آژانس دیجیتال سها مارکتینگ

سئو محتوا چیست؟ راهنمای تولید محتوای سئو شده

سئو محتوا

«سئو محتوا»، (Content SEO) بخش کلیدی از هر استراتژی سئو است. بدون محتوا، سایت شما نمی‌تواند در موتورهای جستجو رتبه بگیرد. بنابراین، نوشتن و ساختاردهی محتوای باکیفیت، یک امر بسیار ضروری است. اگر می‌خواهید یاد بگیرید چگونه محتوایی ایجاد کنید که در نتایج جست‌وجو رتبه بگیرد، با ما در سهامگ همراه باشید.

منظور از سئو محتوا چیست؟

سئوی محتوا به مطلبی اشاره دارد که در صفحه‌های وب شما منتشر می‌شود و کمک‌تان می‌کند تا در موتورهای جستجو رتبه بالایی کسب کنید. منظور از محتوای سئو شده یعنی نوشتن و ساختاربندی درست آن در ‌سایت.

چرا سئو محتوا در وهله اول اهمیت دارد؟

تولید محتوای سئو شده، اهمیت زیادی دارد. زیرا موتورهای جستجوی همچون، گوگل ‌سایت شما را می‌خوانند، بنابراین کلماتی که در مقاله استفاده می‌کنید، تعیین می‌کند که در صفحه‌های گوگل رتبه می‌گیرید یا خیر!

البته، فقط سئو مقاله شده در این رابطه موثر نیست؛ بلکه طراحی سایت و رابط کاربری آن نیز موجب افزایش رتبه در گوگل می‌شود. اما بدون محتوای با کیفیت، سایت شما شانسی در موتورهای جستجو نخواهد داشت.

چطور محتوای سئو شده تولید کنیم؟

برای تولید محتوای سئو شده به 3 عنصر اصلی زیر نیاز دارید که عبارت‌اند از:

1. تحقیق در مورد کلمات کلیدی

نخستین گامی که برای سئو مقالات باید بردارید، تحقیق و انتخاب کلمات کلیدی درست و اصولی است. انتخاب کلمات کلیدی مناسب، به شما کمک می‌کند تا در نتایج جست‌وجوی مرتبط، رتبه بالاتری کسب کرده و ترافیک ارگانیک خود را افزایش دهید. مراحل تحقیق کلمات کلیدی عبارت‌اند از:

  • تعیین هدف کسب‌وکارتان
  • تهیه لیستی از کلمات کلیدی ضروری و مناسب مقاله.
  • بررسی هدف جست‌وجوی کاربران.
  • طراحی صفحات فرود مناسب برای آن کلمات کلیدی.
محتوای سئو شده
کلمات کلیدی بلند که طولانی‌تر و خاص‌تر هستند، راحت‌تر رتبه‌ می‌گیرند و در یک حوزه خاص تمرکز دارند.

2. ساختار سایت

دومین نکته که در تولید محتوای سئو شده باید به آن توجه کنید، ساختار سایت است. وقتی سایت شما ساختار مناسبی داشته باشد، محتوا، در موتورهای جستجو، بهتر خوانده شده و گوگل متوجه می‌شود که سایت شما درباره چیست، راحت‌تر متوجه هدف و نیت شما شده و آن را ایندکس می‌کند و درنهایت، رتبه بالاتر در گوگل می‌گیرید.

بهترین ساختار ایده آل سایت چیست؟

بهترین ساختار ایده‌آل سایت، هرمی است. در بالای هرم، صفحه اصلی قرار دارد. صفحه اصلی، به سایر صفحه‌ها (مانند صفحات دسته‌بندی) لینک می‌خورد. صفحات دسته‌بندی نیز به نوبه خود به صفحه‌های بیشتری لینک می‌گیرند.

