آژانس دیجیتال سها مارکتینگ

راهنمای جامع تبلیغات کلیکی (PPC)، از صفر تا صد

راهنمای جامع تبلیغات کلیکی (PPC)، از صفر تا صد

«تبلیغات کلیکی» (Click Pay (Perیا PPC) یکی از روش‌های بسیار موثر بازاریابی است که برای جذب ترافیک سایت، افزایش مخاطب، آگاهی از برند و … می‌توان از آن استفاده کرد. در این مطلب از سهامگ، سعی داریم شما را با این شیوۀ مارکتینگ، مزایا و معایب آن و چند نمونه از پلتفرم‌های محبوب تبلیغات کلیکی آشنا سازیم. پس تا انتهای مطلب؛ همراه ما باشید.

تبلیغات کلیکی ppc چیست؟

چرا باید برای تبلیغاتی که نتیجه نمی‌دهند، هزینۀ زیادی پرداخت کرد؟ تبلیغات کلیکی (PPC) اینجاست تا به شما کمک کند!
چرا باید برای تبلیغاتی که نتیجه نمی‌دهند، هزینۀ زیادی پرداخت کرد؟ تبلیغات کلیکی (PPC) اینجاست تا به شما کمک کند!

تبلیغات کلیکی، یعنی تبلیغات به ازای کلیک! کسب‌وکارها از این شیوه برای افزایش ترافیک سایت، آگاهی از برند، فروش یا پرسش‌وپاسخ از مخاطب هدف استفاده می‌کنند و تنها زمانی هزینۀ تبلیغات را پرداخت می‌کنند که کاربر روی آگهی کلیک کرده‌باشد.

اغلب مرم این روزها، وقتی می‌خواهند در مورد چیزی، اطلاعات بیشتری کسب کنند، از انواع موتورهای جست‌وجو مثل کروم، فایرفاکس، بینگ و … کمک می‌گیرند. پلتفرم‌های تبلیغات کلیکی، به کسب‌وکارها این فرصت را می‌دهند تا آگهی‌شان در صدر نتایج جستجو قرار گیرد.

با سها مارکتینگ در صفحه اول گوگل دیده شوید!

مزایا و معایب تبلیغات کلیکی

با کمک ppc، تبلیغات شما در بالای نتایج جست‌وجو قرار می‌گیرد و توسط کاربرانی که به دنبال راه‌حل یا محصولی مشابه سایت شما هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
با کمک ppc، تبلیغات شما در بالای نتایج جست‌وجو قرار می‌گیرد و توسط کاربرانی که به دنبال راه‌حل یا محصولی مشابه سایت شما هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در این قسمت به مزایا و معایب استفاده از تبلیغات کلیکی اشاره می‌کنیم:

6 مزیت استفاده تبلیغات کلیکی ppc

در زیر به 6 مزیت استفاده از پرداخت به ازای کلیک در کسب‌وکارهای کوچک اشاره می‌کنیم:

  1. سرمایه‌گذاری اولیه محدود

وقتی حرف از تبلیغات می‌شود، همۀ ما به سرمایه‌گذاری عظیمی که در این رابطه باید انجام داد، فکر می‌کنیم. اما تبلیغات PPC برای شروع، نیاز به پرداخت هزینه زیادی ندارد.

  1. هدف قرار دادن یگ گروه خاص از مشتریان

تبلیغات کلیکی مثل گوگل ادز، دست شما را برای هدف قراردادن یک گروه خاص باز می‌گذارد. با کمک این پلتفرم‌ها حتی می‌توانید اطلاعات دموگرافیک مخاطب را به آن بدهید و روزهای فعالیتش را نیز تعیین کنید.

  1. امکان تنظیم و تغییر کمپین

تنظیم و تغییر تبلیغات PPC به عهدۀ خودتان است و شما روی کمپین بازاریابی‌تان تسلط کامل دارید. افزون‌براین، می‌توانید کلمات کلیدی که افراد برای نمایش تبلیغات شما جست‌وجو می‌کنند را تنظیم کنید. در PPC، مهم است که تبلیغات خود را با توجه به تحولات صنعت یا روندهای جدید تغییر دهید.

  1. رسیدن به نتایج سریع

در دنیای مارکتینگ آنلاین، زمان یعنی پول، بنابراین با کمک این شیوه؛ شما در زمان کمتری شناخته می‌شوید و ترافیک وب‌سایت‌تان، به طرز چشمگیری رشد پیدا می‌کند.

