آژانس دیجیتال سها مارکتینگ

مسیر طلایی B2C، خلق تجربه‌ای بی‌نظیر برای مشتریان

بازاریابی B2C

یک دقیقه فکر کنید؛ به نظر شما بازاریابی کالایی همچون دهان‌شویه با یک ساعت کلاسیک لوکس کاملا یکسان است یا با هم تفاوت دارند؟ اگر بخواهیم منطقی فکر کنیم، قاعدتا سبک بازاریابی این دو محصول(B2C) ، با هم تفاوت دارد و هرکدام نیاز به استراتژی خاص خودش را دارد.

در این مطلب از سهامگ، یاد خواهید گرفت که بازاریابی B2C چیست و چگونه یک استراتژی بازاریابی دیجیتال B2C می‎توانید برای دستیابی به موفقیت ایجاد کنید؟ پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

منظور از بازاریابی B2C چیست؟

«بازاریابی مصرفی» یا (Business-to-consumer) که به صورت مخفف به آن B2C نیز می‌گویند، سبکی از بازاریابی است که به ارتباط مستقیم میان شرکت و مصرف‌کننده اشاره دارد. مصرف‌کننده، فردی است که با هدف استفاده از محصول، آن را مستقیم و بی‌واسطه از تولیدکننده می‌خرد.

بازاریابی B2C چه تفاوتی با بازاریابی B2B دارد؟

بازاریابی B2C و B2B دو نوع استراتژی بازاریابی هستند که با مخاطبان متفاوتی سروکار دارند. درک تفاوت‌های این 2 مدل، برای انتخاب استراتژی مناسب برای کسب‌وکارتان ضروری است.

· مخاطب

مصرف‌کنندگان نهایی بازاریابی B2C، افرادی هستند که برای استفاده شخصی محصولات یا خدمات را خریداری می‌کنند. اما در بازاریابی B2B خریداران محصولات یا خدمات، سایر کسب‌‌وکارها هستند.

· کانال‌های بازاریابی

در B2C تمرکز استراتژی بازایابی روی کانال‌های آنلاین همچون شبکه‌های اجتماعی، تبلیغات آنلاین، ایمیل مارکتینگ و سئو است. در حالی‌که، در استراتژی بازاریابی B2B، کانال‌های بازاریابی بسیار گسترده‌تر هستند و بیشتر معامله‌ها از طریق شبکه‌سازی، برگزاری و یا شرکت در نمایشگاه‌های تجاری، تبلیغات چاپی و تماس‌های تلفنی انجام می‌شود.

· رویکرد

در بازاریابی B2C، تمرکز بر ایجاد احساسات و برانگیختن عواطف مخاطب برای جذب آن‌هاست. اما؛ در بازاریابی B2B، تمرکز و تصمیم‌گیری براساس ارائه اطلاعات منطقی و متقاعد کردن خریداران با ارائه مزایای منطقی محصولات یا خدمات صورت می‌گیرد.

· ارتباط

در بازاریابی B2C، ارتباط مستقیم با مصرف‌کنندگان نهایی از طریق کانال‌های مختلف صورت می‌گیرد. در صورتی‌که در B2B، ارتباط با تصمیم‌گیرندگان در کسب‌وکارهای دیگر از طریق کانال‌های رسمی‌تر انجام می‌شود.

· شرکت‌های B2C و گوشی‌های همراه هوشمند

چند دهه پس از رونق تجارت الکترونیک، شرکت‌های B2C همچنان به دنبال یک بازار رو به رشد هستند. خرید با موبایل. با افزایش استفاده از اپلیکیشن‌های گوشی‌های هوشمند و ترافیک اینترنت همراه سالانه، شرکت‌های B2C توجه خود را به کاربران موبایل جلب کرده‌اند و از این فناوری محبوب نهایت استفاده را می‌برند.

استراتژی بازاریابی B2C
انتخاب نوع بازاریابی شما به  به عوامل مختلفی مانند نوع محصول یا خدماتی که ارائه  می‌دهید، مخاطبان  هدف و بودجه شما بستگی دارد.

انواع بازاریابی B2C

مدل‌های کسب‌وکار B2C اغلب، به 5 دسته تقسیم می‌شوند،که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

1. فروش مستقیم

در این مدل که رایج‌ترین مدل B2Cاست، کالاها به طور مستقیم از خرده‌فروشان آنلاین خریداری می‌شوند.

2. واسطه‌گری آنلاین

در این مدل، شرکت‌هایی مانند دیجی‌کالا نقش واسطه بین خریدار و فروشنده را ایفا می‌کنند و آن‌ها را به هم وصل می‌کنند.

