آژانس دیجیتال سها مارکتینگ

رازهای کاهش نرخ پرش و افزایش ترافیک

نرخ پرش

در دنیای دیجیتال امروز، «نرخ پرش» یکی از چالش‌های اساسی برای وب‌سایت‌هاست. با افزایش رقابت در فضای آنلاین، ایجاد اعتبار و جلب توجه مخاطبان بیش از پیش ضروری شده است. یکی از مشکلات متداول که با کمک سئو خارجی قابل برطرف‌شدن است، نبود ارتباط با منابع خارجی معتبر است. با استفاده از استراتژی‌های سئو خارجی، اعتبار و رتبه وب‌سایت‌ها در نتایج جست‌وجو بهبود یافته و (bounce rate) کاهش می‌یابد. برای درک بهتر مفهوم بانس ریت، در ادامه این مطلب از سهامگ همراه ما باشید.

مفهوم نرخ پرش چیست؟

نرخ پرش یا bounce rate درصد بازدیدهای بدون تعامل است که در همان صفحه‌ی ورود، به پایان می‌رسند. به عبارت دیگر، کاربر وارد یک صفحه می‌شود و بدون هیچ فعالیتی، سایت شما را ترک می‌کند. فرض کنید بازدیدکننده‌ای وارد مطلبی در وبلاگ شما می‌شود و پس از ۵ ثانیه، مرورگر خود را می‌بندد! این بازدید، یک پرش محسوب می‌شود و باعث افزایش نرخ پرش آن صفحه خاص خواهد شد.

این معیار به شما کمک می‌کند تا بفهمید سایت یا اپلیکیشن شما چقدر در جذب و نگه‌داشتن کاربران موفق رفتار کرده‌است و آیا با انتظارات و نیازهای آن‌ها مطابقت دارد؟

نرخ خروج (Exit Rate) چیست؟

نرخ خروج، درصد بازدیدهایی است که در یک صفحه خاص به پایان می‌رسند. به عبارت دیگر، این معیار نشان می‌دهد که چه تعداد از کاربرانی که وارد سایت شما می‌شوند، پس از دیدن یک صفحه خاص، آن را ترک می‌کنند. برای محاسبه نرخ خروج، تعداد خروج‌ها را بر تعداد کل بازدیدها تقسیم می‌کنیم. به عنوان مثال،

فرض کنید، بازدیدکننده‌ای وارد وبلاگ شما شده و مطلبی را می‌خواند. سپس روی یک لینک داخلی کلیک می‌کند و به مطلب دیگری هدایت می‌شود. او بعد از خواندن مطلب دوم، مرورگر خود را می‌بندد. این بازدید، یک نرخ پرش محسوب نمی‌شود. اما چون کاربر از طریق مطلب دوم سایت شما را ترک کرده، نرخ خروج آن مطلب افزایش پیدا می‌کند.

نرخ پرش و نرخ خروج چه تفاوتی با هم دارند؟

تفاوت کلیدی این دو به این مسئله بر می‌گردد که نرخ خروج به آخرین صفحه‌ای که کاربر قبل از ترک سایت می‌بیند، اشاره دارد. اما، مفهوم نرخ پرش به اولین صفحه‌ای اشاره می‌کند که کاربر در یک بازدید می‌بیند و بدون تعامل، آن را ترک می‌کند.

چطور نرخ پرش محاسبه می‌شود؟

نرخ پرش با تقسیم تعداد جلسات بدون تعامل، بر کل جلسات محاسبه می‌شود.

نرخ پرش = تعداد جلسات بدون تعامل / کل تعداد جلسات

افزون‌براین، به این معنی است که نرخ پرش معکوس نرخ تعامل است. بنابراین، اگر سایت شما 70% نرخ تعامل دارد، %30 آن نیز نرخ پرش است.

