آژانس دیجیتال سها مارکتینگ

طراحی سایت چیست؟

طراحی سایت

این روزها با رشد بی‌سابقه اینترنت در جهان، کسب‌وکارها، ساختاری متفاوت پیدا کرده‌اند و به سوی مجازی‌شدن پیش می‌روند. در چنین شرایطی، طراحی سایت، در واقع؛ پایه‌ اصلی این رویکرد دیجیتال مارکتینگ است.

اگر دوست دارید درباره این موضوع بیشتر بدانید، با ما در سهامگ، همراه شوید تا به تعریف طراحی وب، وظایف طراح وب، روش‌های طراحی وب‌سایت، عناصر اصلی آن و … بپردازیم. پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

منظور از طراحی سایت چیست؟

طراحی وب‌سایت، به فرایندی اشاره دارد که شامل برنامه‌ریزی و سازماندهی محتوا، تصاویر، ویدیوها و سایر مدیا در قالب یک یا چند صفحه وب، ادغام برنامه‌ها و عناصر تعاملی برای افزایش تجربه کاربری است.

طراح سایت کیست و چه وظایفی به عهده دارد؟

کارشناسانی که این فرایند را انجام می‌دهند، به طراحان وب شهرت دارند. مهم‌ترین کارهایی که طراحان سایت انجام می‌دهند، عبارتند از:

  • انتخاب فونت‌های خوانا در سایت.
  • انتخاب طرح‌های رنگی جذاب برای خوانایی بیشتر فونت.
  • پیاده‌سازی هویت یک برند در رنگ‌ها، فونت‌ها و طرح‌های مختلف.
  • طراحی نقشه‌ای از ساختار سایت برای اطمینان از ناوبری بصری.
  • قرار دادن تصاویر، آرم‌ها، متون، فیلم‌ها، برنامه‌ها و … .
  • استفاده از زبان های کدنویسی مانند HTML و CSS .
  • ساختن نسخه‌های بهینه، سایت‌ها و صفحه‌ها برای مشاهده در دسکتاپ و گوشی همراه.

روش‌های طراحی سایت متداول

2 روش برای طراحی سایت وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

۱- طراحی سازگار (adaptive)

محتوای وب، با استفاده از اندازه‌های استاندارد صفحه نمایش ساخته می‌شود.

۲- طراحی واکنش‌گرا  (responsive)

محتوای سایت، به‌طور پویا براساس اندازه صفحه نمایش تغییر می‌کند و قالب‌های ثابتی ندارد. 

عناصر اصلی طراحی سایت چیست؟

فرایند طراحی وب به طراحان این امکان را می‌دهد تا با هر اولویتی سازگار شوند و راه‌حل‌های موثری ارائه دهند. مهم‌ترین عناصر اصلی طراحی وب، عبارتند از:

  • چیدمان (Layout)

چیدمان سایت، یکی از مهم‌ترین عناصر در طراحی وب است که به نحوه نمایش مطالب روی صفحه سایت اشاره دارد. یک سایت کارآمد و حرفه‌ای، طراحی عجیب و غریبی ندارد، بلکه، ساده، شفاف و قابل دسترس هست.

بیشتر بخوانید  همه‌چیز درباره طراحی سایت فروشگاهی و روش‌های طراحی آن
روش‌های طراحی سایت
طراحان سایت می‌توانند از فضاهای خالی «فضاهای سفید» برای سازماندهی عناصر سایت استفاده کرده و فضا را مرتب نگه دارند.
  • تصاویر (Images)

تصاویر باکیفیت، مکمل محتوای سایت هستند و در طراحی وب‌سایت اهمیت زیادی دارند، از سوی دیگر، نمای بهتری به سایت نیز می‌دهند و در درک مفاهیم محتوا را راحت‌تر می‌سازند.

  • رنگ‌بندی (color scheme)

تنوع رنگ‌بندی و انتخاب طیف رنگ‌های متنوع نیز در طراحی سایت اهمیت ویژه‌ای دارد. یادتان باشد، رنگ‌بندی را انتخاب کنید که با رنگ غالب برند هماهنگ باشد. برای دستیابی به این هدف، می‌توانید از یک پالت تک‌رنگ یا رنگ‌های نزدیک به یکدیگر یا مکمل استفاده کنید تا هم‌پوشانی لازم را با هم داشته‌باشند.

  • تایپوگرافی (Typography)

تایپوگرافی در طراحی وب‌سایت به انتخاب و استفاده از فونت‌ها، اندازه‌گیری متن، فضای بین حروف و خطوط برای بهبود خوانایی و زیبایی سایت می‌پردازد. این امر در انتقال هویت برند و سازماندهی محتوا بسیار موثر است.

  • محتوا (Content)

محتوا، عنصر کلیدی سایت است و موجب افزایش سرعت تبادل اطلاعات، جلب توجه خوانندگان و تبدیل آن‌ها به مشتری می‌شود. طراح می‌تواند این هدف را با استفاده از لحن مناسب و ارائه اطلاعات درست در کل ‌سایت، از جمله صفحه‌های «درباره» و «تماس با ما»، به دست آورد.