بیشتر بخوانید  چطور یک کمپین تبلیغاتی، طراحی و اجرا کنیم؟

3. تبلیغات‌محور

در این مدل، کسب‌وکار با ارائه محتوای رایگان یا خدمات، وب‌سایت پرطرفداری ایجاد می‌کند و از طریق نمایش تبلیغات به بازدیدکنندگان، درآمدزایی می‌کند.

4. مبتنی بر جامعه

در این مدل، کسب‌وکار با ایجاد فضایی برای تعامل کاربران، جامعه‌ای شکل می‌دهد و از طریق آن، به فروش محصولات یا خدمات خود می‌پردازد.

5. مبتنی بر حق اشتراک

در این مدل، کاربران برای دسترسی به محتوای اختصاصی یا خدمات خاص، به‌صورت دوره‌ای (ماهانه یا سالانه) هزینه پرداخت می‌کنند.

استراتژی‌های B2C

موفقیت در بازاریابی B2C بدان معناست که ارتباطات عاطفی با مصرف‌کنندگان برقرار شود. امروزه، تجارت آنلاین در حال گسترش است و بنابراین، تجارت B2C هم‌معنی با تجارت الکترونیک است. برای ساخت یک وب‌سایت تجارت الکترونیکی برتر، باید گام‌های حیاتی زیر را انجام دهید:

· ایجاد محتوای معنادار و جذاب

برای جذب و تبدیل مصرف‌کنندگان، محتوایی را ارائه دهید که جذابیت و کیفیت داشته باشد. استفاده از استراتژی و توانایی تولید محتوای بهتر از رقبا به عنوان عوامل تمایزی مهم مطرح می‌شود.

· درک از نحوه فکر مصرف‌کنندگان

مشتریان B2C بیشتر تحت تأثیر احساسات هستند و به دلایل هیجانی بیشتر تحریک می‌شوند. ارائه انتخاب، عجله، تأکید بر نیازها و خواسته‌های مشتریان و همچنین تطبیق با اهداف و ارزش‌های شخصی آن‌ها از مهم‌ترین عوامل است.

· استفاده از ابزار بازاریابی هوش مصنوعی

به منظور بهبود تبدیل و درآمد، نیازمند تغذیه ماشین/فناوری با داده‌های مشتری با کیفیت و حجم زیاد هستیم. استفاده از محتوا بر اساس ارزش برای ترغیب مشتریان به دریافت ارتباطات و تخفیف‌ها یا خبرنامه‌ها، و نیز استفاده از جعبه‌های ثبت‌نام روی وب‌سایت به عنوان راه‌های موثر برای جذب مشتریان جدید و شروع رابطه با آن‌ها مطرح می‌شود.

در کل، برای موفقیت در بازاریابی B2C، باید به ایجاد ارتباطات عاطفی با مشتریان، درک نیازها و خواسته‌های آن‌ها، و استفاده از ابزارها و استراتژی‌های مناسب توجه ویژه داشت.

مزایای بازاریابی B2C

مدل کسب‌وکار B2C مزایای بی‌شماری دارد که در اینجا به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

1. قیمت پایین‌تر

کسب‌وکارهای B2C چون با واسطه‌ها کار نمی‌کنند و لازم نیست به آن‌ها پول بدهند، معمولا قیمت پایین‌تری را به مشتری نهایی ارائه می‌دهند.

2. دسترسی

تجارت الکترونیک باعث می‌شود کسب‌وکارهای B2C به‌طور دائم در دسترس باشند. شرکت‌های B2C آنلاین همچنین می‌توانند به مشتریان در سراسر جهان دسترسی داشته‌باشند. حتی کسب‌وکارهای کوچک با فروشگاه‌های محلی هم می‌توانند از راهکارهای تجارت الکترونیک مانند Shopify برای فروش و ارسال محصولات به صورت بین‌المللی استفاده کنند.

پیش‌بینی می‌شود فروش جهانی تجارت الکترونیک B2C تا سال ۲۰۲۶ به ۸ تریلیون دلار برسد!

3. داده‌های مشتری

داده‌های ارزشمند مشتری می‌تواند استراتژی بازاریابی یک کسب‌وکار را تقویت کند. وقتی شما به صورت مستقیم می‌فروشید، جمع‌آوری و تحلیل داده‌های تجارت الکترونیک مانند آمار تبدیل، آدرس ایمیل و الگوهای رفتاری مشتری آسان‌تر است.

چالش‌های بازاریابی B2C

در حالیکه مدل B2C مزایای زیادی دارد، در کنارش چالش‌های متعددی را نیز به همراه دارد که در ادامه به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

بیشتر بخوانید  SEM چیست و چه تفاوتی با SEO دارد؟

· ایجاد یک سایت کاربرپسند

داشتن یک وبسایت خوش‌طراحی و آسان برای پیمایش شرکت‌های B2C ضروری است.