صفحه‌های مربوط به کلمات کلیدی عمومی در بالای هرم و صفحات بهینه‌سازی شده برای کلمات کلیدی طولانی‌تر در بخش پایین‌تر  قرار می‌گیرند. فراموش نکنید، صفحه‌های طولانی‌تر در پایین هرم، باید به صفحات بالاتر لینک داشته باشند!

بهترین ساختار ایده‌آل سایت، هرمی است.

3. نگارش محتوا

مقاله تولید شده، باید نگارش جذاب، متفاوت و منحصربه فرد داشته باشد و خواننده را ترغیب کند که ادامه آن را مطالعه کند. با این حال، مقاله از نظر گوگل نیز باید جذاب و خوانا باشد و بر اساس تحقیق کلمات کلیدی به درستی بهینه‌سازی شده‌باشد، بدون اینکه خوانایی و اصالت آن آسیب ببیند.

از سوی دیگر، محتوای مقاله باید با نیازها و خواسته‌های مخاطبان هم‌خوانی داشته‌باشد، هدف از تولید آن برای خواننده مشخص و درنهایت؛ فراخوان به اقدام (CAT) داشته باشد.

سئو مقاله، گام آخری است که در مطلب تولید شده باید به آن توجه کنید. منظور از خوانایی محتوا، ساختار متن، طول جمله‌ها و نوشتن پاراگراف‌های واضح درباره آن است.

تولید محتوای سئو شده
با هوشمندتر شدن گوگل، دیگر چگالی کلمات کلیدی فقط برای موتورهای جستجو اهمیت ندارد، بلکه هدف مخاطب از جست‌وجو است که اهمیت پیدا کرده و محتوای سئو شده باید پاسخگوی نیاز مخاطب باشد.

چگونه محتوای سئو شده بنویسید؟

به نظر شما چطور می‌توان محتوای سئو شده نوشت در گوگل و سایر موتورهای جستجو رتبه گرفت؟ برای پاسخ به این پرسش ما سعی داریم به صورت کوتاه و جامع اطلاعات بیشتری در زمینه آموزش سئو محتوا، در اختیارتان بگذاریم. پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید:

1. انتخاب موضوع محتوا

نخستین گام، در آموزش سئو محتوا، پیدا کردن موضوع جذاب است. از 3 روش زیر می‌توانید موضوع جذاب پیدا کنید:

· Reddit

اگر تا به حال نام (Reddit)، سایت رسمی آمریکایی را نشنیده‌اید، باید به شما بگوییم، «ردیت» یک پلتفرم آمریکایی است که در رتبه اول موتورهای جستجوی جهان قرار دارد و در آن شما می‌توانید متوجه مطرح‌ترین ترندهای جهان شوید. اگر شما نیز به دنبال موضوعی جذاب هستید، کافی است؛ سری به آن بزنید تا به راحتی متوجه شوید که موضوع‌های جذاب این روزها چیست؟ با بررسی آن‌ها می‌توانید موضوع‌های جذاب و لذت‌بخش برای کاربر خود را پیدا و از آن‌ها پست بلاگ یا ویدیو تولید کنید.

بیشتر بخوانید  رازهای ناگفته شناسایی پرسونای کسب‌وکار!

· وبلاگ‌های رقبا

منبع دیگری که برای پیدا کردن موضوع‌های جذاب مقالات، می‌توانید سراغش بروید، پست‌های بلاگ، ویدیوها و اینفوگرافیک‌های پربازدید رقباست. بررسی کنید که موضوع‌های بلاگ آن‌ها چیست؟ چه نقاط مشترکی دارند؟ چه چیزی را می‌توانید از آن‌ها تقلید کنید یا بهبود دهید؟

· پرسوناها

آخرین گام در مسیر پیدا کردن موضوع‌های جذاب توجه به پرسونای کسب‌وکار شماست. سراغ موضوع‌هایی بروید که پرسونای شما به آن نیاز دارد و یا دغدغه فکری‌اش است.

