آژانس دیجیتال سها مارکتینگ

سئوی آسان؛ ترفندهای لینک‌سازی داخلی برای مبتدیان!

لینک‌سازی

لینک‌سازی داخلی در محتوا، یکی از ارکان اساسی استراتژی سئوی ‌سایت‌ها به شمار می‌رود و نقش مهمی در بهبود تجربه کاربری و افزایش قابلیت دسترسی به محتوای مرتبط دارد. این فرآیند شامل ایجاد پیوندهایی است که صفحات مختلف یک ‌سایت را به هم متصل می‌کند، با هدف هدایت بازدیدکنندگان به مطالب دیگر و افزایش زمان ماندگاری آن‌ها روی سایت.

از طریق لینک سازی داخلی، سایت‌ها می‌توانند ساختار و سلسله‌مراتب محتوای خود را به موتورهای جستجو نشان دهند، که این امر به بهینه‌سازی رتبه‌بندی در نتایج جست‌وجو کمک می‌کند. علاوه‌بر‌این، لینک سازی داخلی به توزیع اقتدار صفحه و افزایش قابلیت اشتراک‌گذاری محتوا نیز کمک می‌کند، که هر دو عامل موثری در ارتقاء سئوی کلی سایت هستند. این بار ما در سهامگ سعی داریم تا شما را بیشتر با نقش لینک سازی در محتوا آشنا سازیم. پس تا انتهای مطلب با ما باشید تا ببینیم چرا، لینک‌سازی داخلی سایت‌ها آنقدر اهمیت دارند؟!

لینک‌سازی داخلی چیست؟

پیش از آن‌که درباره اصول لینک‌سازی در محتوا صحبت کنیم، ابتدا باید بدانیم منظور ما از لینک‌سازی داخلی چیست؟ لینک‌سازی داخلی (Internal Link)، هر پیوندی است که از یک صفحه در سایت شما به صفحه دیگری در همان سایت اشاره می‌کند. کاربران از این لینک‌ها برای پیمایش سایت و یافتن محتوای مورد نظر خود استفاده می‌کنند. موتورهای جستجو نیز از این لینک‌ها برای کشف و درک ساختار سایت شما بهره می‌برند. در واقع، اگر هیچ لینک داخلی به یک صفحه وجود نداشته‌باشد، موتورهای جستجو آن را پیدا نخواهند کرد و به اصطلاح به آن می‌گویند، «محتوا یتیم» است.

انواع لینک‌سازی داخلی

رایج‌ترین لینک‌های داخلی عبارت‌اند از:

1. لینک‌های ناوبری (Navigation Links)

لینک‌های ناوبری معمولاً در بالای هر صفحه در سایت شما قرار دارند و به کاربران کمک می‌کنند تا به راحتی در سایت حرکت کرده و بخش‌های مختلف آن را پیدا کنند.

2. لینک‌های متنی (Textual Links)

لینک‌های متنی در متن صفحات قرار دارند و اغلب؛ برای اشاره به اطلاعات مرتبط در صفحات دیگر سایت استفاده می‌شوند.

3. لینک‌های تصویری

تصاویر لینک‌دار مثل تابلوهای راهنمایی هستند که این بار در زمین طراحی سایت، هدایت کاربر را به عهده دارند. با کلیک روی این تصاویر، بازدیدکنندگان به قسمت‌های متناسب و مرتبط هدایت می‌شوند. این تصاویر، به لحاظ بصری برای کاربران جذابیت داشته و همزمان، به افزایش کیفیت سئوی ‌سایت نیز کمک می‌کنند، زیرا موتورهای جست‌وجو به پیوندهای موجود در ارتباطات تصویری اهمیت می‌دهند.

4. لینک‌های پاورقی (Footer Links)

لینک‌های پاورقی معمولاً در پایین هر صفحه سایت شما قرار دارند و اغلب؛ برای پیوند به صفحات مهم مانند اطلاعات تماس یا سیاست حفظ حریم خصوصی استفاده می‌شوند.

5. لینک دکمه‌ای

لینک‌های دکمه‌ای برای دعوت به اقدام استفاده می‌شوند، مانند “بیشتر بدانید” یا “خرید کنید”.

6. لینک‌های مرتبط (Sidebar Links)

لینک‌های مرتبط در نوار کناری یا انتهای صفحات شما قرار دارند و برای پیوند به محتوای مرتبط در سایت استفاده می‌شوند.

