آژانس دیجیتال سها مارکتینگ

تفاوت بازاریابی محتوا و تبلیغ‌نویسی و نحوه استفاده از آن‌ها در استراتژی محتوا

تفاوت بازاریابی محتوا و تبلیغ‌نویسی و نحوه استفاده از آن‌ها در استراتژی محتوا

بازاریابی محتوا و تبلیغ‌نویسی (Copywriting) دو اصطلاح رایج در بازاریابی هستند که گاهی به‌جای یکدیگر به‌کار می‌روند. این شباهت باعث می‌شود، برخی تصور کنند این دو مفهوم، یکسان هستند. اما در حقیقت، بازاریابی محتوا و تبلیغ‌نویسی مفاهیم و استراتژی‌های متفاوتی دارند و باید جداگانه بررسی شوند. در این مطلب از سهامگ، قصد داریم به بررسی مفهومی این دو بپردازیم و ضمن بررسی تفاوت‌های آن‌ها، درباره اصول تبلیغ‌نویسی موفق در بازاریابی محتوا و … با شما صحبت کنیم. پس تا انتهای مطلب؛ همراه ما باشید.

خدمات تولید محتوای خود را به سها مارکتینگ بسپارید!

بازاریابی محتوا چیست؟

بازاریابی محتوا (Content Marketing) یکی از مؤثرترین راه‌های گسترش کسب‌وکار و ارتقای برند با هدف جذب مشتریان جدید است. این فرآیند شامل تولید محتواهایی متنوع مانند پست‌های بلاگ، مقالات، ویدئوها، اینفوگرافیک‌ها، پادکست‌ها، خبرنامه‌های ایمیلی، کتاب‌های الکترونیکی و مقالات سفید است. هدف از تولید این نوع محتوا، ایجاد ارتباط مستقیم و معنادار با مشتریان است تا ضمن جلب اعتماد آن‌ها، برند را به‌عنوان انتخابی مطمئن و ارزشمند معرفی کند.

استراتژی محتوا چیست؟

بی‌شک برای دستیابی به اهداف بازاریابی محتوا، وجود یک استراتژی منسجم و مدون ضروری است. استراتژی محتوا (Content Strategy) به معنای هم‌راستا کردن تولید محتوا با یک هدف تجاری مشخص است. این هدف ممکن است شامل افزایش ترافیک ‌سایت، جذب سرنخ‌های بیشتر یا بهبود شاخص‌های تعامل در پلتفرم‌های مختلف باشد. برای اجرای موفقیت‌آمیز استراتژی، یک برنامه منظم نوشتن و جدول زمانی دقیق برای انتشار و ترویج محتوا تدوین می‌شود که پیشرفت به سوی اهداف را قابل اندازه‌گیری می‌سازد.

تبلیغ‌نویسی (Copywriting) چیست؟

تبلیغ‌نویسی یکی از اجزای اصلی تولید محتواست که مهارت ویژه‌اش روی نوشتار است.
تبلیغ‌نویسی یکی از اجزای اصلی تولید محتواست که مهارت ویژه‌اش روی نوشتار است.

این مهارت شامل خلق کلماتی است که پیام شما را به شکلی تأثیرگذار و قانع‌کننده به مخاطبان منتقل می‌کند. تبلیغ‌نویسی به معرفی کسب‌وکار، محصولات یا خدمات شما می‌پردازد و مخاطبان را ترغیب می‌کند که فوراً اقدام کنند. نمونه‌های تبلیغ‌نویسی عبارت‌اند از: تیترهای صفحات، نوشته‌های وبلاگ، توضیحات مربوط به کسب‌وکار و معرفی اعضای تیم.

“در‌حالی‌که بازاریابی محتوا یک رویکرد تدریجی برای جذب مشتری است، تبلیغ‌نویسی با لحنی جذاب و مستقیم سعی در تحریک مخاطب برای انجام سریع‌تر یک اقدام خاص دارد.