  1. اندازه‌گیری آسان نتایج

بررسی و اندازه‌گیری نتایج برخی از کمپین‌های بازاریابی کار آسانی نیست. اما ردیابی و اندازه‌گیری نتایج کمپین با کمک تبلیغات کلیکی ppc، کار چندان سختی نیست. سرویس‌هایی مانند (Google Ads) به شما امکان ردیابی موارد زیر را می‌دهد:

  • کلمات کلیدی
  • تبلیغاتی که توسط خریداران بالقوه دیده شده‌اند
  • عملکرد بهترین تبلیغات
  • نرخ کلیک (CTR)
  • تبدیل‌ها (سرنخ‌ها)
  1. فرمت‌های تبلیغاتی متنوع.

معایب تبلیغات کلیکی ppc

در کنار مزایایی که به آن اشاره کردیم، معایبی نیز تبلیغات ppc دارد که عبارت‌اند از:

  • تا زمانی فعالیت می‌کند که به آن پول پرداخت کنید. به محض اتمام بودجه تعیین شده، دیگر نمی‌توانید از پلتفرم‌های مطرح آن استفاده کنید.
  • سهمی از مخاطبان را از دست می‌دهید. برخی از کاربران، تمایلی ندارند، روی سایت‌هایی که از تبلیغات کلیکی برای دیده‌شدن استفاده کرده‌اند، کلیک کنند و ترجیح می‌دهند روی سایت‌های ارگانیکی کلیک کنند که به طور طبیعی در صدر نتایج جست‌وجو قرار دارند.
  • برخی از شرکت‌های خدمات ppc، از روبات‌های هوشمند، برای کلیک‌کردن استفاده می‌کنند و نرخ بالای کلیک تنها موجب خالی‌شدن جیب شما می‌شود، بدون آنکه ترافیک ارزشمندی برای شما بیاورد و بدانید چند درصد کلیک‌ها واقعی بوده‌اند.
  • استفاده از تبلیغات کلیکی همچون گوگل ادز، نیاز به مهارت، تجربه و دانش دارد و استفاده از آن برای افراد مبتدی، چندان راحت نیست.
بیشتر بخوانید  معرفی انواع تیزر تبلیغاتی

انواع تبلیغات کلیکی ppc

تبلیغات کلیکی ppc، یک نوع بازاریابی تبلیغاتی هدفمند است.
تبلیغات کلیکی ppc، یک نوع بازاریابی تبلیغاتی هدفمند است.

تبلیغات کلیکی، انواع مختلفی دارند که هرکدام از آن‌ها می‌توانند براساس اهداف و استراتژی‌های بازاریابی متفاوت موثر باشند. مهم‌ترین انواع آن عبارت‌اند از:

1. تبلیغات جست‌وجو (Search Ads)

این نوع تبلیغات در موتورهای جستجو همچون گوگل به نمایش در می‌آید. وقتی کاربر کلمه‌ای کلیدی که مرتبط با کسب‌وکار آن‌هاست را جستجو می‌کند، در صدر نتایج به نمایش در می‌آید.

2. تبلیغات نمایشی (Display Ads)

این نوع تبلیغات شامل نمایش عکس، تصویر یا ویدئو در اپلیکیشن‌ها و سایت‌های مختلف با هدف آگاهی برند و جذب کاربران جدید است.

3. تبلیغات ویدیویی(Video Ads)

این نوع تبلیغات بیشتر در یوتیوب و در حین تماشای محتوا با هدف آگاهی از برند و تعامل با مخاطب، پخش می‌شود.

4. تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی (Social Media Ads)

از (Social Media Ads) برای ارائه تبلیغات در پلتفرم‌های فیسبوک، لینکدین، توییتر، اینستاگرام و تیک‌تاک با هدف تعامل مستقیم با مخاطبان و افزایش دسترسی به مخاطبین جدید استفاده می‌شود.

5. تبلیغات خرید مستقیم (Shopping Ads)

این نوع تبلیغ مناسب فروشگاه‌های اینترنتی است و با هدف افزایش تبدیل (Conversion)و جذب ترافیک خرید استفاده می‌شود. این نوع ppc، نقش مهمی در افزایش میزان فروش اجناس فروشگاه‌ها دارد.