7. لینک‌های نانوشته

لینک‌های نانوشته، لینک‌هایی هستند که به کاربران نشان داده نمی‎شوند، اما؛ توسط موتورهای جستجو برای ایندکس‌کردن سایت استفاده می‌شوند. آن‌ها اغلب؛ برای پیوند به صفحات مهم مانند نقشه سایت یا صفحات محصول استفاده می‌شوند.

بک لینک چیست؟

«بک لینک» (Backlinks)، لینک‌های ورودی هستند که از سایت‌های دیگر به صفحه‌ای در سایت شما وارد می‌شوند. این لینک‌ها، نشان‌دهنده ترافیک سایت دیگری هستند که به سایت‌تان روانه شده‌اند. به عبارت ساده، بک‌لینک وقتی ایجاد می‌شود که سایت دیگری به ‌سایت شما لینک ‌دهد.

این کار به موتورهای جستجو نشان می‌دهد که محتوای شما ارزشمند است و سایر ‌سایت‌ها آن را معتبر می‌دانند. هر چه تعداد بک‌لینک‌های باکیفیت به سایت‌تان بیشتر باشد، احتمال اینکه در نتایج جست‌وجو در رتبه بالاتری قرار بگیرید، افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید  انواع قالب‌های محتوایی

لینک و بک لینک چه تفاوتی با هم دارند؟

اسناد مختلف در وب از طریق “لینک” به هم متصل می‌شوند، مانند چسبی که وب را به هم متصل نگه می‌دارد. لینک‌ها به 2 دسته تقسیم می‌شوند:

· لینک‌های داخلی

بین صفحات وب در یک دامنه (آدرس وب سایت) قرار دارند و بیشتر برای کمک به کاربران در پیمایش سایت استفاده می‌شوند.

· لینک‌های خارجی

به صفحات وب در دامنه‌های دیگر (آدرس سایت‌های دیگر) متصل می‌شوند و اهداف مختلفی دارند:

  • ارائه اطلاعات بیشتر و مرتبط برای خواننده
  • پشتیبانی از ادعایی که در متن آمده‌است
  • ذکر یا ارائه منبع
  • توصیه چیزی
  • افزودن اعتبار

به عبارت ساده، هر لینکی که شما در سایت خود به یک صفحه وب دیگر (به جز صفحات وب سایت خودتان) اضافه می‌کنید، یک “لینک خارجی” است. اما اگر یک سایت دیگر به صفحه شما لینک بدهد، این “بک لینک” به حساب می‌آید.

بک لینک‌ها برای سئو سایت‌تان مفید هستند، زیرا به موتورهای جستجو مانند گوگل نشان می‌دهند که سایت شما معتبر و قابل اعتماد است.

تفاوت لینک‌های داخلی و خارجی

هر سایتی، حتی فروشگاه‌های آنلاین، از هر دو نوع لینک داخلی و خارجی استفاده می‌کنند. لینک‌های داخلی صفحات و پست‌های داخل سایت شما را به هم متصل می‌کنند، اما؛ لینک‌های خارجی، صفحات شما را به سایت‌های دیگر متصل می‌کنند.

چرا لینک‌سازی داخلی برای گوگل اهمیت دارند؟

لینک‌های داخلی یکی از عوامل ضروری برای گوگل و سایر موتورهای جستجو هستند. اما چرا؟

1. کمک می‌کنند تا اهمیت صفحات مشخص شوند.

گوگل از لینک‌ها برای پیدا کردن محتواها در سایت‌ و رتبه‌بندی آن‌ها در نتایج جست‌وجو استفاده می‌کند. اگر یک پست یا صفحه دارای لینک‌های زیادی است، این موضوع به گوگل نشان می‌دهد که این محتوا مهم و ارزشمند است.

2. به کاربران کمک می‌کنند تا راحت‌تر در سایت به دنبال مطالب مورد نظرشان باشند.

از سوی دیگر، به کاربران کمک می‌کنند که به صفحات مرتبط دیگر در همان سایت هدایت شوند. این امر، باعث می‌شود تا کاربر راحت‌تر در سایت بگردد و مطالب مورد نظرش را پیدا کند.

3. جایگاه سئو و توان رنک‌گیری را بالا می‌برد.