چه تفاوتی میان تبلیغ‌نویسی و بازاریابی محتوا وجود دارد؟

تبلیغ‌نویسی، رویکردی مستیقم‌تر و قوی‌تر برای ترغیب مشتری است. اما بازاریابی محتوا، یک روش برخورد بلندمدت با مشتری است که موجب جذب تدریجی او می‌شود. درک تفاوت مفهومی و حوزۀ فعالیت این دو، کمکتان می‌کند تا از هر دو ابزار به‌صورت هماهنگ و موثر در استراتژی بازاریابی خود استفاده کنید. برای اینکه تفاوت بازاریابی محتوا و تبلیغ نویسی را بهتر درک کنید، ما با جزییات بیشتر هر دو حوزه را بررسی می‌کنیم:

نقش‌های متفاوت بازاریابان محتوا و تبلیغ‌نویسان

بستر اصلی بازاریابی محتوا و تبلیغ‌نویسی روی داستان‌سرایی استوار است. با این حال، تمرکز تبلیغ‌نویسان بیشتر بر تبلیغات مستقیم است. هدف آن‌ها تولید متن‌های کوتاه و خلاقانه است که مخاطبان را به اقدامی فوری، مانند خرید محصول یا ثبت‌نام در یک سرویس، ترغیب می‌سازد. این نوع نوشتار معمولاً مختصر، جذاب و کاملاً متمرکز بر پیام اصلی است. در مقابل، بازاریابان محتوا به دنبال ایجاد روابط بلندمدت با مخاطبان هستند. آن‌ها محتواهایی طولانی‌تر مانند کتاب‌های الکترونیکی، گزارش‌های تحلیلی و بروشورها را تولید می‌کنند که هدف اصلی آن‌ها آموزش و ارائه اطلاعات مفید به مخاطبان است. اگرچه محتوای کوتاه نیز در این رویکرد جای دارد، اما تمرکز اصلی بر جلب اعتماد مخاطبان و ارائه ارزش افزوده است.

بیشتر بخوانید  رازهای ناگفته شناسایی پرسونای کسب‌وکار!

با این تفاوت‌ها، نقش‌هایی که برای بازاریابی محتوا و تبلیغ‌نویسی در یک تیم بازاریابی تعریف می‌شود، باید متناسب با اهداف آن‌ها باشد. بازاریابان محتوا نیازمند درک استراتژی‌های جامع‌تر و توانایی نوشتن برای فرمت‌ها و مخاطبان متنوع هستند. از سوی دیگر، تبلیغ‌نویسان باید خلاقیت بالایی در نوشتن داشته باشند تا بتوانند صدای برند را به‌خوبی منتقل کرده و مشتری را به اقدام فوری ترغیب کنند.

ابزارهای مورد نیاز تبلیغ‌نویسان و بازاریابان محتوا

وظیفه کپی‌رایتر با تولیدکننده محتوا فرق دارد، اما حضور هر دو برای بازاریابی محتوا ضروری است.
وظیفه کپی‌رایتر با تولیدکننده محتوا فرق دارد، اما حضور هر دو برای بازاریابی محتوا ضروری است.

با توجه به تفاوت‌های نقش‌ها، ابزارهای مورد استفاده نیز فرق می‌کند و متفاوت هستند. بازاریابان محتوا از ابزارهایی همچون تقویم‌های محتوایی برای برنامه‌ریزی استراتژی‌های خود استفاده می‌کنند. آن‌ها ممکن است تولید محتوا را به پیمانکاران یا شرکت‌هایی که در حوزه محتوا فعالیت می‌کنند، واگذار سازند. همچنین، ابزارهای گردآوری اخبار و مقالات مرتبط می‌توانند به گسترش جریان تولید محتوا و کاهش هزینه‌ها کمک کنند. در مقابل، تبلیغ‌نویسان نیازمند منابعی برای تقویت خلاقیت خود هستند. دسترسی به مجلات تبلیغاتی و نمونه‌های موفق از تبلیغ‌نویسی می‌تواند به آن‌ها در درک بهتر رویکردهای تبلیغاتی و بهبود توانایی‌هایشان در تبدیل مخاطبان به مشتری کمک کند.

خدمات تولید محتوای خود را به سها مارکتینگ بسپارید!

