آژانس دیجیتال سها مارکتینگ

سیستم‌ مدیریت محتوا چیست و چه کاربردی دارد؟

سیستم مدیریت محتوا

در دنیای به هم پیوسته‌ی امروز، کسب‌وکارها برای دسترسی به مشتریان و فروش بیشتر، نیاز به حضور قدرتمند در فضای مجازی دارند. اما همه‌ی افراد دانش فنی لازم برای ایجاد و مدیریت صفحات و محتوا در اینترنت را ندارند. اینجاست که نقش (CMS)‌ها، مخفف (Content Management System) یا « سیستم مدیریت محتوا» پررنگ‌تر می‌شود. می‌خواهید بدانید که سامانه مدیریت محتوا چیست و چگونه کار می‌کند؟ ادامه‌ی مطلب ما در سهامگ را بخوانید.

سیستم مدیریت محتوا چیست؟

سیستم مدیریت محتوا، نرم‌افزاری است که به کاربران کمک می‌کند تا محتوای یک ‌سایت را ایجاد، مدیریت و ویرایش کنند. بدون اینکه نیاز به دانش فنی درباره آن داشته باشند. به عبارت دیگر، CMS به شما امکان ساخت سایت را می‌دهد، بدون آنکه نیاز به نوشتن کد، وجود داشته‌باشید.

با استفاده از سیستم CMS، می‌توانید محتوا را در یک رابط کاربری ساده ایجاد، مدیریت، تغییر و منتشر کنید. به جای کدنویسی، آن را طراحی و عملکرد سایت خود را با دانلود یا خرید قالب‌ها و افزونه‌ها سفارشی‌سازی کنید. همچنین می‌توانید چندین کاربر داشته باشید که همزمان با آن کار می‌کنند، بدون آنکه اختلالی در کار آن‌ها رخ دهد.

شاید این سوال برایتان پیش بیاید که چگونه یک نرم‌افزار همه این کارها را انجام می‌دهد. برای پاسخ به این سوال، بیایید نگاهی دقیق‌تر به نحوه کار سیستم مدیریت محتوا بیندازیم.

سیستم مدیریت محتوا چگونه کار می‌کند؟

انواع سیستم مدیریت محتوا
تاکنون در جهان، 68 میلیون سایت با کمک سیستم ‌CMS ساخته شده‌است.

برای درک نحوه کارکرد سیستم CMS، ابتدا باید بدانید که ساخت یک سایت از صفر چگونه است؟ فرض کنید، می‌خواهید خودتان یک وب‌سایت بسازید. کار را با نوشتن کدهای HTML شروع می‌کنید تا متن، تصویر، نوار ناوبری و سایر اجزای ‌سایت را به آن اضافه کنید. بعد از آن، برای اینکه این عناصر ظاهر و حس خاصی متناسب با برند شما داشته باشند، سراغ کدهای CSS می‌روید و با آن‌ها ظاهر و حس منحصربه‌فرد برندتان را ایجاد می‌کنید.

در نهایت، باید کمی جاوا اسکریپت بنویسید تا قابلیت‌های پیشرفته‌تری به سایت‌تان اضافه کنید، مانند فراخوان به عمل‌های (CTA) اسلایدی. سپس باید این فایل HTML را به سرور خود آپلود کنید تا در پایگاه داده شما ذخیره شود.

بیشتر بخوانید  همه چیز درباره انواع سیستم مدیریت محتوا

هر زمان که بخواهید تغییراتی در سایت اعمال کنید، حتی تغییرات ساده‌ای همچون به‌روزرسانی محتوا، باید فایل‌ها را از سرور دانلود کرده، آن‌ها را باز کنید و کد HTML را به صورت دستی تغییر دهید.

سپس باید مطمئن شوید که هیچ پیوندی یا چیز دیگری خراب نشده‌است و پس از آن فایل‌ها را دوباره به سرور آپلود کنید.