اصطلاح توضیح
نرخ پرش (Bounce Rate) درصد جلسات یک ‌سایت یا برنامه که در آن کاربر تنها یک صفحه را مشاهده کرده و بدون هیچ تعاملی از سایت خارج می‌شود.
جلسات بدون تعامل (Unengaged Sessions) جلساتی که در آن‌ها کاربر تعامل کمی با وب‌سایت یا برنامه داشته است، به عنوان مثال فقط یک صفحه را مشاهده کرده و یا کمتر از 10 ثانیه در آن باقی مانده است.
کل جلسات (Total Sessions) کل بازدیدهایی که از وب‌سایت یا برنامه صورت گرفته است.

فرض کنید در مجموع ۱۰۰ جلسه در ‌سایت شما وجود داشته باشد که از این تعداد، ۷۰ جلسه هیچ تعاملی نبوده‌است. در این صورت، نرخ پرش وب‌سایت شما %70 خواهد بود. هر چه نرخ پرش پایین‌تر باشد، کاربران تعامل بیشتری با ‌سایت یا برنامه داشته‌اند.

بیشتر بخوانید  سئوی کلاه سیاه، شمشیر دولبه‌ سایت شما!

چه نرخ پرشی مناسب است؟

نرخ پرش خوب معمولا زیر %40 در نظر گرفته می‌شود. در مقابل، نرخ پرش بالای %60نشان‌دهنده‌ این است که باید محتوای صفحه خود را ارزیابی کرده و آن را برای کاربران مفیدتر و جذاب‌تر کنید. این اعداد بر اساس گزارش Databox تعیین شده‌اند.

با اینکه باید همواره تلاش کنید تا نرخ پرش را پایین نگه دارید، اما؛ این عدد می‌تواند بسته به صنعتی که در آن فعالیت می‌کنید، نوع صفحه و حتی فصلی که در آن قرار دارید، تغییر کند.

بنابراین، به جای اینکه بپرسید:”نرخ پرش خوب چه عددی است؟”، بهتر است سوالات زیر را از خودتان بپرسید:

  • نرخ پرش ‌سایت من در مقایسه با معیارهای صنعت ما چه وضعیتی دارد؟
  • نرخ پرش صفحات مختلف ‌سایت من با هم چه تفاوتی دارند؟
  • نرخ پرش کمپین‌های تبلیغاتی مختلف من با هم چه تفاوتی دارند؟
  • آیا نرخ پرش ‌سایت من در طول زمان تغییری کرده‌است؟

با پرسیدن این سوالات و تحلیل نتایج، می‌توانید درک بهتری از عملکرد ‌سایت خود پیدا کنید و استراتژی‌های مناسب برای بهبود نرخ پرش اتخاذ کنید.

کاهش نرخ پرش
استفاده از جلوه‌های بصری، تولید محتوای با کیفیت، فراهم کردن تجربه کاربری بهتر، افزایش سرعت بارگذاری صفحات، و قرار دادن لینک‌های جذاب، از راهکارهای اساسی برای کاهش نرخ پرش است.

آیا نرخ پرش روی سئو تأثیر می‌گذارد؟

احتمالا این را شنیده‌اید که نرخ پرش روی سئوی سایت تاثیر می‌گذارد. اما باید بدانید که این مورد، به طور مستقیم، باعث بالا رفتن یا پایین آمدن رتبه شما در نتایج جست‌وجوی گوگل نمی‌شود. نرخ پرش بیشتر یک معیار است. با این حال، بهتر است نرخ پرش سایت خود را کاهش دهید. چرا؟

چون نرخ پرش بالا معمولا نشان‌دهنده مشکلات دیگری در سئو و تجربه کاربری (UX) سایت شماست، مشکلاتی مثل:

  • سرعت پایین بارگذاری صفحات
  • طراحی ضعیف صفحات وب
  • عدم تطابق محتوا با کلمات کلیدی که کاربران جست‌وجو می‌کنند.
  • بهینه‌سازی نامناسب برای نمایش در موبایل

وقتی کسی نرخ پرش سایت شما را “اصلاح” می‌کند، درواقع یکی از این مشکلات را برطرف می‌کند. علاوه‌براین، نرخ پرش پایین‌تر معمولا نشان می‌دهد که محتوای شما جذاب و مفید است و این موردی است که گوگل به آن اهمیت می‌دهد!

