آژانس دیجیتال سها مارکتینگ

سئوی کلاه سیاه، شمشیر دولبه‌ سایت شما!

سئو کلاه سیاه

دوست دارید که در فضای آنلاین کسب‌وکار خود به راحتی دیده شوید و مرجع قابل قبولی برای مخاطب‌های منحصربه‌فردتان باشید؟ اگر شما هم آرزوی برند و قابل اعتماد بودن دارید، باید به شما بگوییم که این مسئله نیاز به زمان دارد و با انجام کارهایی همچون «سئو کلاه سیاه» در کوتاه‌مدت مقدور نیست.

اگر نمی‌دانید که سئوی کلاه سیاه چیست و چه انواع و تاکتیک‌هایی دارد، با ما تا انتهای این مطلب سهامگ همراه باشید.

سئو کلاه سیاه چیست؟

سئو کلاه سیاه (Black Hat SEO) تکنیکی است که برای بالابردن رتبه سایت در نتایج جست‌وجو به صورت غیرقانونی استفاده می‌شود. در این روش، تاکتیک‌های استفاده شده به جای تمرکز روی مخاطب انسانی، روی موتور جستجو تمرکز دارد.

یادتان باشد، کسب رتبه برتر در نتایج جست‌وجو برای رشد هر کسب‌وکاری ضروری است، اما استفاده از سئوی کلاه سیاه، روش نادرستی است. زیرا به دنبال فریب الگوریتم‌های موتور جستجو هستید، نه حل مشکلات کاربر!

سئو کلاه سیاه به دنبال ایجاد رتبه بالا در صفحه‌های جست‌وجو به صورت غیرقانونی است. با این شیوه، رتبه وب‌سایت شما، به جای بهبود آسیب می‌بیند.

تفاوت سئو کلاه سیاه با سئو کلاه سفید در چیست؟

سئوی کلاه سیاه بر خلاف قوانین موتورهای جستجو عمل می‌کند. این روش ممکن است، موجب حذف کامل سایت شما از نتایج جست‌وجو یا پایین آمدن رتبه‌ی آن شود. در مقابل، سئوی کلاه سفید (White Hat SEO) روشی اخلاقی‌تر است که بر تولید محتوای باکیفیت و تجربه‌ی کاربری راحت تمرکز دارد. در ادامه به برخی از تاکتیک‌های سئو کلاه سیاه اشاره می‌کنیم.

انواع سئو کلاه سیاه
سئو کلاه سیاه یک عمل تایید نشده‌است که می‌تواند رتبه یک صفحه را در نتایج موتور جستجو بالا ببرد. اما، درنهایت به ضرر سایت خواهد بود، چون موجب حذفش می‌شود.

تکنیک‌های سئو کلاه سیاه

در این قسمت به انواع مختلف سئو کلاه سیاه اشاره می‌کنیم:

1. استفاده از کلمات کلیدی نامرتبط

یکی از روش‌های سئو کلاه سیاه که به شدت توسط گوگل جریمه می‌شود، استفاده از کلمات کلیدی نامرتبط (Keyword Stuffin) در محتوای ‌سایت است. این روش شامل پر کردن متن صفحات با کلمات کلیدی غیرمرتبط با هدف فریب موتورهای جستجو و افزایش رتبه در نتایج جست‌وجو برای آن کلمات کلیدی است.

2. تقلب (Cloaking)

تقلب در سئو به روشی غیراخلاقی اشاره دارد که در آن محتوای متفاوتی به کاربران و موتورهای جستجو نمایش داده می‌شود. هدف از این کار، فریب موتورهای جستجو و رتبه‌بندی بهتر در نتایج جست‌وجو برای کلمات کلیدی غیرمرتبط با محتوای واقعی وب‌سایت است.

انواع تقلب در سئو کلاه سیاه

·  محتوای پنهان

محتوای متنی یا تصویری که فقط برای موتورهای جستجو قابل مشاهده است و برای کاربران پنهان می‌شود.

· تغییر مسیر

ربات‌های موتور جستجو به صفحه‌ای متفاوت از صفحه‌ای که کاربران می‌بینند، هدایت می‌شوند.

· تزریق کد

کدهای مخفی در صفحات وب‌سایت تزریق می‌شوند که فقط برای موتورهای جستجو قابل مشاهده هستند.