اهداف متفاوت تبلیغ‌نویسی و بازاریابی محتوا

بازاریابی محتوا همانطور که اشاره شد، نیاز به تعیین اهداف مشخص و قابل اندازه‌گیری پیش از اجرای استراتژی، دارد. برای‌اینکه بخواهید هدف بازاریابی را مشخص نمایید، نیاز دارید مسیر مشتری را بررسی کرده و تعیین کنید، در کدام مرحله از قیف بازاریابی قصد دارید، متمرکز باشید؟ برای درک بهتر باید بگوییم، قیف بازاریابی 4 مرحله دارد که عبارت‌اند از:

۱. آگاهی (Awareness)

این مرحله زمانی است که مشتریان برای اولین بار با برند یا کسب‌وکار شما آشنا می‌شوند و می‌خواهید توجه آن‌ها را جلب کرده و علاقه اولیه را در آن‌هاایجاد کنید. این آگاهی یا Awareness  از طریق تولید محتوا در بلاگ، شبکه‌های اجتماعی یا حتی تبلیغات شفاهی اتفاق می‌افتد.

۲. علاقه‌مندی (Interest)

در مرحله علاقه‌مندی، توانسته‌اید که آن علاقه اولیه را در مشتری ایجاد کنید. در این مرحله فرصت دارید، نیازها و مشکلات او را بهتر بشناسید و علاقه‌اش را به محصولات یا خدمات خود افزایش دهید. مشتری در این مرحله، گزینه‌های موجود را مقایسه می‌کند و درنهایت، تصمیم می‌گیرد آیا شما بهترین راه‌حل برای او هستید یا خیر؟!

۳. تصمیم‌گیری (Decision)

در این مرحله، مشتری آماده انتخاب است. وظیفه شما این است که او را متقاعد سازید تا محصول یا خدمت‌تان را انتخاب کند. ابزارهایی مانند نظرات مشتریان قبلی، تخفیف‌های ویژه و پیشنهادات ارزشمند می‌توانند تأثیر زیادی در تصمیم‌گیری مشتری بگذارند.

۴. اقدام (Action)

آخرین مرحله، جایی است که مشتری اقدام به خرید می‌کند (یا از خرید منصرف می‌شود). در بازاریابی محتوا، هدف اصلی این است که با ارائه اطلاعات مفید و ایجاد اعتماد، مشتریان را در مسیر خرید هدایت کنید. مهم است که محتواهایتان به گونه‌ای طراحی شوند که نیازهای مشتریان در هر مرحله از قیف بازاریابی پاسخ دهند. همه مشتریان از مرحله آگاهی وارد قیف نمی‌شوند، بنابراین استراتژی شما باید به طور هم‌زمان انواع مشتریان را در نظر بگیرد.

تبلیغ‌نویسی (Copywriting)

برخلاف بازاریابی محتوا که به صورت تدریجی و در طول زمان مشتری را جذب می‌کند، تبلیغ‌نویسی تمرکز بیشتری بر اقدام فوری دارد. هدف تبلیغ‌نویسی، ایجاد آگاهی از برند، تقویت صدای برند و تبدیل مخاطب به مشتری است.در تبلیغ‌نویسی از ابزارهایی مانند دعوت به اقدام قوی (Call to Action)، استفاده از کلمات کلیدی بهینه‌شده و محتوای آموزنده استفاده می‌شود تا مخاطب ترغیب گردد، بلافاصله اقدامی انجام دهد. مهم نیست که این دعوت به اقدام در یک مقاله وبلاگ باشد یا در پایان یک ویدئو؛ آنچه اهمیت دارد، وجود یک پیام واضح و جذاب است که خواننده را به سمت تصمیم‌گیری هدایت کند.

بیشتر بخوانید  نرخ تبدیل چیست و چگونه می‌توان آن را بهینه کرد؟

چگونه بازاریابی محتوا و تبلیغ‌نویسی را با هم ترکیب کنیم؟

ایمیل مارکتینگ با تبلیغ‌نویسی فرق دارد، اما از کپی رایتینگ برای افزایش نرخ بازکردن ایمیل و نرخ کلیک استفاده می‌شود.
ایمیل مارکتینگ با تبلیغ‌نویسی فرق دارد، اما از کپی رایتینگ برای افزایش نرخ بازکردن ایمیل و نرخ کلیک استفاده می‌شود.

برای اینکه بتوانید در مارکتینگ موفق‌تر افدام کنید، پیشنهاد می‌کنیم، بازاریابی محتوا و تبلیغ‌نویسی را با هدف ایجاد آگاهی، جلب اعتماد و افزایش تبدیل‌ها ترکیب کنید. برای اینکه در این راستا بتوانید رویکردی متعادل و هماهنگ، داشته باشید، نکات کلیدی زیر را در نظر بگیرید:

کمتر، بهتر است!