نحوه پیدا کردن نرخ پرش در گوگل آنالیتکس

به طور پیش‌فرض، اکثر گزارش‌های گوگل آنالیتیکس، نرخ پرش را نشان نمی‌دهند. اما شما می‌توانید گزارش‌ها را شخصی‌سازی کنید و آن را اضافه نمایید. مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. در داشبورد، به تب “گزارش‌ها” (Reports) در سمت چپ صفحه مراجعه کنید.
  2. سپس روی “تعامل” (Engagement) و بعد از آن “صفحات و نمایشگرها” (Pages and screens) کلیک کنید.
  3. حالا برای شخصی‌سازی گزارش، از آیکون مداد در گوشه بالا سمت راست صفحه استفاده کنید. با کلیک روی این آیکون، یک نوار کناری در سمت راست آن ظاهر می‌شود.
  4. در این نوار کناری، گزینه “معیارها” (Metrics) را انتخاب کنید. این بخش، معیارهای پیش‌فرض موجود در گزارش “صفحات و نمایشگرها” را نشان می‌دهد.
  5. روی “افزودن معیار” (Add metric) در انتهای بخش کلیک کنید. سپس، “نرخ پرش” را انتخاب نمایید.
  6. برای جابه‌جایی جایگاه “نرخ پرش” و قرار دادن آن در یکی از ستون‌های اول، روی شش نقطه کنار آن کلیک کرده و آن را بکشید.
  7. در نهایت، روی “اعمال” (Apply) کلیک کنید.
  8. حالا نرخ پرش به گزارش اضافه شده است. بنابراین، روی “ذخیره” (Save) کلیک کنید. با این کار، گزارش استاندارد را با موفقیت برای نمایش نرخ پرش، شخصی‌سازی کرده‌اید.

چگونه نرخ پرش را کاهش دهیم؟

در اینجا 4 راه برای بهبود تجربه کاربری، تعامل و در نهایت کاهش نرخ پرش وجود دارد:

بیشتر بخوانید  سئوی محلی، چرا و چگونه؟

· به کاربر آنچه را که می‌خواهد ببیند، ارائه دهید.

صفحه‌های وب شما باید نیازهای بازدیدکنندگان را برآورده کند و مطابق با هدف اصلی جست‌وجوهایشان باشد. تگ عنوان و متا توضیحات باید با انتظارات کاربران هماهنگ باشد و در نتایج جست‌وجو قرار گیرند تا توجه کاربران را جلب کرده و روی آن کلیک کنند. همچنین، عنوان اصلی (H1) و محتوای صفحه باید با موضوع صفحه مطابقت داشته‌باشند. برای بهینه‌سازی صفحه‌ها، به “سئوی داخلی” توجه کنید. توجه به سئوی داخلی موجب بهبود تجربه کاربری شده و نرخ پرش را کاهش می‌دهد.

· سرعت بارگذاری صفحه را بهبود بخشید.

بهبود سرعت بارگذاری صفحه یکی از اصول مهم بهینه‌سازی ‌سایت است. سرعت بارگذاری صفحه می‌تواند تجربه کاربری را به طور قابل توجهی تحت تأثیر قرار دهد. هرچه زمان بارگذاری صفحه کمتر باشد، احتمال اینکه کاربران به صفحه متصل بمانند و از آن استفاده کنند، افزایش می‌یابد. بنابراین، افزایش سرعت بارگذاری صفحه می‌تواند بهبود قابل توجهی در نرخ پرش و تجربه کلی کاربران داشته باشد.

برای افزایش سرعت بارگذاری، اقدام‌های زیر را انجام دهید:

  1. فشرده‌سازی: تصاویر و صفحات خود را فشرده کنید تا سریع‌تر بارگیری شوند.
  2. ذخیره‌سازی: از حافظه پنهان مرورگر برای ذخیره محتوای استاتیک استفاده کنید.
  3. بهینه‌سازی تصاویر: تصاویر را با اندازه مناسب بارگذاری کنید و از فرمت‌های جدیدتر مانند WebP استفاده کنید.
  4. کاهش کد: کد JavaScript و CSS خود را به حداقل برسانید و آن را minify کنید.

