در دنیای امروز که اطلاعات به سرعت تولید و روانۀ فضای مجازی میشود، «گزینش محتوا» به عنوان یک استراتژی موثر برای برندها و کسبوکارها در کنار تولید محتوا اهمیت دارد.
در این فرآیند، افراد به جای تولید محتوا، از محتواهای موجود استفاده میکنند؛ با این تفاوت که بهترین و مرتبطترین بخشهای آن را انتخاب و به صورت سازمانیافته ارائه میدهند. این روش به کسبوکارها کمک میکند تا با هزینۀ کمتر مخاطبهای خود را حفظ کنند. برای درک بهتر مفهوم (Content curation)،کاربردها، مزایا و ابزارهای مناسب آن، با ما در سهامگ همراه باشید.
منظور از گزینش محتوا یا Content curation چیست؟
(Content curation)، به معنای یافتن، گردآوری و ارائه بهترین بخشهای محتوای آنلاین به شیوهای منظم است. در این روش، شما به جای تولید محتوا، محتوای تولید شده توسط دیگران را انتخاب کرده و با هدف ارتقای کسبوکار خود، از آن با ذکر منبع بهره میبرید. به عبارت دیگر، شما همانند یک گالریدار، محتوای مرتبط با موضوع مورد نظر خود را جمعآوری کرده و از طریق آن، دیدگاه شخصی خود را به مخاطب منتقل میکنید.
محتوای تولید شده با گزنیش محتوا چه تفاوتی دارد؟
شما تولیدکنندۀ محتوای گزینش شده، نیستید، بلکه در موتورهای جستوجو بررسی کرده و بهترین آنها را براساس موضوع مورد نظرتان انتخاب میکنید و از آن، در جهت انتقال مفهوم مورد نظرتان استفاده میکنید. اما، در تولید محتوا، خودتان آن را طراحی و سپس در فرمتهای مختلف مثل متنی، تصویری، پادکست، ویدئویی و … خلق میکنید.
چرا استفاده از Content curation در مارکتینگ مهم است؟
این روزها استفاده از بازاریابی محتوایی توسط کسبوکارها بسیار مرسوم شدهاست و تمامی صفحههای وب، پر شده از انواع محتوا! در این بازار شلوغ، صاحبان کسبوکارها در تلاش هستند که جایگاهی ویژه در حرفۀ خود پیدا کنند.
در چنین شرایطی، استفاده از محتوای گزینشی و باز نشر و نوشتن دیدگاه خود نسبت به آن، در قالبهای مختلف محتوا، به شما کمک میکند تا از این بازار اشباع خلاص شوید و از سوی دیگر، اطلاعات خوب و کاربردی در اختیار کاربر بگذارید.
این امر، موجب افزایش اعتبار شما در بازاریابی خواهد شد. چون نشان میدهد، خودخواه نیستید و نسبت به افکار و ایدههای جدید خلاقانه با دیدۀ باز و انعطافپذیری لازم برخورد میکنید.
مزایای Content curation چیست؟
ایدهپردازی، تولید محتوای روزانه و اشتراکگذاری آنها در شبکههای اجتماعی نیازمند الهام بیپایان و فرصت و زمان زیاد است. چیزی که در واقعیت امر، امکانپذیر نیست. به خصوص؛ اگر چندین پلتفرم اجتماعی تولید محتوای فعال دارید و فشار برای ارائه محتوای منظم ممکن است روی کیفیت پستهای شما تأثیر بگذارد. اینجاست که از محتواهای گزینشی یا Content curation استفاده میکنید. مهمترین مزایای استفاده از محتوای گزینشی عبارتاند از:
ساخت برند کارآمد و مقرون بهصرفه
- تولید محتوا با Content curation، هزینۀ کمتری نسبت به ایجاد آن دارد.
معرفی برند به عنوان صاحبنظر
- به عنوان متخصص در این امر شناخته میشوید و اعتبار شما افزایش مییابد.
افزایش تعامل با سایر برندها
- تعاملتان با سایر برندها بیشتر میگردد.
حفظ و افزایش ارتباط با مشتری
- هرچه محتوای بیشتری به اشتراک بگذارید، حفظ مشتری، برای شما آسانتر خواهد شد.
میزان استفاده از Content curation چقدر است؟
هرچند هیچ قانون مشخصی برای میزان استفاده از محتوای گزینشی وجود ندارد. اما غالبا؛ %65 شرکتها خود به تولید محتوا میپردازند و %35 هم از Content curation کمک میگیرند.
بهترین استراتژیهای Content Curation
1. جمعآوری بهترین پستهای بلاگ
برخی از برندها در طول یک دورۀ زمانی مشخص، مقالههای متنوعی را جمعآوری کرده و آنها را در روز خاصی از هفته یا ماه منتشر میکنند. این امر، موجب ایجاد انتظار در بین خوانندگان میشود. بهگونهای که آنها از برند شما توقع خواهند داشت، همواره بهترین مقالات را به صورت ساده، قابل فهم و در زمان قابل پیشبینی برای آنها ارائه دهید. یکی از مثالها، پست هفتگی Hootsuite به نام “This Week in Social” است که در آن، آخرین اخبار، رویدادهای دنیای رسانههای اجتماعی به اشتراک گذاشته میشود.