  • خوانایی (Readability)

متنی که در سایت بارگذاری می‌کنید باید به‌راحتی قابل مشاهده، خوانا و قابل فهم باشد و مخاطب را سردرگم نکرده و سریع به اطلاعات مورد نظرش برساند. طراحان سایت با انتخاب اندازه و پیکسل مناسب برای متن، قادرند شما را به این هدف برسانند. افزون‌براین، کنتراست بین متن و رنگ‌های پس‌زمینه سایت نیز خوانایی محتوا را بهبود می‌بخشد.

  • ناوبری سایت (Website Navigation)

ناوبری وب‌سایت، یکی از جنبه‌های حیاتی در فرایند طراحی وب است. سیستم ناوبری، مسیرهایی را برای کاربران و موتورهای جستجو فراهم می‌کند تا در میان صفحات مختلف سایت به راحتی حرکت کنند. به بیان ساده‌تر، ناوبری ‌سایت شامل مجموعه‌ای از لینک‌ها است که صفحات را به هم پیوند می‌دهد و مسیری را برای جابه‌جایی درون سایت تعریف می‌کند. 

طراحی وب
کار با یک ناوبری کارآمد و مناسب، باید راحت، بی‌دردسر و با تجهیزات لازم باشد و بازدیدکنندگان را بی‌درنگ به اهداف و نقاط مورد نیت آن‌ها رهنمون سازد.

طراحی سایت چه کاربردی دارد؟

طراحی سایت برای دستیابی به وظایف و اهداف زیر انجام می‌شود:

بیشتر بخوانید  مهم‌ترین مزایا و معایب سایت فروشگاهی

۱- بهینه‌سازی موتور جستجو

بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO) یک روش بسیار کارآمد و حرفه‌ای برای پیدا کردن سایت، توسط موتورهای جستجو است. کدنویسی طراحی وب، اطلاعات را به شیوه‌ای رمزگذاری می‌کند که موتورهای جستجو بتوانند آن‌ها را بخوانند. این کار موجب رشد کسب‌و‌کار شده و رتبه سایت را در نتایج جست‌وجو بهبود بخشیده و به مردم کمک می‌کند تا آن را راحت‌تر پیدا کنند.

۲- افزایش آگاهی از برند

طراحی سایت حرفه‌ای، موجب دسترسی راحت مشتری به اطلاعاتی می‌شود که به آن نیاز دارد. این کار به شرکت‌ها کمک می‌کند تا رابطه بهتری با بازدیدکنندگان برقرار کنند و از همه مهم‌تر؛ مشتری با برند کسب‌وکار آشنا می‌شود و آگاهی از برند به طرز چشم‌گیری رشد پیدا می‌کند.

۳- برندسازی یکپارچه (Consistent branding)

برندسازی یکپارچه، به تبلیغ محصول با طراحی منحصر‌به‌فرد اشاره دارد. طراحی وب، نقش مهمی در برندسازی یکپارچه دارد. با استفاده از عناصر برند به‌طور مستمر در سراسر سایت، طراحان می‌توانند یک هویت بصری قوی برای کسب‌و‌کارشان ایجاد کنند. این امر به مشتریان کمک می‌کند تا برند را به‌راحتی تشخیص داده و به آن اعتماد کنند.

۴- بهینه‌سازی تجربه کاربری (UX)

منظور از بهینه‌سازی تجربه کاربری، نحوه تعامل کاربران با یک سایت است. طراحان وب با تجزیه و تحلیل داده‌های مربوط به ترافیک سایت، رفتار و بازخورد کاربران، می‌توانند نقاط دردسرساز را شناسایی کرده و برای رفع آ‌ن‌ها راهکارهایی در نظر بگیرند.

۵- تبدیل (Conversion)

طراحی سایت حرفه‌ای موجب افزایش نرخ تبدیل می‌شود. با ایجاد یک سایت بصری زیبا و کاربردی، می‌توانید بازدیدکنندگان را تشویق کنید تا مدت بیشتری در سایت بمانند و احتمال بیشتری دارد که اقدام مطلوب را انجام دهند.

طراحی وب سایت
طراحی سایت، می‌تواند به شما کمک کند تا فروش خود را با افزایش ترافیک سایت، بهبود نرخ تبدیل و جذب مشتریان بیشتر افزایش دهید.

و اما سخن آخر…

در این مطلب، سعی کردیم شما را با طراحی سایت، وظایف طراح سایت، کاربردهای آن و … آشنا سازیم. چنانچه قصد طراحی سایت شرکتی یا فروشگاهی دارید، می‌توانید از خدمات متنوع ما در «سها مارکتینگ»، استفاده کنید. 

سها مارکتینگ، یک شرکت دیجیتال مارکتینگ است که با هدف احترام و یادگیری، همکاری و درنهایت خلق تجربه‌ای متفاوت، راه‌اندازی شده‌است. ما در این شرکت با ارائه خدمات گسترده 360 درجه در زمنیه‌های مختلف به شما کمک خواهیم کرد تا در سفر راه‌اندازی و رونق کسب‌وکارتان راحت‌تر و بی‌دردسرتر مسیرتان را به سرانجام برسانید.

منابع: indeed/ interaction

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مشاوره نیاز دارید؟
پیمایش به بالا