6. تبلیغات موبایلی (Mobile Ads)

نوع دیگری از تبلغات کلیکی (Mobile Ads) است که وقتی کاربر از گوشی همراه یا تبلتش استفاده می‌کند، روی آن‌ها به نمایش در می‌آید.

7. تبلیغات همسان (Native Ads)

نوعی دیگری از تبلیغات ppc، (Native Ads) است که به « تبلیغات همسان» نیز شهرت دارد. در این شیوه، تبلیغات هماهنگ با محیط به نمایش گذاشته می‌شوند و تجربۀ کاربری را بهبود می‌بخشند.

8. تبلیغات محلی (Local Advertising)

استراتژی تبلیغات محلی روی افراد بومی منطقه تأکید دارد و فقط برای این دسته از افراد به نمایش گذاشته می‌شود.

9. تبلغات بنری/ متنی

این نوع تبلیغات در قالب تصویر یا متن در سایت‌ها به نمایش در می‌آید. به جای اینکه در صدر نتایج جست‌وجوی موتورهای جستجو مثل گوگل قرار گیرد.

10. تبلیغات ریتارینگ یا Retargeting

برای درک بهتر نوع «تبلیغات ریتارینگ»، فرض کنید شما وارد یک سایت لباس شده‌اید، اما خریدی نمی‌کنید، بعد از مدتی، وقتی به یک سایت دیگر می‌روید، باز هم همان لباس را در تبلیغات می‌بینید! این دقیقا همان کاری است که تبلیغات ریتارگتینگ انجام می‌دهد.

در تبلیغات ریتارینگ، افرادی که قبلا به سایت شما آمده‌اند و خرید نکرده‌اند را به عنوان مخاطب هدف در نظر گرفته و آن‌ها را ترغیب به خرید مجدد می‌کند. هدف این نوع تبلیغات جذب مشتریان از دست رفته‌است.

با سها مارکتینگ در صفحه اول گوگل دیده شوید!

چگونه کمپین‌های تبلیغات کلیکی ppc را بهبود ببخشیم؟

با شناخت انواع تبلیغات کلیکی ppc، می‌توانید ترافیک سایت، نرخ تبدیل و حتی برندینگ کسب‌وکار خود را بهبود ببخشید.
با شناخت انواع تبلیغات کلیکی ppc، می‌توانید ترافیک سایت، نرخ تبدیل و حتی برندینگ کسب‌وکار خود را بهبود ببخشید.

برای اینکه بتوانید از تبلیغات کلیکی ppc، حداکثر بهره‌برداری را داشته‌باشید، می‌توانید اقدام‌های زیر را انجام دهید:

· تحقیق کلمات کلیدی

با کمک یک ابزار کارآمدی همچون(Google Keyword Planner) می‌توانید کلمات کلیدی بهینه و مرتبط با کمپین‌تان را پیدا کنید و کمک کنید تا تبلیغات شما به مخاطبان هدف مناسب‌تر نمایش داده شود.

بیشتر بخوانید  تبلیغات تلویزیونی و تیزر تبلیغاتی چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟

· بهینه‌سازی صفحات فرود (Landing Pages)

قدم بعد بهینه‌سازی صفحات فرود به صورت کاربرپسند، مرتبط و جذاب است تا نرخ تبدیل سایت افزایش یابد.

· استفاده از تست A/B

با ایجاد نسخه‌های مختلف از تبلیغات و صفحات فرود، عملکرد هر کدام را مقایسه کرده و مؤثرترین گزینه را از میان تست A/Bانتخاب کنید.

· استفاده از کلمات کلیدی منفی

شاید با دیدن این عنوان شاید تعجب کنید، اما با شناسایی و افزودن کلمات کلیدی منفی، می‌توانید از نمایش تبلیغات به جست‌وجوهای غیرمربوط جلوگیری کرده و در نتیجه بودجۀ گوگل ادز خود را بهینه‌تر مصرف کنید.

· تحلیل و بهبود مستمر

از «گوگل آنالیتیک»، برای بررسی دائمی عملکرد کمپین خود استفاده کرده و براساس آن، تغییرات لازم را به کمپین خود بدهید.

· تنظیم بودجه

بودجه روزانه‌تان را برای تبلیغات کلیکی براساس عملکرد کلمات کلیدی و تبلیغاتف تنظیم کنید تا بازگشت سرمایۀ شما به حداکثر برسد.