2. خبرنامههای ایمیل
تولید Content curation در قالب ایمیل یکی دیگر از استراتژیهای کاربردی در این زمینه است که موجب ارتباط مستقیم کانتنت کریتورها با مصرفکنندهها میشود. شما میتوانید محتوای باکیفیت را مستقیماً به آنها تحویل داده و کاربران را از جستوجو در موتورهای جستجو نجات دهید.
3. اشتراکگذاری در رسانههای اجتماعی
ارائه اطلاعات ارزشمند از رهبران صنعت نیز یکی دیگر از بهترین استراتژیهای Content curationاست که نشان از اعتبار و برند شما داشته و از سوی دیگر نشان میدهد که شما کسبوکارتان را به خوبی میشناسید و برای نظرات افراد تأثیرگذار، ارزش قائل هستید.
بهترین ابزارهای گزینش محتوا (content curation tools)
تأثیر SEO روی گزینش محتوا
با گزینش محتوا، میتوان از سایتهای دیگر، لینک ورودی گرفت. این امر، موجب تقویت SEO ، ارتباط و تعامل با ناشران، برندها و الهام ایدههای جدید میشود، در ضمن احترام همتایان خود را نیز جلب میکند.
با تهیه لیستی از سایتهای معتبر و تأثیرگذار، مقالات آنها را به اشتراک بگذارید و با آنها تعامل داشته باشید. در مطالب خود به آنها اشاره کنید و از آنها درخواست کنید که کار شما را به اشتراک بگذارند. تمای پیشنهادهای مطرحشده، موجب تقویت سئوی شما میشود.
انواع Content curation
گردآوری محتوا، به معنای انتخاب، سازماندهی و ارائه محتوای ارزشمند از منابع مختلف است. این کار میتواند به روشهای مختلف انجام شود. در اینجا به برخی از انواع گردآوری محتوا اشاره میکنیم:
1. گردآوری محتوا بر اساس موضوع (Topic-Based Curation)
انتخاب و ارائه محتوا پیرامون یک موضوع خاص یا تخصصی.
2. گردآوری محتوا بر اساس زمان (Time-Based Curation)
انتخاب و ارائه محتوا در یک بازۀ زمانی مشخص.
3. گردآوری محتوا بر اساس منبع (Source-Based Curation)
انتخاب و ارائه محتوا از یک منبع خاص یا مجموعه منابع منتشر شده.
4. گردآوری محتوا بر اساس فرمت (Format-Based Curation)
انتخاب و ارائه محتوا در یک فرمت خاص مانند مقاله، ویدئو، اینفوگرافیک یا پادکست.
5. گردآوری محتوا بر اساس مخاطب (Audience-Based Curation)
انتخاب و ارائه محتوا همراستا با نیازها، علایق و رفتارهای مخاطبان هدف.
6. گردآوری محتوا بر اساس هدف (Goal-Based Curation)
انتخاب و ارائه محتوایی است که به شما کمک میکند به اهداف مشخصی مانند افزایش ترافیک سایت، بهبود سئوی سایت یا افزایش فروش برسید.
بهترین ابزارهای Content Curation
برای اینکه بتوانیم بهترین ابزارها را برای محتوای گزینششده، انتخاب کنیم، آنها را به 2 دستۀ جامع، تخصصی تقسیم میکنیم.
1. ابزارهای جامع گزینش محتوا
· Hootsuite
(Hootsuite) یک ابزار مناسب برای مدیریت شبکههای اجتماعی است که به شما امکان میدهد محتوا را از منابع مختلف جمعآوری و برنامهریزی کنید.
· Buffer
(Buffer)، ابزاری قدرتمند برای برنامهریزی و انتشار محتوا در شبکههای اجتماعی مختلف است. همچنین امکان ذخیره و سازماندهی محتوا را دارد.
(Flipboard) یک مجله دیجیتال شخصی است که به شما کمک میکند تا از منابع مختلف، برای ساخت مجلهای شخصی با موضوعات مورد علاقه خود استفاده کنید.
2. ابزارهای تخصصیتر
از (Pocket) برای ذخیره مطالب آنلاین برای مطالعه بعدی استفاده میشود.
· Evernote
(Evernote) مثل یک دفترچۀ یادداشت دیجیتال میماند که به شما امکان جمعآوری و سازماندهی ایدهها، یادداشتها و مطالب را میدهد.
· Scoop.it
از (Scoop.it) نیز میتوان برای طراحی مجلههای آنلاین با موضوعهای مختلف استفاده کرد.
و اما سخن آخر
گزینش محتوا یا Content Curation هنر پیداکردن، سازماندهی و ارائه بهترین مطالب آنلاین است. به جای تولید محتوای جدید، شما نقش یک کتابدار هوشمند را ایفا میکنید و با انتخاب دقیق مطالب، ارزش افزوده به مخاطبان خود ارائه میدهید.
زمانش رسیده که محتواهای سایتتان را با انتخاب هدف مناسب و تدوین استراتژی اصولی، بهینه سازید! با گزینش بهترین محتواهای آنلاین و استفاده از آنها به نفع کسبوکار خود، اعتبار برندتان را افزایش دهید. ما در «آژانس دیجیتال مارکتینگ سها» کمکتان میکنیم تا با یک برنامهریزی دقیق محتوایی، به اهداف بازاریابی خود دست یابید و تعاملاتتان را افزایش دهید. همین امروز شروع کنید!
منبع: sproutsocial/ bigcommerce