افزون‌براین، لینک‌سازی داخلی موجب توزیع قدرت سئو در سایت شما می‌شود. وقتی صفحات به یکدیگر لینک داده می‌شوند، بخشی از اعتبار و ارزش سئوی یک صفحه به صفحات مرتبط دیگر منتقل می‌شود. این کار باعث می‌شود که صفحات مختلف سایت شما در نتایج جست‌وجو عملکرد بهتری داشته باشند.

لینک سازی داخلی
لینک‌دهی داخلی، چیزی است که شما به عنوان صاحب ‌سایت بر آن کنترل دارید. شما با استفاده از لینک‌های داخلی مناسب، بازدیدکنندگان و گوگل را به مهم‌ترین صفحات سایت خود هدایت می‌کنید.

4. فرایند ایندکس‌شدن سایت را بهبود می‌بخشد.

گوگل با استفاده از رباتی به نام (Googlebot) لینک‌های داخلی و خارجی سایت‌ها را بررسی می‌کند. این ربات به صفحه اصلی سایت وارد می‌شود، صفحه را بارگذاری می‌کند و اولین لینک موجود را دنبال می‌کند. با دنبال‌کردن لینک‌ها، گوگل می‌تواند روابط بین صفحات مختلف، پست‌ها و سایر محتوا را کشف کند. به این ترتیب، گوگل متوجه می‌شود که کدام صفحات در سایت شما موضوعات مشابهی را پوشش می‌دهند.

5. لندینگ پیج‌ها را قدرتمندتر می‌کند.

لندینگ پیج یا صفحه فرود، درگاهی است برای ورود کاربران به ‌سایت و نقش کلیدی در تبدیل بازدیدکنندگان به مشتریان دارد. لینک‌سازی داخلی یک ابزار قدرتمند برای هدایت کاربران به این صفحات و افزایش نرخ تبدیل است. استفاده از استراتژی صحیح لینک‌سازی نه تنها ترافیک ارگانیک را افزایش می‌دهد، بلکه با بهبود سئو و ساختار سایت، رتبه لندینگ پیج در نتایج جست‌وجو را ارتقا می‌بخشد. همچنین، لینک‌های داخلی تجربه کاربری را بهبود بخشیده و شانس بازگشت کاربران به ‌سایت را افزایش می‌دهند.

6. شانس لینک‌گیری محتواهای قدیمی سایت را بالا می‌برد.

لینک‌سازی داخلی نه تنها به ماندگاری کاربران در سایت کمک می‌کند، بلکه احتمال دریافت لینک برای محتوای قدیمی را نیز افزایش می‌دهد. این رویکرد، مخاطبان را به سمت محتواهایی هدایت می‌کند که ممکن است، برخلاف محتواهای همیشه سبز، با گذر زمان کمتر مورد توجه قرار گرفته باشند. از این طریق، شانس اینکه این محتواها دوباره لینک گرفته و ارزش خود را بازیابند، بالا می‌رود.

بیشتر بخوانید  چگونه با سئوی داخلی ترافیک ارگانیک سایت را بالا ببرید؟

7. زمان ماندگاری کاربر در سایت را بالا می‌برد.

علاوه‌براین، با افزایش تردد کاربران بین صفحات مختلف سایت، زمان ماندگاری آن‌ها افزایش می‌یابد که نتیجه‌اش کاهش نرخ جهش و بهبود امتیاز سئوی ‌سایت است. گوگل به میزان زمانی که کاربران در سایت شما می‌گذرانند و تعامل آ‌ن‌ها با صفحات (مانند اسکرول کردن) اهمیت می‌دهد و این موارد را به عنوان نشانه‌هایی از ارزشمندی و مفید بودن محتوای شما تلقی می‌کند. این تعاملات به نفع امتیاز سئوی سایت شما تمام می‌شوند و به افزایش اعتبار کلی ‌سایت کمک می‌کند.