2. پیدا کردن کلمات کلیدی

گام دوم در آموزش محتوای سئو شده، جست‌وجو برای یافتن کلمات کلیدی مورد نیاز است. برای پیدا کردن کلمات کلیدی مورد نظر، کارهای زیر را انجام دهید:

·  از پیشنهادهای گوگل استفاده کنید. این روش بسیار راحت است.

· از ابزار رایگان (Ubersuggest)، کمک بگیرید. با کمک این پلتفرم، شما می‌توانید کلمات کلیدی جدید پیدا کنید. از سوی دیگر  به شما نشان می‌دهد که چند نفر در ماه آن کلمه کلیدی را در گوگل جست‌وجو می‌کنند.

. برخلاف اکثر ابزارهای دیگر پیدا کردن کلمات کلیدی، (AnswerThePublic ) به طور کامل روی پرسش درباره موضوع‌ها تمرکز دارد. بنابراین اگر می‌خواهید مقاله سئو شده، پیرامون کلمات کلیدی تولید کنید، از این پلتفرم ارزشمند استفاده کنید. (مانند: «چرا بازاریابی محتوا مهم است؟ و …).

3. تولید محتوای جامع

در یک محتوای سئو شده، تنها کیفیت آن مهم نیست، جامع بودنش نیز اهمیت دارد. وقتی شما مطلب جامعی می‌نویسید، اغلب؛ به تمامی نیاز مخاطب حول و حوش آن کلمه کلیدی پاسخ می‌دهید. در نتیجه مطلب شما، لینک بیشتری خواهد داشت و تمامی نیاز مخاطب را پاسخگو است.

از سوی دیگر محتوای جامع اطاعات بیشتری به گوگل می‌دهد و این مسئله موجب می‌شود تا این موتور جستجو رتبه بهتری به سئوی مقاله شما بدهد. محتوای طولانی‌تر معمولاً نسبت به محتوای کوتاه و سطحی، لینک‌ها و اشتراک‌های اجتماعی بیشتری جذب می‌کند و محتوای آن دقیق‌تر است. از سوی دیگر نوشتن محتوای طولانی، یک مزیت رقابتی محسوب می‌شود.

طول محتوای سئو شده
طول محتوای سئو شده اغلب؛ نزدیک به 1500 کلمه است.

4. بهینه‌سازی محتوای سئو شده برای کاربران

حالا که محتوای‌تان را نوشتید، وقتش رسیده که آن را برای کاربران بهینه کنید. هدف این است که محتوای شما به‌شدت ساده و قابل‌فهم باشد. اگر محتوای‌تان به‌سادگی خوانده و فهمیده نشود، حتی اگر سئوی داخلی عالی داشته باشد، رتبه خوبی نخواهد گرفت.

گوگل اکنون از “سیگنال‌های تجربه کاربری” در کنار سیگنال‌های قبلی رتبه‌بندی مانند بک‌لینک‌ها، استفاده می‌کند. بنابراین، اگر مردم محتوای شما را دوست داشته باشند، رتبه بهتری خواهید گرفت. در اینجا چند نکته برای نوشتن محتوای سئو شده در اختیار شما می‌گذاریم:

· جملات ابتدایی را خیلی کوتاه بنویسید.

تحقیقات نشان می‌دهد مردم ترجیح می‌دهند جملات کوتاه بخوانند. همچنین، خوانندگان هایلایت‌های متنی عریض، را دوست ندارند.

· متن را خوانا و چشم‌نواز کنید.

بنابراین، در هر مقاله و صفحه فرودی که دارید، اولین جملات را بسیار کوتاه و مختصر بین ۵ تا ۱۰ جمله بنویسید تا تجربه کاربری بهتری برای خواننده رقم بخورد.

· از تصاویر و فضاهای خالی استفاده کنید.

تصاویر مرتبط و فضاهای خالی به خوانایی متن کمک می‌کنند و باعث می‌شوند که محتوای شما کمتر خسته‌کننده به نظر بیاید.