یکی از اصول کلیدی در این ترکیب، تمرکز بر کیفیت به‌جای کمیت است. پر کردن صفحات با محتوای غیرضروری، نه‌تنها ارزشی برای مخاطبان ندارد، بلکه ممکن است آن‌ها را سردرگم کند. تبلیغ‌نویسی باید پیام اصلی را به شکلی مختصر و قانع‌کننده منتقل کند، درحالی‌که بازاریابی محتوا، عمق و ارزش افزوده‌ای به اطلاعات می‌دهد. با نوشتن محتواهایی هدفمند و شفاف، هم اطلاعات موردنیاز مخاطبان را ارائه دهید و هم آن‌ها را به اقدام ترغیب کنید.

ایجاد وفاداری از طریق محتوا

همانطور که اشاره کردیم، بازاریابی محتوا فرصتی برای برقراری ارتباط معنادار و بلندمدت با مخاطبان است. با تولید محتوایی که برند شما را معرفی کرده و نیازهای کاربران را پاسخ می‌دهد، می‌توانید اعتماد مشتریان را جلب کنید. تبلیغ‌نویسی در این مرحله نقش مکمل را ایفا می‌کند؛ با تأکید بر جنبه‌های کلیدی محتوا، مشتریان را به مرحله تعامل نزدیک‌تر می‌سازد.

تشویق به اقدام با استفاده از تبلیغ‌نویسی

بازاریابی محتوا معمولاً آگاهی ایجاد می‌کند، اما تبلیغ‌نویسی است که مخاطب را به اقدام نهایی مانند خرید یا ثبت‌نام هدایت می‌کند. طراحی یک دعوت به اقدام (CTA) قوی و هماهنگ با محتوا، می‌تواند تأثیرگذاری آن را چندین برابر کند. به عنوان مثال، در انتهای یک مقاله آموزشی، دعوت به اقدام شما باید به‌گونه‌ای باشد که مخاطب را به کلیک کردن یا اشتراک‌گذاری محتوا ترغیب کند.

الهام بگیرید و الهام ببخشید!

از محتوایی که برای شما تأثیرگذار بوده است، الهام بگیرید و در تولید محتوای خود به همان حس و انگیزه توجه کنید. وقتی محتوایی تولید می‌کنید که حس انگیزشی را در مخاطبان بیدار کند، نه‌تنها تأثیرگذارتر خواهید بود، بلکه میان رقبا نیز متمایزتر می‌شوید.

فراخوان به اقدام (CTA) هوشمندانه طراحی کنید

فراخوان به اقدام، نقطه اوج بازاریابی محتوا و تبلیغ‌نویسی است. اما برای اثربخشی، باید با محتوای ارائه‌شده هماهنگ باشد. از پیام‌های فروش مستقیم و ناهماهنگ اجتناب کنید و به‌جای آن، روی ارائه ارزش به مخاطب تمرکز کنید. به عنوان مثال، اگر محتوای شما درباره کتاب جدیدتان است، قرار دادن لینکی برای خرید کتاب در پایان مطلب می‌تواند CTA مناسبی باشد.

خدمات تولید محتوای خود را به سها مارکتینگ بسپارید!

و اما سخن آخر

با بازاریابی محتوا و کپی رایتینگ شما می‌توانید مشتریان بیشتر جذب کنید برای جذب مشتریان بیشتر، افزایش آگاهی و دیدن شدن برند در دنیای اینترنت و آنلاین ضروری است. در این مطلب، ضمن توضیح بیشتر در این رابطه، سعی کردیم به تفاوت‌های تبلیغ‌نویسی با بازاریابی محتوا اشاره کنیم. در ادامه توضیح دادیم که ضمن درک تفاوت این دو با هم، می‌توان بازاریابی محتوا و تبلیغ‌نویسی را در استراتژی خود با هم آمیخته و یک استراتژی موفق‌تر تدوین کنیم. «آژانس دیجیتال مارکتینگ سها» آماده ارائه خدمات متنوع در زمینه مارکتینگ و تولید محتوا است، اگر تمایل دارید بهتر و کارآمدتر در فضای مجازی شناخته شوید، با ما تماس بگیرید و از خدمات مشاوره رایگان ما بهره‌مند شوید.

منابع: cultivate/ nytlicensing

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مشاوره نیاز دارید؟
پیمایش به بالا