7 قاعده لینک‌سازی داخلی

لینک‌سازی داخلی یکی از مهم‌ترین فاکتورهای سئو و بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO) است که به بهبود رتبه ‌سایت شما در نتایج جست‌وجو کمک می‌کند. این کار با ایجاد ارتباط بین صفحات مختلف ‌سایت انجام می‌شود و به موتورهای جستجو در درک بهتر ساختار و محتوای سایت‎تان کمک می‌کند. آشنایی و رعایت اصول لینک سازی به شما کمک می‌کند تا لینک‌دهی‌های خوبی برای سایت خود انجام دهید. این قواعد عبارت‌اند از:

1. مرتبط‌بودن

  • مهم‌ترین اصل در لینک‌سازی داخلی، مرتبط بودن لینک‌ها است. فقط به صفحاتی لینک دهید که از نظر موضوعی با محتوای صفحه فعلی مرتبط باشند.
  • از متن‌های مرتبط و جذاب به عنوان anchor text (متن لینک) استفاده کنید.

2. ساختار سلسله مراتبی

  • از ساختار سلسله مراتبی در لینک‌سازی داخلی استفاده کنید. به صفحات مهم‌تر از صفحات فرعی لینک دهید.
  • از صفحات اصلی ‌سایت خود به صفحات داخلی مهم‌تر لینک دهید.

3. تنوع

  • از انکرتکست‌های متنوع در محتوا استفاده کنید و یک عبارت را به عنوان anchor text در لینک‌های مختلف به کار نگیرید.
  • از کلمات کلیدی مرتبط در anchor text ها استفاده کنید.

4. تعداد لینک‌ها

  • در تعداد لینک‌ها زیاده‌روی نکنید. تعداد لینک‌های هر صفحه باید متناسب با محتوای آن باشد.
  • از لینک‌سازی بیش از حد در یک پاراگراف خودداری کنید.

5. ریدایرکت‌ها

  • در صورت ریدایرکت کردن یک صفحه به صفحه‌ای دیگر، لینک‌های داخلی به صفحه ریدایرکت شده را به‌روزرسانی کنید.

6. نوفالو

  • از تگ نوفالو (nofollow) برای لینک‌هایی که نمی‌خواهید موتورهای جستجو آن‌ها را دنبال کنند، استفاده کنید.
  • از تگ نوفالو برای لینک‌های خارجی و لینک‌های داخلی به صفحات کم‌اهمیت استفاده کنید.

7. رصد و تحلیل

  • رفتار کاربران را رصد و تحلیل کنید و استراتژی لینک‌سازی خود را بر اساس آن بهینه کنید.
  • از ابزارهای مختلف سئو برای بررسی لینک‌های داخلی ‌سایت خود استفاده کنید.
لینکدهی داخلی
لینک‌سازی داخلی از صفحات پربازدید به صفحه‌هایی که بازدیدش کمتر است، موجب رشد و تقویت آن‌ها می‌شود.

و اما در آخر

لینک‌سازی داخلی، گویی تار و پود نامرئی سایت شما را می‌بافد و انسجام و نظم به آن می‌دهد. این تارهای ظریف، نه تنها کاربران را در مسیری جذاب در میان صفحات شما راهنمایی می‌کنند، بلکه رازِ گشودنِ دروازه‌های رتبه‌های برتر در موتورهای جستجو را نیز در خود دارند.

تصور کنید ربات‌های گوگل مانند مهمانانی کنجکاو به ‌سایت‌تان قدم می‌گذارند. لینک‌های داخلی، نقشه راهی دقیق و خوانا پیش روی آن‌ها قرار می‌دهند تا به عمق محتوای ارزشمند شما رهنمون شوند. هرچه این نقشه دقیق‌تر و منسجم‌تر باشد، ربات‌ها با اشتیاق بیشتری صفحات سایت‌تان را کشف و درک می‌کنند و در نهایت، پاداش این درک عمیق، رتبه‌ای درخشان در نتایج جست‌وجو خواهد بود.

اما این جادو، قواعد و اصولی دارد که رعایت آن‌ها، رمزِ موفقیت شما خواهد بود. مرتبط بودن، تنوع در لینک‌ها، ساختار سلسله مراتبی و پرهیز از افراط، کلیدهایی طلایی برای گشودنِ دروازه‌های موفقیت هستند.

«آژانس دیجیتال مارکتینگ سها»، با اتکا به تیمی مجرب و خلاق، ضمن ارائه خدمات حرفه‌ای در زمینه سئو و بازاریابی محتوا، آماده است تا با ارائه خدمات 360 درجه در حوزه مارکتینگ، کمک‌تان کند. کافی است، با ما تماس بگیرید.

منابع: mailchimp/ moz

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مشاوره نیاز دارید؟
پیمایش به بالا
اسکرول به بالا