3. ریدایرکت‌های پنهانی در سئو کلاه سیاه

ریدایرکت به معنی هدایت‌شدن به یک آدرس اینترنتی (URL) متفاوت از آدرسی است که روی آن کلیک کرده‌اید. در سئوی کلاه سیاه، از ریدایرکت‌ها به عنوان روشی غیرمجاز برای فریب موتورهای جستجو یاد می‌شود. این کار شباهت زیادی به تاکتیک قبلی، تقلب دارد. در تقلب، محتوای متفاوتی به موتورهای جستجو و کاربران نمایش داده می‌شود. اما؛ در ریدایرکت‌های پنهانی، ممکن است یک ربات جستجوگر به صفحه‌ای هدایت شود، اما کاربران عادی به صفحه‌ای دیگر بروند.

برای درک بهتر این مسئله، فرض کنید یک وب‌سایت صفحه‌ای با اعتبار بالا و بک‌لینک‌های زیاد دارد. صاحب آن با استفاده از ریدایرکت پنهانی، این صفحه را به یک صفحه نامرتبط دیگر هدایت می‌کنند. هدف از این کار ، بالابردن جایگاه صفحه دوم در نتایج جست‌وجو است.

ریدایرکت 301، بخش زیادی از اعتبار یک صفحه را به صفحه دیگر منتقل می‌کند. به این ترتیب، فردی که از تکنیک‌های سئوی کلاه سیاه استفاده می‌کند، می‌تواند با استفاده از ریدایرکت‌ها، نتایج جست‌و‌جو را دستکاری کند.

بیشتر بخوانید  سئوی آسان؛ ترفندهای لینک‌سازی داخلی برای مبتدیان!

راه‌های جایگزین ریدایرکت‌های پنهانی

به جای استفاده از ریدایرکت‌های پنهانی، می‌توانید از روش‌های زیر برای بهبود رتبه وب‌سایت خود استفاده کنید:

  • تولید محتوای باکیفیت و مفید
  • استفاده صحیح از کلمات کلیدی
  • بهینه‌سازی وب‌سایت برای موبایل
  • استفاده از ابزارهای سئو
تکنیک های سئوکلاه سیاه
با تمرکز بر تولید محتوای باکیفیت و تجربه کاربری مناسب، می‌توانید بدون نیاز به استفاده از روش‌های سئوی کلاه سیاه، رتبه ‌سایت خود را در نتایج جست‌وجو ارتقا بخشید.

4. تولید محتوای بی‌کیفیت، ناقص و یا اندک

یکی از روش‌های رایج در سئوی کلاه سیاه، استفاده از محتوای بی‌کیفیت و بی‌ارزش برای جست‌وجوگر است. این محتوا می‌تواند شامل متنی باشد که توسط یک ربات یا فرد از وب‌سایت دیگری کپی شده‌است. در گذشته، موتورهای جستجو مانند گوگل در تشخیص محتوای کپی‌شده از سایر وب‌سایت‌ها چندان قدرتمند نبودند. اما این مشکل هم‌اکنون حل شده‌است و بسیاری از سایت‌هایی که محتوای تکراری داشتند، در رتبه‌بندی جست‌وجو با افت ناگهانی روبرو شده‌اند. از سوی دیگر تولید محتوای کوتاه یا طولانی با کلمات کلیدی نامرتبط نیز از جمله سئوهای کلاه سیاه است که موجب افت رتبه سایت خواهد شد.

افزون بر موارد بالا، اضافه کردن کلمات کلیدی نامرئی به محتوا نیز یک عمل نادرست به حساب می‌آید. برخی از ‌سایت‌هایی که از سئوی کلاه سیاه استفاده می‌کنند، این کار را با همرنگ کردن متن با پس‌زمینه صفحه انجام می‌دهند.

بدین معنی که ممکن است، صفحه برای آن کلمات کلیدی نامرئی در نتایج جست‌وجو ظاهر شود، حتی اگر هیچ محتوای قابل مشاهده‌ای در مورد آن‌ها در صفحه وجود نداشته باشد. کاربرانی که روی چنین نتیجه‌ای کلیک می‌کنند، به این امید که موضوع مورد نظر خود را پیدا کنند، با محتوای مورد انتظار خود مواجه نمی‌شوند، زیرا کلمات کلیدی پنهان هستند. اگر شما به دنبال حل مشکل کاربر هستید، هیچ دلیلی برای پنهان کردن محتوا در وب‌سایت خود ندارید.

