آژانس دیجیتال سها مارکتینگ

بازطراحی سایت، چه زمانی سایتمان را ریدیزاین می‌کنیم؟

باز طراحی سایت

در عصر دیجیتال، سایت‌ها، چهرۀ آنلاین کسب‌وکار شما هستند و اغلب؛ نخستین تاثیر را روی مشتریان بالقوه می‌گذارند. اما چه می‌شود اگر سایت شما با رشد شرکت‌تان همگام نباشد، یا بدتر از آن، در گذشته گیر کرده‌باشد؟ اینجاست که «باز طراحی سایت» یا (Re-design) وارد عمل می‌شود. طراحی دوباره وب سایت، می‌تواند جان تازه‌ای به برند شما بدهد، تجربۀ کاربری را بهبود بخشد، کسب‌وکار شما را برای مخاطبانتان جذاب‌تر و در دسترس‌تر کند.

ریدیزاین سایت چیست؟

منظور از Re-design، تنها تغییر رنگ‌ها، فونت‌ها و تصاویر نیست! بلکه، یک فرصت مناسب برای بازاندیشی ساختار سایت، محتواها و تجربه کاربری است. ریدیزاین سایت، می‌تواند براساس تغییر اهداف و نیاز کسب‌وکار، جانی دوباره به آن ببخشد.

باز طراحی سایت ممکن است، یک بازسازی ساده باشد که تنها در ظاهر آن اتفاق می‌افتد، بدون آنکه ساختار پایه‌ای وب‌سایت لطمه ببیند یا می‌تواند یک بازسازی کامل تم/قالب باشد که در آن جنبه‌های بصری سایت را برای تطبیق با قالب‌های جدید یا هماهنگی با ترندهای کنونی، دوباره طراحی می‌کنند.

نشانه‌های ریدیزاین سایت چیست؟

ریدیزاین سایت
با توجه به تغییر بسیار سریع ترندها و تکنولوژی‌ها، طبق گفتۀ کارشناس فناوری «کانر بروک»، میانگین عمر یک سایت، 1.5 تا 2 سال است و بعد از آن باید به باز طراحی سایت فکر کنیم.

به نظر شما چه موقع باید باز طراحی سایت را انجام داد؟ ریدیزاین سایت، به طور حتم هزینه دارد. هزینۀ ریدیزاین فقط مالی نیست، بلکه وقتی که صرف آن می‌شود را نیز باید در نظر گرفت. در اینجا نحوۀ تشخیص زمان مناسب برای بازسازی وبسایت را با هم بررسی می‌کنیم:

1. طراحی قدیمی

اگر سایت شما شبیه (GeoCities ) به نظر می‌رسد و از فونت (Comic Sans) استفاده می‌کنید، زمان آن رسیده که آن را ریدیزاین کنید. استفاده از یک سایت قدیمی، ممکن است، در ذهن مشتریان کسب‌وکارتان این تصور را ایجاد کند که شما با متدهای جدید مارکتینگ هماهنگ نیستید. این امر موجب کاهش اعتماد مشتریان به شما خواهد شد.

2. تجربۀ کاربری ضعیف

تجربۀ کاربری یکی از جنبه‌های بسیار مهم هر سایت است. وقتی کاربران برای استفاده از سایت، پیداکردن اطلاعات، مطالب، محصول و …  دچار مشکل شوند، سایت شما نیاز به بازسازی دارد.

3. نرخ تبدیل پایین

سایت شما باید بتواند به طور موثر بازدیدکنندگان را به مشتریان تبدیل کند. اگر نرخ تبدیل شما روند کاهشی پیدا کرده‌است، ممکن است، یکی از مشکلات آن طراحی سایت باشد که دیگر نمی‌تواند توقع و انتظارات مخاطب‌هایتان را پاسخ‌گو باشد. به احتمال قوی، ریدیزاین سایت، کلید راهگشای شما خواهد بود.