· از زیرعنوان‌ها و فهرست‌بندی در مطلب استفاده کنید.

زیرعنوان‌ها و فهرست‌بندی به کاربران کمک می‌کند تا به راحتی بخش‌های مختلف محتوا را مرور کنند و اطلاعات مورد نیاز خود را سریع‌تر پیدا کنند.

با استفاده از این نکات، می‌توانید محتوای خود را برای کاربران و موتورهای جستجو بهینه کنید و از تجربه کاربری بهتری برخوردار شوید.

· از قالب‌های گوناگون در محتوای خود استفاده کنید.

از ویدئو، صدا، نمودارها، چارت‌ها، رسانه‌های تعاملی، آزمون‌ها، بازی‌ها و اینفوگرافیک‌ها در مقاله‌های‌تان استفاده کنید. وقتی محتوای شما چندرسانه‌ای باکیفیت باشد، شما بخش بزرگی از بازدیدکنندگان سایت خود را راضی نگه می‌دارید.

افرادی که به ویدئو علاقه دارند، به راحتی ویدئوی یوتیوب شما را تماشا خواهند کرد. دسته‌ای از کاربران‌ که علاقه به خواندن دارند، متن بلاگ شما را مرور می‌کنند. عاشقان صدا، هدفون‌های خود را گذاشته و به پادکست شما گوش می‌کنند.

بیشتر بخوانید  انواع قالب‌های محتوایی

در محتواهای‌تان از صفحه‌های دارای «محتوای مکمل» (به شکل ماشین‌حساب، دانلودها و نمودارها) استفاده کنید تا گوگل آن در کیفیت بالاتر نسبت به صفحات متنی تنها در نظر بگیرد.

5. استفاده از تکنیک‌های کاربردی بهینه‌سازی درون صفحه (On-Page SEO)

در این قسمت به 9 تکنیک کاربردی بهینه‌سازی درون صفحه که در تولید محتوای سئو شده اهمیت زیادی دارد، اشاره می‌کنیم:

· تحقیق کلمات کلیدی

کلمات کلیدی انتخاب شده باید با محتوای سایت و موضوع‌های جست‌وجو شده توسط کاربران مرتبط باشد.

· بهینه‌سازی عنوان و توضیحات متا

مطمئن شوید که عنوان و توضیحات متا حاوی کلمات کلیدی مرتبط و جذاب برای کلیک کاربران باشد.

· استفاده از کلمات کلیدی در محتوای صفحه

مطمئن شوید کلمات کلیدی در بخش‌های مختلف محتوا به صورت طبیعی و نه بیش‌ازحد وجود داشته‌باشد.

· بهبود سرعت بارگذاری صفحه

سرعت بارگذاری سایت، تاثیر مستقیم بر تجربه کاربری و رتبه‌بندی در موتورهای جستجو دارد. بنابراین حواس‌تان به آن باشد.

· بهینه‌سازی تصاویر

از تصاویر با کیفیت اما کم حجم، استفاده کنید تا زمان بارگذاری و افزودن تگ‌های ALT به آن‌ها کاهش یابد.

· استفاده از لینک‌های داخلی و خارجی

ایجاد لینک‌های داخلی برای بهبود ناوبری در سایت و استفاده از لینک‌های خارجی به منابع معتبر برای افزایش اعتبار صفحه نیز اهمیت بسزایی دارد.

· تولید محتوای باکیفیت و طولانی

ارائه مطالب ارزشمند و جامع که به سوالات کاربران پاسخ دهد و زمان بیشتری آن‌ها را در سایت نگه دارد، نیز در این مقوله بسیار اهمیت دارد.