· بهینه‌سازی برای کاربران تلفن همراه

بهینه‌سازی برای تلفن همراه امری بسیار حیاتی است؛ زیرا بیش از نیمی از ترافیک وب جهانی از طریق دستگاه‌های همراه صورت می‌گیرد. برای کاهش نرخ پرش، وب‌سایت شما باید به طور کامل به دستگاه‌های موبایل و تبلت‌ها سازگار باشد. مجموعه کارهایی که در این رابطه می‌توانید انجام بدهید، عبارت‌اند از:

  1. طراحی واکنش‌گرا: از طراحی واکنش‌گرا استفاده کنید تا سایت شما به طور خودکار با اندازه صفحه نمایش دستگاه کاربر سازگار شود.
  2. فونت‌های بزرگ: از فونت‌های بزرگ و خوانا در موبایل استفاده کنید.
  3. ناوبری آسان: ناوبری سایت خود را برای استفاده در موبایل ساده و واضح کنید.
  4. محتوای مختصر: محتوای خود را برای خواندن در موبایل کوتاه و مختصر کنید.

· محتوای خواندنی و کاربرپسند بنویسید.

بازدیدکنندگان وب به دنبال یادگیری سریع هستند و متن شما را برای پیدا کردن اطلاعات مورد نیازشان اسکن می‌کنند. بنابراین، اگر آن‌ها نتوانند به سرعت آنچه را که می‌خواهند پیدا کنند، با نرخ پرش بالایی مواجه خواهید شد. در اینجا چند روش برای خواندن آسان‌تر محتوای شما آورده شده است:

1. از زیرعنوان‌ها استفاده کنید.

زیرعنوان‌ها محتوای شما را به بخش‌های قابل هضم تقسیم می‌کنند و درک و مرور متن را برای خوانندگان بسیار آسان می‌کنند.

2. از فضای خالی استفاده کنید.

با قراردادن فضای خالی کافی در اطراف متن، به محتوای خود اجازه تنفس بدهید.

3. از پاراگراف‌ها و جملات کوتاه استفاده کنید.

پاراگراف‌ها را به بخش‌های یک تا دو جمله‌ای تقسیم کنید و سعی کنید در هر پاراگراف تنها به یک ایده بپردازید.

4. از فهرست مطالب استفاده کنید.

فهرست مطالب به خواننده نشان می‌دهد که دقیقاً همان چیزی را که به دنبالش است، کجای متن قرار دارد و به او امکان می‌دهد که به بخش‌های مهم‌تر برای خود برود.

نرخ پرش در سئو
نرخ پرش بالا ممکن است، به دلیل کیفیت پایین صفحه، عدم تطابق مخاطبان هدف، یا عدم ارائه اطلاعات مورد نیاز باشد.

و اما سخن آخر

نرخ پرش، درصدی از بازدیدکنندگان است که بدون تعامل با سایت شما آن را ترک می‌کنند. کاهش این نرخ اهمیت زیادی دارد زیرا هر بازدیدکننده‌ای که تبدیل به مشتری شود (خرید یا ثبت‌نام و…) دیگر جزو بازدیدکنندگان پرش‌کننده به حساب نمی‌آید.

در این مطلب سعی کردیم، روش‌هایی را به شما معرفی کنیم تا نرخ تبدیل افزایش و در نتیجه نرخ پرش کاهش یابد. چنانچه دوست دارید که سریع‌تر به این هدف برسید، می‌توانید با ما در «آژانس دیجیتال مارکتینگ سها» همکاری کنید. کافی است با ما تماس بگیرید و از خدمات 360 درجه ما در تمامی زمینه‌های مارکتینگ استفاده کنید.

منابع: semrush/ backlinko

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مشاوره نیاز دارید؟
پیمایش به بالا