4. ناسازگاری با موبایل

این روزها مردم اغلب؛ کارهای شخصی‌شان را با گوشی همراه و تبلت انجام می‌دهند و ترافیک مرورگرهای موبایل بیشتر از دسکتاپ‌هاست. در چنین شرایطی، اگر سایت شما با موبایل سازگار نباشد، خطر از دست‌دادن تعداد زیادی از مشتریان بالقوه را پیدا خواهید کرد. پس در باز طراحی سایت باید این مشکل را برطرف کنید.

5. سرعت بارگذاری کند

کاربران امروزی، با افزایش سرعت اینترنت، از سایت‌ها توقع دارند که سریع باز شوند و بتوان از آن‌ها به آسانی استفاده کرد. اگر سرعت بارگذاری سایت شما بالا نیست، به احتمال قوی کاربر خسته شده و سایتتان را ترک می‌کند. این هم یک نشانۀ دیگر برای باز طراحی سایت است.

6. عملکرد سئو ناکافی

یکی دیگر از نشانه‌های ریدیزاین سایت، رتبه آن در موتورهای جست‌وجو است، دلیل این مسئله، ممکن است؛ استفاده از روش‌های قدیمی سئو یا نبود سئو باشد. بازطراحی می‌تواند نرخ بازدید سایت را بالا ببرد.

7. بازسازی برند

اگر شرکت شما به تازگی بازسازی برند انجام داده‌است، سایت شما باید این تغییرات را منعکس کند. هماهنگی در پیام‌های برند و تصاویر برای ساخت و حفظ هویت برند اهمیت زیادی دارد.

در ادامه جدولی به‌طور خلاصه در اختیارتان می‌گذاریم تا بدانید چه سایت‌هایی به باز طراحی نیاز دارند:

دلیل باز طراحی سایت توضیحات
سایت‌های قدیمی سایت‌هایی که طراحی آن‌ها منسوخ شده و نیاز به به‌روزرسانی دارند.
سایت‌هایی با بارگذاری کُند سایت‌هایی که سرعت بارگذاری مطالب در آن‌ها پایین است و یا مشکلات عملکردی دارند.
سایت‌ها با تجربه کاربری ضعیف سایت‌هایی که کاربران راحت اطلاعات مورد نظرشان را پیدا نمی‌کنند.
سایت‌ها با عملکرد سئوی ضعیف سایت‌هایی که نیاز به بهبود سئو دارند و نمی‌توانند در نتایج جست‌وجو رتبۀ خوبی کسب کنند.
سایت‌های نامربوط  سایت‌هایی که با اهداف کسب‌وکارتان همخوانی ندارند.
تغییر در هویت برند سایت‌هایی که هویت برند آن‌ها تغییر یافته‌است.
تغییر در خدمات یا محصولات سایت‌هایی که خدمات یا محصولاتشان عوض شده‌است.
تغییر در مخاطب هدف سایت‌هایی که مخاطب هدف یا پرسونای آن‌ها تغییر کرده‌است.
تغییر در قوانین و مقرارت قوانین و مغررات سایت تغییر کرده‌است.
بیشتر بخوانید  هرآنچه لازم است، درباره بازاریابی شبکه‌های اجتماعی بدانید!

 

چگونه بازطراحی سایت را انجام می‌دهید؟

در ادامه به 8 مرحله ریدیزاین وب سایت اشاره می‌کنیم:

· بررسی و ارزیابی عملکرد کنونی سایت

پیش از شروع برنامه‌ریزی برای طراحی دوباره وب سایت، مهم است که عملکرد فعلی خود را مستند کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا دید کلی از وضعیت کنونی ‌سایت‌تان و زمینه‌هایی که در آن امکان رشد وجود دارد، پیدا کنید. اگر نمی‌دانید از کجا شروع کنید، پیشنهاد می‌کنیم، عملکرد ماهانه ‌سایت فعلی خود را در زمینه‌های زیر بررسی کنید:

  1. تعداد بازدیدها، بازدیدکنندگان سایت، و بازدیدکنندگان منحصر به فرد.
  2. نرخ پرش (Bounce Rate)
  3. زمان صرف‌شده در سایت.
  4. کلمات کلیدی برتر از نظر رتبه، ترافیک و تولید سرنخ.
  5. تعداد دامنه‌های لینک‌دهنده ورودی.
  6. تعداد سرنخ‌های جدید و ارسال فرم‌ها.
  7. کل فروش‌های تولید شده.
  8. تعداد صفحات ایندکس شده.
  9. تعداد صفحاتی که ترافیک دریافت می‌کنند.