چگونه از سیستم مدیریت محتوا (CMS) استفاده کنیم؟

سامانه مدیریت محتوا از 2 بخش اصلی تشکیل شده‌است:

1. مدیریت محتوا (CMA)

این بخش به شما امکان اضافه‌کردن و مدیریت محتوا به سایت را می‌دهد.

2. برنامه تحویل محتوا (CDA)

این بخش پشت‌صحنه است، محتوایی که در CMA وارد می‌کنید را ذخیره کرده و آن را برای بازدیدکنندگان قابل مشاهده می‌کند.

چه سایت‌هایی را می‌توان با CMS ساخت؟

سیستم‌های مدیریت محتوا امروزه بسیار انعطاف‌پذیر هستند. در حالی که برخی از آن‌ها کاربرد خاصی دارند. به طور مثال، (Magento) برای تجارت الکترونیک انتخاب بسیار بهتری است. هرچند، اغلب؛ سیستم‌های مدیریت محتوا می‌توانند برای ساخت هر نوع وب‌سایتی استفاده شوند. به عنوان مثال، می‌توانید از «وردپرس» برای ایجاد انواع سایت‌های زیر استفاده کنید:

  • ‌سایت‌های ایستا
  • بلاگ‌ها
  • سایت‌های فروشگاهی
  • انجمن‌ها
  • شبکه‌های اجتماعی
  • دوره‌های آنلاین
  • سایت‌های عضویتی
  • نمونه کارها و …

بهترین سامانه‌های مدیریت محتوا (CMS) چیست؟

انتخاب بهترین پلتفرم مدیریت محتوا شبیه انتخاب بهترین طعم بستنی است. هرکسی نظر خودش را دارد و اینکه یک سیستم مدیریت محتوا در تمامی شرایط بهترین باشد، غیرممکن است.

با این حال، کافی است؛ نگاهی به آمار بیندازیم. برای اکثر وب‌سایت‌ها، وردپرس (WordPress) کاربرپسندترین و انعطاف‌پذیرترین راه‌حل‌ها را ارائه می‌دهد. البته یادتان باشد، وردپرس همیشه بهترین گزینه نیست، اما در اغلب موارد، مناسب‌ترین انتخاب است.

مزایای استفاده از سیستم مدیریت محتوا (CMS)

· همکاری آسان

چندین نفر می‌توانند به طور همزمان به تولید، ویرایش و مدیریت محتوا بپردازند. این ویژگی باعث افزایش سرعت و کارایی در تولید محتوا می‌شود.

· دسترسی آسان از هر مکان

رابط کاربری CMS با اتصال به اینترنت، از هر دستگاهی قابل دسترسی است. این ویژگی امکان همکاری از راه دور و در هر زمان را فراهم می‌کند.

· عدم نیاز به دانش برنامه‌نویسی

سیستم مدیریت CMS دارای ویرایشگرهای بصری است و به کاربران اجازه می‌دهند تا بدون داشتن دانش فنی، محتوا را ایجاد و مدیریت کنند. این ویژگی باعث صرفه‌جویی در زمان و هزینه می‌شود.

· کاهش وابستگی به توسعه‌دهندگان

با استفاده از سیستم مدیریت محتوا، می‌توان به راحتی در سایت تغییرات ایجاد کرد. این امر موجب کاهش وابستگی افراد به متخصص‌ها می‌شود و از سوی دیگر، سرعت انتشار محتوا و انعطاف‌پذیری سایت را بالا می‌برد.

بیشتر بخوانید  تقویم محتوایی، رفیق شفیق در دنیای پرهیاهوی محتوا!

· یکپارچگی با کانال‌های مختلف سیستم مدیریت محتوا

امکان انتشار محتوا در کانال‌های مختلف مانند شبکه‌های اجتماعی، اپلیکیشن‌های موبایل و فروشگاه‌های آنلاین را فراهم می‌کنند. این ویژگی باعث صرفه‌جویی در زمان و هزینه و افزایش دسترسی مخاطبان به محتوا می‌شود.

