آژانس دیجیتال سها مارکتینگ

معرفی انواع پسوند دامنه و نحوه انتخاب مناسب آن‌ها

پسوند دامنه

پسوند دامنه، هویت دیجیتالی شما را می‌سازد. این اسم دیجیتالی در تمامی آدرس‌ها و دارایی‌های دیجیتالی شما استفاده می‌شود و نخستین چیزی است که مشتریان از شما می‌بینند. در این مطلب از سهامگ، قصد داریم شما را با انواع پسوند دامنه، کاربرد آن‌ها، بهترین پسوندهای دامنه، نحوۀ انتخاب پسوند مناسب و … آشنا می‌کنیم.

پسوند دامنه چیست؟

پسوند دامنه، حروفی است که پس از نقطل آخر در URL قرار می‌گیرد. مثل .com، .org، net. اگر بخواهیم درباره پسوند دامنه، ملموس‌تر صحبت کنیم، باید بگوییم، پسوندها بسیار شبیه فامیل آدم‌هاست. هرچه فامیلی خاص‌تر باشد، در ذهن بیشتر می‌ماند. از طرفی دیگر، یادآوری آن در ذهن هم راحت‌تر است.

انواع پسوند دامنه

پسوندهای دامنه هم انواع مختلف دارد:

· پسوندهای عمومی (Generic Top-Level Domains)

پسوندهای دامنه عمومی مثل .com، .net، .org و .xyz، رایج‌ترین و شناخته‌شده‌ترین پسوندهای دامنه هستند . این پسوندها به هیچ کشور خاصی تعلق ندارند و برای استفادۀ همه آزاد هستند. اگر می‌خواهید کسب‌وکارتان در سطح جهانی دیده شود، پسوندهای عمومی انتخاب مناسبی هستند.

· پسوندهای اختصاصی  (Sponsored Top-Level Domains)

پسوندهایی مثل gov. به سازمان یا شرکت‌های خاص تعلق دارد و نشان از این موضوع می‌دهد که سازمان یا شرکت مربوطه تحت حمایت سازمان خاصی است و برای استفادۀ عموم نیست.

· پسوندهای ملی سطح بالا (Country Code Top-Level Domains)

پسوندهایی مثل .irیا .us اختصاص به خود کشور دارد. هر کشوری قوانین خاص خودش را دارد. برخی از کشورها اجازه می‌دهند که هر کسی از این پسوندها استفاده کند، اما برخی دیگر از شرکت‌ها، فقط به سازمان‌های دولتی اجازه استفاده می‌دهند.

ردیف نام پسوند دامنه نام اختصاری مثال
1 عمومی gTLD com: google /آمازون amazon.com
2 اختصاصی sTLD gov برای سازمان‌های دولتی و .edu برای موسسات آموزشی.
3 ملی ccTLD .ir برای ایران و .us برای ایالات متحده.

مهم‌ترین نکات در انتخاب پسوند دامنه

انواع پسوند دامنه
قیمت انواع پسوندهای دامنه متنوع است.

مهم‌ترین نکات در نحوه انتخاب پسوند دامنه عبارت‌اند از:

  1. هدف سایت

پسوند دامنه باید با هدف و نوع فعالیت کسب‌وکار و سایت شما هماهنگی داشته باشد. به طور مثال اگر سایت شما، محتوای آموزشی دارد، بهتر است از پسوند edu. استفاده کنید. در حالی‌که برای ‌سایت‌های تجاری، پسوندهای .com یا .biz انتخاب مناسب‌تری است.

  1. شناسایی برند

پسوند دامنه باید با نام برند یا کسب‌وکار شما همخوانی داشته و هویت برند را تقویت کند. استفاده از پسوندهای مرتبط با صنعت یا منطقه جغرافیایی می‌تواند کمک‌کننده باشد.