· تعیین اهداف باز طراحی سایت

توصیه می‌شود، پیش از انجام ریدیزاین وب سایت، ابتدا اهداف‌تان را از انجام آن، مشخص کنید. اصلا چرا باید سایت شما باز طراحی شود؟ اگر پاسخ شما چیزی شبیه این است “مدت‌هاست که سایت‌مان را باز طراحی نکرده‌ایم/ رقبای ما سایت‌شان را باز طراحی کرده‌اند، بنابراین ما هم باید این کار را انجام دهیم” این دلایل کافی نیست! برای سرمایه‌گذاری روی ریدیزاین سایت، باید دلایل محکم‌تری داشته‌باشید.

همانطور که در قسمت‌های قبل نیز اشاره کرده‌ایم، بازطراحی سایت فقط به ظاهر آن ختم نمی‌شود، بلکه عملکرد سایت نیز مهم است. به وضوح مشخص کنید که چرا می‌خواهید سایت خود را بازطراحی کنید و این اهداف را با نتایج قابل اندازه‌گیری مرتبط کنید. سپس اهداف خود را با تیم، طراح یا آژانس خود در میان بگذارید. اهداف داده‌محور زیر را برای وبسایت خود در نظر بگیرید:

  1. افزایش تعداد بازدیدها و بازدیدکنندگان سایت (هر دو مهم هستند، زیرا یک بازدیدکنندۀ سایت، ممکن است چندین بار به سراغ سایت شما بیاید.)
  2. کاهش نرخ پرش (bounce rate)
  3. افزایش زمان ماندگاری در سایت
  4. بهبود اعتبار دامنه (domain authority)
  5. افزایش لیدهای جدید و ارسال فرم
  6. افزایش کل فروش تولید شده
  7. بهبود رتبه‌بندی سئو برای کلمات کلیدی مهم

بسیاری از این اهداف به هم وابسته هستند. به عنوان مثال، برای افزایش تبدیل، ممکن است نیاز به افزایش ترافیک و کاهش نرخ پرش سایت داشته باشید.

از سوی دیگر، معیارهایی که در قسمتِ اول درباره آن‌ها حرف زدیم را مجدد بررسی کنید. آیا معیارهایی وجود دارد که بتوانید با وبسایت جدید خود، آن‌ها را بهتر کنید؟ شاید بتوانید از معیارهای سایت قدیمی خود برای الهام‌گرفتن از اهداف جدید استفاده کنید.

· تعیین برندینگ کسب‌وکار

هرکسی که برای اولین بار به سایت شما سر می‌زند، باید بلافاصله متوجه شود که کسب‌وکارتان چیست؟ در چه حوزه‌ای فعالیت می‌‌کند؟ چگونه می‌توانید به او سود برسانید، آیا شما تخصص کافی را دارید که به او کمک کنید؟ چرا باید در سایتِ شما زمان بیشتری را صرف کند؟ چرا سراغ رقبای شما نرود؟ مزیت رقابتی‌تان چیست؟

به عنوان مثال، کافی است، نگاهی به صفحۀ اصلی(HubSpot) بیندازید. بلافاصله مشخص است که این شرکت چه کاری انجام می‌دهد، چه خدماتی به مشتریانش ارائه می‌دهد و چگونه هر بازدیدکننده می‌تواند کارش را در آن شروع کند.

· تعیین پرسونای خریدار

یادتان باشد، سایت فقط برای شما طراحی نشده‌است؛ در واقع شاید این جمله، به نظر سخت بیاید: اصلا شما مهم نیستید؛ بلکه بازدیدکنندگان‌تان هستند که اهمیت دارند.