نوشتن محتوای یونیک و باکیفیت، بخش مهمی از سئوی کلاه سفید است. تولید محتوای جذاب و منحصربه‌فرد نه تنها برای جلوگیری از جریمه شدن توسط موتورهای جستجو ضروری است، بلکه باعث متمایزشدن وب‌سایت شما می‌گردد. با ایجاد محتوای باکیفیت، اعتماد مخاطبان هدف را جلب و بازدیدکنندگان را به مشتری تبدیل کنید.

5. خرید و فروش بک‌لینک یک ترفند غیرمجاز در سئو کلاه سیاه

خرید و فروش لینک، یک تکنیک دیگر سئوی کلاه سیاه است که می‌تواند به رتبه‌ی وب‌سایت شما در نتایج جست‌وجو آسیب برساند. یادتان باشد، موتورهای جستجو مانند گوگل با قاطعیت خرید و فروش لینک را ممنوع کرده‌اند. در وب‌سایت گوگل به صراحت این موضوع بیان شده‌است:

“هر لینکی که با هدف دستکاری PageRank یا رتبه‌ی یک وب‌سایت در نتایج جستجوی گوگل ایجاد شود، ممکن است؛ بخشی از یک توطئه برای لینک‌سازی و نقض دستورالعمل‌های وب‌مسترهای گوگل در نظر گرفته شود.” این شامل فرستادن محصولات رایگان به یک وب‌سایت در ازای دریافت لینک نیز می‌شود.

بنابراین، به جای خرید لینک، بر تولید محتوای باکیفیت و ارزشمند تمرکز کنید. با این روش، بدون نیاز به تقلب، می‌توانید رتبه‌ی وب‌سایت خود را به طور طبیعی ارتقا بخشید.

6. سوء استفاده از داده‌های ساختاریافته (Rich Snippets) در سئو کلاه سیاه

داده‌های ساختاریافته که با نام اسنیپت‌های غنی (Rich Snippets) و اسکِما (Schema) شناخته می‌شوند، به شما کمک می‌کنند تا نحوه نمایش محتوای خود را در صفحات جست‌وجو تغییر دهید. این کار باعث تمایز محتوای شما می‌شود و همچنین فضای بیشتری را در صفحات نتایج به خود اختصاص دهد.

می‌توانید داده‌های ساختاریافته را به صفحه‌ای اضافه کنید که پادکست، دستور غذا، کتاب و سایر محصولات و خدمات را نمایش می‌دهد. نشانه‌گذاری اسکیما برای نظرات، احتمالا یکی از محبوب‌ترین انواع داده‌های ساختاریافته است. حال ممکن است در اینجا این سوال پیش بیاید که کجای این کار به سئو کلاه سیاه مربوط است؟

برای پاسخ به این پرسش باید بگوییم:” سئوی کلاه سیاه شامل ارائه اطلاعات نادرست در داده‌های ساختاریافته با هدف فریب موتورهای جستجو و کاربران است. به عنوان مثال، فردی که از سئوی کلاه سیاه استفاده می‌کند، ممکن است با دادن امتیاز 5 ستاره از یک وب‌سایت جعلی به خود و افزودن داده‌های ساختاریافته، در دیده‌شدن مطلب در سایتش کمک کند.

بیشتر بخوانید  روز جهانی منابع انسانی؛ تجلیل از حیاتی‌ترین واحد سازمان‌ها

این کار یک روش بسیار خطرناک است، زیرا موتورهای جستجویی مانند گوگل، کاربران را تشویق می‌کنند تا وب‌سایت‌هایی را که از داده‌های ساختاریافته سوء‌استفاده می‌کنند، گزارش دهند.

7. اسپم در کامنت‌ وبلاگ‌ (Blog Comment Spam)

همانطور که از اسمش پیداست، تکنیک سئوی کلاه سیاه در این قسمت، شامل قرار دادن لینک وب‌سایت خود در کامنت‌های وبلاگ‌های دیگر است. این روش امروزه کمتر استفاده می‌شود، زیرا موتورهای جستجو مانند گوگل، الگوریتم خود را برای بی‌ارزش کردن لینک‌های موجود در کامنت‌های وبلاگ به روز کرده‌اند.

بسیاری از وبلاگ‌های معتبر اکنون به طور پیش‌فرض روی لینک‌های کامنت‌ها، تگ nofollow گذاشته‌اند. این کار، به این معنی است که موتورهای جستجو مانند گوگل، این لینک‌ها را دنبال نمی‌کنند و هیچ اعتباری از طریق آن‌ها منتقل نمی‌شود.

