین‌های بازاریابی هستند.

برندها همچنین بر بازاریابی چابک و توانایی تغییر در نوع کمپین‌های خود تأکید دارند. کمپین‌های بازاریابی موفق همچنان بر بازاریابی رسانه‌های اجتماعی و برندسازی تمرکز دارند. شرکت‌ها برای افزایش تعامل، توجه ویژه‌ای به جوامع آنلاین دارند.

صرف نظر از نوع کمپین، محبوب‌ترین ابزار بازاریابی ویدئو است. پس از آن، تصاویر، مقالات بلاگ، اینفوگرافیک، پادکست و سایر محتواهای صوتی قرار می گیرند.ویدئو همچنان بالاترین بازگشت سرمایه (ROI) را در بین تمامی فرمت‌های رسانه ای دارد و این روند همچنان ادامه دارد.

تفاوت کمپین بازاریابی با کمپین تبلیغاتی چیست؟

در دنیای کسب‌وکار، تفاوت‌هایی بین کمپین بازاریابی و کمپین تبلیغات وجود دارد که شاید در نگاه اول چندان واضح به نظر نرسند. بگذارید با هم قدم‌به‌قدم این 2 مفهوم را بررسی کنیم:

بیشتر بخوانید  صفر تا صد بازاریابی برونگرا + مهم‌ترین ویژگی‌ها و مشکلاتش

کمپین بازاریابی، فرآیندی است که طی آن یک شرکت تلاش می‌کند شناخت و درک مخاطبان هدف خود را بالا ببرد و از این طریق، پرسونای مخاطب را متقاعد سازد به سراغ محصولات یا خدماتش بروند. به‌عبارتی، بازاریابی یک چتر بزرگ است که اهداف گسترده‌ای را در بر می‌گیرد.

کمپین تبلیغات یکی از ابزارهای زیرمجموعه بازاریابی است که از پیام‌های متقاعدکننده برای دستیابی به اهداف بازاریابی استفاده می‌کند. به زبان ساده، تبلیغات با صدای بلند حرف می‌زند و توجه‌ها را به سمت برند جلب می‌کند.

کمپین تبلیغاتی یا کمپین بازاریابی؟ کدام یک در اولیت است؟

همان‌طور که اشاره شد، بازاریابی به زبان ساده، به معنای تلاش یک شرکت برای افزایش آگاهی از برند خود و قانع‌کردن مشتریان به انجام خرید است. تبلیغات نیز فرآیندی است که در آن محتوای متقاعدکننده‌ای برای دستیابی به این اهداف گسترده ایجاد می‌شود. یک کمپین تبلیغاتی می‌تواند یکی از جوانب استراتژی‌های یک کمپین بازاریابی وسیع‌تر باشد.

کمپین بازاریابی به مجموعه فعالیت‌هایی گفته می‌شود که هدف آنها ارتقاء آگاهی افراد هدف نسبت به برند و محصولات و در نهایت افزایش میزان فروش است

منظور از کمپین فروش چیست؟

 کمپین فروش یک تاکتیک است که توسط کسب‌وکارها و سازمان‌ها، برای افزایش تقاضا، محصولات و خدمات خاص در یک دوره زمانی کوتاه استفاده می‌شود. بخش‌های فروش و کارکنان اغلب؛ از استراتژی‌های فروش مهم برای تشویق مصرف‌کنندگان به خرید اقلام و کمک به شرکت برای افزایش درآمد کلی استفاده می‌کنند. به‌طور معمول، کمپین‌های فروش روی اهداف و مقاصد کوتاه‌مدتی که می‌توانند به سرعت به آن‌ها دست یافت و در درازمدت به نفع شرکت باشند، تمرکز می‌کنند.

چه تفاوتی بین کمپین فروش و کمپین بازاریابی وجود دارد؟

کمپین فروش و کمپین بازاریابی هر دو اجزای مهمی از استراتژی کلی یک شرکت برای جذب مشتری و افزایش درآمد هستند، اما تمرکز و اهداف متفاوتی دارند:

· کمپین فروش

  1. تمرکز بر معاملات کوتاه‌مدت

هدف اصلی این نوع کمپین، تشویق مشتریان به انجام خرید در زمان حال است.

  1. محوریت بر ارائه معاملات و تخفیف‌ها

کمپین‌های فروش معمولاً شامل تخفیف‌های ویژه، پیشنهادات محدود زمانی، و سایر انگیزه‌هایی می‌شوند که مشتریان را به خرید فوری ترغیب می‌کنند.

  1. هدف‌گذاری بر اساس نتایج فوری

این کمپین‌ها به دنبال افزایش فروش و تولید درآمد در کوتاه‌مدت هستند.

· کمپین بازاریابی

  1. تمرکز بر ساخت برند و آگاهی

کمپین‌های بازاریابی به دنبال ایجاد آگاهی و توسعه تصویر برند در ذهن مشتریان هستند.

  1. استراتژی‌های طولانی‌مدت

این کمپین‌ها اغلب؛ شامل تولید محتوا، بازاریابی ایمیلی، تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی، و سایر فعالیت‌هایی می‌شوند که به دنبال جذب و نگه‌داشت مشتریان در بلندمدت هستند.

  1. هدف‌گذاری بر اساس ایجاد ارتباطات معنادار

کمپین‌های بازاریابی به دنبال ایجاد ارتباط عمیق‌تر با مشتریان و افزایش وفاداری به برند هستند.

کمپین فروش
کمپین‌های فروش بیشتر بر افزایش فروش کوتاه‌مدت و بهبود جریان نقدی تمرکز دارند، در حالی‌که کمپین‌های بازاریابی بر ایجاد آگاهی برند، ارتباط با مشتری و رشد درآمد بلندمدت متمرکز هستند.

و اما سخن آخر

کمپین‌های بازاریابی می‌توانند مانند ابزارهای جادویی عمل کنند و به کسب‌وکار شما در رسیدن به اهداف گوناگون نظیر افزایش آگاهی از برند، تقویت فروش و ارتقاء وفاداری مشتری کمک می‌کنند.. با آژانس دیجیتال سها مارکتینگ، شما می‌توانید کمپین‌هایی طراحی کنید که نه تنها موثر هستند، بلکه در ذهن مخاطبانتان نیز ماندگار می‌شوند.

یادتان باشد، هیچ کمپینی بی‌نقص نیست، اما با تمرکز بر اهداف خود و بهره‌گیری از خلاقیت، می‌توانید نتایج شگفت‌انگیزی کسب کنید. آژانس دیجیتال مارکیتینگ سها در کنار شماست تا با اجرای کمپین‌های بازاریابی دقیق و خلاق، به موفقیت کسب‌وکارتان کمک کند. همین حالا با ما تماس بگیرید و از قدرت کمپین‌های بازاریابی برای رسیدن به اهداف کسب و کار خود بهره‌مند شوید!

منابع: indeed/ investopedia/ hubspot/ bigcommerce

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مشاوره نیاز دارید؟
پیمایش به بالا