زمانی که بازدیدکنندگان وارد ‌سایت شما می‌شوند، از خود می‌پرسند، ” چه چیزی در اینجا وجود دارد که به درد من می‌خورد؟ چگونه این شرکت می‌تواند به من کمک کند؟” بنابراین، طراحی سایت و محتواهای خود را براساس تفکر پرسونای خریدار خود طراحی کنید.

مطمئن شوید که پرسونای خود را به وضوح و کامل می‌شناسید، از اهداف و خواسته‌هایش اطلاعات کامل دارید، یادتان باشد، هرچه بیشتر درباره پرسوناهای خود بدانید، بهتر می‌توانید استراتژی باز طراحی سایت خود را مدیریت کنید.

بیشتر بخوانید  خدمات سئو چیست و چگونه می‌توان در رونق کسب‌وکار از آن بهره گرفت؟

· حفظ و مدیریت صفحات با بازدید بالا

پیش از باز طراحی سایتتان، صفحاتی که بازدید بالایی دارند را فهرست‌بندی کرده و پس از بازطراحی سایت حواستان باشد که دچار اُفت رتبه نشوند.

· بررسی رقبا

پیش از از باز طراحی سایت،  سایت‌های رقبای خود را نیز تحلیل کنید. بررسی کنید که آن‌ها روی چه کلمات کلیدی رتبه گرفته‌اند، المان‌های سایت‌شان چیست؟ از چه رنگ‌هایی در سایت خود استفاده کرده‌اند؟ CAT، نوع اسلایدر و تصاویر آن‌ها چگونه چیده شده‌است؟ با بررسی تمامی این نکات، شما می‌توانید باز طراحی سایت خود را بهتر انجام دهید.

· طراحی پروتوتایپ

پس از بررسی و در نظر گرفتن تمامی نکاتی که در قبل به آن اشاره شد، پروتوتایپ ریدیزاین سایتتان را انجام دهید و مشخص کنید که هرکدام از المان‌ها در کجا قرار می‌گیرند.

· تأیید پروتوتایپ

پس از اینکه طرح پروتوتایپ شما تأیید شد، حال نوبت آن رسیده که اجرایش کنید. در این مرحله، درصورتی‌که لازم است، قالب سایت تغییر می‌کند و براساس پروتوتایپ طراحی شده، رنگ، فونت و سایر المان‌ها را باز طراحی می‌کنید.

مزایای باز طراحی سایت چیست؟

در این قسمت به مزایای باز طراحی مجدد سایت اشاره می‌کنیم:

  1. عملکرد سایت بهبود می‌یابد و در نتیجه فروش بیشتر می‌شود.
  2. سایت نظم و ساختار بهتری پیدا می‌کند.
  3. منوها بهتر می‌شوند و لینک‌دهی سایت بهبود می‌یابد.
  4. جذابیت سایت افزایش می‌یابد.
  5. سئوی سایت قوی‌تر می‌شود.
  6. سازگاری با نرم‌افزار و مرورگرها بهتر می‌شود.
  7. مشتریان شما به طرز چشمگیری افزایش می‌یابند.

هزینه باز طراحی سایت چقدر است؟

ریدیزاین وب سایت
اندازۀ وب‌سایت، نقش مهمی در قیمت باز طراحی سایت دارد. redesign یک ‌سایت کوچک با ۱۰ تا ۲۰ صفحه‌ای بسیار ارزان‌تر از ریدیزاین یک سایت بزرگ با صدها یا حتی هزاران صفحه خواهد بود.

اندازۀ وب‌سایت، نقش مهمی در قیمت باز طراحی سایت دارد. redesign یک ‌سایت کوچک با ۱۰ تا ۲۰ صفحه‌ای بسیار ارزان‌تر از ریدیزاین یک سایت بزرگ با صدها یا حتی هزاران صفحه خواهد بود.