  1. اعتبار و اعتماد
بیشتر بخوانید  روز جهانی منابع انسانی؛ تجلیل از حیاتی‌ترین واحد سازمان‌ها

برخی از پسوندها معتبرتر یا قابل اعتمادتر هستند. پسوندهایی مانند .org یا .gov ممکن است به اعتبار سایت شما افزوده و اعتماد کاربران را جلب کنند.

  1. قابلیت جست‌وجو

پسوند دامنه می‌تواند روی سئو و قابلیت جست‌وجو نیز تاثیر بگذارد. انتخاب پسوندهای شناخته‌شده و متداول مانند .com انتخاب بهتری هستند.

  1. هدف جغرافیایی

اگر کسب‌وکار شما با گروه خاصی سر و کار دارد، استفاده از پسوندهای جغرافیایی مانند .ir برای ایران یا .uk برای انگلستان کمکتان می‌کند تا در همان کشور شناخته‌شده‌تر شوید.

  1. سادگی و قابلیت یادآوری

از دیگر عوامل موثر در انتخاب پسوند دامنه، سادگی آن‌هاست. هرچه دامنه ساده‌تر باشد، در ذهن بیشتر می‌ماند. از پسوندهای پیچیده و یا ناآشنا که در ذهن نیز باقی نمی‌مانند، دوری کنید.

7.  بررسی قانونی و دسترسی پسوند

مطمئن شوید که پسوند انتخابی شما با قوانین و مقررات مربوط به نام‌های دامنه در کشور یا صنعت شما مطابقت داشته باشد و در دسترس نیز باشد.

چرا باید از پسوند دامنل مناسب استفاده کنیم؟

چرا باید در انتخاب پسوند دامنه با دقت و شاید به جرأت بتوان گفت: وسواس‌گونه رفتار کرد؟ دلایل این وسواس عبارت‌اند از:

· نخستین impression

نخستین برداشتی که در ذهن مخاطب باقی می‌ماند، پسوند دامنه است. پسوندهای که به صنعت کسب‌وکار اشاره می‌کند، اعتبار بیشتری دارد.

· تقویت هویت برند

پسوند نام دامنه باید با هویت برند سازگار باشد. پسوند مناسب می‌تواند در بازاریابی و تبلیغات، کمک‌کننده باشد و برند شما را در ذهن کاربران ماندگارتر سازد.

· افزایش قابلیت جست‌وجو و SEO

برخی از پسوندهای دامنه می‌تواند تأثیر مثبتی روی رتبۀ سایت بگذارد و در سئو نیز موثر باشد.

· اعتماد و اعتبار

انتخاب پسوند دامنۀ مناسب، به برند و کسب‌وکار شما اعتبار می‌بخشد.

نحوه انتخاب پسوند دامنه
پسوندهای .org یا .eduاعتبار بیشتری دارند و مورد اعتمادتر هستند.

· هدف جغرافیایی و محلی

همانطور که اشاره کردیم، اگر سایت شما متعلق به یک منطقۀ خاص است یا روی بازار محلی، متمرکز است، از پسوندهای خاص منطقه مثل .ir استفاده کنید. این کار منجر به افزایش دیده‌شدن و جذب کاربران محلی می‌شود.

رایج ترین پسوندهای دامنه چیست؟

در این قسمت به 5 پسوند دامنۀ رایج اشاره می‌کنیم:

· .com

%50 کسب‌وکارها از پسوند.com استفاده می‌کنند. این پسوند برای کاربران اینترنت در سراسر جهان شناخته شده و آشناست.

· .org

پسوند .org برای سازمان‌های غیرانتفاعی و غیرتجاری استفاده می‌شود. با این حال، هیچ نهاد نظارتی خاصی برای نظارت بر استفادۀ درست آن وجود ندارد، بنابراین ممکن است؛ گاهی به طور نادرست استفاده شود.

بیشتر بخوانید  رازهای ناگفته شناسایی پرسونای کسب‌وکار!

· .edu

پسوند .edu برای سایت‌های آموزشی استفاده می‌شود. اما، در حال حاضر فقط، مؤسسات آموزشی عالی در ایالات متحده از آن استفاده می‌کنند. این پسوند فقط توسط تعداد کمی از نهادهای معتبر در ایالات متحده تأیید شده و محدود به این کشور است.