· هدف‌گذاری مجدد

از نمایش تبلیغات به کاربرانی که قبلا سایت شما را بازدید کرده‌اند، نترسید و دوباره به آن‌ها نمایش دهید تا ترغیب به اقدام مورد نظر شما شوند.

·  بهینه‌سازی برای دستگاه‌های مختلف

مطمئن شوید که تبلیغات ppc شما و صفحات فرودتان در دستگاه‌های مختلف از کامپیوتر گرفته تا گوشی‌های هوشمند و تب‌لت‌ها به خوبی نمایش داده شوند.

· استفاده از افزونه‌های تبلیغاتی (Ad Extensions)

با افزودن اطلاعات اضافی مثل شماره تماس، لینک‌های سایت یا پیشنهادات ویژه، جذابیت تبلیغات خود را بالا ببرید.

تبلیغات کلیکی ppc برای چه کسب‌وکارهایی مناسب است؟

  • این نوع تبلیغات روی %65 کسب‌وکارهای کوچک تا متوسط انجام می‌شود و نتایج مطلوبی نیز برای آن‌ها به ارمغان می‌آورد.
  • از این مدل تبلیغات برای کسب‌وکارهای نوپا، با هدف جذب مشتریان جدید و افزایش فروش سریع استفاده می‌شود.
  • کسب‌وکارهایی که نیاز به تقویت برند و افزایش آگاهی دارند، نیز از این مدل استفاده می‌کنند.
  • برای رقابت با رقبا و جذب سهم بیشتر از بازار نیز استفاده می‌شود.

هزینه تبلیغات کلیکی ppc چقدر است؟

تبلیغات کلیکی ppc، در مقایسه با سئو شما را زودتر به نتیجۀ مطلوب می‌رساند. البته این مسئله بدان معنی نیست که سئو را نادیده بگیرید.
تبلیغات کلیکی ppc، در مقایسه با سئو شما را زودتر به نتیجۀ مطلوب می‌رساند. البته این مسئله بدان معنا نیست که سئو را نادیده بگیرید.

محاسبه هزینه تبلیغات کلیکی ppc به 2 روش انجام می‌شود:

1. قیمت ثابت

در این روش، هزینه هر کلیک از قبل تعیین شده‌است و شما باید هزینه یکسانی پرداخت کنید.

2. قیمت مزایده‌ای

در این روش، هزینه هر کلیک بر اساس یک مزایده تعیین می‌شود. هرچه پیشنهاد قیمت شما بالاتر باشد، احتمال نمایش تبلیغ شما در رتبه‌های بالاتر بیشتر است.

بهترین پلتفرم‌های تبلیغات کلیکی ppc

گوگل ادز (Google Ads) و «تبلیغات ماکروسافت» (Bing Ads)، 2 پلتفرم محبوب در دنیای تبلیغات کلیکی هستند. گوگل ادز به شما کمک می‌کند تا تبلیغاتتان را به صورت‌های مختلف در گوگل انجام دهید.

تبلیغات ماکروسافت که در گذشته به Bing Ads شهرت داشت، در محیط‌های «بینگ، «یاهو» و (AOL) فعالیت دارد.

براساس آماری که در سال 2020 میلادی در کشور فرانسه گرفته شده‌است، حدود%91.55 سهم بازار متعلق به گوگل بوده و %3.97 بازار متعلق به بینگ و حدود %1.34 به یاهو اختصاص دارد.

با سها مارکتینگ در صفحه اول گوگل دیده شوید!

و اما سخن آخر

با توجه به مطالب ارائه شده دربارۀ تبلیغات کلیکی، انواع آن و مزایای استفاده‌اش، پیشنهاد می‌کنیم، اگر قصد راه‌اندازی یک کسب‌وکار آنلاین جدید را دارید، از این نوع تبلیغات به خصوص گوگل ادز، برای جذب مشتری جدید استفاده کنید.

ما در «آژانس دیجیتال مارکتینگ سها» آماده‌ایم تا در این مسیر، از راه‌اندازی سایت گرفته تا تبلیغات کلیکی و تمامی خدمات 360 درجه مارکتینگ، همراه‌تان باشیم. کافی است، با ما تماس بگیرید تا از یک جلسه مشاورۀ رایگان ما بهره‌مند شوید.

منابع: wordstream

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مشاوره نیاز دارید؟
پیمایش به بالا