6. اشتراک‌گذاری محتوای سئو شده در شبکه‌های مجازی

وقت آن رسیده که محتوای خود را در شبکه‌های مجازی تبلیغ کنید. نحوه تبلیغ به شدت به نوع حوزه شما بستگی دارد. به عنوان مثال: اگر بلاگ آشپزی دارید، بهتر است روی پلتفرم‌هایی مانند Pinterest یا Instagram تمرکز کنید. اما اگر در حوزه دیجیتال مارکتینگ، فعالیت می‌کنید، یک پلتفرم مانند شبکه ایکس یا «توییتر سابق» انتخاب مناسب‌تری است.

7. لینک‌سازی

شکی وجود ندارد که لینک‌سازی هنوز هم یکی از فاکتورهای مهم در رتبه‌بندی موتورهای جستجو و الگورتیم گوگل است. روش‌های مختلفی برای کسب لینک وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تولید محتوای ارزشمند: تولید محتوای ارزشمند و کاربر پسند.
  • شبکه‌سازی و روابط: ایجاد ارتباط با سایر سایت‌های مرتبط و تبادل لینک.
  • تحلیل رقبا: پیدا کردن فرصت‌های لینک‌سازی از طریق تحلیل لینک‌های رقبا.
  • استفاده از ابزارهای آنالیز: ابزارهایی برای پیدا کردن لینک‌های قدرتمند مناسب.
  • مشارکت در جوامع آنلاین: مشارکت در انجمن‌ها و وب‌سایت‌های مرتبط.

8. تحلیل نتایج

آخرین قدم در راستای تولید محتوای سئو شده، تحلیل نتایج است. نکته‌ای که باید به آن، حتما اشاره کنیم، این است که، بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO)، کاری زمان‌بر است. حتی اگر دقیقاً این مراحل را دنبال کنید، ممکن است ۲ تا ۳ ماه طول بکشد تا تاثیرات بهینه‌سازی موتور جستجو در تحلیل نتایج ظاهر شود. بنابراین، انتظار نداشته باشید که یک محتوای جدید و تازه، روز بعد در گوگل رتبه‌ بگیرد.

آموزش سئو محتوا
بهینه‌سازی محتوای تولید شده برای موتورهای جستجو، یکی از کارهای اساسی و مهم برای سئوی مقالات است که باید آن را برای کسب رتبه بالاتر در الگورتیم گوگل در نظر بگیرید.

و اما سخن آخر

سئو محتوا بخش بزرگی از SEO است و شامل تمام جنبه‌های نوشتن و ساختاردهی محتوا در وب‌سایت شما می‌شود. اگر محتوای شما بی‌کیفیت باشد، هیچ‌کس آن را نمی‌خواند. همانطور که بازدیدکنندگان سایت شما را می‌خوانند و مرور می‌کنند، گوگل نیز متن وب‌سایت شما را می‌خواند و بررسی می‌کند. الگوریتم گوگل تا حد زیادی رتبه‌بندی سایت شما را بر اساس محتوایی که منتشر می‌کنیدt تعیین می‌کند.

همه ما می‌دانیم که “محتوا پادشاه” است. بنابراین، شما نیاز دارید که محتوای سئو عالی بنویسید، روی کلمات کلیدی مناسب تمرکز کنید و وب‌سایت خود را به گونه‌ای ساختار دهید که گوگل آن را بفهمد. این کار زیادی می‌طلبد، اما در درازمدت نتیجه خواهد داد.

اگر نیاز به کمک دارید تا محتوای ‌سایت خود را به کامل‌ترین شکل بهینه‌سازی کنید، به «آژانس دیجیتال مارکتینگ سها» مراجعه کنید. تیم ما در سهامارکتینگ آماده است تا شما را در نوشتن و ساختاردهی محتوای بهینه یاری کند و رتبه سایت شما را در گوگل بهبود بخشد. همین حالا با ما تماس بگیرید و سئو محتوای خود را به ما بسپارید.

 

منابع: yoast/ backlinko

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مشاوره نیاز دارید؟
پیمایش به بالا