· .gov

این پسوند به طور خاص برای سایت‌های دولتی استفاده می‌شود. با این حال، برخی از سازمان‌های دولتی از پسوندهای خاص خود مانند .usps برای پست ایالات متحده استفاده می‌کنند.

· .net

این پسوند در گذشته، فقط مخصوص سازمان‌ها یا شرکت‌هایی بود که بر فناوری‌های شبکه متکی بودند. اما در حال حاضر، اگر شرکت‌ها نتوانند آدرس .com بگیرند، معمولاً به طور پیش‌فرض از .net استفاده می‌کنند.

سخن آخر

انتخاب پسوند دامنه مناسب، یکی از تصمیم‌های مهم در ساخت و توسعه سایت یک کسب‌وکار است. همانطور که در این مطلب به بررسی آن پرداختیم، انتخاب پسوند دامنۀ مناسب، به عوامل متعددی بستگی دارد.  پسوند دامنه نه تنها هویت دیجیتال کسب‌وکار شما را شکل می‌دهد، بلکه روی سئو، اعتماد کاربران و جذب مخاطبان هدف نیز تأثیرگذار است. پس در انتخاب آن دقت کنید.

منابع: kinsta/ mailchimp

پرسش و پاسخ‌های رایج درباره پسوند دامنه

1. معروف‌ترین پسوندهای دامنه سطح بالا  چه چیزهایی هستند؟

معروف‌ترین پسوندهای دامنه سطح بالای عمومی مثل: .com (تجاری)، .org (سازمان‌های غیرانتفاعی)، .net (ارائه‌دهندگان شبکه)، .edu (موسسات آموزشی)، .gov (نهادهای دولتی)، .info (اطلاع‌رسانی)، .biz (تجاری) و دامنه‌های سطح بالای کشوری همچون : .ir (ایران)، .uk (بریتانیا)، .de (آلمان)، .fr (فرانسه)، .jp (ژاپن)، .cn (چین)، .us (آمریکا)، .ca (کانادا)، .ru (روسیه)، .in (هند) هستند.

2. مدت زمان استفاده از دامنه چند وقت است؟

مدت زمان استفاده از دامنه 1 تا 10 سال است. پس از پایان این مدت، مالک دامنه باید آن را تمدید کند تا همچنان بتواند از آن استفاده کند. اگر دامنه تمدید نشود، پس از یک دورۀ کوتاه (30 تا 90 روز)، دامنه آزاد می‌شود ، دامنه آزاد شده را می‌توان در اختیار کسب‌وکار یا فرد دیگر قرار داد.

3. آیا پس از پایان مهلت تمدید دامنه، می‌توان از آن استفاده کرد؟

پس از پایان مهلت تمدید دامنه، domain، وارد یک دورۀ انقضا 30 تا 90 روزه می‌شود. هنوز مالک می‌تواند دامنه را با پرداخت هزینه بدون جریمه، تمدید کند. اما اگر دامنه در این دوره تمدید نشود، وارد مرحلۀ بازخرید می‎شود که چیزی حدود یک ماه زمان می‌برد و هنوز مالک می‌تواند با هزینۀ بسیار بیشتر تمدیدش کند.

اگر این مرحله نیز بگذرد و اتفاقی نیفتد، دامنه آزاد شده و به شخص یا سازمان دیگر که تمایل به ثبتش دارد، تعلق می‌گیرد.

4. آیا پسوند دامنه را می توان تغییر داد؟

بله اما کار بسیار دشوار و پیچیده‌ای است و به طور مستقیم نمی‌توان انجام داد.

5. آیا برای هر سایت فقط یک پسوند می‌توان انتخاب کرد؟

خیر می‌توان دامنه‌ای متفاوت با پسوندهای متغیر برای هر سایت تعریف کرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مشاوره نیاز دارید؟
پیمایش به بالا