· بهبود تجربه کاربری

با استفاده از CMS، می‌توان وب‌سایت‌هایی با طراحی زیبا و کاربرپسند ایجاد کرد. این امر باعث افزایش رضایت کاربران و بهبود سئو ‌سایت می‌شود.

· مدیریت محتوا

تمامی محتوای سایت در یک مکان مدیریت می‌شود که این امر باعث سازماندهی بهتر محتوا و سهولت در یافتن اطلاعات می‌شود.

· امنیت

بسیاری از CMSها دارای سیستم‌های امنیتی قدرتمندی هستند که از ‌سایت در برابر حملات سایبری محافظت می‌کنند.

· انعطاف‌پذیری

اغلب سیستم‌های مدیریت محتوا، دارای افزونه‌ها و قالب‌های متنوعی هستند که امکان شخصی‌سازی وب‌سایت را فراهم می‌کند.

· به‌روزرسانی آسان

CMSها به صورت مداوم به‌روزرسانی می‌شوند تا با آخرین فناوری‌ها و استانداردهای وب همگام باشند. این امر باعث افزایش امنیت و عملکرد وب‌سایت می‌شود.

مهم‌ترین نکات در انتخاب سیستم مدیریت محتوا

مزایای سیستم مدیریت محتوا
رایج‌ترین اهداف استفاده از سیستم مدیریت محتوا ، افزایش خوانندگان بلاگ، افزایش فروش در فروشگاه اینترنتی و بهینه‌سازی محتوا برای موتورهای جست‌وجو (SEO) است.

رایج‌ترین اهداف استفاده از سیستم مدیریت محتوا ، افزایش خوانندگان بلاگ، افزایش فروش در فروشگاه اینترنتی و بهینه‌سازی محتوا برای موتورهای جست‌وجو (SEO) است.

انتخاب سیستم مدیریت محتوا، تصمیمی بسیار مهم و بااهمیت است. برای اینکه بهترین گزینه را برای سایت خود پیدا کنید، ابتدا به نحوه مصرف ‌سایت و محتوای آن فکر کنید.

اولین قدم، تهیه لیست از اهدافی است که می‌خواهید به آن‌ها برسید و نیازهایی که دارید و با استفاده از سیستم (CMS) قابل حل شدن است. این کار به شما کمک می‌کند تا CMS مناسب با نیازهای کسب‌وکار خود انتخاب کنید، نه محبوب‌ترین یا پرطرفدارترین سیستم!

سیستم‌های مدیریت محتوا فرم‌های مختلفی دارند که در مطالب بعدی به انواع سیستم مدیریت محتوا و کاربرد هرکدام اشاره خواهیم کرد.

و اما سخن آخر

سیستم مدیریت محتوا (CMS) ابزاری قدرتمند است که به شما امکان طراحی سایت بدون دانش فنی را می‌دهد. با CMS می‌توانید محتوا را به راحتی ایجاد، مدیریت و منتشر کنید. از جمله مزایای استفاده از سامانه مدیریت محتوا، می‌توان به مواردی همچون: همکاری آسان، دسترسی از هر مکان، عدم نیاز به برنامه‌نویسی، کاهش وابستگی به توسعه‌دهندگان و یکپارچگی با کانال‌های مختلف اشاره کرد.

اگر قصد دارید، ‌سایت خود را راه‌اندازی کنید یا وب‌سایت فعلی‌تان را بهبود ببخشید، استفاده از یک CMS مناسب می‌تواند بسیار مفید باشد. «آژانس دیجیتال مارکتینگ سها» با سال‌ها تجربه در زمینه طراحی و توسعه سایت، می‌تواند به شما در انتخاب و پیاده‌سازی بهترین CMS کمک کند. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

منابع

kinsta/ optimizely/ hubspot

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مشاوره نیاز دارید؟
پیمایش به بالا