با وجود کاهش تعداد افرادی که از این روش استفاده می‌کنند، هنوز هم عده‌ای هستند که این شیوه را تبلیغ می‌کنند. کامنت گذاشتن در وبلاگ‌ها با لینک به وب‌سایت شما، یک روش اسپم‌گونه برای دریافت بک‌لینک است که ما به شدت توصیه می‌کنیم از این کار بپرهیزید.

8. مزارع لینک (Link Farms) در سئو کلاه سیاه

مزرعه لینک به وب‌سایت یا مجموعه‌ای از وب‌سایت‌ها گفته می‌شود که فقط به منظور لینک‌سازی ساخته شده‌اند. در این نوع ‌سایت‌ها، هر صفحه به سایتی که می‌خواهد در نتایج جست‌وجو رتبه بالاتری کسب کند، لینک می‌دهد. موتورهای جستجو برای رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها، به تعداد لینک‌هایی که به یک ‌سایت دیگر اشاره می‌کنند (بک‌لینک) در کنار عوامل دیگر توجه می‌کنند. سئو کلاه سیاه از این موضوع سوءاستفاده کرده و با استفاده از مزارع لینک، تعداد بک‌لینک‌های یک وب‌سایت خاص را به صورت مصنوعی بالا می‌برد.

ویژگی‌های مزارع لینک

  • دارای محتوای بی‌کیفیت و کم‌ارزش
  • دارای تعداد بسیار زیاد لینک در صفحه‌های خود
  • از کلمه کلیدی مورد نظر در متن لینک (Anchor Text) برای بهبود رتبه‌بندی استفاده می‌کنند.

موتورهای جستجوی مانند گوگل، به راحتی مزارع لینک را شناسایی می‌کنند. بنابراین استفاده از این روش کاملاً غیرمجاز بوده و باید از آن اجتناب شود. به جای استفاده از مزارع لینک، روی روش‌های سئوی کلاه سفید تمرکز کنید:

  1. تولید محتوای فوق‌العاده باارزش و جذاب
  2. تهیه اینفوگرافیک، نمودار و داده‌های مفید
  3. انجام مصاحبه و انتشار محتوای اختصاصی

9. شبکه وبلاگ‌های خصوصی (PBN)

شبکه وبلاگ‌های خصوصی (PBN) مجموعه‌ای از وب‌سایت‌های معتبر هستند که فقط برای لینک‌سازی استفاده می‌شوند. این شبکه‌ها شبیه مزارع لینک هستند و قصد دارند، تعداد لینک‌هایی که به یک سایت خاص اشاره می‌کنند را به طور غیرطبیعی افزایش دهند.

در شبکه وبلاگ‌های خصوصی، هر وب‌سایت به سایتی که قصد بالا بردن رتبه‌ی آن در نتایج جستجو را دارند، لینک می‌دهد؛ اما این ‌سایت‌ها به یکدیگر لینک نمی‌دهند.

به عبارت دیگر، شبکه وبلاگ‌های خصوصی مجموعه‌ای از وب‌سایت‌های به ظاهر مستقل است که برای دستکاری نتایج جست‌وجو مورد استفاده قرار می‌گیرند. این کار بر خلاف دستورالعمل‌های موتورهای جستجو مانند گوگل است و در صورت کشف‌شدن، منجر به جریمه وب‌سایت می‌گردد.

و اما سخن آخر

با اینکه، استفاده از سئو کلاه سیاه، در کوتاه‌مدت، ترافیک ‌سایت شما را بالا می‌برد، اما جریمه‌های گوگل روزبه‌روز هوشمندتر می‌شوند و می‌توانند تأثیر مخرب و ماندگاری روی رتبه‌بندی و ترافیک ‌سایت شما بگذارند. با وجود صدها میلیون کاربری که روزانه در گوگل جست‌وجو می‌کنند، آیا حذف‌شدن از فهرست نتایج، ریسک قابل قبولی است؟

«آژانس دیجیتال مارکتینگ سها» به شما کمک می‌کند تا با تولید محتوای ارزشمند و مختص به خود، سئوی سایت و مطالب، تولید ویدئوهای مارکتینگ و ارائه تصاویر جذاب و اینفوگرافیک‌های خلاقانه به صورت طبیعی در گوگل رتبه به دست آورده و جزو 10 لینک برتر صفحه اول شوید. کافی است با ما تماس بگیرید.

منابع: hubspot/ wordstream

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مشاوره نیاز دارید؟
پیمایش به بالا
اسکرول به بالا