هزینه ریدیزاین به عوامل متعددی بستگی دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  1. الگوی نیازمندی‌های خاص سایت که بسته به نیازها و اهداف کسب‌وکار وسیع یا محدود هستند.
  2. تعداد صفحات یکتایی که باید دوباره طراحی شوند.
  3. مدت زمان بازطراحی سایت نیز روی قیمت آن تأثیر می‌گذارد. ریدیزاین سریع‌تر، هزینه بیشتری دارد.
  4. فضای میزبانی نیز روی قیمت باز طراحی سایت تأثیر می‌گذارد. هرچه هاست فضای بیشتری را در اختیار کارشناس ریدیزاین بگذارد، قیمت باز طراحی سایت افزایش می‌یابد.
  5. ویژگی‌های منحصر به فرد سایت، استفاده از قالب‌های خاص طراحی، نیز روی هزینه ریدیزاین تأثیر می‌گذارد. هرچه قالب‌ها ساده‌تر باشند، هزینه باز طراحی کمتر می‌شود.
  6. نصب و آموزش ابزارهای بهینه‌سازی شدۀ سایت، در صورتی که شرکت بخواهد، ابزارهای بهینه‌سازی سایت برایش نصب و آموزش داده شود، هزینه ریدیزاین ممکن است؛ افزایش یابد.
  7. طراحی لوگو نیز یکی از خدماتی است که در ریدیزاین سایت به مشتریان داده می‌شود. در صورتی‌که، شما بخواهید لوگوی سایت‌تان تغییر کند، قیمت ریدیزاین وب سایت افزایش می‌یابد.

و اما سخن آخر

در دنیای مدرن و پیشرفته امروزی، طراحی سایت برای کسب‌وکارتان، تحولی بزرگ برای برند شما خواهد بود. با این حال، اگر مدت‌ها از طراحی سایت شما می‌گذرد و یا تجربه کاربری خوبی ندارید، وقت آن رسیده که به فکر باز طراحی سایت خود باشید. با ریدیزاین سایت‌تان، می‌توانید سرعت بارگذاری اطلاعات سایت‌تان را بهبود ببخشید و نیازهای کاربران جدید را برطرف سازید.

برای دریافت مشاوره و راهکارهای تخصصی در بازطراحی سایت، با تیم حرفه‌ای «آژانس دیجیتال مارکتینگ سها» تماس بگیرید. ما با ارائه خدمات به‌روز و تحلیل دقیق نیازهای شما، کمکتان خواهیم کرد تا سایتی جذاب، کاربرپسند، با سئوی بهبود یافته داشته باشید. همین حالا با ما تماس بگیرید!

برخی از پرسش و پاسخ‌های رایج در باز طراحی سایت

· آیا باز طراحی سایت به معنای از بین رفتن محتواهای قبلی است؟

خیر، باز طراحی سایت به معنای از بین‌رفتن محتواهای قبلی نیست. در صورتی‌که از افراد مجرب و حرفه‌ای در این زمینه استفاده کنید، هیچ مشکلی برای محتواهای شما اتفاق نمی‌افتد.

· هزینه ریدیزاین سایت چقدر است و به چه عواملی بستگی دارد؟

هزینه باز طراحی سایت به عوامل متعددی همچون اندازه و پیچیدگی سایت، نیازمندی‌های خاص، تعداد صفحات، و ویژگی‌های منحصر به فرد آن بستگی دارد.

· چگونه می‌توانیم اهداف خود را برای باز طراحی سایت مشخص کنیم؟

برای تعیین اهداف طراحی دوباره وب سایت، باید تسلط کامل به نیازها و مشکلات کنونی سایت‌تان داشته‌باشید. با بررسی کامل آن‌ها، می‌توانید اهدافی همچون افزایش ترافیک، کاهش نرخ پرش، بهبود زمان ماندگاری در سایت و بهبود رتبه‌بندی سئو را تعیین کنید. یادتان باشد، اهداف شما باید قابل اندازه‌گیری و با نتایج مشخص، مرتبط باشند.

منابع: hubspot/ forbes/ walkersands

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مشاوره نیاز دارید؟
پیمایش به بالا