· پرداخت امن

اگر به طور مستقیم به مصرف کنندگان می‌فروشید، فرآیند خرید باید تا حد امکان آسان باشد. مصرف کنندگان گزینه‌های پرداخت متعددی را درخواست می‌کنند و اغلب انتظار دارند که کسب‌وکارهای کوچک همان خدمات انعطاف‌پذیر پرداخت و حمل‌ونقل را مانند فروشگاه‌های بزرگ ارائه دهند.

· تسلط بر سئو (SEO)

برای اینکه در صدر نتایج جستجوی موتورهای جستجو قرار بگیرید، کسب‌وکارها باید محتوای خود را برای سئو بهینه سازند. این به معنای ایجاد محتوای منظم و مدیریت مجموعه‌ای از محتوای فعلی است.

استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازاریابی B2C

در دنیای تجارت، برای موفقیت در بازاریابی B2Cنیازمند درک عمیق نیازهای مصرف‌کنندگان و ارائه راه‌حل‌های باکیفیت هستید. در اینجا چند استراتژی کلیدی برای رسیدن به این هدف را با شما در میان می‌گذاریم:

1. بازاریابی دیجیتال

استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال مانند سئو (بهینه‌سازی موتور جستجو)، بازاریابی شبکه‌های اجتماعی و ایمیل مارکتینگ برای دسترسی به مصرف‌کنندگان و معرفی محصولات و خدمات به آن‌ها حیاتی هستند.

2. تحلیل داده‌ها

استفاده از تحلیل داده‌ها به کسب‌وکارها این امکان را می‌دهد تا  از علایق و سلایق مصرف‌کنندگان خود آگاه شوند. با درک این موارد، کسب‌وکارها می‌توانند محصولات و خدمات خود را متناسب با نیاز مشتریان تنظیم کنند.

3. تجربه‌ کاربری عالی در خرید آنلاین

ایجاد یک تجربه‌ کاربری ساده و روان در خرید آنلاین، رضایت و وفاداری مشتری را افزایش می‌دهد. اطمینان حاصل کنید فرآیند خرید، از جست‌وجوی محصول تا نهایی‌کردن خرید، آسان و بدون دردسر باشد.

4. ارائه راه‌حل‌های باکیفیت

مهم‌ترین اصل در موفقیت B2C، ارائه محصولات و خدماتی با کیفیت بالا است که به طور موثری مشکلات و نیازهای مصرف‌کنندگان را برطرف می‌کند. با جلب رضایت مشتری، وفاداری آن‌ها را به دست آورده و فروش خود را افزایش می‌دهید.

آینده کسب‌وکارهای B2C

مدل‌های کسب‌وکار B2C همچنان به نوآوری ادامه می‌دهند و نحوه‌ی پیدا کردن و خرید محصولات توسط خریداران را تغییر می‌دهند. با ظهور تجارت الکترونیک، کسب‌وکارها توانستند به مخاطبان جهانی دسترسی پیدا کنند و بدون کمک واسطه‌ها به صورت ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته فروش داشته باشند.

مزایای بازاریابی B2C
در دنیای امروزی، بازاریابی دیجیتال برای هر کسب‌وکاری، چه فروشگاه اینترنتی یا مغازه‌ فیزیکی باشد، یک امر ضروری است و اهمیت بسزایی دارد.

و اما سخن آخر

تدوین یک استراتژی بازاریابی B2C از پایه، ممکن است به نظر کار دشواری باشد. اما با توجه به اینکه خرید آنلاین هم اکنون و در آینده، برای برندهای تجارت الکترونیک، اهمیت بسزایی دارد، داشتن یک برنامه برای جذب، تبدیل و حفظ مشتریان بسیار ضروری است.

با استفاده از تاکتیک‌هایی که درباره آن‌ها صحبت کردیم، برند B2C شما، فرصت خوبی برای برجسته‌شدن در میان رقبا دارد. استراتژی‌های بازاریابی B2C موجب جذب مخاطب می‌شوند، بازدیدکنندگان ‌سایت را به مشتری تبدیل می‌کنند و باعث جلب دوباره آن‌ها می‌شوند. این رویکردها به طور قاطع در آینده برنده خواهند بود. حالا تنها سوال این است که آیا برای این چالش آماده هستید؟

«آژانس دیجیتال مارکتینگ سها» یک شرکت معتبر در این زمینه است که به همراه افراد متخصصش در زمینه‌های مختلف تولید محتوای متنی، تصویری و ویدئویی همراه شماست. افزون‌براین ما با خدمات 360 درجه خود، کمک‌تان می‌کنیم تا در فضای آنلاین به راحتی دیده شوید. کافی است، با ما تماس بگیرید.

منابع: investopedia/ shopify/ emarsys/ wrike

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مشاوره نیاز دارید؟
پیمایش به بالا